-
Μισο λεπτο ρε παιδια...
Αν το RC ειναι 'soft' τοτε το OPC που εκτος απο το μοτερ ειναι ολο φρου φρου και αρωματα προκειμενου να κατακτησει την κατηγορια,υπαρχει συγκριση αναμεσα στα δυο;Ενταξει,δεν λεω,αν εισαι ποζερας,το OPC σαφως και τραβαει το ματι σε σχεση με το RC.
Απο εκει και περα ομως,για αυτο που θελει να οδηγησει πραγματικα,καμια σχεση το ενα με το αλλο...Απο την αλλη,το Mini ειναι αυτο που λειπει απο το RC.Με εξαιρεση την περιττη εμφανιση,εχει το χαμηλοτερο βαρος και τις πιο compact διαστασεις.
Για αυτο βεβαια το ενα κανει 23 και το αλλο 27... -
to rc me to gt/rallye εχουν μικρες διαφορες στην αναρτηση που περιπου με 1200ευρω τις κανεις
ψαλιδια πισω αξονα και αμορτισερ ελατηρια
τιποτα το τραγικο καθως ειναι αρκετα φτηνα σαν ανταλλακτικαεννοειται οτι δε λεει να το κανεις αφου το rc προσφερει πολλα ακομα αλλα
οχι οτι δε γινεταιεγω παντως και παλι αδυνατω να συγκρινω το 206 του μιλτου οπως ειναι τωρα με ενα 207rc
oxi se αποτελεσματικοτητα αλλα σε αισθηση και fun to drive -
Πανο ο πισω αξονας μονον φτηνος δεν ειναι...
Αντε,ψαλιδια,αμορτισερ,ελατηρια και διακοπτη ESP βαζεις,τον αξονα ομως οχι. ,Απο εκει και περα περι fun to drive θα συμφωνησω μαζι σου.Ειπαμε...evolution.
-
εχει γραψει καπου τιμη ο αργυρης και ηταν κατω απο 500 απο οσο θυμαμαι ολος ο αξονας
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Μισο λεπτο ρε παιδια...
Αν το RC ειναι 'soft' τοτε το OPC που εκτος απο το μοτερ ειναι ολο φρου φρου και αρωματα προκειμενου να κατακτησει την κατηγορια,υπαρχει συγκριση αναμεσα στα δυο;Ενταξει,δεν λεω,αν εισαι ποζερας,το OPC σαφως και τραβαει το ματι σε σχεση με το RC.
Απο εκει και περα ομως,για αυτο που θελει να οδηγησει πραγματικα,καμια σχεση το ενα με το αλλο...Απο την αλλη,το Mini ειναι αυτο που λειπει απο το RC.Με εξαιρεση την περιττη εμφανιση,εχει το χαμηλοτερο βαρος και τις πιο compact διαστασεις.
Για αυτο βεβαια το ενα κανει 23 και το αλλο 27...γιατι το mini που κανει 27 τα αξιζει????Ασε που οταν πας να το παρεις δε θα δωσεις μονο 27... και επειδη στο τελος θα φτασει την τιμη του gti,θεωρεις οτι εχει τιποτα παραπανω απο ενα gti ή ακομα και cupra???ειναι σαφως κατωτερο απο αποψη επιδοσεων αλλα και ποιοτητας αν μιλησουμε για τη περιπτωση του golf...
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
το 207RC πλησιαζει αρκετα το 106, το OPC ομως απεχει κατα πολυ απο το Punto GT,αν με 'πιανετε'... Δυστυχως η Opel δεν προσπαθησε καθολου για το στησιμο του,πολλα υποσχομενου,μικρου της.Ένσταση! Το ότι έφεραν τη Lotus Engineering να το στήσει, προσπάθεια δεν είναι?...
