-
ναι απλα αυτος μεσα σε 10 λεπτα θα πηγαινε το αυτοκινητο σου και αυτοκινητο μου τεζες,ενω για καποιον απλο ανθρωπο αυτη η διαδικασια μπορει να παρει και μηνες/χρονια...
Εγω μετα απο ενα χρονο και 25000 χλμ δε ξερω τελεια το αυτοκινητο μου,το ξερω απλως ικανοποιητικα για να μη ρεζιλευομαι τελειως...
Ετσι λοιπον και οι δημοσιογραφοι δε θεωρω οτι ειναι υπερανθρωποι,αλλιως θα εκαναν αλλα πραγματα...
Δε λεω οτι ειναι slow learners(aka καθυστερες) σαν κι εμενα,ουτε νοιαζονται οπως ο απλος κοσμος για το αν θα καταστρεψουν τη περιουσια τους,αλλα καποιον χρονο μεγαλυτερο απο αυτον της δοκιμης σιγουρα θα απαιτουσαν για να μιλαμε εστω και για το 90%...τεσπα εγω πανω κατω συμφωνω μαζι σου Mitellas...
-
paidia τα αμξια των 4τ που ξερω εγω τουλαχιστον πιστα τα οδηγουν
ειτε ο πανουργιας
ειτε ο αποστολοπουλος
που επειδη τους ξερω και τους δυο απλα δε τιθεται θεμα ικανοτητων...
μαλλον τα μισα χερια τους να ειχαμε θα ειμασταν ευτιχσμενοι
επισης εχουν μπει μερικες εκατονταδες φορες μεγαρα οποτε ουτε αυτο που λετε ισχυει ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιπτωση...το κλιο δε το εχουν βαλει 3-4 φορες μεγαρα και για συγκριτικα και για ενα ωραιο τεστ που συγκρινανε πολιτικα με ημισλικ λαστιχα οποτε δε τιθεται θεμα γνωριμιας με το αμαξι.
αλλα ας το θεσουμε σε αλλη βαση γιατι ξεφευγουμε
εισαι κατοχος παλιοτερου μαμα χατς και θελεις να παρεις τον αντικαταστατη του
και ξαφνικα συνηδητοποιεις οτι θα παρεις ενα πιο αργο ή ελαχιστα πιιο γρηγορο και πιο βαρυ αμαξι
γιατι????????τετοια παραδειγματα ειναι
κλιο 182-197
ταπερ παλιο νεο
206rc-207rc
εβο9-10
μινιμιλαμε για μαμα πλεον αυτοκινητα που ψαχνουμε τι προσφερουν οι αντικαταστατες τους
περα απο μια αισθηση καλυτερης ποιοτητας και ασφαλειας που στις περισσοτερες των περιπτωσεων ειναι αισθηση μονο -
Στα γαλλικά μπορείς να το τραβήξεις χρονικά και πιο πίσω και να προβληματιστείς πιο έντονα:
Clio Williams vs Clio Sport vs Clio RS
306 GTi Race vs 206 RC vs 207RC
να μην πω ότι άνετα πας και πιο πίσω στον χρόνο και πιο πίσω...Τα παλιά είναι πιο άμεσα σπορ, πιο καθαρόαιμα, πιο επικοινωνιακά, πιο σαφή, πιο γνήσια. Δένεσαι με αυτά περισσότερο γιατί έχουν μοναδικότητα όπως κι ο κάθε άνθρωπος, η σχέση σου μαζί τους γίνεται ξεχωριστή και γι αυτό μάλλον αξεπέραστη. Καθαρόαιμα σπορ εκτελούν με τρομερή πιστότητα τις εντολές σου χωρίς φίλτρα, χωρίς ηλεκτρινικά βοηθήματα, χωρίς να κάνουν τα δικά τους, αφήνονται εξ ολοκλήρου στα χέρια σου, σε εμπιστεύονται 100% όμως κι εσύ κάνεις το ίδιο. Είναι πρόθυμα να πεθάνουν για σένα κι εσύ δεν μπορείς να μείνεις λεπτό μακρυά τους. Η προσωποποίηση του έρωτα μεταξύ μηχανής και ανθρώπου. Κι όταν έρχεται η ώρα να τα αλλάξεις γιατί πάλιωσαν υπερβολικά, κλαις πραγματικά λες και πεθαίνει δικός σου άνθρωπος.
