-
Είναι σχετικά χαμηλόροπο μοτέρ και μπορείς να πηγαίνεις οικονομικά δουλεύοντας στις 2000-3500 στροφές. Όμως καλή επιτάχυνση μην περιμένεις ούτε εκεί, ούτε ψηλά. Του λείπει δύναμη ψηλά, έχει μακρύ κιβώτιο και βαρύ σφόνδυλο που εμποδίζει την ευστροφία... Η 5η; Το αυτοκίνητο πιάνει τελική (186 πραγματικά - 198 κοντερίσια) με 4η στις 6300... με 5η έχει 2 χιλιόμετρα λιγότερα (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) στις 5100 (ένδειξη στροφομέτρου)...
-
ναι ρε συ το εχω οδηγησει το μοτερ σου και εχω βρεθει συνοδηγος αμετρητες φορες, απλα ποτε μου δεν παρατηρησα αν εχει και την ιδια κλιμακωση και στο focus II
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Εκτος φυσικα αν εχεις Fiesta 1.6 που η δευτερα του πιανει 110 χιλιομετραή C1/107/Aygo που η 2η φτάνει 105...
τάφος...
τόση ώρα μιλάμε για την κανονική, όχι για την Picasso).
αααααααααα.... έτσι πες μας... εγώ πίστευα ότι μιλούσαμε για την Picasso.
-
την picasso την λές γουρουνιτσα;
πως να το βγάλω το grand scenic, όταν και αν μου το παραδόσουν; γουρουνάκι (ποιά άλλα είναι χοντρούλικα, ιπποπόταμο; ); -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
την picasso την λές γουρουνιτσα;
πως να το βγάλω το grand scenic, όταν και αν μου το παραδόσουν; γουρουνάκι (ποιά άλλα είναι χοντρούλικα, ιπποπόταμο; );Γιατί το λες; Πάνω-κάτω τις ίδιες διαστάσεις έχουν...
Εδώ που τα λέμε βέβαια, φέρνει κάπως σε ιπποπόταμο η μούρη του Scenic ! -
εμεις το λέμε φορτηγακι
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
εμεις το λέμε φορτηγακιΆρα Άκης ο φορτηγάκης...
Ορμώμενος από το ότι όλα τα κουκλάκια της μικρής έχουν πάρει αντίστοιχο όνομα (πχ Πίτσα η καμπίτσα, Λίτσα η αγκαλίτσα, κτλ...) Εξαίρεση ένα σκυλάκι που ονομάζεται απλά Λουλούκος.
Έτσι μας βγήκε και το Νίτσα η γουρουνίτσα... Εξάλλου με τον όγκο, τα κιλά και τη μαλθακότητα αυτού του αμαξιού, ταιριάζει...
-
αααα κατάλαβα! Εμείς ακόμη δεν είχαμε βαφτίσει το xsara (και τι να το βαφτίσεις βέβαια...)
-
Nissan Qashqai +2 VS Peugeot 308 SW VS Renault Grand Scenic:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92851.asp
-
το μονο κοινο που εχουν αυτα τα αυτοκινητα νομιζω οτι ειναι οι 7 θεσεις. τιποτα αλλο. το ενα ειναι sw, το αλλο ψευτοSUVοειδες και το αλλο πολυμορφικο...
-
Ναι, αλλά απευθύνονται στο ίδιο κοινό και έχουν παρόμοιες τιμές...
Αν θέλεις χώρους και επιπλέον θέσεις με αυτά τα λεφτά, δεν κοιτάς κατηγορίες, απλά τι σε καλύπτει...
-
Τιμή γύρω στις 20.000€ και 7 θέσεις ... είναι τα κοινά τους.
Σίγουρα ένας ενδιαφερόμενος με αυτές τις πορυποθέσεις θα περάσει και τα δει και τα 3 αλλά οι κατηγορίες μεταξύ τους είναι ξεκάθαρες και διαφορετικές ακόμα και ως προς την χρήση τους.
Για μένα εφταθέσιο μόνο MPV που εκπροσωπούν την πολυχρηστικότητα αλλά και χώρους και ιδίως στα καινούρια, στις Grand εκδόσεις που παρέχουν οι turbo κινητήρες τους και αξιοπρεπείς επιδόσεις (αλλά και τα 7 άτομα θα έχουν όλοι τις ανέσεις τους, αποσκευές 7 ατόμων, ακόμα και 7 ... ποτηροθήκες).
Το SW παρέχει χώρους για 7 αλλά με αυτή τη διάταξη ... χώρο αποσκευών για 2.
