-
Με ό,τι σχέση θες πλαγιολισθαίνει και με όση ταχύτητα θες (ή αντέχεις )!
Σε πιάνει λίγο δέος στην αρχή, αλλά μετά συνηθίζεις για να μην πω πως εθίζεσαι...επικίνδυνα!
Πλέον κινούμαι μόνο σε M mode (S6, ESP-DSC off, Sport suspension), ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας, με εξαίρεση όταν είναι ο δεύτερος γιος μέσα - δεν αντέχει (ακόμα) την πλαγιοκόπηση βλέπετε!
Ο δε έλεγχος του ουριαίου γίνεται πλέον με αποκλειστικό χειρισμό του φρένου με το αριστερό πόδι...Σε M Dynamic Mode (MDM) που ρυθμίζεται μέσω του i-Drive μπορείς να πλαγιολισθαίνεις λες και παίζεις PS3, μιας και σε αφήνει να το γλυστρήσεις γύρω στις 15%....μόνο! Εκεί σε κόβει, αν και μένει εκεί για όσο κρατάς το γκάζι. Καλό, αλλά λίγο virtual, και δεν μ'αρέσει. Προτιμώ το full effect και να ρυθμίζω την κλίση (έχω δει μέχρι και 42%!!! με τον βροντόσαυρο!!!!) με το γκάζι, το τιμόνι και το φρένο. (Χειρόφρενο για περισσότερη πλάκα, δυστυχώς ΝΤΕΝ παίζει καρ-ντι-ές μου... )
Αν είσαι ανεκπαίδευτος, τό μόνο σίγουρο είναι ότι το αμάξι θα σε στείλει αδιάβαστο, καθώς και η δύναμη που μπορείς να βγάλεις είναι ΤΡΕΛΛΗ, τρομακτικά βίαιη αλλά και το αμάξι βαρύ, και μπορεί να σε σφαλιαρίσει και να αναρωτιέσει τί έγινε...
Αν το έχεις μάθει και έχεις προπονηθεί επαρκώς, το 'ιπποφορβείο' βγαίνει όπως βλέπετε στα κλιπάκι, ωραία, στρωτά, απλωτά και χωρίς καμμία μα καμμία ουσιαστική καταπόνηση, πέραν της επίστρωσης σιλικονούχου υλικού στην άσφαλτο (κι αυτή μερικώς μιας και όπως βλέπετε αυτή έπεται της αρχικής εξαϋλωσης των πίσω ελαστικών)
Τα εργοστασιακά 507 άλογα (εδώ 575hp και 60kgm ) δεν βγαίνουν εύκολα υπό γωνία.
Βγαίνουν λίγο πριν φρενάρω για τις Κ8 (170+χαω) και Κ6 (200+χαω), αλλά όχι υπό γωνία όπου οι ταχύτητες (σ'αυτή τη πίστα...) πλέον είναι χαμηλότερες πλην όμως παραμένουν υψηλές (και απολαυστικές)...**@D-Jet: **Όντως, εξ ου και θέλω να το δώσω! Με περιμένει μια ολόκληρη ιταλική 'ομάδα' βλέπεις...
**@cavallino: **Κανονικά το κιβώτιο έχει 2 ταχύτητες! Την 2η και την 6η. Με την 2η είσαι ΟΚ μέχρι τα 110+, και με την 6η κινείσαι ΑΝΕΤΑ σε οποιαδήποτε ταχύτητα μεταξύ 40-270χαω.
Οι υπόλοιπες είναι για να παίζεις στο ενδιάμεσο με τα flap ή το joystick και να συνθέτεις μουσικά κρεσέντο σε τούνελ της Α.Ο. -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Θέλω να κάνω μαθήματα. Που μπορώ να απευθυνθώ?
Σου πρότεινα ήδη....
Όσο για τα Μέγαρα, εγώ σε κάλεσα να έρθεις ακόμα και χωρίς το δικό σου! Ο Βασίλης ξέρει για τί πράγμα μιλάμε!
Τέλεια!! Μπήκα στο site...αλλά δεν έχει κάτι άμεσα. Θα το κοιτάω συχνά.
Πότε πάμε Μέγαρα??? ΠΟΟΟΤΕ??!!!??!!!
Στείλε ΡΜ...περιμένω αγωνιωδώς!
Υ.Γ. Το ΤΕΛΕΙΟ χρώμα για Μ5.