Στα καινούρια δεν είναι έτσι. Εάν κάτι δεν σου κάνουν καλά κατευθείαν ψάχνεις τις τσέπες σου να δεις εάν σου φτάνουν τα λεφτά για το πιο καινούριο μοντέλο ή ακόμη και για άλλη μάρκα φεύγοντας τελείως από την προηγούμενη φιλοσοφία που δεν σου έκανε το 'κλικ' στην καρδιά και στο μυαλό. Κι ίσως να μην σου κάνει ποτέ ξανά...
-
Συμφωνώ και επαυξάνω ως ένα σημείο, αλλά τα παιχνίδια που κάνεις ΤΩΡΑ με ένα π.χ. Clio 197 τα έκανες με ένα Williams? Γιατί, ναι μεν καλή είναι η αίσθηση ότι δεν υπάρχουν ούτε ηλεκτρικές υποβοηθήσεις, ούτε ABS, oύτε άλλα συστήματα που 'νοθεύουν' (?) την οδηγική εμπειρία, αλλά μετράνε και οι δυνατότητες της κατασκευής να εκτελεί τις εντολές σου και να 'χορεύει' όπως την προστάξεις, με τις διορθώσεις σε περίπτωση που κάνεις το λάθος να είναι εύκολη υπόθεση.
Άραγε, αν το 197 ήταν 200 κιλά ελαφρύτερο, άντε κι αν είχε λίγο καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι [που στα πολλά μια χαρά είναι, ενώ ταυτόχρονα κάνει τις διορθώσεις παιχνιδάκι ακόμα και με το ένα χέρι] τι θα λέγαμε?... Ή αν ίσχυαν τα ίδια για το 207RC και είχε και μηδενικό lag το μοτέρ?... Θα μου πεις, η συζήτηση είναι φιλοσοφική αφού δεν πάει προς τα εκεί το πράγμα. Οι εποχές και οι κατασκευές με τις οποίες μεγαλώσαμε είναι δύσκολο να ξανάρθουν και η θέση που έχουν στην καρδιά μας δύσκολο ν' αντικατασταθεί. -
νικο ενα συγχρονο χατς 1.5 τονου με τον οδηγο ειναι ασφαλες και προοδευτικο λογω ρυθμισεων.
δεν αλλαξε κατι στην τεχνολογια-τεχνογνωσια απο την εποχη του 306 π.χαν φτανουμε στο σημειο να συγκρινουμε απο αισθηση και επαφη ενα κλιο williams των 1000- κιλων με ενα κλιο 197 των 1300κιλων τοτε κατι κοιταμε λαθος.
και επισης ακουω πολλους να λενε μα βαλε ενα 306 να κυνηγησει ενα 197 ...
ναι ρε φιλε αλλα το ενα φοραει κατι 15αρια μισελεν sx-gt 15ετων πισω τεχνολογιας
και το αλλο 17αρια κοντι σπορτ που σε κρατημα ειναι εφαμιλλα με τα δικα μου 15αρια 888.δεν ειναι τυχαιο οτι το 206 π.χ εχει την ιδια εμπρος αναρτηση με το 306 και με το 205!!!
οι διαφορες σε τεχνολογια και στησιμο ειναι απειροελαχιστες με πριν 10 χρονια
(εξαιρεση το αριστουργημα της ρενο σπορτ στο κλιο εμπρος συνδεση και ο πισω αξονας του 206rc) απλα εχχει γινει σοφοτερη και προσεκτικοτερη ρυθμιση σε συνδιασμο με λαστιχα τερατα που φορανε τα συγχρονα σπορτ χατς για να κρατηθει και λιγο η ανεση σε βαθμο ανεκτογια πεστε σε ιδιοκτητη 106 ραλλι να βαλει 16αρια και 45αρι προφιλ φλουδα...
θα σας κοιταει εντρομος λες και του ειπατε να μπει στο κλουβι με τις τρελλες.
