-
όσο θυμάμαι τον εαυτό πάντα μα πάντα καθυσετρούσα, σχολείο λεγότανε, φροντιστήριο, στρατός δουλειά. γιαυτό είμαι ένας κατεστραμένος
πλάκα πλάκα, έχω πρόβλημα , αμα δεν κοιμηθώ δέκα με 11 ώρες είμαι άρρωστος, τι να κάνω? και αρχίζω και δουλειά απο Γενάρη
-
Να πας στρατό. Αν έχεις πάει και δεν έστρωσες καθόλου, είσαι καταδικασμένος εσαεί.
-
Για μένα υπάρχουν δύο κατηγορίες στο πρωινό ξύπνημα.
Η πρώτη είναι αυτή του 'Θέλω να ξυπνήσω' την τάδε ώρα. Πριν κοιμηθώ λοιπόν βάζω το ξυπνητήρι μου, κάνω ένα τσιγάρο πριν 'παραδοθώ' προς αποφυγήν ενδιάμεσων διαταραχών ( ), κλείνω τα μάτια και με τα πολλά αποκοιμιέμαι. Ενώ έχουν περάσει πόσες ώρες ύπνου, το σπίτι σιγά σιγά αδειάζει. Ένας ένας φεύγουν όλοι, ορισμένες φορές κάποιοι ξαναγυρίζουν, εγώ ανοίγω τα μάτια. Είναι τέτοια η απάθεια μου τέτοιες στιγμές που δεν καταλαβαίνω τίποτα. Απλά ξέρω ότι έχει ξανασυμβεί το ίδιο πράμα. Έχει περάσει η μέρα, ο ήλιος έχει δύσει, παίζουν τα απογεματινά - βραδινά δελτία ειδήσεων. Σηκώνομαι και φτιάχνω καφέ και, με το τσιγάρο στο χέρι, μπροστά από το παράθυρο, αγναντεύω τον ορίζοντα, καθώς σκέφτομαι πως άλλη μια μέρα έχει περάσει κάτω από το πάπλωμά μου. Ανάθεμα...
Από την άλλη, και χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτό κάπου κάπου, υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία. Η 'Πρέπει να ξυπνήσω' την τάδε ώρα. Σ'αυτή την περίπτωση, προτού κοιμηθώ ακολουθώ ακριβώς την ίδια διαδικασία. Ξυπνητήρι, τσιγάρο και λοιπά. Σε αντίθεση από την 'Θέλω να ξυπνήσω', στην 'Πρέπει να ξυπνήσω' συμβαίνει το αδιανόητο. Ξυπνάω τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το ρολόι αρχίσει την παραγωγή εκείνου του, κατα τα άλλα αδιάφορου, επαναλαμβανόμενου ενοχλητικού ήχου. Σηκώνομαι μέσα στο κέφι σε συνδυασμό με μία 'γεύση' άγχους και ανησυχίας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αργήσω. Φτιάχνω την απαραίτητη ποσότητα καφέ. Ανάβω το τσιγάρο μου και νιώθω το φως να απλώνεται σιγά σιγά μέσα από το παράθυρο. Ορισμένες φορές Δεν προλαβαίνω καν να το ζήσω αυτό στο σπίτι παρά στο αμάξι. Βέβαια δεν έχω ετοιμάσει τα πράματα που πρέπει να πάρω μαζί μου και αυτό μου προσθέτει ακόμη περισσότερο βάρος. Πώς γίνεται όμως κάθε φορά να φτάνω στον προορισμό μου νωρίτερα απ'ότι έπρεπε και να κάθομαι να περιμένω μέσα στο αμάξι, παρέα με τσιγάρο, κάφε και μουσική δεν μπορώ να το εξηγήσω...
-
Πώς μου ξεφυγε αυτο το θεμα;
Λοιπον, ξυπνημα στης 6.40. Σηκωνομαι με δυσκολια κατευθυνομαι στην κουζινα. Φτανω στην καφετιερα αφου εχω κουτουλησει οποιον τοιχο βρηκα στη διαδρομη. Βαζω μιαμιση κουταλια καφε φιλτρου και νερο και αφηνω τον καφε να σταζει. Μετα παω στο μπανιο ανοιγω το κρυο νερο και βαζω το κεφαλι μου απο κατω για 2-3 λεπτα. Μετα κανω ολς τις αλλες δουλειες που γινονται συνηθως στο μπανιο, να μην λεμε τωρα.
