-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Ακριβώς όπως τα λες είναι Παναγιώτη. Είναι έγκλημα να δώσω 22500 για RC και να μην έχω να δώσω 26000 για το clio RS!!!!
οπότε πήρα αυτό!
Και επίσης αν έπερνα ένα 106 θα είχα πάλι να δίνω σε τρύπιο κουμπαρά!!
Αν ήθελα έτσι κρατούσα το 206!!!!
Αλλά εκτός αυτού ένα αυτοκίνητο καμιά φορά είναι επιβεβαίωση κάποιων προσωπικών καταστάσεων....Το έγκλημα που δεν πήρες το Clio δεν είναι δικό σου, αλλά μάλλον των Ελλήνων που το φέρνουν...Με 22,5Κ θα το έπαιρνες έξω.
Με τα bold, έχω την εντύπωση ότι μερικοί θα σε βγάλουν ότι το πήρες για να επιβεβαιώσεις τον ανδρισμό σου! Ξέρεις, επιμήκυνση και κάτι τέτοια.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Δε θεωρώ καμία αγορά μίνι (εκτός του μεταχειρισμένου) ορθολογιστική αγορά.Είναι ενα πανάκριβο αναλογικά αυτοκίνητο που τα πλεονεκτήματα του εκτός απο ...αόρατα σε πολλούς-ακόμα και κατόχους,απαιτούν ακριβό αντίτιμο σύμφωνα με τα ορθολογιστικά κριτήρια επιλογής αυτοκινούμενου στέγαστρου.Ποιος είναι αυτός που ψάχνει για 'αυτοκινούμενο στέγαστρο'? Αυτός που έχει ορθολογικά κριτήρια?....
έχουμε 2 τηλεοράσεις που η μια κάνει 1000 ευρώ και η άλλη 1200 και εγώ πλέον βλέπω μόνο μια που κάνει 1200.Η άλλη απλά δε με καλύπτει και το να δώσω το 84% της αξίας για κάτι που δε με εκφράζει θεωρώ οτι είναι λανθασμένη επιλογή.Σίγουρα το αρσι είναι ικανό αυτοκίνητο,σίγουρα είναι όμορφο,αλλά είναι τελικά πολύ ακριβό γιαυτα που προσφέρει.
Αντιθέτως, κάποιοι θα έλεγαν ότι δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο αλλά είναι όσο καθαρόαιμο μπορεί να είναι ένα σούπερμινι σήμερα και 100% τίμια επιλογή γι αυτά που προσφέρει. Αντίστοιχα, ότι το Μίνι είναι κουκλί, γρήγορο, αλλά πέρα για πέρα υπερτιμημένο. Γούστα και προτεραιότητες. Καθένας έχει τα δικά του. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το πορτοφόλι.
στο δρομο που ταχω δει(παλιο-καινουριο cooper) το καινουριο ειναι πολυυυ πιο γρηγορο κι ας ανακοινωνουν ιδια ιπποδυναμη,αλλα με διαφορα το πιο γρηγορο απο αυτα και πιο 'ορθολογικη' αγορα για μενα ειναι το corsa opc...
το αυτοκινητο ειναι πυραυλος και δεν το πιστευα οταν το εβλεπα... ειμασταν 2 s3(ενα παλιο και ενα καινουριο) και το opc στην ευθεια της βαρκιζας...ο φιλος μου με το παλιο s3 μου ειπε μετα οτι δε μπορουσε να τον φτασει για κανενα λογο..Ε, βέβαια.... Ο φίλος σου, με το παλιό.... Γιατί εσύ δεν ήθελες να κάψεις βενζίνη...
Δε βγαίνει εύκολα συμπέρασμα από τέτοιοες φάσεις. Δεν ξέρεις τι έχει και τι δεν έχει κάνει ο άλλος. Όπως δεν ξέρεις και τι ακριβώς παίχτηκε όταν βλέπεις τα αποτελέσματα από συγκριτικά όπως το παρακάτω....
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Υ.Γ!!Κωνσταντίνε μετά την ευθυγράμμιση λύθηκε αυτό που παρατηρήσαμε με το SSP.Αναμενόμενο... Αν σου έλεγα ότι στον πίσω άξονα είδα και εγώ τα ίδια με εσένα; Θα ξαναπάω σε άλλον γιατί η ευθυγράμμιση δεν πέτυχε και θα το επιβεβαιώσω.