Εχει πολυ ενδιαφέρον μιας και **οι περισσοτεροι υποστηρικτές του αρσι έχουν πεζω **:lol: Και ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον οτι μάλλον κανείς δεν είχε στην κατοχή του ενα πεζω της παλαιάς σχολής οπως το 106. Αρα μιλάμε για νέο κοινό με διαφορετικες προτεραιότητες η ώριμο κοινό με ακόμα διαφορετικότερες
Φαντάζεσαι μια πραγματικότητα όπου οι περισσότεροι υποστηρικτές του 207RC θα είχαν μίνι?!... Ή μία πραγματικότητα όπου οι περισσότεροι υποστηρικτές του μίνι θα δεχόντουσαν ότι το πήραν γιατί βασικά τους άρεσε το design του και θα το έπαιρναν ακόμα κι αν ήταν εντελώς άθλιο οδηγικά?....
Το ότι σε σύγκριση με τα RS, OPC, Cooper S κτλ είναι πιο 'καθημερινό', ναι.
Το Corsa, Κωνσταντίνε, γιατί πιστεύεις ότ είναι λιγότερο 'καθημερινό' από το 207? Για τα άλλα δύο το καταλαβαίνω - στο ένα έχεις το Σπύρο να γκρινιάζει ότι τον έπιασε πονοκέφαλος και θέλει ωτοασπίδες, στο άλλο δε χωράνε καλά-καλά οι σακούλες με τα ψώνια, αλλά το OPC πού θεωρείς ότι χάνει ως 'καθημερινό' στην πράξη? Συγκριτικά, πάντα.
γιατι το mini που κανει 27 τα αξιζει????Ασε που οταν πας να το παρεις δε θα δωσεις μονο 27... και επειδη στο τελος θα φτασει την τιμη του gti,θεωρεις οτι εχει τιποτα παραπανω απο ενα gti ή ακομα και cupra???ειναι σαφως κατωτερο απο αποψη επιδοσεων αλλα και ποιοτητας αν μιλησουμε για τη περιπτωση του golf...
Ενδεικτικό χρόνο γύρου στα Μέγαρα για το Cooper S έχει κανείς πρόχειρο? Εκείνο που είχαν δυναμομετρήσει με τα 173 μη-ντοπαρισμένα άλογα στους τροχούς τι είχε γράψει?....
Κάτι για το οποίο παραδέχομαι το μίνι, πάντως, είναι το βάρος του [συγκριτικά με το 207]. Φαίνεται, βέβαια, το ότι έχουν γίνει θυσίες για να κρατηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε μια εποχή που όλα έχουν την τάση να 'παχαίνουν' (για πόσο ακόμα, άραγε, με τις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων?). Η φίλη μου που το ζαχάρωνε έπαθε σοκ όταν μπήκε μέσα [και μιλάμε για κοπέλα που το είχε ερωτευθεί!]. Μάταια προσπαθούσα να την πείσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να της μείνει στο χέρι το χερούλι της πόρτας. Αλλά αν έρχεσαι από εταιρικό Α3 και σου ζητούν να δώσεις τόσα χρήματα, ε, 'δε θες να σου θυμίζει το αυτοκίνητο της μπάρμπι που είχες όταν ήσουν τριών!'. Έλεος να το λέει αυτό κοπέλα για το μίνι... Κι όταν της λες ότι είναι μια χαρά να σου λέει 'ε, βέβαια, εσύ από Peugeot έρχεσαι!'
-
Αυτη η καραμέλα με τα γυρολόγια έχει πολλή πλακα.Το θέμα δεν είναι να δείς τι έγραψαν τα περιοδικά αλλά να μπορείς εσυ με το αμάξι σου και γω με το αμάξι μου να γράψουμε χρόνους.Πχ με το που ψωνίσει κάποιος caterham βαφτιζεται οδηγός?
Θα συμφωνήσω οσον αφορά το οτι πάρα πολλοί κάτοχοι μίνι αδιαφορούν για την οδική συμπεριφορά του αλλά εδώ δε σχολιάζουμε τους κατόχους αλλά τα αυτοκίνητα και δευτερον επειδή εδω μιλάμε μαζί και οχι με την καθε γκομενα που πηρε ες,αυτα τα σχόλια είναι περιττα.
