-
δεν ειναι παρεα αυτα τα 2?
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Και δεν με ξέρεις προσωπικά και πως οδηγάω αλλά ξέρεις να βγάζεις συμπεράσματα...Επειδή κάποια άτομα από εδώ με ξέρουν προσωπικά... καταλαβαίνουν καλύτερα...
Αλλα δε χρειάζεται να με ξέρεις προσωπικά... καταλαβαίνω οτι οι απόψεις σου δεν αξίζουν και πολύ οταν μου λες πως τοποθέτηση πριν το στροφή και ενεργοποιημένο esp πάνε μαζί...
Πάντως ακόμα και στο Group Vag δεν είναι παρεμβατικό το ESP.
Δε θα το σχολιάσω καθόλου. Όποιος έχει προσωπικά άποψη μπορει να κρίνει.
Αααα και κάτι σημαντικό, το ESP στα πάνω από 100-120 το κοροιδευεις. Προφανώς εκεί τους κούφανα Σπύρο....Εντάξει θέλουν γλιστρήματα στα 30-40χλμ τα παιδιά
Θέλεις να μου δείξεις με το δικό σου αμάξι πως το κοροιδεύεις... να μάθω και εγώ που δεν ξέρω.
Είπα εγώ ότι ESP και τοποθέτηση πάνε μαζί? Αγόρι μου ξέρεις να διαβάζεις την ελληνική? 'Ημουν σαφής και σου έγραψα ότι αν κάνεις σωστή και ιδανική τοποθέτηση πριν από τη στροφή τότε δεν θα παρέμβει το ESP παρά μόνο αν έχεις υπερεκτιμήσει το αυτοκίνητο σου και τις δυνατότητες σου το οποίο θα συμβεί είτε από φόβο, είτε από σήκωμα ποδιού από το γκάζι είτε από φρένο που θα αλλοιώσει την ορμή του αυτοκινήτου.
Το δικό μου αμάξι δεν έχει ESP και αφού το ήξερες τι τριμπούρδελα είναι τα VAG ας μην το αγόραζες το uber alles driving machine....Τα alfaromeakia μια χαρά κάνουν αυτά που θες....Εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε μου φαίνεται....
Περαστικά, σε καταλαβαίνω τι περνάς όταν μια ολόκληρη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία περιορίζει το ταλέντο που μένει διπλωμένο μέσα στις πόρτες ενός λαικού Golf.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εξάλλου μια φίσα είναι. Βγάλτε και το ESP και το ABS μαζί...Πρόσεχε τι προτείνεις σε ένα φόρουμ που το διαβάζουν και άσχετοι. Για δοκίμασε να φρενάρεις χωρίς EBD σε οριακή οδήγηση.
Για τα 207 υπάρχει λύση για να βγάλεις το ΕSP μόνο (ABS+EBD on), για τα άλλα δεν ξέρω. -
προερχόμενος από 106R και οδηγώντας τα τελευταία χρόνια V50 :
- To esp/abs με έχει προφυλάξει σε 1-2 ανύποπτες περιπτώσεις, χωρίς να οδηγώ γρήγορα και επιθετικά (χαζο-νερά χαζολακούβες)
- Αν αποφασίσω να κινηθώ ακόμα και με γραμμές, πολύ γρήγορα, θα κάνει την παρουσία του, ακόμα και στην καμπή των 150+χαω. Εκεί που με το 106 ήμουν σε εγρήγορση / διόρθωση κτλ ή ήμουν φειδωλός με το γκάζι, ή απαιτούσε πιο εκειδικευμένος χειρισμούς για να μην σε δαγκώσει, με το V50 μπαίνεις πιο αβίαστα, μπορεί και πιο γρήγορα, αλλά δεν προσφέρει καμιά αίσθηση ή ικανοποίηση ο τρόπος που οδηγείς και δεν νομίζω να γίνεσαι 'καλύτερος' οδηγός. Τόσο δύσκολο είναι να βάλουν ένα κουμπάκι που να βγαίνει 100% off αν πχ θες να μπεις στην πίστα για μια βόλτα να ξεσκάσεις σε αδερφέ .
