-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γιατί ρε;Μιά τέτοια απάντηση περίμενα
αυτός που μου τό'δωσε μου μίλησε για πολύ αίμα,και φοβάμαι μήν είναι καμμιά μαλακία χολυγουντιανών υπερηρώων κ.λ.π.
Να το δεις!
Είναι μια υπερπαραγωγή του Μελ Γκίμπσον και έχει να κάνει με την ιστορία των Μάγιας (ή κάποιου άλλου λαού της Λατινικής Αμερικής, δεν παίρνω όρκο) και την (αυτό)καταστροφή του. Το εντυπωσιακό είναι ότι είναι γυρισμένο στην (νεκρή) γλώσσα αυτού του λαού. Αυτό για την εντυπωσιακή βιαιότητα το χω ακούσει και γω!
Εγώ θα το βλεπα χωρίς 2η σκέψη.
+1. Δες κι εδώ σύντομα σχόλια και trailer.
Υ.Γ.: Θα ήθελα, μετά τα 'Πάθη του Χριστού' και το 'Apokalypto' που είναι γυρισμένα σε Αραμαϊκά(;) και διάλεκτο των Μάγια ,να δω και μια ταινία στα αρχαία Ελληνικά. Στο '300' πιστεύω θα ταίριαζαν: ''Η τάν ή επί τάς', 'Μολών λαβέ', κτλ.
Πήγα χτες το βράδυ και την είδα και αηδίασα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!
Δε μπορώ να πω ότι δεν ήταν καλογυρισμένη, το σενάριό της όμως ήταν ιδιαίτερα απλοϊκό και προβλεπόμενο.
Η πλάκα είναι ότι ενώ σε μια στιγμή αηδίαζες με το ωμό των σκηνών βίας, ξαφνικά γινόταν κάτι που σε έκανε να γελάς... ίσως και από αμηχανία.
Προσωπικά δε θα πρότεινα σε κανέναν να πάει να τη δει. Δε νομίζω ότι θα χάσει και πολλά...Και μόνο που είναι μια υπερπαραγωγή αυτού του απίθανου θρησκόληπτου που λέγεται Μελ Γκίπσον μου αρκεί για να μην το δώ...Το ο,τι είναι γυρισμένο και στην γλώσσα των Μάγια...μου αρκεί ακόμα περισσότερο...
Ναι ανήκω σε αυτούς που δεν είδαν και ούτε πρόκειται να δούν τα 'Πάθη ( που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα από τον Μελ ) του Χριστού'.
Ταινία στα Αρχαία Ελληνικά με Χολιγουντιανή προφορά? Λυπάμαι αλλά ούτε από αυτό θα πάρω αν ποτέ βγεί... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ταινία στα Αρχαία Ελληνικά με Χολιγουντιανή προφορά? Λυπάμαι αλλά ούτε από αυτό θα πάρω αν ποτέ βγεί...
Ναι ενώ αν είχε 'γνήσια' αρχαιοελληνική προφορά θα ψώνιζες αμέσως? ...
Ξέρεις πολλούς που είναι σε θέση να μεταφράσουν Ξενοφώντα (λέω τώρα κάτι εύκολο)ώστε να παρακολουθήσουν ταινία στα αρχαία ελληνικά? Το 99,99% του κοινού ό,τι καταλάβει στα Αραμαϊκά αυτό θα καταλάβει και στα αρχαία ελληνικά... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ταινία στα Αρχαία Ελληνικά με Χολιγουντιανή προφορά? Λυπάμαι αλλά ούτε από αυτό θα πάρω αν ποτέ βγεί...
Ναι ενώ αν είχε 'γνήσια' αρχαιοελληνική προφορά θα ψώνιζες αμέσως? ...
Ξέρεις πολλούς που είναι σε θέση να μεταφράσουν Ξενοφώντα (λέω τώρα κάτι εύκολο)ώστε να παρακολουθήσουν ταινία στα αρχαία ελληνικά? Το 99,99% του κοινού ό,τι καταλάβει στα Αραμαϊκά αυτό θα καταλάβει και στα αρχαία ελληνικά...Εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...απλά το Χολιγουντιανό accent θα το έκανε ακόμια πιο ανυπόφορο
-
δε νομιζω οτι ηταν κακα τα 'παθη του χριστου'...νομιζω οτι η χρηση εκεινης της γλωσσας οπως και τψν λατινικων ηταν ωραιο ευρημα...ειδικα τα λατινικα ποτε δεν ειχα ακουσει να τα μιλανε και να λενε πανω απο 2 προτασεις σε καθημερινο λογο...