-
παντως το cooper s κατα τη γνωμη μου ειναι σχετικα βαρυ για τη κατηγορια του και μην ξεχνας οτι το 207 ειναι πολυ μεγαλυτερο σε διαστασεις(καθως ειναι σουπερμινι) και τα μολις 100 κιλα πανω ειναι μια λογικη διαφορα...
Eγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι παντα το βαρος που δηλωνουν πολλοι,το δικο μου για παραδειγμα ειναι 70 κιλα πανω ζυγισμενο σε σχεση με αυτο που δινει ο κατασκευαστης..
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Αυτη η καραμέλα με τα γυρολόγια έχει πολλή πλακα.Το θέμα δεν είναι να δείς τι έγραψαν τα περιοδικά αλλά να μπορείς εσυ με το αμάξι σου και γω με το αμάξι μου να γράψουμε χρόνους.Πχ με το που ψωνίσει κάποιος caterham βαφτιζεται οδηγός?Θα συμφωνήσω οσον αφορά το οτι πάρα πολλοί κάτοχοι μίνι αδιαφορούν για την οδική συμπεριφορά του αλλά εδώ δε σχολιάζουμε τους κατόχους αλλά τα αυτοκίνητα και δευτερον επειδή εδω μιλάμε μαζί και οχι με την καθε γκομενα που πηρε ες,αυτα τα σχόλια είναι περιττα.
Προσωπικά τα σχόλια που δείχνουν πώς σκέφτονται οι κάτοχοι ή οι υποψήφιοι κάτοχοι του ενός ή του άλλου μοντέλου εγώ τα βρίσκω το αλάτι και το πιπέρι της συζήτησης. Τώρα, αν κάτι από αυτά που είπε o ένας ή ο άλλος (γιατί γνώμες όλοι έχουν...) αμαυρώνει -και καλά- την εικόνα που έχεις εσύ στο μυαλό σου για το αμάξι σου, ε, δεν έχεις παρά να θυμηθείς ότι ΕΣΥ, με βάση τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ κριτήρια, έκανες τη σωστή επιλογή. Αν δεν το πήρες για να πουλάς μούρη, χέστηκες για το τι πιστεύουν οι άλλοι.
Περί χρόνων πίστας... Γι αυτό και έγραψα 'ενδεικτικά' [μήπως έπρεπε να το γράψω με κεφαλαία?... ]. Το έχουμε ξανασυζητήσει - οι χρόνοι που διαβάζουμε στα διάφορα περιοδικά ούτε άμεσα συγκρίσιμοι μεταξύ τους είναι ούτε οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιο είναι το γρηγορότερο όταν οι διαφορές είναι μικρές. Απλά όταν επαναλλαμβάνονται δίνουν μια αρκετά καλή ιδέα για το τι μπορεί να περιμένει κανείς.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αυτη η καραμέλα με τα γυρολόγια έχει πολλή πλακα.Το θέμα δεν είναι να δείς τι έγραψαν τα περιοδικά αλλά να μπορείς εσυ με το αμάξι σου και γω με το αμάξι μου να γράψουμε χρόνους.Πχ με το που ψωνίσει κάποιος caterham βαφτιζεται οδηγός?
Θα συμφωνήσω οσον αφορά το οτι πάρα πολλοί κάτοχοι μίνι αδιαφορούν για την οδική συμπεριφορά του αλλά εδώ δε σχολιάζουμε τους κατόχους αλλά τα αυτοκίνητα και δευτερον επειδή εδω μιλάμε μαζί και οχι με την καθε γκομενα που πηρε ες,αυτα τα σχόλια είναι περιττα.