-
γιαννη206 το κλιο στην ευρωπη ειναι ενα κλικ φτηνοτερο απο το κορσα που ειναι φτηνοτερο απο το 207...
δηλαδη το 207 ειναι το ακριβοτερο απο τα 3 εστω και για καποιες εκατονταδες ευρω...εντο ειναι μπανανια...
-
Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε εδώ άρα πάμε με Ελληνικά κριτήρια.
Όσο για τον OPC είναι μακραν πίσω σε τεχνολογία κινητήρα από το 207!
-
ναι οκ αλλα με το χερι στη καρδια αμα ειχαν ιδια τιμη τι θα επαιρνες?
(ειναι και τα σκατοκυβικα βεβαια στη μεση...)παντως οποιος συγκρινει κορσα σε πατημα με 207-κλιο-μινι μαλλον κατι δεν εχει οδηγησει απο αυτα
ισως φταιει οτι το κορσα που μπηκα ηταν με προγραμμα με αποτελεσμα να σπινιαρει απο τις 4 σα τρελλο οτι και να εκανες αλλα το αμαξι ειναι και πολυ σκληρο για τα δεδομενα μου(και το 206 μου εχει 280λιμπρες ελατηρια...) και ψιλοαχρωμο σε οδηγικη απολαυση
-
Παναγιώτη για CLIO πήγαινα αλλά ήταν πιο ακριβό!!
Οπότε καταλαβαίνεις...
ϊσως το επόμενο.... -
ma αυτο ελεγα πιο πανω
εγω και να τα ειχα 26κ για ενα κλιο που φτυνει αιμα να κατεβει τα 14 στα μεγαρα ακομα και με ημισλικ δε θα τα εδινα με τιποταθα προτιμουσα με 9-10 ενα καλο αγωνιστικο 106 γκρουπ Α
και με τα ρεστα κατι πιο all around...
plaka στη πλακα οριακα και για 207ραλλυ φτανουν! -
Το 207RC απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς και μόνο. Για λόγους μάρκετινγκ αύξησε βάρος (ευτυχώς οι υπόλοιπες μηχανολογικές επιλογές το ισορρόπησαν πλήρως), φόρεσε ομορφιά, ποιότητα και πολυτέλεια, ώστε να αυξήσει το αγοραστικό του κοινό, αλλά όποιος πάει μόνο γι αυτά και όχι για να γουστάρει οδήγηση θα κάνει απλώς πλουσιότερους κάποιους ορθοπεδικούς (ειδικά όσοι κάθονται στις δύο -ναι δύο- πίσω θέσεις).
Όταν μπήκα συνοδηγός σε 207RC σκέφτηκα ότι αξίζει τα λεφτά του. Όταν το οδήγησα σκέφτηκα ότι είναι φτηνό. Όταν κατέβηκα αποφάσισα ότι αποτελεί τον επόμενο αγοραστικό μου στόχο (ή ό,τι ανάλογο θα έχει η Peugeot την ώρα που θα μπορώ να αγοράσω). Η εμπιστοσύνη μου στην συγκεκριμένη εταιρία επιβραβεύτηκε με το 206 και επιβεβαιώνεται και με το 207. Αξιοπιστία που παλιά ονομαζόταν 205GTi και αργότερα έγινε συνώνυμη με τα 106 Rallye. Αυτοκίνητα με αγοραστικό κοινό καθόλου νορμάλ καλούνταν να αντέξει πιέσεις-καταπονήσεις μακροχρόνιες και εντονότερες από ό,τι στην καριέρα του ένα αγωννιστικό αυτοκίνητο, η PSA τόλμησε και κέρδισε ένα στοίχημα που στο τέλος έμεινε να το παίζει μόνη της αφού οι υπόλοιποι 'λάκισαν'. Το 207RC συνεχίζει στο ίδιο στυλ, μόνο που παίζει σε άλλη κατηγορία ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής με τα GTi των 30Κ. Το ραλλάκι τώρα βάρυνε, έγινε πολυτελές, ακόμη ταχύτερο, φιλικότερο αλλά και απαιτητικότερο, όπως και ακριβότερο - ο πήχυς ανέβηκε πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς. Το αποτέλεσμα κάποιους παραδοσιακούς τους απογοήτευσε αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά η ρεαλιστική εξέλιξη. Γενικά η Peugeot διατηρώντας την παράδοσή της δίνει πολύ αυτοκίνητο με λίγα χρήματα και το διατηρεί και μετά την αγορά του, αφού μία μικροατυχία δεν οδηγεί στην οικονομική μας καταστροφή όπως πχ εάν είχαμε αγοράσει το νέο Polo.