-
Νομίζω ότι ο theo έχει αρχίσει να ανακαλύπτει το άλλο άκρο της πλαγιολίσθησης, το οποίο είναι και το πιο όμορφο. Να χορεύεις με όσο το δυνατόν λιγότερο γκάζι γίνεται.
-
**@Nikos120i: **Να τους πάρεις τηλέφωνο. Μην περιμένεις από το site να ενημερωθείς.... Έχεις πμ
@InsaneDriver: Αυτό κι αν έχει πλάκα... Να το 'ρίχνεις' στο πλάι χωρίς πολλά πολλά γκάζια, και να κοιτάς μία απ'το πλαϊνό παράθυρο το πίσω αυτοκίνητο ή/και το κερμπ και μια το στροφόμετρο για να απλώωωωνεις τον Bavarosaurus Rex από στροφή σε στροφή με ελαφρύ παίξιμο του γκαζιού και ανοιγο-κλείσιμο του τιμονιού και να απολαμβάνεις από το καθρέφτη το κυριολεκτικό συννεφόκαμμα των ελαστικών σου!
Θέλω πίστα.... ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ!
-
Εγώ πάλι θέλω βόλτα. Μέσα στον μήνα σκοπεύω να πάω μια από Μέγαρα πριν αλλάξω τα λάστιχά μου.
-
Αφού λοιπόν συμπίτουν οι ορέξεις μας (για πίστα) και οι ανάγκες μας (για λάστιχα) ταυτόχρονα , θα βρεθούμε!
Θα συμπράξουν όλες οι δυνάμεις του οδηγικού σύμπαντος (κατά τον Koehlo... ) για να αφήσουμε και τις τελευταίες ρανίδες ελαστικών μας στο 'Μέγαρο'...
Βασίληηηη, θα έρθεις;;;;;
-
TheoM5 ευχαριστω για την απαντηση σου.Με το καλο να ερθει η ιταλιδα.
ΥΓ
Ο sv2 δεν εχει τετοια βιντεακια,σαν τα δικα σου? -
Βίντεο με Φερράρι ή με BMW;
-
Συγγνωμη,με ferrari(τη δικη του)
Και κατι ασχετο,γραφατε για το Χολομωντα σε αλλο φορουμ χωρις να καταλαβαινω και πολλα.Καταλαβα διαβαζοντας ενα αρθρο στους 4τροχους.
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Αυτό είναι το προϊόν-εκπαίδευση του driving academy που λαμβάνεις και είσαι σε θέση να φέρεις εις πέρας με το δικό σου αμάξι (μετά...)Τώρα ποιανού είναι το Μ5, θα σε γελάσω....
http://www.youtube.com/watch?v=bFmQJ_C7MFY
http://www.youtube.com/watch?v=ZaSEv29bk_A
http://www.youtube.com/watch?v=SpKlB-yBbF8
http://www.youtube.com/watch?v=7JtNGvTit_s
Youtube Video -
Το θεωρώ κακό σημάδι όταν μου παίρνει 3 λεπτά να διαβάσω ένα άρθρο.
Επιφανειακό το αφιέρωμα στην Μ3?
Το κεντρικό άρθρο των 4Τ απλώνεται σε...μία σελίδα? Κάνω λάθος? Τόσο δεν θα γέμιζε το κείμενο άν ήταν σε μία στήλη σε σελίδα χωρίς φωτογραφίες?
Τους δώσανε την BMW για **μισή ώρα **στα Μέγαρα?
Δεν προλάβανε να την οδηγήσουνε υπό Κ.Σ.? Καμιά φωτογραφία εκτός πίστας? Η κάποια σε...normal driving mode, έστω να αποκτήσουμε (σχεδόν) πλήρη άποψη επι της αισθητικής εικόνας του...θηρίου?
[Καλόπιστη κριτική...τέλος ]
-
Οφείλω να πω πάντως ότι αν ψάχνετε για καλό άρθρο για την νέα Μ3...θα έλεγα να ρίξετε μια ματιά στο Top Gear που έχει τεστ M3 vs RS4. Πολύ ωραία γραμμένο...αρκετές φωτογραφίες...και πολύ καλό γενικότερα συγκριτικό.
