-
Ευχαριστώ παιδιά. Και στα δικά σας!
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
+147
Kαι σούπερ χρώμα! Interlagos, ε;Εεεεεπ, άστο κάτω το χρώμα!
Αυτό έχεις στην Μ5?
Το καλύτερο χρώμα για Μ5!
-
Νίκο καλοτάξιδη, πραγματικά πανέμορφη
-
Καλοτάξιδη! Να την χαρείς!
Όντως της πάει πολύ το χρώμα που τη διάλεξες!
-
Περιμενουμε updated photos Nικο
Το start/stop έχει πολύ πλάκα! Σε κοιτάνε καλά-καλά στα φανάρια...νομίζουν ότι σου έσβησε! ...θέλει λίγο συνήθεια...αλλά παίρνει γρήγορα μπροστά...δε σε καθυστερεί...ούτε και κορνάρουν από πίσω...το μόνο αρνητικό είναι ότι αν το φανάρι είναι μεγάλο...αρχίζουν και μυρίζουν λίγο τα φίλτρα...άλλα όταν πάρει μετά πάλι είναι ΟΚ.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοει? Σβηνεις το αμαξι στο φαναρι? Και αν ναι για ποιο λογο?
-
Καλοτάξιδη Νίκο.
(το start/stop είναι ένα συστηματάκι που σβήνει τον κινητήρα όταν σταματήσεις -πχ σε φανάρι - και τον ξαναξεκινάει μόλις κάνεις να ξεκινήσεις. Στόχος είναι η μείωση κατανάλωσης. Εγραφαν κάτι οι 4Τ στο συγκριτικό με το Α3 1.8τφσι, αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες καλό να είναι να μας πει ο Νίκος....
...όταν και αν βγει από το αυτοκίνητο βέβαια.. ) -
Ακριβώς. Καλά τα λες.
Το Auto Start/Stop είναι ένα σύστημα στην 118i, 120i στη νέα 116i και νομίζω και στην 130i (δεν είμαι σίγουρος) το οποίο σβήνει το μοτέρ όταν ισχύουν όλα τα παρακάτω μαζί:
-Σταματήσεις εντελώς (0κμ/ώρα)
-Έχεις επιλέξει νεκρά
-Ο κλιματισμός έχει φτάσει την καμπίνα στην επιθυμητή θερμοκρασία και...
-Όταν το μοτέρ έχει φτάσει θερμοκρασία λειτουργίας.Το σύστημα αυτό ξαναβάζει μπροστά...με το που ακουμπήσεις το συμπλέκτη...και τον πατήσεις 1χιλιοστό...και παίρνει αμέσως...δε καθυστερεί. Επίσης παίρνει μπροστά όταν δει ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία στη καμπίνα παραπάνω από το επιθυμητό. Όλα αυτά για τη μείωση των ρύπων...και για τη μείωση της κατανάλωσης.
Με το σύστημα αυτό καταλαβαίνεις επίσης ότι το μοτέρ είναι σε σωστή θερμοκρασία...γιατί υπενθυμίζω ότι δεν έχει θερμοκρασία νερού/λαδιού. Άρα έτσι και σβήσει όταν σταματήσεις...είσαι έτοιμος!
Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι πόσο γρήγορα πιάνει θερμοκρασία το μοτέρ. Σήμερα το πρωί (έχει και ζέστη βέβαια) κατά τις 8 που έφυγα από το σπίτι...όταν έφτασα περίπου 300-400μέτρα από το σπίτι μου είχε πιάσει κιόλας θερμοκρασία. Ίσως βοηθάνε τα active aerodynamics. Αυτό είναι κάτι flaps πίσω από τη μάσκα...τα οποία ανοίγουν και κλείνουν. Παραμένουν κλειστά όσπου να πιάσει το μοτέρ κατάλληλη θερμοκρασία...και επίσης όταν είναι σε πολλά χιλιόμετρα.
Η BMW λέει ότι μειώνει το drag...αλλά δε το πιστεύω...γιατί είναι πολύ μικρή η επιφάνεια.
Αυτά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η BMW λέει ότι μειώνει το drag...αλλά δε το πιστεύω...γιατί είναι πολύ μικρή η επιφάνεια.Αυτά.
Στα πολλά το μειώνει και μάλιστα σημαντικά.
-
Καλοριζικο Νικο !!!!!Ελπιζω σε λιγο να μπω και εγω στο club...
