-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Θα σας δώσω μια άλλη οπτική γωνία
Εαν μπορούσα να φοροδιαφύγω θα το έκανα !
Δινω 15-20Κ το χρόνο φόρους και ως αντισταθμιστικά δεν παίρνω τίποτα πίσω.Παιδεία ?? π@π@ρια πληρώνω φροντηστήρια
Δρόμους ?? Μόνος μου τον εφτιαξα μπροστά στο σπίτι μου
Υγεία.. χτύπα ξύλο ... κάνω και ιδωτική ασφάλιση
Ανάπτυξη... όταν χρειάστικα επιδότηση για την εταιρία, οι μισοί
ζητάγαν φακέλακια.. προμήθειες και ότι αλλο μπορείς να φανταστείςΝιώθω οτι δίνω ένα σωρό λεφτά στο κράτος, για να τρώνε οι χαραμοφαϊδες δημόσιοι υπάλληλοι και στο τέλος δεν βλέπω τίποτα πίσω. Αντί να πληρώνουμε ένα κράτος για να κάνει το κοινό καλό και να μας βοηθήσει όλους να καταφέρουμ κάτι καλύτερο για μας και την χώρα, πληρώνω το κράτος για με κυνηγά για να μου βάλει πρόστιμα και με φρέναρει σε ότι κάνω με ένα σωρο εισφορές και φόρους.
Λοιπόν, ναι εαν ήταν να φοροδιαφύγω κάτι, θα το έκανα και ίσως τα χρήματα που γλύτωνα να έπιαναν καλύτερα τόπο για το καλό αυτής της χώρας με περισσότερες θέσεις εργασίας που θα μπορούσα να δώσω από τη επιχειρησή μου
εγω θα το πω αλλιως:
ελεγκτες της εφοριας μπαινουν σε μια ιδια επιχειρηση σαν την δικια μας (του ιδιου κλαδου). Ανοιγουν βιβλια και ανακοινωνουν στεγνα και ασαλιωτα οτι 'ε αφου εχεις τοσο τζιρο, η θα μας δωσεις Χ χρηματα και θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι, η θα κοιταξουμε να σου βγαλουμε παρατυπιες για 10χ προστιμο'.
το παραπανω σκηνικο ειναι ακρως αληθινο και υπαρχουν και αποδειξεις, οι οποιες ομως δεν χρησιμοποιηθηκαν πουθενα γιατι ακομα και αν γινοταν τιποτα με τους εν λογω κυριους οι επομενοι ελεγκτες θα του εκλειναν το μαγαζι για εκδικηση...
Επιχειρηματίας, φίλος και πελάτης του πατέρα μου (ο πατέρας μου είναι δικηγόρος) έκανε πριν κάτι χρόνια ακριβώς αυτό! Με χαρτονομίσματα προσημειωμένα από την αστυνομία.
Τους έβαλε φυλακή τους πούστηδες!
Τα επόμενα χρόνια αντιμετώπισε πράγματι πόλεμο από τα υπόλοιπα καθάρματα. Προτίμησε να ζοριστεί οικονομικά παρά να συμβιβασθεί.
Ηe did da right ting!
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πήγε με το νόμο και δικαιώθηκε.Aς κάνουμε όλοι το right ting! Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι. Και να μην αλλάξει άμεσα, μόνον α φ ο ύ έχεις κάνει το σωστό (πληρώσει τους φόρους σου και καταγγείλει τους διεφθαρμένους) δικαιούσαι να απαιτείς.
Με τα χίλια το ίδιο**.-**
-
Αναγκαστικά ΔΕΝ φοροδιαφεύγω. Οι εργασιακές μου σχέσεις είναι τέτοιες που δεν έχω το περιθώριο να το κάνω. Αν βέβαια μπορούσα, θα το έκανα, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των εισοδημάτων μου που πληρώνω στην εφορία και φυσικά, πολύ μικρή η ανταπόδοση που βλέπω από την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων. Αλλά δεν παραπονιέμαι, λέω: μακάρι να μπορώ να βγάζω πάντα τόσα ώστε να μου παίρνει η εφορία αυτά που μου παίρνει και να μου μένουν τόσα που να με αφήνουν ευχαριστημένο.