-
Λοιπόν παιδιά λίγο πριν στείλει το mail με τον εξοπλισμό της 335 στο εργοστάσιο (μέσα στο Νοέμβρη θα ερχόταν τελικά το αμάξι) ο αντιπρόσωπος, πήγα, και μετά από πολλή σκέψη, ακύρωσα την παραγγελία!!!!! Η λογική υπερίσχυσε τελικά αλλά μέσα μου
Προτίμησα (για να μετακινούνται οι γονείς μου και εγώ όταν χρειάζεται) να πάρω μία λευκή 116i M-pack (και με τις έξτρα Μ18άρες!) που είχε ο αντιπρόσωπος με 5.000 χιλ. (του δώσαμε την παλιά μας οικογενειακή 316 μοντ. του 92) και μια μαύρη 320 Ε92 πάλι Μ-Pack (και αυτή με 6.000χιλ.και τις έξτρα Μ19άρες!) προσωπικά για μένα, ώστε να ανανεώσω και το στόλο με δύο νέα μοντέλα του 2007.
Έτσι λοιπόν 335 ΤΕΛΟΣΔεν ξέρω πως θα μου φανούν τα 170 άλογα (μάλλον ξέρω) αλλά θεωρώ ότι έπραξα λογικά δεδομένου ότι τα αμάξια δεν τα πήρα καινούργια (με ότι συνεπέγεται στη τιμή τους αυτό) αλλά σχεδόν καινούργια (5-6 μηνών) και ως εκ τούτου δεν θα χάσω τόσα στην μεταπώληση όσα θα έχανα αν ήταν ολοκαίνουργια.
Τώρα αν έχω τεράστιο πρόβλημα με τα γκάζια τι να πω? Θα δείξει και βλέπουμε...
-
Το ζητούμενο είναι αν σου αρέσουν! Γιατί η επιλογή σου είναι απολύτως λογική. Αυτό όμως δεν ξέρω αν σε ικανοποιεί. Μάλλον όχι.
Σε κάθε περίπτωση η 320 είναι μια χαρά αυτοκίνητο.
Καλορίζικα και τα δύο! Και καλοτάξιδα!
ΥΓ Μην αρχίσεις τα περί μετατροπών. Δεν αξίζουν!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ζητούμενο είναι αν σου αρέσουν! Γιατί η επιλογή σου είναι απολύτως λογική. Αυτό όμως δεν ξέρω αν σε ικανοποιεί. Μάλλον όχι.
Σε κάθε περίπτωση η 320 είναι μια χαρά αυτοκίνητο.
Καλορίζικα και τα δύο! Και καλοτάξιδα!
ΥΓ Μην αρχίσεις τα περί μετατροπών. Δεν αξίζουν!
Ευχαριστώ πολύ φίλε kouk, όντως δεν με ικανοποιεί η λύση αυτή αλλά...
Όσον αφορά τις μετατροπές ούτε καν διανοούμε κάτι τέτοιο (εντελώς χαμένα χρήματα). Προτιμώ να πάρω αργότερα αυτό που θέλω.
Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον πήρε παράταση χρόνου η 335
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Λοιπόν παιδιά λίγο πριν στείλει το mail με τον εξοπλισμό της 335 στο εργοστάσιο (μέσα στο Νοέμβρη θα ερχόταν τελικά το αμάξι) ο αντιπρόσωπος, πήγα, και μετά από πολλή σκέψη, ακύρωσα την παραγγελία!!!!! Η λογική υπερίσχυσε τελικά αλλά μέσα μουΠροτίμησα (για να μετακινούνται οι γονείς μου και εγώ όταν χρειάζεται) να πάρω μία λευκή 116i M-pack (και με τις έξτρα Μ18άρες!) που είχε ο αντιπρόσωπος με 5.000 χιλ. (του δώσαμε την παλιά μας οικογενειακή 316 μοντ. του 92) και μια μαύρη 320 Ε92 πάλι Μ-Pack (και αυτή με 6.000χιλ.και τις έξτρα Μ19άρες!) προσωπικά για μένα, ώστε να ανανεώσω και το στόλο με δύο νέα μοντέλα του 2007.
Έτσι λοιπόν 335 ΤΕΛΟΣΔεν ξέρω πως θα μου φανούν τα 170 άλογα (μάλλον ξέρω) αλλά θεωρώ ότι έπραξα λογικά δεδομένου ότι τα αμάξια δεν τα πήρα καινούργια (με ότι συνεπέγεται στη τιμή τους αυτό) αλλά σχεδόν καινούργια (5-6 μηνών) και ως εκ τούτου δεν θα χάσω τόσα στην μεταπώληση όσα θα έχανα αν ήταν ολοκαίνουργια.
Τώρα αν έχω τεράστιο πρόβλημα με τα γκάζια τι να πω? Θα δείξει και βλέπουμε...
?? Σε παίρνω τηλέφωνο τώρα.