και ομως ποιος τολμα να πει οτι το 106 δεν ηταν ενα πολυ ανετο αμαξι σε μαμα μορφη? -
Όλων μας ο προβληματισμός (σε φιλοσοφική προσέγγιση) είναι δικαιολογημένος. Γιατί όντως υπάρχει και το εξής με τα σύγχρονα hot-hatch: Παρά το μειονέκτημα του παραπάνω βάρους τους είναι και πιο εξελιγμένα παντού. Ακόμη κι εκεί που οι αναρτήσεις έχουν την ίδια σχεδίαση, έχουν προσεχθεί λεπτομέρειες που δεν τις πρόσεχαν παλαιότερα κάνοντας σήμερα κάποια αξιοπρόσεκτη διαφορά προς το καλύτερο. Λείπουν όλα τα καθαρόαιμα στοιχεία (τοποθετούμαι σε συγκριτικό βαθμό και όχι απόλυτο) των προκατόχων τους αλλά αυτό είναι το τίμημα που τα σημερινά σπορ παραγωγής έχουν αναλάβει να απαλλάξουν τους οδηγούς τους από το δύσκολο μέρος της οδήγησης. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.
Έτσι βλέπουμε ότι ένας σχετικά άπειρος παλιά προσπαθούσε να οδηγήσει το Williams και ή κατέβαινε απογοητευμένος μένοντας με την άκαρπη προσπάθεια ή επέμενε και μάθαινε να το οδηγάει και κατέβαινε με ένα χαμόγελο μόνιμο για την υπόλοιπη ζωή του... μέσο αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Σήμερα ο ίδιος ανεβαίνει στο Clio RS πηγαίνει ένα κλικ πιο αργά από το Wiliiams και μπορεί να κατέβει και να πει ότι δεν του έκανε εντύπωση γιατί το OPC είναι γρηγορότερο παραμένοντας αμαθής και άπειρος. Φυσικά τοο ίδιο το Clio RS μπορεί να του δώσει την δυνατότηυτα να εξελιχθεί όσο θέλει ο ίδιος χωρίς να τον 'υποχρεώνει' όπως γινόταν με το Williams. Για να το πω πιο λακωνικά: Το Williams ή το πήγαινες ή δεν το πήγαινες, ενώ το RS ή το πηγαίνεις ή σε πηγαίνει. Το πιο σημαντικό κοινό που έχουν είναι ότι εάν δεν τα σεβαστείς μία φορά αυτά δεν θα σε σεβαστούν δύο... Πάλι καλά που κρατήθηκε κι αυτό... Η οδήγηση στο όριο και πάνω παραμένει (ειδικά στα γαλλικά χοτ) μία άκρως ελκυστική πρόκληση για τους πολύ προχωρημένους.
Είναι αυτό που γράψαμε και σε προγενέστερο ποστ, ότι η σημερινή Renault Sport (και Peugeot Sport ή Opel Motorsport κλπ) έχει κάνει άλμα εξέλιξης αφού μπορεί να φτιάξει ένα γρήγορο χοτ-χατς με ολόκληρη την τεχνογνωσία-κληρονομιά του Williams συν άλλη τόση τεχνογνωσία που μετέτρεψε το RS όπλο για τον καθέναν. Εννοείται ότι ο γνώστης 'πυροβολάει' καλύτερα από ποτέ και ο μή γνώστης γίνεται μάγκας με το τίποτα. Το τελευταίο σε εμάς τους παλιούς φαίνεται λίγο άδικο, αλλά αν μας πολυχαλάει τότε δεν έχουμε παρά να πάμε να πάρουμε κι εμείς ένα RS (εύκολο να το λέμε βέβαια γ@μώ την Γκατζολία μου...) που θα φορεθεί στα μέτρα μας και θα γουστάρουμε το ίδιο ή έστω σχεδόν το ίδιο καλά με παλιότερα μόνο που στην πραγματικότητα θα γράφουμε καλύτερους χρόνους μέσα στις πίστες (ποιές πίστες γ@μώ την Γκατζολία μου...) ή μάλλον οπουδήποτε υπάρχει ασφάλτινος δρόμος. -
Εγω θα ρωτησω το εξης...