εγω το βρηκα ενδιαφερον...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι αμέ!
Κ πήρε κ κάποιο βραβείο καλύτερου ντοκυμαντερ ή κτ τέτοιο.
Πρέπει να έχει πλάκα λογικά-μιλάει για την εκστρατεία του δημάρχου στη Ρουμανία για να βρει νύφες στους Ζαχαραίους γαμπρούςΡουμανία? Γιατί νομιζα ότι ήταν Βουλγαρία?
Πού το δείχνει?
Τώρα Ρουμανία,Βουλγαρία θα σε γελάσω!
Στο Δαναό το δείχνει σίγουρα για αλλόυ δν ξέρω! -
Apocalypto...
Ρεύματα υπόγεια, επίγεια, καταρράκτες γιατρέ. Ότι τραβάει η ψυχή σου. Καταιγίδα..νοημάτων!!!
Πέρα απο την πλάκα...Καλό έργο...λίγο παραπάνω βάρβαρο, αλλά μάλλον έτσι θα ήταν η εποχή...και ο σκηνοθέτης ήθελε να το δείξει.
Όπως και να είναι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δείξεις το πως ένας λαός που κυριαρχεί σε άλλους τείνει στην βαρβαρότητα.
Κλού...η σκηνή στην παραλία προς το τέλος του έργου.
Εμένα μου άρεσε πάντως!
-
Barrie Osborne, Oscar-winning producer of 'The Lord of the Rings' trilogy, is preparing a biopic of Formula One racing car legend Bruce McLaren, says The Hollywood Reporter.
The $100 million project, to be announced Saturday at an A1 Grand Prix car race in Taupo, New Zealand, is expected to start shooting early next year.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Apocalypto...
.........................................Εμένα μου άρεσε πάντως!
Τώρα αυτό το έγραψες για καλό;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Apocalypto...
Ωραία!!
.......δεν θα πάω λοιπόν!!
-
Ωραίο είναι ρε τρούλη λέμεεε!!!
-
ειδα το ΒΑΒΕΛ, ωραια ταινια.
το Apocalypto μαλλον μετριο θα το χαρακτηριζα.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Apocalypto...
Ωραία!!
.......δεν θα πάω λοιπόν!!
Γιατρέ μου, πέρα από το πολύ ωμό θέαμα .... δεεεεν
-
Ξαναείδα σε DVD (δεν το νοίκιασα, ούτε το αγόρασα ) το Cars.
Εντάξει, είναι ένα κινούμενο σχέδιο θα πουν μερικοί. Λάθος κύριοι... Είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της αυτοκίνησης συμπυκνωμένο σε 1μιση ώρα κινουμένων σχεδίων. Με λίγα λόγια όλοι οι petrol heads που σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να το δουν.Και μη το δείτε και πολύ επιφανειακά...
Δείτε για παράδειγμα την αγάπη και την υπερηφάνια των Ιταλών για τις Φεράρι, που και ας μην έχουν οδηγήσει ποτέ κάτι καλύτερο από ένα 600άκι Φίατ, δακρύζουν στη θέα μιας 430 και αναφωνούν que bella machina, ακόμα και αν μένουν δίπλα στο Μαρανέλο και τις βλέπουν κάθε μέρα... Υποβάλλουν τα σεβη τους σε ένα μηχανημα, στο οποίο όμως νωρίτερα έχει δώσει την ψυχή του κάποιος ιταλιάνος μάστορας και το έχει φτιάξει λες και έχει αναθρέψει παιδί... Με την ίδια αγάπη και αυτοί ασχολούνται με το όποιο αυτοκίνητο, ακόμα και αν μιλάμε για μια απλή αλλαγή ελαστικών.