-
Μπέπε, τη ρυθμισιμότητα την θες σε χαμηλες ταχύτητες και σε κλειστές στροφές, όχι στα 150! Στα 150 θες σταθερότητα! Και δε μίλησα ποτε για χαζογλυστρίματα αλλά για ακύρωση ενδεχόμενης υποστροφής με προτοποθέτηση.
Tα αυτοκίνητα αυτά όμως δεν είναι τα σώβρακα gti που έβγαιναν πριν από 20 χρόνια και πολλά από τα σημερινά 1300ρίζουν στα κιλά κάτι που σκοτώνει τη ρυθμισιμότητα, και αν χάσουν τον έλεγχο δεν μαζεύονται εύκολα.
Για μένα καλώς έχουν standard esp όλα τα αυτοκίνητα αυτά. Και επιμένω ότι σκοτώνεσαι και με esp....Για αυτό προσοχή από όλους. Κάποιοι άφησαν την ζωή τους στην άσφαλτο για να έχουμε σήμερα εμείς τόσο εξελιγμένα συστήματα ευστάθειας.Και μην μου αρχίζετε ότι δεν μπορείτε χωρίς ESP και λοιπά. Γιατί θα έπρεπε να ξέρετε πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση στις 2 ρόδες και θα το εκτιμούσατε πολύ περισσότερο. Θα έπρεπε να είχαμε 2 πεντάλ φρένου μέσα στο αυτοκίνητο, για να μην πω 4. Ένα που θα φρενάρει τον κάθε άξονα, γιατί βέβαια μας ενοχλεί και ο ηλεκτρονικός κατανεμητής πέδησης τόσο χεράδες που είμαστε.
Αλήθεια ποιός φρενάρει μόνο τον μπροστά αριστερό με τον πίσω δεξιό τροχό? Κανείς παρά μόνο το ESP? Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Μερικές ζωές που θα επιστρέψουν πάλι σπίτι, μερικές χιλιάδες ευρώ που θα μείνουν στις τσέπες και θεωρητικά λιγότερη ευχαρίστηση...θεωρητικά πάντα. Εξάλλου μια φίσα είναι. Βγάλτε και το ESP και το ABS μαζί...Δηλαδή θα έπρεπε να ήμουν νεκρός που τολμώ και τοποθετώ καθημερινά αυτοκίνητο χωρις ESP, προλαβαίνοντας την υποστροφή ή και προκαλώντας επίτηδες υπερστροφή σε κλειστές και γνωστές γλυστερές διαδρομές.
Κάνεις το λάθος να τσουβαλιάζεις τα πάντα. Επειδή δεν μας αρέσει μια Χ τεχνολογία, όπως αυτή είναι υλοποιημένη σε ορισμένα μοντέλα, δε σημαίνει ότι απορρίπτουμε συλλήβδειν όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Το ABS με έχει σώσει από σίγουρα τρακαρίσματα, το ESP όμως δεν ένιωσα ποτέ να μου λείπει. Αντιθέτως σε μερικά αυτοκίνητα με έχει ενοχλήσει (Focus Mk2, ευτυχώς πλήρως απενεργοποιούμενο), σε άλλα ήταν έτσι κι έτσι (Bravo 150 Sport) και σε άλλα ήταν άψογο (Giulietta).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εξάλλου μια φίσα είναι. Βγάλτε και το ESP και το ABS μαζί...
Πρόσεχε τι προτείνεις σε ένα φόρουμ που το διαβάζουν και άσχετοι. Για δοκίμασε να φρενάρεις χωρίς EBD σε οριακή οδήγηση.
Για τα 207 υπάρχει λύση για να βγάλεις το ΕSP μόνο (ABS+EBD on), για τα άλλα δεν ξέρω.στο δικό μου βγαίνει και ο ηλεκτρονικός κατανεμητής οπότε δεν μπορείς να φρενάρεις καθόλου...
-
Περαστικά, σε καταλαβαίνω τι περνάς όταν μια ολόκληρη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία περιορίζει το ταλέντο που μένει διπλωμένο μέσα στις πόρτες ενός λαικού Golf....Δε ζήτησα τη συμπαράστασή σου...
Ευχαριστώ πάντως
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ειναι παρεα αυτα τα 2?Γιώργο βγαίνει και ο ηλεκτρονικος κατανεμητής και δε μπορείς να φρενάρεις καθόλου...φρενάρει μόνο ο ένας άξονας
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδή θα έπρεπε να ήμουν νεκρός που τολμώ και τοποθετώ καθημερινά αυτοκίνητο χωρις ESP, προλαβαίνοντας την υποστροφή ή και προκαλώντας επίτηδες υπερστροφή σε κλειστές και γνωστές γλυστερές διαδρομές.Κάνεις το λάθος να τσουβαλιάζεις τα πάντα. Επειδή δεν μας αρέσει μια Χ τεχνολογία, όπως αυτή είναι υλοποιημένη σε ορισμένα μοντέλα, δε σημαίνει ότι απορρίπτουμε συλλήβδειν όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Το ABS με έχει σώσει από σίγουρα τρακαρίσματα, το ESP όμως δεν ένιωσα ποτέ να μου λείπει.
+1
-
Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο είναι και θέμα υλοποίησης. Αν το αυτοκίνητο είναι ασταθές (Merc A Class πρώτης γενιάς ) το ESP είναι η εύκολη λύση. Σε αυτοκίνητα με τις περγαμηνές μιας 147 ή ενός Focus όμως (όχι ότι είναι τίποτα sports cars, απλά είναι σταθερότατα αλλά και ρυθμίσιμα συνάμα για καθημερινά αυτοκίνητα) η απουσία του δεν είναι και τόσο εμφανής.
-
1)δηλαδη τα gtr και διαφορα πορσικα εχουν esp σαν το 207? υπαρχουν και σπορ ηλεκτρονικα
Δεν έχω προσωπικά άποψη...
Φαντάζομαι θα μπορούν να ρυθιστούν από πολύ παρεμβατικά ως και καθόλου παρεμβατικά.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να κάνεις τα ίδια με τα ηλεκτρονικά ενεργοποιημένα και εντελώς κλειστά....
Γι΄αυτό σου λέω εξαρτάται τι ορίζεις σπόρ οδήγηση...
θα χρησιμοποιησω το επιχειρημα του Κωσταντινου, οτι ο Roerl οδηγει με esp on
δε μπορει να ειναι το ιδιο ρυθμισμενα τα ηλεκτρονικα σε ενα golf και μια 997 , ειναι αυτοκινητα με τελειως διαφορετικο στοχο
στο gtr σου επιβαλλουν να μην το κλεινεις.. και δε νομιζω να θελουν να σου χαλασουν τη διασκεδαση σε ενα τετοιο αυτοκινητοαυτα ομως ειναι εξαιρετικες περιπτωσεις , δεν εχουν σχεση με τα γηινα αυτοκινητα
ακομα και το δικο ομως σου κανει καλυτερα γυρολογια σε σχεση με το gti v , αρα ουσιαστικα δεν επηρεαζει τις επιδοσεις (οπως για παραδειγμα κανει σε πολλα αλλα αυτοκινητα)
αλλο το να θες να παιξεις, αφου απο οσο θυμαμαι προερχεσαι απο νευρικο πισωκινητο (mr2? ) αυτο το καταλαβαινω , ασχετα αν δε με αφορα
ομως αυτο δεν ειναι ο ορισμος της σπορ οδηγησης πιστευω ειναι θεμα στυλ
και ξαναλεω καποια αυτοκινητα (πισωκινητα με πολλα αλογα), δε νομιζω οτι μπορουν να οδηγηθουν σε δημοσιο δρομο χωρις ηλεκτρονικα..
τα αλογα σε αρκετα απο αυτα ειναι εξωφρενικα πολλα και δε χρειαζεται να εχεις ιδιαιτερες γνωσεις για να καταλαβεις το αυτονοητο..
μεχρι 200 αλογα τα πραγματα ελεγχονται , αλλα αν εχουμε να κανουμε πχ με μια Μ3 πχ δε νομιζω (ή για να το πω πιο καλα, δε νομιζω οτι μπορει να το ελεγξει 'σωστα' το 99% των οδηγων)
-
1)δηλαδη τα gtr και διαφορα πορσικα εχουν esp σαν το 207? υπαρχουν και σπορ ηλεκτρονικα
Δεν έχω προσωπικά άποψη...
Φαντάζομαι θα μπορούν να ρυθιστούν από πολύ παρεμβατικά ως και καθόλου παρεμβατικά.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να κάνεις τα ίδια με τα ηλεκτρονικά ενεργοποιημένα και εντελώς κλειστά....
Γι΄αυτό σου λέω εξαρτάται τι ορίζεις σπόρ οδήγηση...
θα χρησιμοποιησω το επιχειρημα του Κωσταντινου, οτι ο Roerl οδηγει με esp on
δε μπορει να ειναι το ιδιο ρυθμισμενα τα ηλεκτρονικα σε ενα golf και μια 997 , ειναι αυτοκινητα με τελειως διαφορετικο στοχο
στο gtr σου επιβαλλουν να μην το κλεινεις.. και δε νομιζω να θελουν να σου χαλασουν τη διασκεδαση σε ενα τετοιο αυτοκινητοαυτα ομως ειναι εξαιρετικες περιπτωσεις , δεν εχουν σχεση με τα γηινα αυτοκινητα
ακομα και το δικο ομως σου κανει καλυτερα γυρολογια σε σχεση με το gti v , αρα ουσιαστικα δεν επηρεαζει τις επιδοσεις (οπως για παραδειγμα κανει σε πολλα αλλα αυτοκινητα)
και ξαναλεω καποια αυτοκινητα (πισωκινητα με πολλα αλογα), δε νομιζω οτι μπορουν να οδηγηθουν σε δημοσιο δρομο χωρις ηλεκτρονικα..
τα αλογα σε αρκετα απο αυτα ειναι εξωφρενικα πολλα και δε χρειαζεται να εχεις ιδιαιτερες γνωσεις για να καταλαβεις το αυτονοητο..
μεχρι 200 αλογα τα πραγματα ελεγχονται , αλλα αν εχουμε να κανουμε πχ με μια Μ3 δε νομιζω
Γιώργο δε μιλάω για χρόνους πίστας και οδήγηση με γραμμες...
-
ναι εκανα τα σχετικα edit, αλλα δε σε προλαβα..
παρολα αυτα συνεχιζω να μην παραβλεπω τη χρησιμοτητα τους σε καποιες ιπποδυναμεις καθως και το γεγονος οτι αυτα τα αυτοκινητα ειναι απιστευτα γρηγορα (ισως και πιο γρηγορα) με τα ηλεκτρονικα ενεργοποιημενα
αρα δε μπορω να τα τσουβαλιασω επειδη σε πιο απλα αυτοκινητα τα ηλεκτρονικα εχουν ως κυριο στοχο τη προστασια
για μενα τα ηλεκτρονικα ειναι το μελλον, οπως εγινε παρον το abs
ακομα και σε πιο απλα αυτοκινητα τα ηλεκτρομπλοκε κανουν δουλιτσα
-
και στο θεμα μας, μου κανει εντυπωση που σου φαινονται το ιδιο παρεμβατικα με το δικο σου τα ηλεκτρονια του 207, εγω gt φιλου εχω οδηγησει και τα βρηκα ιδιαιτερως παρεμβατικα οχι μονο σε 'παιχνιδι' (οπου σε κοβουν πριν καν σκεφτεις) αλλα και σε απλο ψιλογρηγορο (ηταν και ξενο αυτοκινητο) στριψιμο
ισως στο rc να εχουν καλυτερη ρυθμιση
-
ναι εκανα τα σχετικα edit, αλλα δε σε προλαβα..παρολα αυτα συνεχιζω να μην παραβλεπω τη χρησιμοτητα τους σε καποιες ιπποδυναμεις καθως και το γεγονος οτι αυτα τα αυτοκινητα ειναι απιστευτα γρηγορα (ισως και πιο γρηγορα) με τα ηλεκτρονικα ενεργοποιημενα
αρα δε μπορω να τα τσουβαλιασω επειδη σε πιο απλα αυτοκινητα τα ηλεκτρονικα εχουν ως κυριο στοχο τη προστασια
για μενα τα ηλεκτρονικα ειναι το μελλον, οπως εγινε παρον το abs
ακομα και σε πιο απλα αυτοκινητα τα ηλεκτρομπλοκε κανουν δουλιτσα
δεν ειμαι κατά των ηλεκτρονικών...
όντως βοηθάνε να αποφύγεις άσχημες καταστάσεις...
ΘΕΛΩ ομως να έχουν κουμπάκι να κλείνουν...
επίσης δεν με νοιάζει να κάνω χρόνους... απλά θέλω να διασκεδάσω...οσο περισσότερους τρόπους έχω να το πετύχω τόσο καλύτερα
-
και στο θεμα μας, μου κανει εντυπωση που σου φαινονται το ιδιο παρεμβατικα με το δικο σου τα ηλεκτρονια του 207, εγω gt φιλου εχω οδηγησει και τα βρηκα ιδιαιτερως παρεμβατικα οχι μονο σε 'παιχνιδι' (οπου σε κοβουν πριν καν σκεφτεις) αλλα και σε απλο ψιλογρηγορο (ηταν και ξενο αυτοκινητο) στριψιμοισως στο rc να εχουν καλυτερη ρυθμιση
δεν ξέρω για το rc
σε rallye που είχα οδηγήσει μου ειχαν κάνει άσχημη εντύπωση... μετά από αρκετό καιρό πήρα το GTI και μου έκαναν και αυτού την ίδια άσχημη εντύπωση (εκτός από το ηλεκτρομπλοκέ που δουλεύει)...
δεν θυμάμαι τις πολύ μικρές διαφορές (αν έχουν)...
η γευση ειναι το ίδιο στυφή και στις δύο περιπτώσεις...
έχει πολύ καλός μου φίλος το 207 rallye... μπορώ να το οδηγήσω όποτε θέλω και να βγάλω κάποια συμπεράσματα, αλλά πιστεύω πως δεν έχει νόημα...
-
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να πας σε πίσω κίνηση και σε sports car dimgster...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να πας σε πίσω κίνηση και σε sports car dimgster...Θα πάω, αλλά πρέπει να έχουμε και μια σκυλίτσα (από άλλο topic κλεμμένο)...
Και η όλη ερώτηση ξεκίνησε γιατι έχω μια πρόταση για ανταλλαγη με RC. Λεφτά για καινούργιο RC δε θα έδινα...
-
δεν εχω οδηγησει το gti σου, σε απλο golf ειναι πολυ παρεμβατικο (ναι εδω ισως υπαρχει συγκριση)
στο 207 gt/rallye ομως θεωρω οτι αδικειται το αυτοκινητο γιατι φαινεται πολυ ωραια στημμενο (εμενα μου ειναι και 'γαλλικα' οικειο) , οποτε κι εγω θα θελα κατι παραπανω εκει
αλλα ευτυχως στο rc κλεινει
αν και το σωστο συνεχιζω να θεωρω οτι δεν ειναι το να κλεινουν, αλλα το να ειναι πιο σωστα ρυθμισμενα, ωστε να επιτρεπουν την οποια διασκεδαση παρεχοντας παραλληλα οσο το δυνατον περισσοτερη προστασια
-
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να πας σε πίσω κίνηση και σε sports car dimgster...
Θα πάω, αλλά πρέπει να έχουμε και μια σκυλίτσα (από άλλο topic κλεμμένο)...
Και η όλη ερώτηση ξεκίνησε γιατι έχω μια πρόταση για ανταλλαγη με RC. Λεφτά για καινούργιο RC δε θα έδινα...
κι εδω παμε στο ζουμι..
χειροτερο αυτοκινητο με ερωτηματικα στην αξιοπιστια
Peugeot 207 RC 2007