Αλλά ναι, αν μπορούσα δεν θα τους έδινα ούτε ευρώ! (Βέβαια, αν μπορούσα, ίσως να το ξανασκεφτόμουν...)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δινω 15-20Κ το χρόνο φόρους και ως αντισταθμιστικά δεν παίρνω τίποτα πίσω.Παιδεία ?? π@π@ρια πληρώνω φροντηστήρια
ζητάγαν φακέλακια.. προμήθειες και ότι αλλο μπορείς να φανταστείςΝιώθω οτι δίνω ένα σωρό λεφτά στο κράτος, για να τρώνε οι χαραμοφαϊδες δημόσιοι υπάλληλοι και στο τέλος δεν βλέπω τίποτα πίσω. Αντί να πληρώνουμε ένα κράτος για να κάνει το κοινό καλό και να μας βοηθήσει όλους να καταφέρουμ κάτι καλύτερο για μας και την χώρα, πληρώνω το κράτος για με κυνηγά για να μου βάλει πρόστιμα και με φρέναρει σε ότι κάνω με ένα σωρο εισφορές και φόρους.
Λοιπόν, ναι εαν ήταν να φοροδιαφύγω κάτι, θα το έκανα και ίσως τα χρήματα που γλύτωνα να έπιαναν καλύτερα τόπο για το καλό αυτής της χώρας με περισσότερες θέσεις εργασίας που θα μπορούσα να δώσω από τη επιχειρησή μου
εγω θα το πω αλλιως:
ελεγκτες της εφοριας μπαινουν σε μια ιδια επιχειρηση σαν την δικια μας (του ιδιου κλαδου). Ανοιγουν βιβλια και ανακοινωνουν στεγνα και ασαλιωτα οτι 'ε αφου εχεις τοσο τζιρο, η θα μας δωσεις Χ χρηματα και θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι, η θα κοιταξουμε να σου βγαλουμε παρατυπιες για 10χ προστιμο'.
το παραπανω σκηνικο ειναι ακρως αληθινο και υπαρχουν και αποδειξεις, οι οποιες ομως δεν χρησιμοποιηθηκαν πουθενα γιατι ακομα και αν γινοταν τιποτα με τους εν λογω κυριους οι επομενοι ελεγκτες θα του εκλειναν το μαγαζι για εκδικηση...
Επιχειρηματίας, φίλος και πελάτης του πατέρα μου (ο πατέρας μου είναι δικηγόρος) έκανε πριν κάτι χρόνια ακριβώς αυτό! Με χαρτονομίσματα προσημειωμένα από την αστυνομία.
Τα επόμενα χρόνια αντιμετώπισε πράγματι πόλεμο από τα υπόλοιπα καθάρματα. Προτίμησε να ζοριστεί οικονομικά παρά να συμβιβασθεί.
Ηe did da right ting!
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πήγε με το νόμο και δικαιώθηκε.Aς κάνουμε όλοι το right ting! Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι. Και να μην αλλάξει άμεσα, μόνον α φ ο ύ έχεις κάνει το σωστό (πληρώσει τους φόρους σου και καταγγείλει τους διεφθαρμένους) δικαιούσαι να απαιτείς.
Με τα χίλια το ίδιο**.-**
Α, και εδώ έχω να πω το εξής: Δεν ξέρω αν το διάβασα εδώ ή αν μου το είπαν, αλλά επιχειρηματίας που τον επισκεύθηκαν για έλεγχο, τους είπε με το καλημέρα: Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται για λόγους ασφαλείας... Ε, ο έλεγχος πήγε μία χαρά!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
εγω θα το πω αλλιως:
Ηe did da right ting!
Αυτο που δεν ξερω ειναι το ποσο δυνατος επιχειρηματιας ηταν ο γνωστος σου και τι δυναμη ειχε ωστε να μπορει να αντεξει αυτον τον πολεμο. Ο δικος μου προτιμησε να τους τα σκασει και εκεινη ακριβως την στιγμη να αρχισει να 'κλεβει' απο οπου μπορει ωστε να καλυπτει προκαταβολικα την τσεπη του απο τετοιους καραγκιοζηδες. Μεχρι τοτε και αυτος ηταν υποδειγμα φορολογουμενου.
-
Τι να λεμε τωρα...
Βιομηχανος, εργοδοτης γνωστης μου, εχει ετοιμο το 'πακετο' στο γραφειο του για να τα δωσει στον εφοριακο που ερχεται τακτικα για ελεγχο!
Γιατι του τα 'σκαει'?
Γιατι αν δεν το κανει θα τον κανει σκονη και φτερο και θα του βαλει πολυ μεγαλυτερα προστιμα.
