-
Ο χρήστης technik έγραψε:
**το γνωρίζει όμως! ** γνωρίζει ότι υπάρχει 'ένα GTI', (το έμαθε απ' τα μέσα, το έμαθε λόγω μάρκετινγκ, το έμαθε από τις καλές κριτικές)
γνωρίζει ότι το ταπεινό του Golf έχει ένα μεγαλύτερο προκομένο αδελφάκιΟπως αντίστοιχα οι κάτοχοι του Mazda 6 1.8 γνωρίζουν την ύπαρξη ενός MPS, οι κάτοχοι ενός Civic 1.4 την ύπαρξη ενός TypeR, οι κάτοχοι ενός E200K την ύπαρξη ενός Ε55AMG, οι κάτοχοι ενός C4 1.4 5d την ύπαρξη ενός 2.0 VTS, οι κάτοχοι ενός Astra 1.4 την ύπαρξη ενός OPC, οι κάτοχοι ενός Megane 1.4 (και Octavia 5 1.6) την ύπαρξη ενός RS, οι κάτοχοι ενός Leon 1.6 MPi την ύπαρξη ενός Cupra. Βλέπεις ότι υπάρχει ένα pattern εδώ (απςςςςς).
Τι προϋποθέτει για σένα μια 'καλή προώθηση', προκειμένου για το Leon Cupra, με δεδομένα το κοινό-στόχο στο οποίο η Seat απευθύνεται, καθώς και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει? Εγώ θεωρώ ότι καλώς έχει σχεδιαστεί έτσι, και καλώς (αντίστοιχα) το TypeR είναι υπερβολικό. Το αν θα τα αγόραζα ή όχι είναι εντελώς άσχετο. Αν ήμουν στο target group των συγκεκριμένων μοντέλων, πιθανότατα θα αγόραζα κάποιο από αυτά. Κι ας ήταν κραυγαλέα.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
**το γνωρίζει όμως! ** γνωρίζει ότι υπάρχει 'ένα GTI', (το έμαθε απ' τα μέσα, το έμαθε λόγω μάρκετινγκ, το έμαθε από τις καλές κριτικές)
γνωρίζει ότι το ταπεινό του Golf έχει ένα μεγαλύτερο προκομένο αδελφάκιΟπως αντίστοιχα οι κάτοχοι του Mazda 6 1.8 γνωρίζουν την ύπαρξη ενός MPS, οι κάτοχοι ενός Civic 1.4 την ύπαρξη ενός TypeR, οι κάτοχοι ενός E200K την ύπαρξη ενός Ε55AMG, οι κάτοχοι ενός C4 1.4 5d την ύπαρξη ενός 2.0 VTS, οι κάτοχοι ενός Astra 1.4 την ύπαρξη ενός OPC, οι κάτοχοι ενός Megane 1.4 (και Octavia 5 1.6) την ύπαρξη ενός RS, οι κάτοχοι ενός Leon 1.6 MPi την ύπαρξη ενός Cupra. Βλέπεις ότι υπάρχει ένα pattern εδώ (απςςςςς).
βέβαια, τα παραπάνω δεν είναι και οι πιο διακριτικές εκδόσεις
(κατά την ίδια λογική, και οι κάτοχοι των 147 γνωρίζουν ότι το 2019
θα βγεί twincharged κινητήρας με $%1214%^& άλογα )π.χ. το Astra πότε θα πουλούσε περισσότερο?
-όπως είναι ?,
-ή αν είχε πιο γήινη/απλή σχεδίαση & ήταν καλύτερο αυτοκίνητο?Τι προϋποθέτει για σένα μια 'καλή προώθηση', προκειμένου για το Leon Cupra, με δεδομένα το κοινό-στόχο στο οποίο η Seat απευθύνεται, καθώς και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει? Εγώ θεωρώ ότι καλώς έχει σχεδιαστεί έτσι, και καλώς (αντίστοιχα) το TypeR είναι υπερβολικό. Το αν θα τα αγόραζα ή όχι είναι εντελώς άσχετο. Αν ήμουν στο target group των συγκεκριμένων μοντέλων, πιθανότατα θα αγόραζα κάποιο από αυτά. Κι ας ήταν κραυγαλέα.
Τιμή
Άτοκα-άτοκα-άτοκα
Δώρα-service'καλή προώθηση' για να πουλήσει σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Το Τype-R δεν είναι υπερβολικό,
γιατί έχει ως ανταγωνισμό
τα Eντερπράιζ, UBR-60... -
βέβαια, τα παραπάνω δεν είναι και οι πιο διακριτικές εκδόσεις
Δεν είναι το MPS, το C4 2.0 VTS ή το Octavia 5 RS διακριτικά? Ωραία τότε, βάλε στη θέση των προαναφερθέντων τα Μ5, S4, 207 GT, 147 GTA, Fiesta ST (χωρίς τις ρίγες), Colt CZT...
(κατά την ίδια λογική, και οι κάτοχοι των 147 γνωρίζουν ότι το 2019
θα βγεί twincharged κινητήρας με $%1214%^& άλογα )Αυτό τι σχέση έχει?