-
-
Ετοιμάζονται για τη Φρανκφούρτη. Αυτή η Μ3 (δε νομίζω να είναι CSL) πρέπει να φοράει το νέο double-clutch κιβώτιο το οποίο και θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη...μάλλον σε Μ3 ή όντως σε Μ3 CSL.
-
Λοιπόν, για να μην λέω πολλά, οδήγησα σήμερα την Ε92 Μ3!
Αλλά επειδή ΔΕΝ κρατιέμαι, ιδού μερικά σχόλια:
Είναι αυτό που πρέπει και αρκεί! Πιο δυνατό σε αίσθηση και ουσία από την προηγούμενη E46 M3 αλλά και τον ανταγωνισμό (κάτι, ξέρω, κάτι ξέρω δεν μπορώ όμως να μιλήσω ακόμα... )
Είναι η πεμπτουσία της έμφασης στην λεπτομέρεια με σκοπό την ανάδειξη ενός αυτοκινήτου που θέλει, έχει και διατηρεί την επαφή του με τον οδηγό κάθε δευτερόλεπτο!
Έχει γκάζι....Ανεβάζει, ανεβάζει, ανεβάζει, βλέπεις το στροφόμετρο να κοντεύει τις 9000 και το πράμα δεν χαλαρώνει! Κάτι σαν S2000 μόνο που έχει και ροπάρα, και διπλάσια δύναμη!
Άψογο στήσιμο και balance του αυτοκινήτου. Σε ακούει εν ριπεί οφθαλμού και σου δίνει την δυνατότητα να το σβερκώσεις και να σου δείξει τα ταλέντα του.
Το μπάκετ είναι αυτό που δηλώνει κάποιο άααααλλο μπάκετ , αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο απολαυστικό χωρίς να σου θυμίζει κιόλας πως το κατέβασαν όπως είναι από το ράφι της Recaro και το βίδωσαν στην καμπίνα...Εφάμιλλο σε πλευρική στήριξη, μα συνάμα απολαυστικό όπως κάποιο πιο χαλαρό κάθισμα!Σε σύγκριση μαζί του, το Ε46 μοιάζει πλέον σαν τον νεαρό ταραξία αδελφό του, όταν το Ε92 σου παρουσιάζεται πλέον με μια δυναμικότητα και ωριμότητα που πραγματικά σου λέει: 'Κοίτα, ό,τι ήμουν είμαι αλλά μπορώ πλέον και πολλά παραπάνω..!' Και σε κάνει να το πιστέψεις και να το νιώσεις χωρίς να χρειάζεται να γίνεις κανίβαλος σε δημόσιο δρόμο.
Οδηγώντας καθημερινά και αλύπητα το uber-saloon Μ5 Ε60, ένιωσα πως το νέο Μ3 έχει πάρει τα καλά και του Μ5 και της Ε46 Μ3. Το macho του Μ5, τον τρελλό του κινητήρα που όσο και να τον στροφάρεις αυτός δίνει δίνει δίνει, το ασύλληπτα στιβαρό τιμόνι που 'μιλάει', την αύρα του ώριμου αυτοκινήτου που δεν είναι παιχνιδάκι (πλέον) και από την άλλη έχει πάρει κι όλα εκείνα τα προτερήματα της Ε46: ζωηρό, ευέλικτο, δυναμικό, κσι καλοστημένο.
Κύριοι,
Αν δεν είχα δυο παιδιά το θέμα θα είχε λήξει, και το Μ5 θα ήταν πάραυτα παρελθόν για μένα!
**As simple as that! **Ευτυχώς όμως που τα έχω, γιατί έτσι, μεταξύ όλων των άλλων χαρών που προσφέρουν στη ζωή μου, θα μπορέσω να επικεντρωθώ με την ησυχία μου σε κάποιο ιταλικό ιπποφορβείο* για τις στιγμές της προσωπικής μου οδηγικής απόλαυσης!
*Σωστά τώρα cavallino;
Για όποιον όμως έχει έως κι ένα παιδί σε νεαρή ηλικία, και μπορεί να 'βλέπει' κατα κει μεριά του ταμπλό (μιας και
-
Ωραίο ποστ! Τι μας κάνεις βραδιάτικα...
Το νέο κιβώτιο έρχεται σύντομα.
Όσο για τη CSL...ορίστε ένα PS (το οποίο ίσως να μην απέχει και πολύ από τη πραγματικότητα...ίσως ο προφυλακτήρας είναι διαφορετικός στον σχεδιασμό μπροστά...η μια τρύπα δηλαδή δε μου κάθεται καλά).
BMW FORUM