Ποσοι 'ρομαντικοι' απο εμας,αν μας εδιναν την δυνατοτητα να παρουμε ενα Peugeot 205,Renault Clio Williams,κλπ με a/c και υδραυλικο τιμονι θα διναμε το αναλογο τιμημα μονο και μονο για να ευχαριστιομαστε την Κυριακατικη βολτα μας στο βουνο;
Εγω πιστευω αρκετοι,ασχετα αν τα προαναφερομενα αυτοκινητα δεν ειναι υποδειγμα ασφαλειας,ρυπων και καταναλωσης.
Ετσι και αλλιως σε εργοστασιακη μορφη μια χαρα σε πανε Αθηνα-Θεσσαλονικη σε 5 ωρες,φρεναρουν και στριβουν με περισσια ασφαλεια και το μονο που τους ελλειπε τοτε ηταν καποια λιγα βασικα κομφορ...Ομως τα target group εχουν αλλαξει πολυ,το ιδιο και οι περιορισμοι που θετονται στις βιομηχανιες και το,αναλογικα,αμελητεο ποσοστο οδηγων που απεμειναν να αναζητουν 'καθαρη οδηγηση' βολευεται με καποιο μεταχειρισμενο οποτε η ιδια η βιομηχανια δεν εχει λογο να ασχοληθει με το ποσοστο αυτων των οδηγων.
Για αυτο και εμεις που ειμαστε οι τελευταιοι που προλαβαμε και οδηγησαμε τετοια αυτοκινητα θα μεινουμε με την απορια του ποια 'κατευθυνση' θα πρεπει να ακολουθησουμε,αυτην της ασφαλειας-οικονομιας-κλπ ή αυτην της ευχαριστησης,βασικων αναγκων,κλπ;Ελπιζω να συμφωνειτε στο παραπανω...
-
μιλαγα με φιλο το σκ που πηρε το S3 το καινουργιο...παλιος κατοχος 306gti-6
μου λεγε τοσα αλογα με το προγραμμα απο τα παιδια εχω περασει τα 300 κανω κοντρες με το ταδε
στο βουνο στριβει τοσα πανω στη ταδε στροφη κανει παντηλικια
κανει αυτο κανει εκεινο εχει το ταδε εξτρα εχει αυτο εχει εκεινο...(στο μεταξυ επεσε σφαγη να τον πεισω να παρει με 42κ κανουργιο του κουτιου ενα s200 αντι για το s3)
και γυρναω ανετος και χαλαρος και του λεω....
-πηρα το αμαξι απο συνεργειο τη παρασκευη
-αντε ρε ολα οκ?
-ναι μια χαρα στρωνω βεβαια αλλα πηγα μια μερκουρη
(χλωμιαζει)
-και?- τον εκανα μια πανω κατω και μετα εκατσα γεφυρακι και εκανα ενα τσιγαρακι....αληθεια εσυ εχεις κανει τσιγαρο με το s3?
-αντε γαμησου ρε καριολη
-στα λεγα
-το ξερω ρε πουστη το ξερω μου το λεγες αλλα τι να κανω τωρα το πηρα το ταφο
-ε νταξει s3 πηρες καλο ειναι
-σκαταα ...στριβει αλλα αισθηση μηδεν σαν να φοραω 10προφυλακτικα το ενα πανω στο αλλο.θελω πισω το 306...
-εεε υπερβαλεις
-λεω να παω κυρλακιτση δεν αντεχωω αλλο
-ποσα χλμ εχεις?
-8000χλμ
-πουλα το τωρα
-λες? ανταλλαγη θα μου το κανουν με s2000
KAMMENOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS ΧΑΧΑΧΑΧΑ
με δυο λογια αυτο που εγω καταλαβαινω πλεον ειναι
οι αυτοκινητοβιομηχανιες εχουν καταλαβει οτι το διαφορετικο πρεπει να ειναι και ακριβο
και εκμεταλευονται το βιτσιο οσων εχουν σπορτ διαθεσεις για να τους ξεζουμισουν με ειδικες εκδοσεις... - τον εκανα μια πανω κατω και μετα εκατσα γεφυρακι και εκανα ενα τσιγαρακι....αληθεια εσυ εχεις κανει τσιγαρο με το s3?