Προσωπικά τα σχόλια που δείχνουν πώς σκέφτονται οι κάτοχοι ή οι υποψήφιοι κάτοχοι του ενός ή του άλλου μοντέλου εγώ τα βρίσκω το αλάτι και το πιπέρι της συζήτησης. Τώρα, αν κάτι από αυτά που είπε o ένας ή ο άλλος (γιατί γνώμες όλοι έχουν...) αμαυρώνει -και καλά- την εικόνα που έχεις εσύ στο μυαλό σου για το αμάξι σου, ε, δεν έχεις παρά να θυμηθείς ότι ΕΣΥ, με βάση τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ κριτήρια, έκανες τη σωστή επιλογή. Αν δεν το πήρες για να πουλάς μούρη, χέστηκες για το τι πιστεύουν οι άλλοι.
Περί χρόνων πίστας... Γι αυτό και έγραψα 'ενδεικτικά' [μήπως έπρεπε να το γράψω με κεφαλαία?... ]. Το έχουμε ξανασυζητήσει - οι χρόνοι που διαβάζουμε στα διάφορα περιοδικά ούτε άμεσα συγκρίσιμοι μεταξύ τους είναι ούτε οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιο είναι το γρηγορότερο όταν οι διαφορές είναι μικρές. Απλά όταν επαναλλαμβάνονται δίνουν μια αρκετά καλή ιδέα για το τι μπορεί να περιμένει κανείς.
+100
οταν κατι γινεται πολλες φορες,απο πολλους δοκιμαστες ή δημοσιογραφους και σε πανω απο μια πιστες,τοτε παυει να ειναι τυχη...Παρε χρονους
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... 9d4cea3923Αν και οπως βλεπεις δεν εχουν μεγαλη διαφορα...στο δρομο με ιδιας ικανοτητας ατομα θα πηγαιναν μαζι...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Eγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι παντα το βαρος που δηλωνουν πολλοι,το δικο μου για παραδειγμα ειναι 70 κιλα πανω ζυγισμενο σε σχεση με αυτο που δινει ο κατασκευαστης..ΜΕ λάδια ξύδια βενζίνες και νερά?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω παντως και παλι αδυνατω να συγκρινω το 206 του μιλτου οπως ειναι τωρα με ενα 207rc
oxi se αποτελεσματικοτητα αλλα σε αισθηση και fun to driveΤο δικό μου είναι σαφώς πιο fun-to-drive από το -εργοστασιακό- 206RC αν εξαιρέσουμε την κάβλα να πυροβολείς (ή να συνπυροβολείς) τα περισσότερα οχήματα στις ευθείες που για μένα δεν είναι το παν αλλά όχι ότι με χαλάει κιόλας.
Όμως σε σχέση με το 207RC παίζουν κι άλλοι παράγοντες. Καταρχήν με το 207RC σου έρχεται να σεβαστείς αυτό που καβαλάς. Σαν να έχεις για ταίρι σου ένα καβλιάρικο 25χρονο θηλυκό (δεν λέω 20χρονο γιατί αυτό το έχουν οι Σαξο-Ραλλάκηδες) έτοιμο να σου δώσει το σώμα και την ψυχή του και να πας να το 'απατήσεις' (έτσι κάπως ένιωσα όταν κατέβηκα από το τιμονι του RC) με μία ολοκληρωμένη και άριστα διατηρημένη 35αρα (ή αν θέλεις η δική σου η γυναίκα αλλά 10 χρόνια πιο έμπειρη). Κινδυνεύεις να σου κλέψει την καρδιά με μία ματιά, γιατί έχει την εμπειρία να το κάνει τόσο απλά. Το ζήτημα fun-to-drive είναι παρόμοιο με