Δείτε την αγάπη και τον σεβασμο των Αμερικάνων στους νικητές των Nascar, αγώνων δλδ με φοβερό συναγωνισμό και θέαμα και ας μας φαίνονται ξένοι σε εμάς τους σνομπ Ευρωπαίους... Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο αυθεντικός χαρακτήρας της F1 μεταπήδησε φέτος εκεί... καθόλου τυχαίο...
Δείτε την ιστορία του πιο διάσημου δρόμου της Αμερικής, μιας διαδρομής για τους εκεί βενζινοαίματους, τόσο must do, όσο το Ρινγκ για εμάς.
Δείτε το κυριότερο. Αυτό που έχω πει πολλές φορές και το πιστεύω... Τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή... την ψυχή του κατασκευαστή τους και του οδηγού τους...
Όσοι τέλος πάντων θέλουν να το δουν πιο 'επίπεδα' αξίζει να το βάλουν σε ένα καλό home cinema και να απολαύσουν τη δουλειά που έχει γίνει στον ήχο, η οποία ΙΜΟ είναι πάααρα πολύ καλή...
PIT-STOP?
-
pit stop...συγκινηθηκα οταν το εβλεπα..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κλού...η σκηνή στην παραλία προς το τέλος του έργου.Εγώ ψόφησα στο γέλιο με τη σκηνή αυτή! Ήταν αυτό που λέμε 'μας έστειλε αδιάβαστους'.
-
Είδα την διάρρηξη, με τον Τζουντ Λο...
Καλούτσικη, αν και λίιιγο αργή... -
Ο χρήστης Dimitris Mpistiolis έγραψε:
Barrie Osborne, Oscar-winning producer of 'The Lord of the Rings' trilogy, is preparing a biopic of Formula One racing car legend Bruce McLaren, says The Hollywood Reporter.The $100 million project, to be announced Saturday at an A1 Grand Prix car race in Taupo, New Zealand, is expected to start shooting early next year.
-
Μία ταινία χιμπαγιάτσι, κουγιουμπαγιάτσι, κάπως έτσι τέλος πάντων με συνεχόμενες σκηνές σε fast motion και γεμάτη με κοντινές λήψεις και καλή μουσική (2 ώρες συνεχόμενα όλα αυτά) ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;
Θυμάται κανείς; Είχε βγεί και δεύτερη με άλλο όνομα όμως, ιαπωνίζων κι αυτό από ότι θυμάμαι...
Σπάω το κεφάλι μου, ψάχνω σε google και amazon, αλλά είναι από τα serches που άμα δεν ξέρεις το όνομα δεν το βρίσκεις με τίποτα...
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Μετα τις μαλ...κιες.... Της Τροιας..... οπου παραλληλα με τις ανακριβειες....[/b][/i]
που στηριζεσαι οτι η Τροια ειχε ανακριβειες?
και επειτα, οπως εχει ξαναειπωθει η Τροια ηταν Φανταστικη Ταινια και οχι Ντοκιμαντερ.Σχετικά με την Τροία και με τον Αλέξανδρο, (αλλά και με τους 300 που έρχεται σύντομα), αυτό που με θλίβει είναι ότι παίρνουν ένα υλικό πρώτης ποιότητας (3200 χρόνων στην περίπτωση της Ιλιάδας) και του αλλάζουν τα φώτα!
Τις σημαντικότερες αρετές που παρουσιάζονται στα έργα, στις ταινίες δεν τις αναφέρουν κάν. Πόσο μάλλον να τους δώσουν και την έμφαση που πρέπει!Και βλέπω με τι σεβασμό αντιμετώπισαν τον ΤΟΛΚΙΕΝ όπου το όλο feeling παραμένει ακριβώς ίδιο και οι ταινίες είναι όσο πιο πιστές στο πρωτότυπο (απλώς έχουν ίσως λίγο παραπάνω συναισθηματισμό και κάποια αίσθηση χιούμορ) σε αντιδιαστολή με την ολοκληρωτική αλλοίωση του νοήματος της Ιλιάδας (που μετατρέπεται σε μία ιστορία αγάπης)...
-
ειδα apocalypto...εμενα μου αρεσε απλως δε καταλαβα σε ποια περιοδο αναφερεται το εργο γιατι στο τελος μπερδεψε λιγο τις περιοδους...
γενικα ομως ειναι καλη δουλεια..
Κινηματογράφος - Ταινίες [#3]