-
Αυτό είναι κάτι flaps πίσω από τη μάσκα...τα οποία ανοίγουν και κλείνουν. Παραμένουν κλειστά όσπου να πιάσει το μοτέρ κατάλληλη θερμοκρασία...και επίσης όταν είναι σε πολλά χιλιόμετρα.
Η BMW λέει ότι μειώνει το drag...αλλά δε το πιστεύω...γιατί είναι πολύ μικρή η επιφάνεια.
Ισχυει αυτο το εχω δει με τα ματια μου στα Aeroydamic Classes την ακαδημαικη χρονια που περασε
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά. Και στα δικά σας!+147
Kαι σούπερ χρώμα! Interlagos, ε;Εεεεεπ, άστο κάτω το χρώμα!
Αυτό έχεις στην Μ5?
Το καλύτερο χρώμα για Μ5!Σ'ευχαριστώ και σου εύχομαι πολλά και στριφτερά ταξίδια με την νέα σου μπέμπα! Και με το καλό να της βάλεις και το μπλοκέ της...χαράς!
Από κείνη τη στιγμή και μετά
- δεν θα ξανα-ματα-κοιτάξεις μπροστο-κίνητο αυτοκίνητο,
- θα φροντίσεις να μην είσαι όσο κανίβαλος θα σε κάνει να νίωθεις η μπέμπα σου στο δρόμο
- θα γίνειται κολλητάρι με κάποιον λαστιχά και ...
- Θα κάνεις τα ευτυχέστερα χιλιόμετρα της ζωής σου!
-
Μιλάμε εσύ δεν πήρες 1-series! Την F1 του Heidfeld σου έδωσαν!
Mένω έκπληκτος από το την τεχνολογία που περνούν καθημερινά οι μηχανικοί στ'αυτοκίνητα!
-
Καλοτάξιδη κ απο εμενα! πολυ ωραιο χρωμα!..
-
Καλά χιλιόμετρα!
Αυτός ο κινητήρας καθιστά την 1 πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή; Πόσο βγαίνει είπαμε χωρίς πολλά-πολλά έξτρα;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλοριζικο Νικο !!!!!Ελπιζω σε λιγο να μπω και εγω στο club...Ευχαριστώ...και στα δικά σου! Σου το εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ!
TheoM5 ευχαριστώ! Τέτοιες ευχές και τέτοια σχόλια από άνθρωπο με Μ5 είναι πολύτιμα! Ευχαριστώ...και πιστεύω ότι θα ισχύσουν ΚΑΙ τα 5!!
Πραγματικά...έχω πάθει τη πλάκα μου με την ουδετερότητα του αυτοκινήτου σε στροφές...και τη σταθερότητά του!
-
Τρελό γέλιο.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πραγματικά...έχω πάθει τη πλάκα μου με την ουδετερότητα του αυτοκινήτου σε στροφές...και τη σταθερότητά του!
Mην ξεχάσεις να το γράψεις και στο alfisti.gr
Έχω ΛΙΩΣΕΙ!!!!
Στο σπίτι το κρεμασμένου λένε... Αλλά βλέπεις η ημιμάθεια είναι η χειρότερη της αμάθειας! Προσωπικά περίμενα να οδηγήσω λίγο την 120i για να βγάλω συμπέρασμα...και τελικά είχα δίκιο. Μετά από την εμπειρία μου με τη BMW μέχρι εδώ...είναι ντροπή να θεωρούμε την Alfa Romeo premium εταιρία! Τουλάχιστον ντροπή!
Αλλά μη αγχώνεσαι...'σερφάρει' κι δω το alfisti
-
Σερφάρει, σερφάρει...
-
Σκέψου δηλ. που εμένα μου μπαίνουν κάτι περίεργες σκέψεις στο μυαλό όταν βλέπω 159/Brera/Spider!
Κάτι σκέψεις που αγγίζουν το: 'Θα πάω να την πάρω', κι ας την πάρω και 3.2! -
Και μετά και μετά....
http://www.autodeltashop.com/product_in ... cts_id=542
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και μετά και μετά....http://www.autodeltashop.com/product_in ... cts_id=542
Κάποιος έχει τοποθετήσει keyboard spy στον υπολογιστή μου και με 'ρουφιανεύει' σε μερικούς μερικούς!
BMW FORUM