το πόσο απολαυστικό είναι το σεξ (για να παραμείνω και στο παράδειγμα). Εντάξει το 206 μου το απολαμβάνω πάντα, είναι άμεσο και ξεκάθαρο, χώρια που έχω την άνεση να το φέρνω στα μέτρα μου κάθε λίγο και λιγάκι (αυτή τη στιγμή εάν το πάρει κανείς να το οδηγήσει ευθεία δεν θα μπορέσει να το πάει - στρίβει πριν το καλοσκεφτείς). Το RC όμως είναι αλλιώς αφού μοιάζει σαν να είδε η Peugeot εμένα μετά από 10χρόνια και να κατάλαβε τώρα (μετά από χρόνια οδήγησης ενός σπορ 206) τί μπορεί να θέλω αφαιρώντας τα μειονεκτήματα που συνοδεύουν τις επιθυμίες μου! Πίστεψέ με τα τελευταία χρόνια η 'μικρή' με τρομάζει (σε δημόσιο δρόμο γιατί σε πίστα δεν έχω πρόβλημα και έχει να κάνει περισσότερο με τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν πλέον στους δρόμους παρά με το 'κορίτσι' μου)... Ανέβασα τα όριά της μεν αλλά για να τα χειρίζομαι χρειάζεται αυξημένη αυτοσυγκέντρωση και ακρίβεια, αν αφαιρεθώ θα εκθέσω εαυτόν και αυτοκίνητο σε κίνδυνο. Αντιθέτως το RC μπορεί να τα κάνει όλα ευκολότερα και τα ταυτόχρονα να επιτύχει το ανέλπιστο: να με βοηθήσει να συγκεντρωθώ ακόμη περισσότερο στην απόλαυσή του. Αυτό είναι κάτι που δεν το περίμενα (τελικά εάν μία εταιρία ξέρει να στήνει αναρτήσεις και τις συνδυάσει με δυνατό κινητήρα-πλαίσιο όλα γίνονται) και μπράβο στην Peugeot που το πέτυχε. Έτσι το παραπάνω γκάζι, τα καλύτερα φρένα και το καλύτερο κράτημα συνδυάζονται με δυνατότητα ελέγχου εκτός ορίων και μάλιστα καλύτερη (λόγω πλαισίου, αλλά σαφώς και λόγω ροπής σε συνδυασμό με την ισορροπημένη ενδοτικότητα στο εργοστασιακό σκληρό στήσιμο) από ό,τι με το 206! Κι όλα αυτά χωρίς να ψάχνω πάλι για αντιστρεπτικές, ακραξόνια, αμορτισέρ και γεωμετρίες. Το αποκορύφωμα: Οι τιμές των ανταλλακτικών του κινούνται στα ίδια πολύ χαμηλά επίπεδα με το 206, μοναδικό μειονέκτημα τα ζαντολάστιχα, γιατί όταν έρχεται η ώρα για 17ρια λάστιχα θα έχουμε ζόρια.
Ω ναι, μπορεί να το λατρεύω αλλά θα το απατήσω τελικά το 'θηλυκό' μου... γιατί βρήκα το ίδιο αλλά παντού εξελιγμένο! Βέβαια, εάν μπορέσω θα τις κρατήσω και τις δύο, άνδρας φύσην πολυγαμικός... η 'μικρή' στο στοιχείο της, στην πίστα για ανελέητα γούστα καθότι δεν σπάει δεν χαλάει (θα έχω να το λέω) και η μεγάλη για όλες τις άλλες δουλειές αλλά και για γούστα όταν η μικρή δεν θα βλέπει... αλλά φοβάμαι ότι αφενός η μικρή στο τέλος θα τσαντιστεί και θα μου αρχίσει τα νούμερα και η μεγάλη θα μου χαμογελά πονηρά γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι θα με κάνει ολοδικό της... Από την φύση τους πολύ κτητικά τα θυληκά... Οπότε καλύτερα να μην εκδηλώσω τίποτα της μικρής και μου αρχίσει τα κόλπα από τώρα.