Μέτριο τιμόνι; Καμία σχέση! Σύγχρονο τιμόνι με την ταυτότητα της Peugeot. Χωρίς να έχει χάσει σε αίσθηση έχει κερδίσει σε φιλικότητα. Τί καλύτερο;
Απογοητευτική πίσω ανάρτηση; Καμία σχέση! Ειδικό σεμινάριο ρύθμισης ημιάκαμπτου δίνει η Peugeot. Θα ορκιζόμουν ότι φοράει ράβδους στρέψης... τόσο Peugeot είναι η πίσω ανάρτηση! Τόσο καλή και... τόσο φτηνή. Ο Γάλλος με τις αναρτήσεις δεν κάνει λάθη. Εδώ παίζει εντός έδρας.
To σασμάν είναι χάλια; Καμία σχέση! Το σασμάν είναι κλασσικό γαλλικό και φυσικά σαφέστατο. Ο γνώστης που οδηγάει αλλά και που ρωτάει και διαβάζει αλλάζει την βαλβολίνη με το που το αγοράζει με καλύτερης ποιότητας και μένει να απολαύσει ένα σασμάν με μοναδική ικανότητα στις αλλαγές ταχύτητας με τον ρυθμό της σκέψης του οδηγού, χωρίς σκαλώματα και γρατζουνίσματα. Ποτέ μου δεν αποδέχθηκα το νόημα του αμερικανοαγγλογερμανογιαπωνέζικου σασμάν που κουμπώνει 'σφιχτά και με στιβαρή αίσθηση', όταν με το που θα ξεκινήσει να κουμπώσει 3η, το γαλλικό (όπως και το ιταλικό) θα πατάει ήδη το γκάζι με την 3η κουμπωμένη. Σίγουρα οι αργές αλλαγές μειώνουν πολύ την πιθανότητα αστοχίας, ενώ οι υπερβολικά γρήγορες αλλαγές είναι επικίνδυνες για την υγεία του σασμάν. Ναι, το γαλλικό (όπως και το ιταλικό) σασμάν αφήνει στον οδηγό την επιλογή που έχει την δυνατότητα να ευστοχήσει-αστοχήσει στην αποσύμπλεξη με αντίστοιχο αποτέλεσμα, γι αυτό και τα σασμάν της PSA χρειάζονται την καλή βαλβολίνη όταν πρόκειται να πιεστούν, καθότι εάν δεν πιέζεις συνεχώς τις αλλαγές δεν τρέχει μία ούτε για το γαλλικό σασμάν. Μπήκα πριν 2 χρόνια σε καινούριο Focus και πήγα να αλλάξω ταχύτητα όπως στο δικό μου... τί το ήθελα, πόνεσα από τον βιασμό. Σφιχτό σασμάν αλλά τί να το κάνω εγώ που έχω μάθει να αλλάζω ταχύτητα με την σκέψη; Έχει σκεφτεί κανείς πόσο πολύ συμμέτοχο ήταν το σασμάν των Saxo-Rallye την τελευταία φορά που είδαν ένα τέτοιο να εκτοξεύεται αφύσικα από 2α σε 3η; Πώς; Θέλει εμπειρία για να μην γίνει ζημιά; Εννοείται. Τα γαλλικά GTi πάντα απευθύνονταν στους συνειδητοποιημένους εραστές της οδηγοκεντρικής αίσθησης-επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο, με τον δρόμο, με το περιβάλλον. Αυτά για τα 'απαράδεκτα' γαλλικά σασμάν. Ναι για τους άσχετους 'απαράδεκτα' είναι. Σε προκαλούν ακόμη και να τα σπάσεις εάν θέλεις (ή εάν δεν ξέρεις). Διαφορετική σχολή, τίποτα παραπάνω. Απλά κάποια στιγμή η τεχνογνωσία ήρθε σε κόντρα με το μάρκετινγκ. Κακό για εμάς όταν συμβαίνει αυτό.
Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές τοποθετήσεις από ιδία εμπειρία βγαλμένες, γιατί από κει και πέρα -όσον αφορά την επιλογή του αυτοκινήτου- όλα είναι κυρίως θέμα γούστου κάθε είδους: αισθητικού, οδηγικού, φιλοσοφικού, οικονομικού κλπ. Ο καθένας με τις προτεραιότητές του και επιλέγει με αυτές. Η σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου δεν διαθέτει παρά μόνο καλές επιλογές. Αν ο οδηγός-αγοραστής είναι αφενός συνειδητοποιημένος και αφετέρου αποφασίσει με την καρδιά του τότε θα κάνει μία μακροχρόνια ευχάριστη επιλογή. Ποιό το νόημα πχ να αγοράσει κάποιος 207RC αν του δίνει στα νεύρα που είναι τόσο σκληρό; Αν εκνευρίζεται που πίσω δεν γράφει Cooper S καθότι έκανε το λάθος και υποχώρησε μπορστά στο 'ορθολογικό' της τιμής; Τελικά εμείς, ο καθένας μας χωριστά, καλείται να συμβιώσει με το αυτοκίνητο που δεδομένων των όποιων καταστάσεων επέλεξε. Αν κατά βάθος δεν μας αρέσει η επιλογή μας, τότε περαστικά... Αν όμως η επιλογή μας εξακολουθεί να μας αρέσει τότε η χαρά είναι ολόκληρη δική μας! Φυσικά, πρώτα από όλα και διαρκώς υγεία (εντός-εκτός) να έχουμε.
-
Mίλτο εξαιρετική δημοσίευση, συμφωνώ 1000%...
-
+1
Άψογη τοποθέτηση .- -
Όντως μια δημοσίευση που αμέσως σε κάνει να καταλαβαίνεις για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου , όπου σε βάζει σε θέση να το επιλέξεις ή όχι ανάλογα με τα δικά σου κριτήρια.
-
αυτό με τα σασμαν στην τοποθέτηση είναι όλα τα λεφτα
+άπειρο -
Που και να στο έδινα να το οδηγήσεις πιο πολύ....
-
Εγώ απ' την παράγραφο με τα σασμάν δεν κατάλαβα τίποτα
Και έχω και ιταλικό πανάθεμά με
Μάλλον είναι αυτό που λέει ο Κρούζζζ, ότι άμα χάσεις αλλαγή σε γερμανικό σασμάν, κλαις με μαύρο δάκρυ. -
Εγω παντως,σαν ιδιοκτητης 106,απο το 207 θα ζητουσα περισσοτερο 'τιμονι'.
Οχι οτι ειναι ασχημο,σε καμια περιπτωση δεν θυμιζει ηλεκτρικη βλακεια του 2010,απλα οπως και να το κανουμε,υδραυλικο δεν ειναι.
Βεβαια ο αντιποδας(βλεπε Clio) ναι μεν προσφερει καλυτερο κρατημα σε απολυτα νουμερα,απο την αλλη παλι απο αισθηση ειναι...Golf.
Το Corsa OPC δεν συμμετεχει καν στο ολο παιχνιδι,εκτος φυσικα και αν μιλαμε για ευθεια.Αυτο το οποιο θα ηθελα θα ηταν η LW εκδοση με το roll cage να βγει και στην παραγωγη.
Οι δυνατοτητες του 207 ειναι οντως πολυ καλες και παρολο που δεν εχουν την αστειρευτη αισθηση ενος 106,παραυτα ειναι εφαμιλλο του 206 και σε καποιες περιπτωσεις και καλυτερο θα ελεγα.
Απλα λειπει η εκδοση race...Οσο αφορα το κοστολογιο,με τα ελληνικα δεδομενα,μια χαρα ειναι τα 23.000Ε που κοστιζει καθως οπως ολοι γνωριζετε,δεν ειναι μονον το κοστολογιο αγορας αλλα και το κοστολογιο συντηρησης,που εκει το Mini οχι απλως 'καιει' αλλα τσουρουφλιζει.
Περι ποιοτητας,αν κρινουμε απο τους προκατοχους τους,και τα δυο ειναι ενα κλικ επανω,απλα περιμενω να δω και το Mini.
Το 207 παντως δεν θυμιζει σε τιποτα 206/306/307,κλπ οσο αφορα την ποιοτητα του,πιστευω οτι σε αυτο συμφωνει και ο Γιαννης,ιδιοκτητης και των δυο. -
Tα γερμανικά πχ έχουν μια σφιχτή, ευδιάκριτα κουμπωτή θέση. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω. Στις τουριστικές αλλαγές είναι πολύ ωραία, αλλά εγώ όποτε έχω πάει να αλλάξω ταχύτητα όπως στο 307 μου (που φοράει και το ενισχυμένο κιβώτιο του γκρουπ) το σκάλωμα είναι αρκετά μεγάλο, σε ενοχλητικό βαθμό. Στο δικό μου τώρα στις χαλαρές αλλαγές υπάρχει αυτή η ασάφεια και η χαλαρότητα στις διαδρομές, αλλά έτσι και πάω να αλλάξω γρήγορα οι αλλαγές γίνονται χωρίς κανένα παρατράγουδο. Τολμώ να πω πως υπάρχει λιγότερη δυσκολία στις γρήγορες πάρα στις αργές.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tα γερμανικά πχ έχουν μια σφιχτή, ευδιάκριτα κουμπωτή θέση. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω. Στις τουριστικές αλλαγές είναι πολύ ωραία, αλλά εγώ όποτε έχω πάει να αλλάξω ταχύτητα όπως στο 307 μου (που φοράει και το ενισχυμένο κιβώτιο του γκρουπ) το σκάλωμα είναι αρκετά μεγάλο, σε ενοχλητικό βαθμό. Στο δικό μου τώρα στις χαλαρές αλλαγές υπάρχει αυτή η ασάφεια και η χαλαρότητα στις διαδρομές, αλλά έτσι και πάω να αλλάξω γρήγορα οι αλλαγές γίνονται χωρίς κανένα παρατράγουδο. Τολμώ να πω πως υπάρχει λιγότερη δυσκολία στις γρήγορες πάρα στις αργές.Τώρα που μου το κανες λιανά, κατάλαβα
Νομίζω πως συμφωνώ, αν και δεν έχω κάνει μεγάλες καφρίλες στις αλλαγές με το audi. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Tα γερμανικά πχ έχουν μια σφιχτή, ευδιάκριτα κουμπωτή θέση. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω. Στις τουριστικές αλλαγές είναι πολύ ωραία, αλλά εγώ όποτε έχω πάει να αλλάξω ταχύτητα όπως στο 307 μου (που φοράει και το ενισχυμένο κιβώτιο του γκρουπ) το σκάλωμα είναι αρκετά μεγάλο, σε ενοχλητικό βαθμό. Στο δικό μου τώρα στις χαλαρές αλλαγές υπάρχει αυτή η ασάφεια και η χαλαρότητα στις διαδρομές, αλλά έτσι και πάω να αλλάξω γρήγορα οι αλλαγές γίνονται χωρίς κανένα παρατράγουδο. Τολμώ να πω πως υπάρχει λιγότερη δυσκολία στις γρήγορες πάρα στις αργές.
Τώρα που μου το κανες λιανά, κατάλαβα
Νομίζω πως συμφωνώ, αν και δεν έχω κάνει μεγάλες καφρίλες στις αλλαγές με το audi.εχουν πιο σφιχτη αισθηση τα γερμανικα,αλλα τα γαλλικα ειναι πιο γρηγορα..βεβαια συντομα ξεχαρβαλωνονται,αλλα οπως ειπε και ο charmak66 'δεν εχω κανει μεγαλες καφριλες στις αλλαγες με το audi'
-
Για να δω ποσο γρηγορα ξεχαρβαλωνεται του audi....
Peugeot 207 RC 2007