Το συγκεκριμένο SUV στα 1,6 στερείτε επιδόσεων (αντιαεροδυναμικό αμάξωμα + βάρος οχήματος + βάρος 7 επιβατών και ... 110 άλογα).
Οπότε μάλλον 'θεωρητικού' ενδιαφέροντος το συγκεκριμένο τεστ! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οπότε μάλλον 'θεωρητικού' ενδιαφέροντος το συγκεκριμένο τεστ!Δεν θα το έλεγα... Εμείς πάντως κοιτούσαμε απλά μικρομεσαία (από Kia Ceed, μέχρι Golf και Leon), μεσαία (από Insignia έως Superb), SW, ακόμα και το RAV 4 το προσθιοκίνητο κοίταξα, μέχρι που καταλήξαμε στο πολυμορφικό. Δεν ήθελα ούτε εκτός δρόμου κίνηση ούτε τίποτα το ιδιαίτερο, απλά η λογική μου ήταν με δεδομένα τα λεφτά (που τελικά μειώθηκαν γιατί αποφασίσαμε να μην δώσουμε το 206) ποιο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μας! Και ως γνωστόν στον ίδιο προορισμό φτάνεις από πολλούς δρόμους...
Εν προκειμένω, το τεστ αφορά οικογενειάρχες που θέλουν χώρους ίσως και τη δυνατότητα να μεταφέρουν και κανένα ανηψάκι που και πού και έχουν 20 χιλιάρικα. Λογικό να κοιτούν αυτά τα αυτοκίνητα...
Κατ' εμέ, οι κατηγοριοποιήσεις είναι σχετικές στην πράξη, μιας και με δεδομένες τις ανάγκες και τα λεφτά, ο καθένας ψάχνει να βρει αυτό που τον ικανοποιεί καλύτερα. Αν πχ θέλεις χώρους τους βρίσκεις σε μεσαία, σε SUV, σε MPV, σε SW...
-
ώς παράδειγμα φέρνν τον εαυτό μου: εγώ κοιτούσα αυτοκίνητα που μπορούν να χωρέσουν 3 παιδικά καθίσματα (για 3 μωρά) + αποσκευές (εδώ έχουμε και τα καροτσάκια....)
πέρασα και είδα και τα 3, αλλά ακόμη και το skoda superb που έχει τους χώρους για τις ανάγκες μου αλλά δεν χωρούσε στο γκαραζ, αλλά και το picasso που δυστιχώς όταν πληρούσα τα κριτήρια για να αγοράσω τριτεκνικό δεν ερχόταν το 2λιτρο με το σειριακό κιβώτιο αλλά μόνο το 1,6 με τον VTI.Τελικά απέκλισα το qashqai γιατί δεν ήταν τόσο φαρδύ.
Το ότι είχε 4κίνηση, ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό για μένα μέσα στην τιμή του.
Το renault παρόλο που έχω ερωτηματικά για την ποιότητά του, έχει μακράν τους καλύτερους χώρους από τα 3 (όχι στις προδιαγραφές αλλά στη χρήση) και η 3η σειρά είναι και για ενήλικες(πήγα ταξίδι 2ωρών χωρίς να κουραστούν), όχι μόνο για παιδιά. -
λοιπόν, μετά από ένα μήνα συμβρίωσης με το grand scenic μπορώ να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις.
- Εσωτερικό: Το ημίδερμα πολύ καλό και εύκολο στο πλύσιμο. Οι θέσεις είανι πολύ αναπαυτικές, και των 3 σειρών. Μάλιστα στην 3η σειρά έκανε ταξίδι 2 ωρών ενήλικας χωρίς να κουραστεί. Καμία σχέση με τις θέσεις του grand picasso. Η 2η σειρά χωράει άνετα 3 παιδικά καθισματάκια (που ήταν και το μεγάλο μου κριτήριο!!!). Χώρος για τα πόδια της 2ης σειράς. Όταν είναι τέρμα πίσω, κάθεσαι και σταυροπόδι (για ενήλικα ύψους 1,80) και επειδή είναι και πιο ψηλές από τα κανονικά αυτοκίνητα, ο ωφέλιμος χώρος για τα πόδια είναι πιο μεγάλος. Επίσεις βοηθάει ότι έχει εντελώς επίπεδο πάτωμα
- Κινητήρας: περίμενα ότι θα ήταν πιο ψόφιος με τα 130 άλογα και το βάρος του αυτοκινήτου, αλλά με χαρά ανακαλύπτω ότι μπορώ να κάνω πράγματα που με το xsara ήθελαν μία ταχύτητα παρακάτω. Τραβάει πάρα πολύ καλά από τις χαμηλές στροφές. Το 6χυτο κιβώτίο είναι πάρα πολύ καλό, μόνο η 1η είναι αρκετά κοντή. Ο θόρυβος του κινητήρα είναι σχεδόν ανύπαρκτος, όπως και οι υπόλοιποι θόρυβοι του δρόμου
- οδήγηση: θέση οδηγού πάρα πολύ καλή με σωστή στήριξη. Εργονομία σχεδον γερμανική (καμία σχεση με τα ακροβατικά του Grand c4 picasso). Η ΤΦΤ οθόνη όλα τα λεφτά!