Αν τον καρφωσει, μπορει μεν ο εφοριακος θα παει φυλακη αλλα μετα η εφορια θα ειναι καθε μερα στην επιχειρηση του...Αρα, ο επιχειρηματιας κερδιζει γιατι με μικρο (?) κοστος μπορει και καλυπτει αλλες οικονομικες παρανομιες, ενω ο εφοριακος χτιζει σπιτια στη Κηφισια...
Ο χαμενος της υποθεσης ειναι βεβαια το κρατος.
Εδω μου ελεγε για αλλη περιπτωση οπου ο ιδιος ο αρχιλογιστης εταιριας εστελνε την εφορια για ελεγχο και τα τσεπωνε (ο αρχιλογιστης) 50/50 με τον εφοριακο...
Το αφεντικο μαλιστα το ηξερε, αλλα δεν μπορουσε/ηθελε να τον διωξει για τους λογους που εγραψα παραπανω! -
Οσοι δουλευετε σε επιχειρηση,προσεχτε την αυτοπεραιωση,τελικα σου φερνει ελεγχο.Δειγματοληπτικα μεν,αλλα γιατι να πληρωνεις κερατιατικα αφου θα στα παρουν ετσι και αλλιως..
-
Δε βλέπω σχόλια από αρκετά λαλίστατα μέλη του Forum κι αρχίζω και ανησυχώ...Ρε μπας καί;
-
Συνηθως το θεμα εφορία ειναι 'μεγαλες κουβεντες για μικρες πραξεις'. Ολοι φοροδιαφευγουν (οσοι το κανουν) για λογους καλοπερασης, αλλα εχουν βρει και ενα ομορφο παραμυθι για να δωσουν ιδεολογικο περιβλημα στην πραξη τους.
Για να ψαρωσουν το γειτονα; Για να νιωσουν καλυτερα; δεν ξερω...Εγω παντως δεν μπορω να φοροδιαφυγω, οποτε δεν το κανω. ΑΝ μπορουσα δεν ξερω τι θα εκανα ειλικρινα, με δεδομενο οτι οπως και ολοι οι ελληνες μισθωτοι αισθανομαι ο μαλακας της υποθεσης. ΑΝ ομως παλι η φοροδιαφυγη δεν ηταν ο κανονας, ο οποιος μαλιστα επιβραβευεται απο το κρατος, μαλλον θα πληρωνα κανονικα το φορο μου (φανταζομαι)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο που δεν ξερω ειναι το ποσο δυνατος επιχειρηματιας ηταν ο γνωστος σου και τι δυναμη ειχε ωστε να μπορει να αντεξει αυτον τον πολεμο.
Mεσαίος, για τα ελληνικά δεδομένα. Απασχολεί 40 άτομα.
Είναι γενικώς τζώρας και έχει σφυρίξει αρκετές μηνύσεις σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς. -
Nasos sti, σέβομαι αυτά που λες για το κράτος που γενικά δεν έχει αναπτύξει τις υποδομές που θα έπρεπε για τους πολίτες του, αλλά, τελικά βρε παιδιά, αυτό το περιβόητο κράτος ποιος το απαρτίζει; Ποιος βγάζει κυβέρνηση; Ποιος ζητάει από τους ανίκανους, άχρηστους, επίορκους κλπ πολιτικούς το α ή το β ρουσφέτι; Μήπως τελικά είναι η μαλακία που δέρνει το νεοέλληνα (ή έστω ένα σημαντικό ποσοστό μας); Σκεφτείτε το λίγο διαφορετικά...Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ένας στους 4 ή ένας στους 5 εργαζόμενους έλληνες απασχολείται στο ευρύτερο δημόσιο...Άρα 1 στις 3 οικογένειες...Αν δεχτώ ότι όλοι αυτοί είναι τεμπελόσκυλα του κερατά, άχρηστοι, κομματόσκυλα κλπ, βλέπουμε πως ένα 35-50% της κοινωνίας μας απαρτίζεται από παράσιτα, άχρηστους, ανίκανους, ξεφτιλισμένους κλπ...Από την άλλη πλευρά όμως, όλοι αυτοίοι δημοσιουπάλληλοι, αναγκαστικά έστω, πληρώνουν τους νόμιμους φόρους που τους αναλογούν, τουλάχιστον από τη βασική (μισθωτή) απασχόλησή τους... Έτσι φτάνουμε στο εξής: Οι μισοί Έλληνες (περίπου) είναι μεν ταισμένοι χαριστικά (περίπου) από το δημόσιο, αλλά από τα χαρισμένα παρακρατούνται κανονικά οι φόροι, ενώ οι άλλοι μισοί περίπου που δεν είναι δημόσιοι, κατά το 1/3 είναι ιδιωτικοί μισθωτοί υπάλληλοι (που τους στίβουν σαν το λεμόνι πρώτα οι μονίμως διαμαρτυρόμενοι εργοδότες τους κι έπειτα το κράτος-δυστυχώς) και τα άλλα 2/3 αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ, που κατά την εκδοχή τους, είναι αυτοί που συνεισφέρουν στον εθνικό πλούτο και κατά συνέπεια, ανάλογα και με το πόσο σφιχτοί είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, σχεδόν νομιμοποιούνται να φοροδιαφεύγουν, όσο τους παίρνει κι όσο νομίζει ο καθένας, και στην τελική, και πολλά του δίνουν του κράτους για αυτά που τους παρέχει...Είναι έτσι τελικά ή υπερβάλλω (πάαρα πολύ; )....
