-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
μπορειτε να μου εξηγησετε πως εγω,
αμαξι του 2005,
165 αλογα Digital Tuning,
το αμαξι με ηλιοροφη και εξοπλισμο πληρη
225,45,17και εχω καταναλωση 9,8 στην χειροτερη ενω αν ειμαι autostrada πεφτω και κατω απο 8...
μπορει να παιζει ρολο εκτος απο το στυλ οδηγησης και η βενζινη;
μεχρι τωρα του εχω βαλει 95αρα αντε 20 φορες...Αν αναφέρεσαι στο δικό μου, καίει περίπου 20% παραπάνω γιατί δεν έχει valvetronic.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στο δικό μου, καίει περίπου 20% παραπάνω γιατί δεν έχει valvetronic.Μη θεοποιούμε τοι valvetronic, αν κέρδιζε από αυτό 20% θα είχαν βάλει όλοι... Εγώ λέω ότι φταίει περισσότερο ότι έχει κατά 15-20% κοντύτερη μετάδοση....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στο δικό μου, καίει περίπου 20% παραπάνω γιατί δεν έχει valvetronic.
Μη θεοποιούμε τοι valvetronic, αν κέρδιζε από αυτό 20% θα είχαν βάλει όλοι... Εγώ λέω ότι φταίει περισσότερο ότι έχει κατά 15-20% κοντύτερη μετάδοση....
Στο ρελαντί καίει περισσότερο απ'ότι στον ανοιχτό δρόμο, από εκεί προκύπτει η πολύ υψηλή κατανάλωση. Μάλιστα όταν βγαίνω ανοιχτά, πέφτει.
Φίλος με si που το κινεί στη κίνηση κατά 90% έχει μέση 16-17!
To valvetronic, όντως ρίχνει τη κατανάλωση και γιαυτό πολλά μοτέρ το έχουν, εκτός από τα efficient dynamics που έχουν ΗΡΙ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στο δικό μου, καίει περίπου 20% παραπάνω γιατί δεν έχει valvetronic.20% είναι υπερβολικό νούμερο και δεν ισχύει Νίκο(sorry )
καίει γιατί το πατάς και το ευχαριστιέσαι όπως του πρέπει
και καλά κάνεις στο φινάλε.
Πχ εμένα 13.4 λίτρα που λες μου φαίνονται φυσιολογικά. Στα ίδια έχω την Alfa(άντε λίγο πιο κάτω)....
Σε ταξίδι όμως την έχω ρίξει και 7.5 λίτρα....Άρα είναι πόσο πατάς το δεξιό πεντάλ....
Η οικονομική οδήγηση θέλει τρόπο και εξοικείωση και εγώ δεν έχω τα κουράγια να το κάνω -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αμαξι του 2005,
225,45,17και εχω καταναλωση 9,8 στην χειροτερη ενω αν ειμαι autostrada πεφτω και κατω απο 8...
μεχρι τωρα του εχω βαλει 95αρα αντε 20 φορες...Για τι αυτοκίνητο μιλάμε?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στο δικό μου, καίει περίπου 20% παραπάνω γιατί δεν έχει valvetronic.
20% είναι υπερβολικό νούμερο και δεν ισχύει Νίκο(sorry )
καίει γιατί το πατάς και το ευχαριστιέσαι όπως του πρέπει
και καλά κάνεις στο φινάλε.
Πχ εμένα 13.4 λίτρα που λες μου φαίνονται φυσιολογικά. Στα ίδια έχω την Alfa(άντε λίγο πιο κάτω)....
Σε ταξίδι όμως την έχω ρίξει και 7.5 λίτρα....Άρα είναι πόσο πατάς το δεξιό πεντάλ....
Η οικονομική οδήγηση θέλει τρόπο και εξοικείωση και εγώ δεν έχω τα κουράγια να το κάνωΌχι 20%, δίκιο έχετε...10%: http://www.autoworld.com.my/v2/news/nb_ ... viewId=920
Καίει και στο ρελαντί πολύ αυτό το μοτέρ...γιαυτό και ο άλλος έχει τέτοια μέση
Πάντως ομολογώ...ότι από οικονομική οδήγηση δε ξέρω...
-
Άρε Diesel που σας χρειάζεται
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Άρε Diesel που σας χρειάζεταιΔε θέλουμε ρε
Φαντάζεσαι να ανεβοκατεβαίνουμε Πεντέλη με το diesel?
-
Με εκείνο το πρότζεκτ που το αμάξι ήταν ντυμένο με ένα ειδικό πανί και άνοιγε στη μέση για το καπώ και τις πόρτες ή τα φώτα τι απόγινε;
Φαινόταν (και ήταν) επαναστατικό.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε θέλουμε ρε
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, και χωρίς να ξέρω τη διαδρομή της Πεντέλης, αλλα και με ενα diesel μπορείς να χαρείς στροφοδιαδρομή και να το οδηγήσεις πραγματικά πολύ γρήγορα. Αν σε φέρει ο δρόμος σου προς Γιάννενα μερία μπορούμε να κανονίσουμε να οδηγήσεις 3άρα diesel με σχεδόν 200 άλογα και νομίζω πως ίσως αλλάξεις γνώμη μετά
-
- Puntolord
-
Αλέξανδρε, δεν έχω κόλλημα με το diesel, αλήθεια σου λέω. Απλά μην το αποπαίρνετε τόσο. Δεν είπα σώνει και καλά να προτιμήσεις το πετρέλαιο έναντι της βενζίνης, απλά δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης.