Εξάλλου άσε να δούμε 2-3 χρόνια πώς θα πάνε οι τουρμπίνες σε όλα αυτά τα καινούρια 'ροπάτα' μοτέρ που γεμίσαμε τελευταία, γιατί η συντήρηση στις τουρμπίνες είναι ένας δύσκολος πονοκέφαλος τόσο σε νεύρα όσο και σε χρήματα. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
το 207RC πλησιαζει αρκετα το 106, το OPC ομως απεχει κατα πολυ απο το Punto GT,αν με 'πιανετε'... Δυστυχως η Opel δεν προσπαθησε καθολου για το στησιμο του,πολλα υποσχομενου,μικρου της.
Ένσταση! Το ότι έφεραν τη Lotus Engineering να το στήσει, προσπάθεια δεν είναι?...
Βασικα οσο Mecachrome ειναι η κεφαλη του 206 RC και του Clio RS,αλλο τοσο Lotus ειναι και το στησιμο του OPC.
Σε σχεση με το παλιοτερο ατμοσφαιρικο Astra OPC των 160 ιππων,το Corsa δειχνει πολυ πουστλε... -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Eγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι παντα το βαρος που δηλωνουν πολλοι,το δικο μου για παραδειγμα ειναι 70 κιλα πανω ζυγισμενο σε σχεση με αυτο που δινει ο κατασκευαστης..
ΜΕ λάδια ξύδια βενζίνες και νερά?
ελα ντε???σε περιοδικο παντως τοσο το βγαζανε...απο κει και περα δε διευκρινιζαν πολλες λεπτομεριες...
με τελειως γεματο ντεποζιτο παντως μπορει να υπαρξει διαφορα...λες να καναν τετοια μαλακια -
Παιζει ρολο τι extra εχεις , ισως γι'αυτο να εχεις παραπανω βαρος.Αλλωστε οι τιμες του βαρους δεν βγαινουν τυχαια.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Εξάλλου άσε να δούμε 2-3 χρόνια πώς θα πάνε όλα αυτά τα καινούρια 'ροπάτα' μοτέρ που γεμίσαμε τελευταία, γιατί το στρίψιμο στις τουρμπίνες είναι ένας δύσκολος πονοκέφαλος τόσο σε νεύρα όσο και σε χρήματα.Σκληροπυρηνικά πράγματα...
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Παιζει ρολο τι extra εχεις , ισως γι'αυτο να εχεις παραπανω βαρος.Αλλωστε οι τιμες του βαρους δεν βγαινουν τυχαια.ναι ισως εχεις δικιο,γιατι τωρα θυμηθηκα ενα φιλο μου με cooper s παλιο ο οποιος μου ελεγε πως η γυαλινη-πανοραμικη-συρομενη οροφη του συμφωνα με το manual του αυτοκινητου προσθετει καμια 90αρια κιλα στο ηδη υπαρχον βαρος
δε ξερω κατα ποσο μου ελεγε αληθεια,αλλα ειναι τρομακτικο να εχεις αλλα 90 κιλα και μαλιστα στο ψηλοτερο σημειο του αυτοκινητου
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εξάλλου άσε να δούμε 2-3 χρόνια πώς θα πάνε όλα αυτά τα καινούρια 'ροπάτα' μοτέρ που γεμίσαμε τελευταία, γιατί το στρίψιμο στις τουρμπίνες είναι ένας δύσκολος πονοκέφαλος τόσο σε νεύρα όσο και σε χρήματα.
Σκληροπυρηνικά πράγματα...
Εμένα μου λες...
-
Χάθηκα κάπου στα πολλά ποστ.
Κάπου είχε αναφερθείς για την διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε 206 και 207 που απλά ειναι τεραστια υπερ του 207.
όσο για χρόνους κλπ...είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. -
αλλουνου ξεαλλουνου παππα ευαγγελιο οταν εχεις ενα κλιο με ημισλικ 17αρια να φτυνει αιμα και να μη κατεβαινει τα 14 στα μεγαρα
και ενα ταπερ παλιο να κανει κατω απο 14 για πλακα........................καλα μη πω ποσο κανω εγω γιατι θα πεσει το φορουμ
Peugeot 207 RC 2007