Οταν βγω απο το μπανια ο καφες ειναι ετοιμος, ανοιγω τηλεοραση και κανω ενα γρηγορο ζαπινγκ στα καναλια και βλεπω πρωτοσελιδα εφημεριδων. Εχοντας μισοπιει το καφε φευγω για δουλεια - με τον υπολοιπο καφε ανα χειρας εννοειται. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να πας στρατό. Αν έχεις πάει και δεν έστρωσες καθόλου, είσαι καταδικασμένος εσαεί.Στρατός φυσικά ΝΑ η λύση
Πρέπει να περάσεις το στάδιο του νεοσύλλεκτου φαντάρου για να καταλάβεις τί ωραίο που είναι το πρωινό ξύπνημα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τις καθημερινές συνήθως ξυπνάω κατά τις 10 μια και το πρώτο μου μάθημα είναι στις 11:45. Τα Σαββατοκύριακα εξαρτάται από το που έχω κανονίσει να εκδράμω. Σήμερα ας πούμε ξύπνησα στις 9 γιατί έχουμε κοψιδομαχεία με το snowclub στον Παρνασσό. Αν έχω προγραμματίσει σκι, τότε 4:30 (βάρβαρο, αλλά αξίζει για να κάνεις λίγο σκι της προκοπής πριν πλακώσει το μπούγιο).Το καλοκαίρι που δεν δουλεύω για 3 μήνες οι έννοιες 'μέρα' και 'νύχτα' χάνουν κάθε νόημα.
Μπορεις να ερχεσαι στα μέρη μας και να κανεις σκι όλη την ώρα χωρίς μπούγιο. Και άσε κάποια στιγμη τα πέδιλα και πιάσε μια σανίδα
-
Εγώ όταν δουλεύω πρωινή βάρδια σηκώνομαι στις 05.00 Για να συνέλθω κάνω ένα μπανάκι και φεύγω. Από τις 06.00 που ξεκινάω μέχρι τις 10-10.30 πάω καλά. Μετά σαν να κατεβάζω διακόπτη. Κοντεύει να με πάρει ο ύπνος πάνω στην καρέκλα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγω πάλι είμαι το άλλο άκρο!! Θεωρώ τον ύπνο μία από τις μεγαλύετερες απολαυσεις, αμα δεν κοιμηθω όσο χρειαζομαι νιώθω άρρωστη! Και χρειαζομαι 8-9 ωρες! Με τις 9 νιωθω ξεκουραστη! Οταν σηκώνομαι 6 και 7 το πρωι συνηθως μεχρι τις 11 εχω κοιμηθει
Yπερβολές. Δεν χρειάζεσαι τόσο, νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει ενήλικος άνθρωπος που να χρειάζεται πάνω απο΄7 ώρες ύπνο. Θέμα συνήθειας είναι όλα, να 'πείσεις' τον οργανισμό σου να κοιμάται λιγότερο.
Μην το λες! Κοιμάμαι στάνταρ 7 ώρες την ημέρα και για δύο εβδομάδες είχα τα μαύρα μου τα χάλια στη δουλειά -πονοκέφαλο, τσούξιμο στα μάτια, κακή διάθεση -έφταιγε το ότι δούλευα και όλη μέρα (2 δουλειές γάρ).
Ένα βράδυ κοιμήθηκα 10-11 ώρες και την άλλη μέρα ήμουν περδίκι, άλλος άνθρωπος εντελώς. Ξεκούραστη με καλή διάθεση, χωρίς πονοκέφαλους.
Γενικά, έχω μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο.... Θέλω και έχω ανάγκη να κοιμάμαι πολλές ώρες, πράγμα αδύνατον πλέον. -
και εγω ξυπναω 5 λεπτα πριν χτυπησει το ξυπνητηρι.
το σηκωμα ειναι αλλο θεμα -
Tις 2 τελευταίες μέρες έπρεπε να σηκωθώ 03.30 για να πετάξω με την πρωινή πτήση. Οταν χτύπαγε το ξυπνητήρι εγώ χτύπαγα το μαξιλάρι για να σταματήσει, τέτοιο λήθαργο λέμε...
-
κι εγώ τώρα που πάω στην υπηρεσία όταν είμαι εξόδου και πρέπει να μπω το άλλο πρωί κοιμάμαι απ'τις 22.00-23.00 για να ξυπνήσω 05.15 θα φτιάξω ένα καφέ και θ'αράξω στον υπολογιστή να χαζέψω και να κάνω τις υπόλοιπες προετοιμασίες μέχρι τις 6,6+ που θα ξεκινήσω για να μαι 7 εκεί
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Εγώ όταν δουλεύω πρωινή βάρδια σηκώνομαι στις 05.00 Για να συνέλθω κάνω ένα μπανάκι και φεύγω. Από τις 06.00 που ξεκινάω μέχρι τις 10-10.30 πάω καλά. Μετά σαν να κατεβάζω διακόπτη. Κοντεύει να με πάρει ο ύπνος πάνω στην καρέκλα.
