-
-
πλιτς...
-
Καλημέρα.
Μια ερώτηση παιδιά, πόσο κάνει η Μ3 στην Ελλάδα? Μπήκα συνοδηγός χθές σε μία (στην αντιπροσωπεία εδώ, για 100μ μόνο) και δεν την είδα και πολύ ακριβή εδώ πάντα (80.000
-
89.300 κάνει στην Ελλάδα.
-
-
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
'Αντε από κει με το ρημάδι!
Δεν μπορεί να πάει ίσια, το σχτιριασμένο... πλάκα κάνετε ρε που ψοφάτε για τέτοια αυτοκίνητα; Και αμα βρέχει τι κάνετε;Xειμερινά λάστιχα! ΚΑΙ το καλοκαίρι (αν βρέξει, οπότε έχουμε συντελεστή τριβής 0,1 εις την Πατρίδα μας).
Γενικώς, είναι ιδεώδες όχημα, αλλά απαιτεί μισό εκατομμύριο δραχμές την ώρα , σε λάστιχα.
Λίγο ακριβό. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
89.300 κάνει στην Ελλάδα....θεόγυμνη. Για να γίνει όμως 'Μ3' ξεπερνά σίγουρα τις 100.000, και δεν αναφέρομαι σε στοιχεία εξοπλισμού πολυτελείας.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
'Αντε από κει με το ρημάδι!
Δεν μπορεί να πάει ίσια, το σχτιριασμένο... πλάκα κάνετε ρε που ψοφάτε για τέτοια αυτοκίνητα; Και αμα βρέχει τι κάνετε;Xειμερινά λάστιχα! ΚΑΙ το καλοκαίρι (αν βρέξει, οπότε έχουμε συντελεστή τριβής 0,1 εις την Πατρίδα μας).
Γενικώς, είναι ιδεώδες όχημα, αλλά απαιτεί μισό εκατομμύριο δραχμές την ώρα , σε λάστιχα.
Λίγο ακριβό.Δεν πάει ίσια στο Μ και δεν κάνω πλάκα... (είχε ψιλόβροχο και σήμερα οπότε δέσαμε). Είναι υπερβολή για το δρόμο αυτό το πράμα... για το 99.9% των οδηγών είναι επικίνδυνη, αγαπητό Coyot: αν κάποιος δεν έχει συνηθίσει σε ένα λιβάδι άλογα καλύτερα να του κοπεί η διάθεση μαχαίρι, ας μη γελιόμαστε δεν μπορεί να το πάει ο καθένας...
Στην κάλτσα και κανονικότατα λέμε... -
-
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
...θεόγυμνη. Για να γίνει όμως 'Μ3' ξεπερνά σίγουρα τις 100.000, και δεν αναφέρομαι σε στοιχεία εξοπλισμού πολυτελείας.
Δε συμφωνώ. Τα πάντα έχει...xenon, δέρμα, PDC κλπ...idrive θέλει μόνο και είναι έτοιμο. Προφανώς όποιος έχει τα 88Κ...δε θα τσιγκουνευτεί τα 2Κ.
-
-
Bathtub racing 4 ever!!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...θεόγυμνη. Για να γίνει όμως 'Μ3' ξεπερνά σίγουρα τις 100.000, και δεν αναφέρομαι σε στοιχεία εξοπλισμού πολυτελείας.
Δε συμφωνώ. Τα πάντα έχει...xenon, δέρμα, PDC κλπ...idrive θέλει μόνο και είναι έτοιμο. Προφανώς όποιος έχει τα 88Κ...δε θα τσιγκουνευτεί τα 2Κ.
+M-drive, EDC dampers, M-DCT 7άρι, και πιθανόν 19άρες...
Δεν ήξερα πάντως ότι ξένα, PDC κλπ ήταν μέσα στις 89 χιλ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τις αντιστρεπτικές να τις αγοράζεις/αλλάζεις πάντα μαζί (μπρος-πίσω). Τις έχει ταιριάξει ο κατασκευαστής τους (μαζί με την υπόλοιπη ανάρτηση).
Μόνο αν ξέρεις καλά τι θέλεις άλλαξε τη μία από τις δύο.Ναι, μπορεί να ισχύουν οι γενικοί κανόνες που έλεγα πιο πριν αλλά καλό είναι να ξέρεις καλά τι κάνεις για μη ταιριασμένα ζεύγη.
Επίσης καλό είναι να μελετήσεις και τυχόν διαφορές που μπορούν να επέλθουν με τις πιέσεις των ελαστικών και τυχόν μικρές μεταβολές στην ευθυγράμμιση των τροχών. Βέβαια τώρα είσαι όντως αρκετά μακριά από το στάνταρ ζύγισμα οπότε θα πρέπει να κάνεις κάτι και στις αντιστρεπτικές, δεν την γλυτώνεις με τα άλλα.
Εννοείται ότι τα ελαστικά είναι ίδια εμπρός πίσω και ότι οι αναρτήσεις είναι είτε οι εργοστασιακές είτε πακέτο και των 4 άκρων. Αν όχι έχεις κάνει τη ζωή σου πολύ δύσκολη και απρόβλεπτη.... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Bathtub racing 4 ever!!Soapbox
-
...
-
Ο φίλος που έγαψε τα παρακάτω έχει μια 316 Ε92 και το θέμα αφορά όλους του νέους κινητήρες Efficient Dynamics:
'''''' **Πλέον έγινε αλλαγή στην εισαγωγή και τα προβλήματα τελείωσαν. Τέλος και 'μικροδισταγμοί όταν πατάς απότομα όλο το γκάζι από χαμηλές στροφές στις μικρές ταχύτητες ' που αναφέρει το παλληκάρι, τέλος και ο ήχος στα απότομα γκαζωματα. Από ότι ξέρω η επίσημη BMW δεν θα το ανακοινώσει, μόνο όποιος παραπονιέται.
Εν κατακλείδι είμαι πολύ ευχαριστημένος παρόλο την «ταλαιπωρία» με την εισαγωγή. Πόσο μάλιστα αν έχεις και δωρεάν συντήρηση''**''''
Με αφορμή το post του φίλου (το οποίο είχε γραφτεί στο
bmw-motorsort.gr)
και με βάση το πρόβλημα που προέκυψε και στο δικό μου αμάξι, αλλά και την αναφορά μελών και φίλων κατόχων των συγκεκριμένων κινητήρων, παρακαλώ να ''μαζέψουμε'' τις εντυπώσεις μας, μιας και ο κινητήρας αυτός (σαν 1600 και 2000cc προς το παρών) είναι σχετικά καινούργιος.Να αναφέρω πως το δικό μου αμάξι ακόμα ψάχνεται (για τους μικροδισταγμούς που εμφανίζει ειδικά όταν ζεσταίνεται μέσα στη κίνηση). Αλλάχτηκε (πάντα στην εγγύηση) μια καλωδίωση (στα μπουζοκαλώδια) επειδή υπήρχε η εντύπωση ότι κάπου δεν έκανε καλή επαφή, αλλά δεν... Το πρόβλημα παραμένει αλλά δεν έχουν κοιτάξει την εισαγωγή ακόμα.
Γι' αυτό παρακαλώ όποιον φίλο γνωρίζει κάτι σχετικό ας το πει, ώστε να μάθουμε και εμείς (και να κατατοπίσουμε όσα εξουσιοδοτημένα δεν γνωρίζουν το εν λόγω πρόβλημα )
Το σπαστικό :mad: με όλα αυτά είναι ότι αποχωρίζεσαι το αμαξάκι σου για αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα αυτοκινήτου εξυπηρέτησης (μπράβο στην BMW γι' αυτό).
Πάντως το 116 που μου έχει δωθεί τώρα (με τον νέο κινητήρα των 122 ίππων) και μετά από σχεδόν 3000 χιλ. δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα μην το ματιάσω... -
Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις δηλαδή? Εμένα δεν έχει κανένα πρόβλημα (να χτυπήσω ξύλο) μετά από 5000κμ.
Κάτι νέο...οι πηγές μου λένε ότι η BMW ετοιμάζει 2lt Turbo με 240hp και lightweight construction σε μοτέρ και αμάξωμα. Θα λέγεται 120CSi
Θα μπει στην 1 Coupe και θα περιλαμβάνει Efficient Dynamics.
BMW FORUM