-
Κουσούρια όπως?
-
Τα έγραψα αναλυτικά στο οδήγησα πριν από 8-10 μήνες. Εν τάχει, αξιοσημείωτα τραχιά κύλιση η οποία οφείλεται στην σκληρή ανάρτηση και στα ραν φλατ λάστιχα, θόρυβος, μετριότατα καθίσματα πίσω απλώς ανεκτά μπροστά, εργονομικές ατέλειες, ελείψεις στον εξοπλισμό για όχημα 27.000 ευρώ, κ.α.
Βέβαια γούστα είναι αυτά, κάποιος άλλος μπορεί και να του άρεσε, εγώ μετά από ταξίδι 250 χλμ. το έκανα ντιλίτ, για να το πάρω και να κάνω 25.000 χλμ το χρόνο ούτε σαν ανέκδοτο.
Επίσης εκφράζω την επιφύλαξή μου κατά πόσο μπορεί να κινηθεί επαρκώς από τον μικρό πετρελαιοκινητήρα με τέτοιο βάρος, μετωπική επιφάνεια και χοντρό λάστιχο που έχει, αλλά δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη. -
Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν το έχω δει το post σου στο 'Οδήγησα'
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα έγραψα αναλυτικά στο οδήγησα πριν από 8-10 μήνες. Εν τάχει, αξιοσημείωτα τραχιά κύλιση η οποία οφείλεται στην σκληρή ανάρτηση και στα ραν φλατ λάστιχα, θόρυβος, μετριότατα καθίσματα πίσω απλώς ανεκτά μπροστά, εργονομικές ατέλειες, ελείψεις στον εξοπλισμό για όχημα 27.000 ευρώ, κ.α.
Βέβαια γούστα είναι αυτά, κάποιος άλλος μπορεί και να του άρεσε, εγώ μετά από ταξίδι 250 χλμ. το έκανα ντιλίτ, για να το πάρω και να κάνω 25.000 χλμ το χρόνο ούτε σαν ανέκδοτο.
Επίσης εκφράζω την επιφύλαξή μου κατά πόσο μπορεί να κινηθεί επαρκώς από τον μικρό πετρελαιοκινητήρα με τέτοιο βάρος, μετωπική επιφάνεια και χοντρό λάστιχο που έχει, αλλά δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη.Στο σκληρό ride θα συμφωνήσω, κυρίως λόγω runflat. Όμως μπορείς να το παραγγείλεις από το εργοστάσιο αν θες, χωρίς αυτά.
Η ανάρτηση μου φάνηκε αρκούντως σκληρή για να έχει μια αξιοπρεπή συμπεριφορά σε στροφοδιαδρομές και να μη γέρνει. Μη σου πω ότι μου φάνηκε και μαλακή...βεβαίως έχω συνηθίσει στο δικό μου οπότε ίσως γιαυτό μου φάνηκε έτσι. ...αλλά όπως λες γούστα είναι.
Ο μικρός diesel έχει καλή ροπούλα και με ένα σωστό κιβώτιο (που σ'αυτά είναι σωστή η BMW) νομίζω δε θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
-
Έχω μπερδευτεί με τα runflat παίδες, οι τύποι στην bmw το θεωρούν βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ότι είναι must λόγω της αυξημένης ασφάλειας (δεν υπάρχει πρόβλημα αν σκάσει το λάστιχο και ταξιδεύεις με πολλά στην εθνική γιατί απλά δεν χάνεται ο έλεγχος του οχήματος από την στιγμή που τα σκληρά πλαινά του ελαστικού το κρατάνε ''όρθιο''). Βέβαια από όσο γνωρίζω όλα τα σύγχρονα ελαστικά από την στιγμή που δεν έχουν σαμπρέλα δεν σκάνε έτσι ξαφνικά (επειδή πάτησες μια πρόκα), για να σκάσουν θα πρέπει να υπάρχει τρύπα που δεν την έχεις πάρει χαμπάρι οπότε στις υψηλές ταχύτητες και με την χαμηλή (ή μειωμένη) πίεση μπορεί να γίνει το μπαμ. Αλλά συνήθως ξεφουσκώνουν αργά ακόμα και αν έχεις πατήσει ταβανόπροκα (δεν μιλάω για την περίπτωση που μπορεί να σκιστεί το πλαινό από την επαφή με ένα πεζοδρόμιο πχ και να χάσει όλο τον αέρα αμέσως το λάστιχο). Οπότε αξίζει τελικά αυτή η ιστορία ή μήπως να παραγγείλω τον άσο χωρίς αυτά (αν γίνεται)? Βέβαια αν πάθω λάστιχο χωρίς runflat πρέπει να καλέσω την οδική (το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε κιτ επισκευής, όχι ρεζέρβα κανονική). Με ξενερώνουν αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει από αρκετούς περί χειρότερης ποιότητας κύλισης αλλά στο test drive δεν βρήκα την ποιότητα κύλισης τραχιά σε καμία περίπτωση (το αντίθετο). Βέβαια δεν έχω μέτρο σύγκρισης,το πώς δηλαδή θα ρολάρει το αυτοκίνητο με κανονικά ελαστικά.
-
εγω δε το ρισκάρω με τα παιδιά και έχω runflat
-
Θα σου πω τη δική μου άποψη κι από εκεί θα κρίνεις.
Από το 2007 έχω αυτοκίνητο με runflat. Μια φορά στο προηγούμενο και άλλη μια σε αυτό που έχω τώρα έπαθα λάστιχο όταν είχα βάλει συμβατικά ελαστικά.
Βεβαίως δεν είχα ρεζέρβα και το σπρέι επιδιόρθωσης δεν έκανε τίποτα. Στον 'άσσο' αναγκάστηκα να το φορτώσω σε οδηγική και με τη 3άρα ευτυχώς τα pirelli είχαν ενισχυμένα πλαϊνά και με έφτασαν με κλαταρισμένο λάστιχο σε βουλκανιζατέρ.
Μετά από τις δυο εμπειρίες δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω συμβατικά ελαστικά στο αυτοκίνητό μου, ιδιαίτερα δε τώρα που τα runflat έχουν βελτιωθεί πάρα μα πάρα πολύ σε επίπεδο άνεσης. Δηλαδή τα Bridgestone Potenza RE050A rft που είχα στην 1 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα Pirelli PZERO rft που έχω τώρα στη 3άρα.
Η Χ1 δε ξέρω τι φοράει.
Όπως σου έγραψα, εμένα δε με ενόχλησε τόσο η ποιότητα κύλισης, οπότε πρέπει να το οδηγήσεις για να κρίνεις αν σε ενοχλεί βάσει των δικών σου απαιτήσεων και μετά να ρισκάρεις να μην έχεις ρεζέρβα. Προσωπικά, οικογενειακό αυτοκίνητο που έχεις μέσα παιδιά κλπ και ιδιαίτερα δε τέτοιο αυτοκίνητο που ενδεχομένως να το πήγαινα και off-roading αποκλείεται να το είχα με συμβατικά λάστιχα και χωρίς ρεζέρβα.
Οπότε κάνε ένα test drive να αποφασίσεις αν σε ενοχλούν τα λάστιχα ή όχι.
-
Γκαντεμόσαυρος?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Γκαντεμόσαυρος?Έτσι ακριβώς
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μετά από τις δυο εμπειρίες δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω συμβατικά ελαστικά στο αυτοκίνητό μου, ιδιαίτερα δε τώρα που τα runflat έχουν βελτιωθεί πάρα μα πάρα πολύ σε επίπεδο άνεσης. Δηλαδή τα Bridgestone Potenza RE050A rft που είχα στην 1 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα Pirelli PZERO rft που έχω τώρα στη 3άρα.
Η Χ1 δε ξέρω τι φοράει.
Όπως σου έγραψα, εμένα δε με ενόχλησε τόσο η ποιότητα κύλισης, οπότε πρέπει να το οδηγήσεις για να κρίνεις αν σε ενοχλεί βάσει των δικών σου απαιτήσεων και μετά να ρισκάρεις να μην έχεις ρεζέρβα. Προσωπικά, οικογενειακό αυτοκίνητο που έχεις μέσα παιδιά κλπ και ιδιαίτερα δε τέτοιο αυτοκίνητο που ενδεχομένως να το πήγαινα και off-roading αποκλείεται να το είχα με συμβατικά λάστιχα και χωρίς ρεζέρβα.
Οπότε κάνε ένα test drive να αποφασίσεις αν σε ενοχλούν τα λάστιχα ή όχι.
Τον άσο θα αγοράσω και γι' αυτό ρωράω. Στο test drive που έκανα (μια 116i που λογικά φορούσε runflat) δεν με ενόχλησε τίποτα (εννοώ αυξημένος θόρυβος κύλισης). Αυτό που αναφέρεις για την μεγάλη βελτίωση και εξέλιξη των runflat το έχω ακούσει. Οπότε προχωράω με runflat και αν στην πράξη για κάποιον λόγο δεν μου αρέσουν όταν έρθει η ώρα της πρώτης αλλαγής δεν θα τα ξαναβάλω.
-
-
Η ΒMW ανακαλεί 569.830 οχήματα λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος
H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περίπου 569.830 οχήματα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Καναδά, καθώς υπάρχει η πιθανότητα προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Από το πρόβλημα αυτό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μπορεί να προκληθεί ξαφνικά σβήσιμο της μηχανής.
Η ανάκληση αφορά τα οχήματα sedans, convertibles, coupes και sports της Σειράς 3, τα coupes και convertibles της Σειράς 1 και τα διθέσια Z4.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος ήδη στον Καναδά υπήρξε ένα ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κανένας τραυματισμός.
Μου έχει συμβεί και σε μένα να σβήσει το αυτοκίνητο σε χαμηλή ταχύτητα. Και καλά το είχανε ελέγξει στις αντιπροσωπείες και δεν βρήκανε κάποιο πρόβλημα, τελικά είχα μάθει να 'ζω' με αυτό το θέμα. Τώρα θέλω να δω αν θα πάρουν κανένα τηλέφωνο ή θα πούνε ότι η ανάκληση έγινε μόνο για USA και Καναδά...
-
Έκανε κανείς test drive BMW X1 1.6d
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να κάνω αυριο μια βόλτα. αν και εμαθα οτι τη δινουν μόνο για 30λεπτά.
Τιμή λέγεται οτι ξεκιναει απο 27.500 και θα χει και 3easy drive πρόγραμμα αποπληρωμής με 300ευρώ τη δόση περίπου, ενω
διαθεσιμότητα λέγεται οτι θα χει απο Απρίλιο. Ολα αυτά ειναι ελεγχόμενες πληροφορίες από τρίτους κι οχι από την επίσημη αντιπροσωπεία.Αν οδήγησε κανείς σήμερα ή αύριο ας μας πεί εντυπώσεις....
(Στις φωτογραφίες φαίνεται οτι οδήγησαν πολλοί..) -
Σε Ε46 2.0 οταν το ρελαντι δεν ειναι σταθερο με αποτελεσμα το ανεβοκατεβασμα στροφων και το γεγονος οτι σβηνει στην εθνικη με νεκρα.
Τι σημαινει;
Εχει σχεση με τον ΜΑΦ; -
πολλά...
όταν είναι κρύο τι κάνει ?
-
Ενος πελατη ειναι το αυτοκινητο.
Θα τον ρωτησω αυτο που αναφερεις. -
Πήγα χτες να βάλω aero twin της bosch . Ενω μπαίνανε στο αυτοκίνητο έπρεπε να βγάλω το αεροδυναμικό κάλυμμα που έχει το e90. Τζίφος. ήταν άσχημο και τελικά δε τους φόρεσα.
Εσείς έχετε βάλει κάποια άλλη μάρκα που μπαίνει και το καπάκι κανονικά?http://www.youtube.com/watch?v=NbNOd2Aqn-s
το καπάκι που φαίνεται στο 15 sec εννοώεδω λέει να το φάω λίγο
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=514466
ηταν αυτές οι bosch στο καταστημα
https://www.google.gr/search?q=e90+wipe ... B400%3B300και οχι αυτες
http://www.lelong.com.my/genuine-bosch- ... Sale-P.htm
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πήγα χτες να βάλω aero twin της bosch . Ενω μπαίνανε στο αυτοκίνητο έπρεπε να βγάλω το αεροδυναμικό κάλυμμα που έχει το e90. Τζίφος. ήταν άσχημο και τελικά δε τους φόρεσα.
Εσείς έχετε βάλει κάποια άλλη μάρκα που μπαίνει και το καπάκι κανονικά?http://www.youtube.com/watch?v=NbNOd2Aqn-s
το καπάκι που φαίνεται στο 15 sec εννοώεδω λέει να το φάω λίγο
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=514466
ηταν αυτές οι bosch στο καταστημα
https://www.google.gr/search?q=e90+wipe ... B400%3B300και οχι αυτες
http://www.lelong.com.my/genuine-bosch- ... Sale-P.htm
Γιαυτό αγοράζω τους υαλοκαθαριστήρες της BMW, που κουμπώνουν 'κουτί'.
-
Κοινώς, αυτό που λέω είναι ότι εμείς φοράμε αυτούς με την τρύπα, και όχι τους universal
-
Ναι ρε Νικο αλλά ειχα 50% εκπτωση στο κατάστημα λόγω ασφάλειας
BMW FORUM