σεκιουριτας στο ικεα ε?
Μπα καμμία σχέση αν και είμαι τακτικά στο ΙΚΕΑ λόγω συζύγου. Ότι θέλει για το σπίτι από εκει το παίρνει. Βολεύει και για καφέ. Βάζεις τα μικρά στον παιδότοπο και ο καφές 1Ε. Μια χαρά.
-
παιδιά έχω αρχίσει και την παλεύω, πλέον ξυπνάω στις 10 am χωρίς διαμαρτυρίες και χωρίς βοήθεια. Κλασσικά το πρωινό καφεδάκι , ένα γλύκακι να ανέβει η ινσουλίνη και μετά δουλίτσα.
-
Πρωινό ξύπνημα: ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!!!!!!
-
Πρωινό ξύπνημα: ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!!!!!!
Παλεύται ... αρκεί να μή πιάσεις καμιά δουλειά που θα πρέπει 7 η ώρα το πρωί να είσαι παρών
Τον χειμώνα πάντως είναι πιό δύσκολα τα πράγματα λόγω της πρωινής ψύχρας. -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Τον χειμώνα πάντως είναι πιό δύσκολα τα πράγματα λόγω της πρωινής ψύχρας.Καλά την λύση snooze και τηλεκοντρόλ κλιματιστικού δεν την έχει σκεφτεί κανείς; Πρέπει ας πούμε να σηκωθείς 7:30 (λέμε τώρα... )
Βάζεις το ρολόι στις 7, πατάς το ΟΝ του κλιματιστικού και μετά από 2-3 snooze είσαι jet!Δεν πα να χει έξω -10C...
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Δεν πα να χει έξω -10C...
Θες να δοκιμάσεις;;; Σε περιμένω!! Λοιπόν πρωινο ξύπνημα και παγωνιά έξω (-7 - -10) ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ...
End of story...
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Τον χειμώνα πάντως είναι πιό δύσκολα τα πράγματα λόγω της πρωινής ψύχρας.
Καλά την λύση snooze και τηλεκοντρόλ κλιματιστικού δεν την έχει σκεφτεί κανείς; Πρέπει ας πούμε να σηκωθείς 7:30 (λέμε τώρα... )
Βάζεις το ρολόι στις 7, πατάς το ΟΝ του κλιματιστικού και μετά από 2-3 snooze είσαι jet!Δεν πα να χει έξω -10C...
H βαζεις το AC στον χρονοδιακοπτη
-
Με παιρνει η γυναικα μου τηλεφωνο, το οποιο ειναι στο γραφειο, ετσι ωστε να σηκωνομαι, ξυπνητηρια, παιδια και τετοια δεν φτουρανε.
Αυτα γυρω στις 08:15 ετσι ωστε να προλαβω να ετοιμαστωμ να ετοιμασω τα παιδια για σχολικο στις 9 και μετα να φυγω
Το χειροτερο μου ειναι αμα κατσει η γυναικα μου σπιτι καμια μερα, δεν θελω να σηκωθω με τιποτα
Ακομα και στο στρατο (Αεροπορια, φυλακιο στη Λημνο) σηκωνομουνα και εβλεπα το αυτοκινητο του διοικητη πριν τη πυλη, και μετα στη Ροδο ειχαμε βγει σε happy hour και αφου ηπιαμε τις μπομπες γυρισαμε στο φυλακιο οπου εγω εια 4-6 φυλαξη, ηρθε με ξυπνησε στις 4 ο συναδελφος και αφου τον διαβεβαιωσα οτι σηκωνομαι με ξυπνησε το πρωι ο αξιαμωτικος φυλακης/υπηρεσιας, δεν θυμαμαι πια, πανε και 19 χρονια, δεν μου κανανε και τιποτα οποτε.
Ταξιδευω για Νιγηρια νωρις το πρωι, εμενα τοτε 3 οροφους κατω απο τα μελλοντικα πεθερικα μου, περιμενε η πεθερα μου στο μπαλκονι να με δει να με ξεπροβοδισει, τελικα με ξυπνησε, παλι καλα, δεν ειναι απο τις πτησεις που χανεις.
-
Μολις εφτασε το sleeptracker μου!
On request by Χρηστος Λαππας, θα κανω ενα συντομο review με τις πρωτες εντυπωσεις μου σε δυο-τρεις ημερες...
ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ:ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ?