-
Χτες αξιώθηκα να δω το CRASH σε DVD. Λοιπόν, μέσα στις 3 καλύτερες που έχω δει τον τελευταίο χρόνο, χαλαρά. Διαφορετικές ιστορίες έξυπνα μπλεγμένες μεταξύ τους, πολύ καλές ερμηνίες, πολυδιάστατη παρουσίαση κάποιων κοινωνικών προβλημάτων, όπως ο ρατσισμός και μια γλυκιά μελαγχολία στο τέλος. Όποιος δεν το έχει δει, να το βάλει στη λίστα του οπωσδήποτε.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χτες αξιώθηκα να δω το CRASH σε DVD. Λοιπόν, μέσα στις 3 καλύτερες που έχω δει τον τελευταίο χρόνο, χαλαρά. Διαφορετικές ιστορίες έξυπνα μπλεγμένες μεταξύ τους, πολύ καλές ερμηνίες, πολυδιάστατη παρουσίαση κάποιων κοινωνικών προβλημάτων, όπως ο ρατσισμός και μια γλυκιά μελαγχολία στο τέλος. Όποιος δεν το έχει δει, να το βάλει στη λίστα του οπωσδήποτε.Εγώ την έχω βάλει στη λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες. Όλες οι αξίες, τα πιστεύω (καλά και κακά) των ηρώων ανατρέπονται θεαματικά στο τέλος της ταινίας, η οποία σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς για τον εαυτό του και για αυτά που πιστεύει....
-
Το CRASH ηταν μια απο τις χειροτερες ταινιες που ειδα το 2006
Σεναριο επιτηδευμενο, γραμμενο για να παρει οσκαρ (με τα κριτηρια που δινονται τα οσκαρ...), αλλα ελαχιστα ρεαλιστικο, ανθρωπινο. Ερμηνειες τραβηγμενες απο τα μαλλια (αν ημουνα στη θεση της Μπουλοκ π.χ. θα ντρεπομουνα να βγω να πω οτι 'ερμηνευσα' ). Politically correct περιεχομενο, politically correct τελος, ηταν τοσο βολικο που καταντουσε ευτελες!
Σπονδυλωτη δομη κακεκτυπο της 'Μανολια' του Αντερσον (ταινια οροσημο, με καθηλωτικες ερμηνειες - Σαντρα η Τζουλιαν σε γυρευει! - κι εξοχα σεναριακα ευρηματα, προτεινεται για συγκρισεις ανεπιφυλακτα ) και γενικοτερα μια μιζερη μετριοτητα.
Το μονο καλο ηταν το φοβερο soundtrack!!! -
Σωστός. Αυτό πιστεύω κι εγώ από την πρώτη στιγμή που το είδα. Ταινία για δακρύβρεχτα σχόλια στα όσκαρ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χτες αξιώθηκα να δω το CRASH σε DVD. Λοιπόν, μέσα στις 3 καλύτερες που έχω δει τον τελευταίο χρόνο, χαλαρά. Διαφορετικές ιστορίες έξυπνα μπλεγμένες μεταξύ τους, πολύ καλές ερμηνίες, πολυδιάστατη παρουσίαση κάποιων κοινωνικών προβλημάτων, όπως ο ρατσισμός και μια γλυκιά μελαγχολία στο τέλος. Όποιος δεν το έχει δει, να το βάλει στη λίστα του οπωσδήποτε.Και εγω προσφατα το ειδα και μου αρεσε...
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Ταινία για δακρύβρεχτα σχόλια στα όσκαρ.- ταινια αλλοθι για να μη λενε οτι δεν ασχολουμαστε... Οχι υπο την εννοια οτι φτιαχτηκε γι' αυτο, αλλα υπο την εννοια οτι οι του συστηματος εκμεταλλευτηκαν την υπαρξη της για να βγαλουν την υποχρεωση (κι οι παραγωγοι για να τα τσεπωσουν κι ο σκηνοθετης για να τσιμπησει το οσκαρ κι οι ηθοποιοι για να γινουν πριμιουμ )
Και μια που ελεγα για wannabe premium ηθοποιους, ο Ματ Ντιλον οσο 'ταλαντουχος' διαβαζω οτι ειναι στο να ριχνει τοπ γκομενακια , τοσο μονοδιαστατος βγαινει στο φακο, ενω η Μπουλοκ συναγωνιζεται αξια την Μεγκ Ραιαν στην κουρσα για το πιο αταλαντο 'καλο κοριτσι' του Χολιγουντ
edit: Αν και ειναι παλια η ταινια την αναφερω (επ' ευκαιρια της αλλης αναφορας στη σπουδαια ηθοποιο Τζουλιαν Μουρ
'Το τελος μιας σχεσης' (The end of the affair). Πριν με συρουν στο σινεμα ελεγα 'ωχου μωρε, γκομενιστικες γλυκαναλατες αηδιες'. Οταν την ειδα ομως...... και....... Απο τις καλυτερες που ειδα εκεινη τη χρονια κι ακομα την απολαμβανω οταν την πετυχαινω. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το CRASH ηταν μια απο τις χειροτερες ταινιες που ειδα το 2006
Σεναριο επιτηδευμενο, γραμμενο για να παρει οσκαρ (με τα κριτηρια που δινονται τα οσκαρ...), αλλα ελαχιστα ρεαλιστικο, ανθρωπινο. Ερμηνειες τραβηγμενες απο τα μαλλια (αν ημουνα στη θεση της Μπουλοκ π.χ. θα ντρεπομουνα να βγω να πω οτι 'ερμηνευσα' ). Politically correct περιεχομενο, politically correct τελος, ηταν τοσο βολικο που καταντουσε ευτελες!
Σπονδυλωτη δομη κακεκτυπο της 'Μανολια' του Αντερσον (ταινια οροσημο, με καθηλωτικες ερμηνειες - Σαντρα η Τζουλιαν σε γυρευει! - κι εξοχα σεναριακα ευρηματα, προτεινεται για συγκρισεις ανεπιφυλακτα ) και γενικοτερα μια μιζερη μετριοτητα.
Το μονο καλο ηταν το φοβερο soundtrack!!!Eντάξει, ας πούμε ότι συμφωνούμε για το politically correct περιεχομενο (πράγμα όχι απαραίτητα κακό ΙΜΟ), αλλά δεν ήταν και τόσο politically correct το τέλος. Κάποιος κάνει λαδιά και τη γλιτώνει... Αυτό σε λίγα έργα το βλέπεις.
-
-
τζουλιαν μουρ....
το ειχα ξεχασει το 'end of an affair'...
-
Λοιπόν παίδες, είδα μαζικά σε μία εβδομάδα και τα 24 επισόδια του
'Carnivale' που πέρασε απαρατήρητο από την ΝΕΤ πρίν χρόνια.Μιλάμε, είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ, αυτή τη δεκαετία.
Σεναριακή συνοχή, διάλογοι, σκληρότητα και ατμόσφαιρα μαζί.
Προσοχή, αν είστε κάπως κολλημένοι με την εκκλησία δεν σας το προτείνω για
θέαση μιά και είναι μια παραβολή πάνω στην μάχη του με τοΜπροστά του το 'LOST' (που μου αρέσει) μοιάζει χοντροκομένο αστείο που σε κάθε
επεισόδιο συμβαίνουν πράγματα απλά για να συμβούν και να ανέβει η τηλεθέαση.Για όσους ενδιαφέρονται: http://www.hbo.com/carnivale
Δείτε μόνο το video από τους τίτλους και θα καταλάβετε:
http://www.hbo.com/carnivale/behind/credits/index.html
(όταν φορτώσει πατήστε 'go inside') -
Καινούργιο trailer για το '300' μεγέθους 'μόνο' 187MB. Ολόκληρη η ταινία θα είναι! Αυτή τη στιγμή το κατεβάζω.
-
Ποιό είναι το καινούριο;
-
Επίσης, τι προτείνετε για ταινία το ΣΚ;
Το Άρωμα ή Stranger Than Fiction;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιό είναι το καινούριο;Έχω την εντύπωση ότι είναι το μεγάλο (μπορεί να κάνω και λάθος αν κρίνω από την αρίθμησή τους).
Πριν μια εβδομάδα που είχα ξαναμπεί στο site υπήρχε μόνο το ένα. -
Το μεγάλο που λες είναι απλά σε HD με την μεγάλη ανάλυση.
Μάλλον τα ίδια είναι. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επίσης, τι προτείνετε για ταινία το ΣΚ;Το Άρωμα ή Stranger Than Fiction;
To Aρωμα το συστηνω, το αλλο δεν το εχω δει.
-
Και το stranger than fiction καλό είναι...
-
Stranger than fiction
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και το stranger than fiction καλό είναι...+1
-
Μου δώσανε σήμερα σε DVD το Apocalypto.Να το δώ ή είναι καμμιά σαχλαμάρα;
Το έχει δει κάποιος να με διαφωτίσει;
Κινηματογράφος - Ταινίες [#3]