-
Μην πας μακρια,φιλος(τον Ηλια απο Δραμα λεω Πανο) πουλησε το 106 του και πηρε μεταχειρισμενο S3 με τον 20VT.
Τον συναντησα πριν λιγες μερες και μου ειπε 'Την μεθεπομενη μερα το μετανιωσα κιολας...Στριβει,φρεναρει,απο γκαζι ειναι μια χαρα και κανεις και ταξιδι με 220.Απο ευχαριστηση ομως δεν λεει τιποτα.Με την 1η ευκαιρια θα ξαναπαρω 106...'.Το παραπανω παραδειγμα δεν το δινω για να τιμησω το 106 αλλα για την ελλειψη feeling που δεν εχουν τα συγχρονα αυτοκινητα.
Τελικα μονο με μεταχειρισμενα θα σωθουμε μου φαινεται...
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Μην πας μακρια,φιλος(τον Ηλια απο Δραμα λεω Πανο) πουλησε το 106 του και πηρε μεταχειρισμενο S3 με τον 20VT.
Τον συναντησα πριν λιγες μερες και μου ειπε 'Την μεθεπομενη μερα το μετανιωσα κιολας...Στριβει,φρεναρει,απο γκαζι ειναι μια χαρα και κανεις και ταξιδι με 220.Απο ευχαριστηση ομως δεν λεει τιποτα.Με την 1η ευκαιρια θα ξαναπαρω 106...'.Το παραπανω παραδειγμα δεν το δινω για να τιμησω το 106 αλλα για την ελλειψη feeling που δεν εχουν τα συγχρονα αυτοκινητα.
Τελικα μονο με μεταχειρισμενα θα σωθουμε μου φαινεται...
το 106 ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν εχει καμια σχεση με S3. Δηλαδη αυτος πηρε S3 για να 'αντικαταστησει' το 106?
αλλα πραγματα κανει το ενα, αλλα το αλλο. Διαλεγεις τι θες και επιλεγεις.
-
οχι αλλα οταν του λεγαμε να κρατησει το 106 και να παρει π.χ ενα golf gti
ελεγε οχι...
και ο ηλιας ουτε στροφακιας τρελλος ειναι ουτε το εψαχνε τρελλα το θεμα
αλλα ειχε το απαραιτητο επιπεδο να εκτιμησει τι οδηγουσε.... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
οχι αλλα οταν του λεγαμε να κρατησει το 106 και να παρει π.χ ενα golf gti
ελεγε οχι...
και ο ηλιας ουτε στροφακιας τρελλος ειναι ουτε το εψαχνε τρελλα το θεμα
αλλα ειχε το απαραιτητο επιπεδο να εκτιμησει τι οδηγουσε....αμα δεν ειναι στροφακιας τρελος, το S3 δε νομιζω οτι θα τον προβληματισει ιδιετερα. Εγω προσωπικα απορω κιολας.
αν μαλιστα εχει πατησει και τα -αντα, μια χαρα θα το χαρει το S3, ταξιδια, προσπερασεις, δυναμη. πασχει σε αισθηση ναι, αλλα ολα τα κανει με το 'ενα' χερι
αλλιως υπαρχει και το type-R.
-
Σημερα μετα απο αυτη τη συζητηση μαθαμε οτι το S3 δε στριβει οπως τα 'παλια καλα γεματα αισθηση αυτοκινητα'
Πες στο φιλο σου να δοκιμασει να εξαντλησει τις ικανοτητες του και τοτε θα σου πω εγω για 'οδηγηση με ενα χερι'... Οδηγηση με ενα χερι κανει για να παει οπως πηγαινε με το παλιο του.... -
Κανεις δεν ειπε πως το S3 δεν στριβει οπως τα 'παλια'. Στριβει ακομα καλυτερα. Αλλα τα παιδια παραπανω μαλλον συγκρινουν την αισθηση και οχι τις επιδοσεις...
-
Ρε γαμωτο ξερει κανεις που μπορω να βρω το προσπεκτους για τον εξοπλισμο του 207 Rallye???