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Συνηθως το θεμα εφορία ειναι 'μεγαλες κουβεντες για μικρες πραξεις'. Ολοι φοροδιαφευγουν (οσοι το κανουν) για λογους καλοπερασης, αλλα εχουν βρει και ενα ομορφο παραμυθι για να δωσουν ιδεολογικο περιβλημα στην πραξη τους.
Για να ψαρωσουν το γειτονα; Για να νιωσουν καλυτερα; δεν ξερω...Εγω παντως δεν μπορω να φοροδιαφυγω, οποτε δεν το κανω. ΑΝ μπορουσα δεν ξερω τι θα εκανα ειλικρινα, με δεδομενο οτι οπως και ολοι οι ελληνες μισθωτοι αισθανομαι ο μαλακας της υποθεσης. ΑΝ ομως παλι η φοροδιαφυγη δεν ηταν ο κανονας, ο οποιος μαλιστα επιβραβευεται απο το κρατος, μαλλον θα πληρωνα κανονικα το φορο μου (φανταζομαι)
αδερφε οταν κανεις οικογενεια κ εχεις κ δυο γερους να τους τρεχεις σε νοσοκομεια κ γιατρους κ χρειαζεσαι ειτε φακελλακια ειτε πολιτικο μεσο ειτε οτιδηποτε αλλο τοτε μεχρι κ σε τραπεζα μπουκαρεις.
αν παλι βεβα εχεις κανει κ σε εξωτερικο κ εχεις δει τι κοινωνικη προνοια υπαρχει τοτε να εισαι σιγουρος οτι ειμαστε μεγαλα κοροιδα.Αν δεν πλήρωνε κανείς φόρους δεν θα είχαμε ούτε αυτές τις παροχές που έχουμε. Έστω και χαμηλού επιπέδου.
Edit-έχουμε! Coyot μας βλέπουν!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αδερφε οταν κανεις οικογενεια κ εχεις κ δυο γερους να τους τρεχεις σε νοσοκομεια κ γιατρους κ χρειαζεσαι ειτε φακελλακια ειτε πολιτικο μεσο ειτε οτιδηποτε αλλο τοτε μεχρι κ σε τραπεζα μπουκαρεις.
αν παλι βεβα εχεις κανει κ σε εξωτερικο κ εχεις δει τι κοινωνικη προνοια υπαρχει τοτε να εισαι σιγουρος οτι ειμαστε μεγαλα κοροιδα.Αν δεν πλήρωνε κανείς φόρους δεν θα είχαμε ούτε αυτές τις παροχές που έχουν. Έστω και χαμηλού επιπέδου.
+1000
-
Για ρωτηστε ομως σε κεινες τις χωρες που υπαρχει η κοινωνικη προνοια τι φορους πληρωνουν και τα συζηταμε.
Αλλα εδω καθε Φεβρουαριο που αρχιζουν οι δηλωσεις το best seller αναγνωσμα ειναι 'πως να γλυτωσετε χρηματα απο την εφορια' και οχι πως να φτιαξετε σωστη δηλωση.
Και μηπως και η ιδια η πολιτεια δεν σιγονταρει στη φοροδιαφυγη;
Γιατι οι ταξιτζηδες δεν δηλωνουν τα πραγματικα εσοδα τους παρα αυτο το ποσο που συμφωνησε το σωματειο τους με το Υπουργειο;
Μαλιστα αυτος ο διακανονισμος πηρε προ ημερων παραταση για αλλα δυο χρονια.