π.χ. το Astra πότε θα πουλούσε περισσότερο?
-όπως είναι ?,
-ή αν είχε πιο γήινη/απλή σχεδίαση & ήταν καλύτερο αυτοκίνητο?Δεν το γνωρίζω. Εσύ το γνωρίζεις? Κι εξάλλου, το ένα αποκλείει το άλλο? Δε θα μπορούσε δηλαδή το Astra να έχει την ίδια σχεδίαση και ταυτόχρονα να είναι και καλύτερο αυτοκίνητο?
Τιμή
Άτοκα-άτοκα-άτοκα
Δώρα-service'καλή προώθηση' για να πουλήσει σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Ωραία, αυτό είναι το ένα σκέλος, το χρηματοοικονομικό. Το άλλο σκέλος όμως, που αφορά στο target group και έχει να κάνει κυρίως με παράγοντες εμφάνισης και 'γούστου'?
Το Τype-R δεν είναι υπερβολικό,
γιατί έχει ως ανταγωνισμό
τα Eντερπράιζ, UBR-60...Αυτή είναι μια πολύ εύστοχη παρατήρηση. Beam me up, Scottie!
-
n_olympios
για να συνοψίσουμε, γιατί βαριέμαι τα πολλά quotes
Aυτό που υποστηρίζω είναι ότι ένα μοντέλο
δεν είναι απαραίτητο να προκαλεί σχεδιαστικά, να κάνει 'κρα'
από μακριά για το ποιόν του, για να είναι καλό, για να είναι εμπορικό.ο κόσμος θα μάθει για την σπόρ έκδοση, μόνο εάν αυτή η έκδοση προκαλεί σχεδιαστικά?
δε νομίζω...
ας μάθει γι αυτήν την έκδοση που προκαλεί τεχνολογικάα, εδώ τί εννοείς?
Πρέπει. Οι εταιρείες τι θα γίνουν, κλέφτες? -
Κοίτα, κανονικά με τη μουσική που ακούς δε θα έπρεπε καν να σου απευθύνω το λόγο (γραπτό τε και προφορικό), αλλά τέλος πάντων, επειδή κερνάει ο tazio το προσπερνάω.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι πως εσύ μπορεί να βλέπεις το Cupra σαν σχεδιαστικά προκλητικό, ενώ σε κάποιον άλλον είναι αρκετά διακριτικό. Μία έκδοση που ξεχωρίζει περισσότερο, είτε συμφωνούμε είτε όχι με την εμφάνισή της, σίγουρα προσελκύει περισσότερο ενδιαφέρον. Πολλώ μάλλον δε, αν το target group του μοντέλου αρέσκεται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα Leon Cupra, Focus ST, Civic Type R έχουν τέτοιο target group.
Οσο για την ερώτησή σου, απαντάω στο:
Κι αυτός που δεν ξέρει? Πώς θα μάθει?
πρέπει να μάθει ?
Ναι, πρέπει να μάθει, γιατί αλλιώς πώς θα πουλήσουν οι εταιρείες? Κι επιστρέφουμε σε όλα τα προαναφερθέντα.
-
Κοίτα, κανονικά με τη μουσική που ακούς δε θα έπρεπε καν να σου απευθύνω το λόγο (γραπτό τε και προφορικό), αλλά τέλος πάντων, επειδή κερνάει ο tazio το προσπερνάω. -
Κοίτα, κανονικά με τη μουσική που ακούς δε θα έπρεπε καν να σου απευθύνω το λόγο (γραπτό τε και προφορικό), αλλά τέλος πάντων, επειδή κερνάει ο tazio το προσπερνάω.μή βιάζεσαι, τα φαινόμενα απατούν...
αν σoυ πώ ότι ξέρω βιολί και πιάνο ?
τα άλλα είναι off topic :lol:
-
Ε καλά όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο.
Εξάλλου αν ήταν το πουλί βιολί θα'μασταν όλοι μουσικοί.
-
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι πως εσύ μπορεί να βλέπεις το Cupra σαν σχεδιαστικά προκλητικό, ενώ σε κάποιον άλλον είναι αρκετά διακριτικό. Μία έκδοση που ξεχωρίζει περισσότερο, είτε συμφωνούμε είτε όχι με την εμφάνισή της, σίγουρα προσελκύει περισσότερο ενδιαφέρον. Πολλώ μάλλον δε, αν το target group του μοντέλου αρέσκεται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα Leon Cupra, Focus ST, Civic Type R έχουν τέτοιο target group.
κατάλαβα τί εννοείς, αλλά...