-
Γούστα είναι αυτά φίλε μου. Εγώ κυρίως πλακίτσα στον πρώην συνάδελφό μου τον Puntolord ήθελα να κάνω...
-
Ο χρήστης anemosgr έγραψε:
αμαξι του 2005,
μεχρι τωρα του εχω βαλει 95αρα αντε 20 φορες...Για τι αυτοκίνητο μιλάμε?
E90 320i.
και αυτο ενω του εχω και καλα ᾽᾽πειραξει᾽᾽τον εγκεφαλο και αλλαξει ελαστικα σε μη run flat.
Γενικα οκως οδηγω πολυ ησυχα και με μια σχεση πανω -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, και χωρίς να ξέρω τη διαδρομή της Πεντέλης, αλλα και με ενα diesel μπορείς να χαρείς στροφοδιαδρομή και να το οδηγήσεις πραγματικά πολύ γρήγορα. Αν σε φέρει ο δρόμος σου προς Γιάννενα μερία μπορούμε να κανονίσουμε να οδηγήσεις 3άρα diesel με σχεδόν 200 άλογα και νομίζω πως ίσως αλλάξεις γνώμη μετάΚαι πιστεύεις για παράδειγμα ότι είναι καλύτερα από 200 βενζινοκίνητα άλογα?
Δεν ειρωνεύομαι και να ξέρεις ότι αγαπάμε diesel!!! Στα βαπόρια, στα πολυμορφικά, στα van, στα taxi -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δε θέλουμε ρε
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, και χωρίς να ξέρω τη διαδρομή της Πεντέλης, αλλα και με ενα diesel μπορείς να χαρείς στροφοδιαδρομή και να το οδηγήσεις πραγματικά πολύ γρήγορα. Αν σε φέρει ο δρόμος σου προς Γιάννενα μερία μπορούμε να κανονίσουμε να οδηγήσεις 3άρα diesel με σχεδόν 200 άλογα και νομίζω πως ίσως αλλάξεις γνώμη μετά
Έχω οδηγήσει 320d.
Μου φάνηκε εκπληκτικό στην Εθνική, άνετο, ροπάτο, με ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση και πραγματικός χιλιομετροφάγος. Φορτωμένο, κλιματισμό και 6η δε καταλαβαίνει τίποτα και μαζεύει χιλιόμετρα σαν 3λτ βενζινοκίνητο.
Αλλά μέχρι εκεί.
Σε στροφοδιαδρομή προσωπικά με κουράζει και θέλω το μοτέρ να στροφάρει μετά τις 4.000 στροφές.
Ένα πετρελαιοκίνητο με ένα βενζινοκίνητο ίδιων αλόγων είναι πιο αργό σε μια στροφοδιαδρομή κατά την άποψή μου.
Αγαπάμε diesel...αλλά στον ανοιχτό δρόμο και στην εθνική. Από εκεί και πέρα προτιμάμε ατμόσφαιρα
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μη θεοποιούμε τοι valvetronic, αν κέρδιζε από αυτό 20% θα είχαν βάλει όλοι... Εγώ λέω ότι φταίει περισσότερο ότι έχει κατά 15-20% κοντύτερη μετάδοση....
Στο ρελαντί καίει περισσότερο απ'ότι στον ανοιχτό δρόμο, από εκεί προκύπτει η πολύ υψηλή κατανάλωση. Μάλιστα όταν βγαίνω ανοιχτά, πέφτει.
Φίλος με si που το κινεί στη κίνηση κατά 90% έχει μέση 16-17!
To valvetronic, όντως ρίχνει τη κατανάλωση και γιαυτό πολλά μοτέρ το έχουν, εκτός από τα efficient dynamics που έχουν ΗΡΙ.
Έχω κάνει μέση σε ένα γέμισμα 19 λίτρα.
Περιλάμβανε διαδριμές σε κίνηση, Αττική οδό το βράδυ ( ), Μαραθώνος το βράδυ με άδειο δρόμο κτλ...
Ζ4 2.5 με 265 λάστιχο πίσω και SMG...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αγαπάμε diesel...αλλά στον ανοιχτό δρόμο και στην εθνική. Από εκεί και πέρα προτιμάμε ατμόσφαιραΟύτε εκεί δεν το αγαπάμε. Όπως είπε και ο Τζουζέπε είναι καλό στα φορτηγά και στα πλοία...
-
αντε να το αγαπαμε σε μεγαλα τζιπακια και στεισον...
απο εκει και περα απλα δεν υπαρχει....
και ενα βιντεακι ...
http://www.youtube.com/watch?v=SQKADZcQ ... r_embedded
-
BMW FORUM