-
Στο ίντερνετ δεν σου κάνει που τον αναφέρει;
-
qsisvts εισαι εκτος κλιματος λιγο. κανεις δε βριζει το s3 eidika το νεο που κανει παππαδες και σχεδον κυνηγαει εβο σουμπαρου ακομα και στη πιστα...
χαρακτηριστικη περιπτωσαρα ειναι ενα παιδι απο το τρακντει σπεσιαλ
πηρε ενα γκολφ εντισιον εβαλε χοτμπιτσ ημισλικ 18αρια και ειχε παρει και τοπμαουντ για καμπερ συν εψαχνε μπλοκε αν θυμαμαι
στους 6 μηνες συνηδητοποιησε οτι αυτο που εχει εινα ενα υπεροπλο που δε προκειται ποτε να του προσφερει σε αισθηση και ευχαριστηση αυτο που θελει οσα λεφτα και να ριξει...
το πουλησε οσο οσο καπου 35εφερε ενα westfiled μεγκαμπουσα απο αγγλια που συνολικα με ολα κομπλε υπολογιζει να του παει κανα 20αρι
πηρε? παιρνει? (το εψαχνε) και ενα 207rc με αλλα 22κ και ηρεμησε....τοπιασατε το υπονουμενο εεεε?
-
η αληθεια ειναι οτι γενικα με αυτη τη συζητηση ειμαστε λιγακι
Απλα δε μπορω να φανταστω καποιον σαν οντοτητα να απορριπτει τη ταχυτητα λογω αισθησης..
Εγω το παραδεχομαι οτι τα VAG με εξαιρεση τα SEAT δεν εχουν αισθηση και κακως σε πολλες περιπτωσεις(μιας και δε καταλαβαινεις την επιφανεια του δρομου ή αν σπιναρεις),αλλα να φτασεις να στελνεις το αυτοκινητο σου μου φαινεται υπερβολικο...Και για τα γαλλικα που αναφερετε,επειδη εχω μια εμπειρια απο αυτα και ουσιαστικα σε αυτα εμαθα να οδηγω θα συμφωνησω οτι ειναι πιο ευχαριστα σε αισθηση,αλλα οχι για παραπανω απο μια βολτα...
Ειναι πιο κουραστικα(τα στημενα,οχι τα οικογενειακα) και απο ενα σημειο και μετα δεν εχουν τιποτα να σου προσφερουν...Αν θεωρησουμε οτι καποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα για πανω απο 35Κ που κοστιζει το Megane RS,το κορυφαιο γαλλικο αυτοκινητο αυτη τη στιγμη,τι ακριβως εχει να του προσφερει η γαλλικη αυτοκινητοβιομηχανια????
Εχει να του προσφερει τετρακινηση?? Οχι!!!Πισω κινηση??? Ουτε!!! Δυνατα Μοτερ??? Οχι ιδιαιτερα...
Αυτοματα κιβωτια της προκοπης?? Συγχρονη αναρτηση??? Καλα Φρενα(με καλο abs)???
Το μονο που προσφερουν ειναι στησιμο(αναμφιβολα) και καποια καλη αισθηση(σαφως χειροτερη απο αυτη των ιταλων)..Απλα απο ενα σημειο και μετα που δεν εχει κατι να σου πει το να οδηγας ενα γλυκουλι μικρουλι γαλλικο και θες κατι καλυτερο και γρηγοροτερο οι γαλλοι απλα δεν εχουν τι να σου προσφερουν..
Το να μου λες οτι καποιος γυρισε πισω σε μικρο γαλλικο μου φαινεται παραλογο και οπισθοδρομικο...
Εγω προσωπικα χαιρομαι που τελειωσα με τα γαλλικα και ποτε στη ζωη μου δε προκειται να ξαναπαρω κανενα τετοιο.