ένας που είναι διατεθειμένος να δώσει 30Κ για ένα καυτό χάτσμπακ,
δεν είναι παιδάκι, που κάνει 'ουάουυυυυ' στο 1ο πέρασμα του OPC...γνωρίζει οτι υπάρχουν και οι γρήγορες εκδόσεις των 'απλών',
δεν περιμένει να κυκλοφορήσουν πρώτα στο δρόμο,
για να κάνει -και πάλι- 'ουάουυυ, πώ πώ τί είναι αυτο???' ,συνήθως αυτός δεν είναι ένας εν δυνάμει αγοραστής του ,
Άλλωστε, οι πιο ήπια σχεδιαστικά κατασκευές απευθύνονται
σε μεγαλύτερο κοινόΥΓ. όσο για τα μουσικά μου χαρίσματα, ως γνωστόν, είμαι πολυτάλαντος!
-
Προτιμώ το GTI. Mου κάθεται πιο καλά εμφανισιακά. Το καινούριο στυλ της Seat δε μου αρέσει καθόλου προσωπικά. Τώρα όσον αφορα τη διαφορά δύναμης, σίγουρα δεν είναι αμελητέα, αλλά εμένα οι 200 ίπποι μου αρκούν.
-
Την εβδομάδα που έρχεται θα αποφασίσω πιο από τα δύο θα παραγγείλω.
Αν και έχω οδηγήσει και τα δύο, η απόφαση μου θα κριθεί σε λεπτομέρειες.Το CUPRA απευθύνεται σε κοινό με πιο σπορ ανησυχίες.
Στα υπέρ του:
Μοτέρ (πρώτο στάδιο ΦΠΕ 325 ΗΡ) - φρένα (άγκυρες) - πλήρης εξοπλισμός - VALUE FOR MONEY.To GTI απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό.
Στα υπέρ του:
Κύρος - άνεση ανάρτησης με καλύτερη ποιότητα κύλισης - DSG - ποιότητα εσωτερικού - εμφάνιση που απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό.Η καρδιά λέει CUPRA και η λογική GTI
-
Ο χρήστης assos01 έγραψε:
Η καρδιά λέει CUPRA και η λογική GTI
έτσι όπως τα περιγράφεις το σωστό είναι:
Η καρδιά λέει CUPRA και η λογική CUPRA. Ειδικά το δεύτερο λόγω value4money όπως λες.
-
Κόψε κάτι από το ΦΠΕ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κόψε κάτι από το ΦΠΕΟχι απλως κατι...κοψε αρκετα...
-
Υποτίθεται εξ άλλου ότι το Cupra θα το πάρεις για να ΜΗ μπεις στον κόπο του ΦΠΕ.
-
με ΦΠΕ 325;;;;
-
Ο χρήστης assos01 έγραψε:
CUPRA απευθύνεται σε κοινό με πιο σπορ ανησυχίες.
Στα υπέρ του:
Μοτέρ (πρώτο στάδιο ΦΠΕ 325 ΗΡ) - φρένα (άγκυρες) - πλήρης εξοπλισμός - VALUE FOR MONEY.Γιατί, 240 δεν φτάνουν;
(Το 325 δεν το σχολιάζω καν)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
με ΦΠΕ 325;;;;Γιά σε παρακαλώ, δεν θέλω γέλια ... :!!! Ρίξτε μιά ματιά στο παρακάτω:
http://www.auto24.gr/html/ent/289/ent.17289.asp
O Γερμανικός οίκος Β&B (TUV-certified) στον κινητήρα του νέου S3 (περιττεύει νομίζω εδώ μέσα να θυμίσω ότι είναι ο ίδιος ακριβώς στο Cupra με διαφορετική χαρτογράφηση - 0.8 bar πίεση turbo έναντι 1 bar σταθερή στο S3-1.2 overboost) βγάζει: (1) με πρόγραμμα μόνο 306ps (2) με πρόγραμμα+full exhaust 325ps και (3) με πρόγραμμα+full exhaust+new turbo ...etc 362ps... Και όλα αυτά γιά τους δύσπιστους ...!
Αν και τα 240ps του Cupra καλύπτουν νομίζω και τους πλέον απαιτητικούς, τα οποία στην ουσία είναι αρκετά περισσότερα σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις σε 2 διαφορετικά δυναμόμετρα (224ps at wheels στο Mustang που μετρούν οι 4Τ - 238ps whp στο Dynojet του Drive) - περίπου 260ps στο στρόφαλο ... -
Η μόνη διαφορά του κινητήρα του S3 και του leon είναι το πρόγραμμα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η μόνη διαφορά του κινητήρα του S3 και του leon είναι το πρόγραμμα;Ακριβώς ...! Ετσι λένε τα περιοδικά ...!!! Εμβόλα, μπιέλες, στρόφαλοι, έδρανα, συμπιέσεις και κεφαλές --> ίδια ...
Και κάτι άλλο, στο OPC που έχεις, πρόγραμμα+εξάτμιση δεν ξεπερνά τα 300ps ... Aρα λογικό δεν είναι ένα παραπλήσιο και λίγο μεγαλύτερο μέγεθος ιπποδύναμης γιά ένα μοτέρ ίδιου κυβισμού με μεγαλύτερη συμπίεση με αλλαγή στα ίδια πράγματα ...???
Για δυνατούς λύτες: Leon CUPRA + Golf GTI