Στο δρόμο έχει τα προβληματάκια του ημιάκαμπτου άξονα, έστω και φιλτραρισμένα, αλλά ομολογώ ότι το xsara έχει πολύ καλύτερη πίσω ανάρτηση. Το αυτοκίνητο όμως μεταμορφώνεται όσο ανεβαίνει η ταχύτητα. Πολύ σταθερό, αθόρυβο, και αν βάλεις και cruise control απλά απολαμβάνεις τη μουσική...
Ο εξοπλισμός του priviledge έχει απλά τα πάντα!
Η ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται αρκετά καλή, αν και η λαμαρίνα του μου φαίνεται πολύ λεπτη. Έχω όμως την αίσθηση ότι η ποιότητα της βαφής είναι πολύ καλύτερη από της citroen που έχω.
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
3. οδήγηση: θέση οδηγού πάρα πολύ καλή με σωστή στήριξη. Εργονομία σχεδον γερμανική (καμία σχεση με τα ακροβατικά του Grand c4 picasso). Η ΤΦΤ οθόνη όλα τα λεφτά!Καλά... η εργονομία της C4 picasso είναι απλά απίθανη... ακόμα και τώρα ψάχνω να βρω που έχουν καταχωνιάσει βασικά κουμπάκια...
Στο δρόμο έχει τα προβληματάκια του ημιάκαμπτου άξονα, έστω και φιλτραρισμένα
Εγώ σ' ένα test drive που είχα κάνει το απλό Scenic είχα ενοχληθεί πολύ από την κακή άνεση της ανάρτησης. Πολύ κοπάνημα βρε αδερφέ... Τελικά έφταιγε μήπως το ότι τα λάστιχα του συγκεκριμένου ήταν μπαλόνια; Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όντως;;;
-
markvag οταν πηρες το αυτοκινητο εσυ δεν πρεπει να ειχε βγει το νεο scenic τουλαχιστον με τον 1.4 tce e?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
markvag οταν πηρες το αυτοκινητο εσυ δεν πρεπει να ειχε βγει το νεο scenic τουλαχιστον με τον 1.4 tce e?Ναι, απλά πήγα και το οδήγησα αργότερα, έτσι από περιέργεια...
-
το πρόβλημα στην ανάρτηση δεν είναι στα απλά σαμαράκια, αλλά όταν περνάς εμπόδια που επιρεάζουν και τους 2 πίσω τροχούς και ειδικά όταν τα εμπόδια που περνάς είναι έτσι ώστε να περνάει ένας τροχός κάθε φορά. Τότε έχει πολύ κούνημα, κάτι που δεν υπάρχει στο xsara που είχε ανεξάρτητη ανάρτηση.
Σαφώς όμως η ανάρτηση είναι πάρα πολύ καλύτερη από του Laguna μέσα στην πόλη. -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
το πρόβλημα στην ανάρτηση δεν είναι στα απλά σαμαράκια, αλλά όταν περνάς εμπόδια που επιρεάζουν και τους 2 πίσω τροχούς και ειδικά όταν τα εμπόδια που περνάς είναι έτσι ώστε να περνάει ένας τροχός κάθε φορά. Τότε έχει πολύ κούνημα, κάτι που δεν υπάρχει στο xsara που είχε ανεξάρτητη ανάρτηση.
Σαφώς όμως η ανάρτηση είναι πάρα πολύ καλύτερη από του Laguna μέσα στην πόλη.Τόσο πολύ το επηρρέασε το υπερβολικό φούσκωμα των ελαστικών;;;
Γιατί η ποιότητα κύλισης αυτού που είχα οδηγήσει, μου θύμησε Leon με σπορ ανάρτηση (δηλαδή ψιλοχάλια...)
Στις (2-3) στροφές ήταν ωραίο όμως... ξέχασα τι οδηγούσα για μία στιγμή...
Renault Scenic Mk3