Τα εκτιμω τα σεβομαι,αλλα τελειωσα μαζι τους..Και δε λεω καλη η αισθηση,αλλα αλλο να πηγαινεις συνεχεια με τερμα γκαζι στα 120 αλογα και να σαι ετοιμος να κοιμηθεις επειδη ολα σου φαινονται παναργα και αλλο να χεζεσαι πανω σου οταν πας να τιθασευσεις 265 αλογα πανω σε μια στροφη και ας εχεις τετρακινηση και ας μην εχεις καθολου αισθηση..Οφειλεις να αποκτησεις επιπλεον ικανοτητα(μιλαω για μενα,αλλοι εχουν ψωμοτυρι τα 260 αλογα)
Ολα τα αυτοκινητα απαιτουν τη συμμετοχη του οδηγου και κανενα δε στριβει μονο του...
Σε σχεση με τα παλια μου αυτοκινητα παω οσο γρηγορα πηγαινα σκιζοντας τα χωρις να καταβαλλω ιδιαιτερη προσπαθεια,οταν ομως παω να κυνηγησω κανενα EVO,S2000 ή ακομα και κανα ΟPC οπου προσπαθω να παω πραγματικα γρηγορα, καταλαβαινω οτι εχω ακομα πολλα να μαθω,καταλαβαινω οτι δε στριβει μονο του ή 'πας αερα με το ενα χερι' που γραφαν τα περιοδικα...Σιγουρα ειναι πολυ πιο ευκολο απο ενα S2000,αλλα αν μπορω να εχω ενα αυτοκινητο που να με βοηθαει ,γιατι να μην το κανω???
Αυτη ειναι η διαφορα των φιλοσοφιων μας,οτι ενω αρεσει και στους 2 η ταχυτητα,εγω προτιμω τις ευκολιες και συ να ζοριζεσαι..
Θελω να μαθω απλως με το καιρο να πηγαινω πιο γρηγορα χωρις να ασχολουμαι με αν θα μου φευγει με το παραμικρο ο κωλος ή αν θα πρεπει να κανω συνεχεια διορθωσεις στο τιμονι,δε λεω αυτος που θα ακολουθησει τον αλλο δρομο ισως γινει και πολυ καλυτερος οδηγος..Δεν θα τον κατακρινω,απλα εχει αλλη φιλοσοφια
-
Χωρις να θελω να ειμαι εντελως απολυτος,δεν βλεπω να σε ενδιαφερει ιδιαιτερα το θεμα του στριψιματος με τις δικες σου δυνατοτητες(οχι με το καθε ηλεκτρονικο συστημα)...
Τί εχει πιο πολυ χαρη,να στριβεις με 120 αλογα και να μπαινεις οπως θελεις(φλικαρισμα,με τα τεσσερα,με αναποδα,κλπ) ή να προσπαθεις να στριψεις με 250 αλογα αλλα να εισαι παντου και παντα φυλαγμενος καθως ή θα στριψει ή θα βγει απεναντι απο τα μουτρα(υποστροφη);
Κανενας δεν αμφισβητησε τα μοτερ των γερμανων,συμφωνω απολυτα οτι ειναι πολυ εξελιγμενα και εχουν αρκετη τεχνολογια πανω τους.
Απο εκει και περα ομως ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικη οδηγηση,ιδιαιτερα αν εξαιρεσουμε τις ηλεκτρονικες υποβοηθησεις.
Τονιζω,πιστευω οτι μπορουν να σχεδιασουν σωστο αυτοκινητο,απλα δεν τους ενδιαφερει.Οσο αφορα το S3 επειδη το σχολιο ηταν αρκετα 'καυστικο',το παλιο S3 τουλαχιστον ναι μεν ηταν καλο αλλα δεν ειναι και ο ορισμος του στριψιματος ακομα και με κορυφαιες επιλογες σε αναρτηση-λαστιχα.
Μπορει στα πατημενα της εθνικης να ειναι τρενο,σε ορεινη διαδρομη ομως ειναι ψιλομουφα καθως δεν βολευεται καθολου.
Αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια.Οσο για το τι εχει να προσφερει η γαλλικη βιομηχανια,θελεις να αναλυσουμε την state of the art μπροστινη αναρτηση της Renault ή τον αψογο πισω αξονα του 206 RC/207 RC;
Το γεγονος οτι γνωστο γαλλικο περιοδικο εκανε συγκριτικο τεστ σε πιστα και η τριαδα της κορυφης ηταν Lotus Elise,Megane R26 και 207 RC δεν λεει κατι;Τωρα οσο αφορα το θεμα του οδηγικου στυλ και των ευκολιων που παρεχει το καθε αυτοκινητο,αυτο οπως ειπες σωστα,ειναι επιλογη του καθενος.