Οσον αφορα τον χρηματισμο των εφοριακων η μονη λυση για μενα ειναι η αρση της μονιμοτητος για ΟΛΟΥΣ τους υπαλληλους του Υπουργειου Οικονομιας. Γιατι με το 'πακετο' που θα παρει ο ελεγκτης τρωνε πολλοι και υπαρχει και αλληλοβοηθεια και αλληλοφοβια. -
Κατά την ταπεινή μου γνώμη όποιος φοροδιαφεύγει συστηματικά πρέπει να αποφεύγει οποιαδήποτε κρίση περί του κράτους, της κοινωνίας και της οικονομικής κατάστασης.
Είναι τραγικό να βλέπεις άτομο με σπίτια, αμαξάρες, πισίνες και δήλωση 30.000 ευρώ να γκρινιάζει για τις λακούβες, για τα βρώμικα νοσοκομεία και την έλλειψη μηχανοργάνωσης στις δημόσιες υπηρεσίες.
Πραγματικά όσους πιάνουν να φοροδιαφεύγουν πρέπει να τους ρίχνουν εκτός των λοιπών ποινών και υποχρεωτική κοινωνική εργασία για 2-3 χρόνια χωρίς δυνατότητα εξαγοράς. -
Ερώτηση προς νομικούς του forum: Η φοροδιαφυγή εν Ελλάδι, αποτελεί ποινικό αδίκημα; Αν όχι, πέρα από διοικητικού χαρακτήρα πρόστιμα, προβλέπεται κάποια άλλη κύρωση για φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν; (Νομίζω πάντως πως έχει εξαγγελθεί η μετατροπή της σε ποινικό... )
-
Ο ελευθερος επαγγελματιας που φοροδιαφευγει, θα ξοδεψει τα χρηματα του σε αγαθα και σε επενδυσεις στην επιχειρηση του.Και στις δυο περιπτωσεις το κρατος κερδίζει απο λιγο εως πολυ.
Οσον αφορα τις κοινωνικες παροχες,ειμαι πεπεισμενος οτι στο περιπου παιρνουμε οτι πληρωνουμε.Χωρες οπως οι σκανδιναυικες εχουν πολυ υψηλα ποσα φορολογιας τα οποια κανεις δεν διανοείται να μην πληρωσει ή να μειώσει.Χωρες οπως η Κινα και η Ινδια,δεν εχουν ουτε κρατησεις ουτε συνταξεις.
Τελος,ναι η φοροδιαφυγη ειναι ποινικο αδικημα, ο λογος ειναι οτι ολοι φοροδιαφευγουν και το κρατος νομιζει οτι με ενα νομο θα λυθει το προβλημα.Το μονο που λυνεται ειναι το προβλημα βιοπορισμου των εφοριακων.
-
Τελικά η φοροδιαφυγή γίνεται για το κοινό καλό, απ' ότι μαθαίνω.
-
Δεν γινεται για το κοινο καλο, απλα ετσι λειτουργει στην Ελλαδα το ολο συστημα.Εαν αυριο σταματησει,οι συνεπειες θα ειναι αλυσιδωτες και αποβλεπτες Σιγουρα η καταναλωση θα πιασει πατο σε σχεση με τα σημερινα δεδομενα,οπου ξαπλωστρες νοικιαζονται προς 50Ε και οι φτωχοι κανουν διακοπες στα ιδια μερη με τους πλουσιους.
-
Ο γιατρός παίρνει φακελάκια.
Με τα χρήματα απ' τα φακελάκια κάνει αγορές.
Στηρίζει την αγορά.
Δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
Γενικά, το χρήμα κινείται.
Άρα, τα φακελάκια κάνουν καλό στην οικονομία.Εγώ δεν θέλω να παίρνω, για το καλό της Ελλάδας θα το κάνω.
-
Το προβλημα δεν θα ειναι οταν καποιος θα σου δωσει οικειοθελως πχ 300Ε,το προβλημα ειναι οταν καποιος θα σου δωσει 300Ε και θα του τα πεταξεις στα μουτρα 'εγω κατω απο 1000Ε δεν παιρνω,ξερεις ποιος ειμαι εγω' και θα τρεχεις να εγχειριζεις τους ασθενεις με το κιλο για να παρεις porsche cayenne στην κορη.
Σε απλα ελληνικα: Ολα πρεπει να εχουν μέτρο.Το ίδιο και η φοροδιαφυγη!
Φοροδιαφεύγετε; Αν μπορούσατε, θα φοροδιαφεύγατε;