Απλα δυστυχως ετσι οπως εγιναν τα σημερινα αυτοκινητα,η οδηγικη παιδεια του μεσου οδηγου εχει παει κατα διαολου και σε αυτο πιστευω οτι δεν διαφωνεις... -
σε αυτο που συμφωνω σιγουρα ειναι οτι στο ξεκινημα του ο καθε οδηγος θα πρεπει να εχει οδηγησει κατι παλιο,για να μαθει και στα 'δυσκολα' ,απο κει και περα σε μενα προσωπικα αρεσει που τα αυτοκινητα διευκολυνουν τον οδηγο να οδηγει γρηγορα με μεγαλυτερη ευκολια και ασφαλεια..
Παντως και τα καινουρια γαλλικα δεν εχουν σχεση με τα παλια,ειναι πολυ πιο ευκολα στην οδηγηση τους και κατα μια εννοια πανε και αυτα λιγο μονα τους...
Οσο για το παλιο S3 που ανεφερες,εγω προσωπικα οταν το οδηγησα μου φανηκε παραξενο και αντιστοιχα παραξενο φανηκε και το δικο μου στο φιλο μου που μου εδωσε το παλιο..
Στο παλιο ενεργοποιειται πολυ αποτομα η τετρακινηση,πραγμα που το κανει παιχνιδιαρικο,αλλα οχι φιλικο και αποτελεσματικο(παντα κατα τη δικη μου αποψη)..
Το δικο μου εχει πιο ηπια αντιδραση και για να ειναι αποτελεσματικο πρεπει να οδηγεις με γραμμες και να μπαινεις εξαρχης σωστα σε μια στροφη,αλλιως θα εχεις υποστροφη και μουτρα,τα οποια δε μπορεις να διορθωσεις στη συνεχεια ευκολα(οπως πχ σε ενα γαλλικο),με λιγα λογια δεν υπαρχει αυτο που λεμε ευκολη τοποθετηση...
Αλλα αν το συνηθισεις ειναι αρκετα ευκολο,συγχωρει λαθη και τελικα ειναι αποτελεσματικο..Το μεγαλυτερο προβλημα για μενα ηταν(και ειναι),να ξεπερναω τη φοβια μου και να δινω πολυ γκαζι στη στροφη,ωστε να στειλει αρκετη κινηση πισω...Μονο ετσι στριβει αυτο το αυτοκινητο και επειδη το μονο που χα συνηθισει ηταν κινηση μπρος,αυτη η μεταφορα με τρομαζε στην αρχη,ειδα ομως μετα οτι τη βγαζει ομαλα(γιατι με προηγουμενο S ειχα γλυψει πεζοδρομιο ) και δεν ειναι κατι τοσο τρομερο..
Παντως πολλα αυτοκινητα στις μερες μας ειναι υποστροφικα,μεταξυ των οποιων και τα γαλλικα,αλλα καλυτερα να σου φυγουν τα μουτρα,παρα ο κωλος(απο αποψη ασφαλειας παντα)..
Τωρα οσο για την οδηγικη παιδεια,αυτη εχει να κανει με πολλα θεματα..Ο μεσος οδηγος δεν εχει καποια ιδιαιτερη παιδεια και στην Ελλαδα το αυτοκινητο αντιμετωπιζεται απο την πολιτεια,αλλα και τον κοσμο ως αναγκαιο κακο...
Οι περισσοτεροι απο μας μαθαινουμε να οδηγουμε μονοι μας στο δημοσιο δρομο με ο,τι συνεπειες εχει αυτο(και δε βγαζω και τον εαυτο μου απεξω)..
Για αυτο λοιπον καλυτερα να υπαρχουν πιο ασφαλη αυτοκινητα,γιατι τουλαχιστον εδω ουτε οι δρομοι θα αλλαξουν ουτε η νοοτροπια...Γνωμη μου παντα..
Peugeot 207 RC 2007