-
Νομιζω σε οτι αφορα την κληση απο τροχαια,νομιζω οτι ερχεται πρωτα μια ειδοποιηση (με το σκεπτικο οτι μπορει η κληση να χαθηκε ),και αν αγνοηθει τότε παει στην Εφορια,ετσι ειχα διαβασει καποτε τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ήμουν πρόσφατα στο Λονδίνο και το αυτοκίνητο δεν μου έλειψε ούτε στιγμή! Αλλά έχουν 10 γραμμές μετρό, χρειάζεται να αλλάξεις μάξιμουμ 3 συρμούς για να πάς από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε τοποθεσία και τα τραίνα περνάνε κάθε 2 λεπτά τις ώρες αιχμής. Και πας ΠΑΝΤΟΥ! Απόλαυση! Εμείς τι έχουμε που έστω να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ σε ποιότητα;
Το κόστος του απλού εισιτηρίου το θυμάσαι πόσο είναι? 7x το δικό μας εισιτήριο.. Είσαι διατεθειμένος μόλις ολοκληρωθεί το μετρό να πληρώνεις 7πλάσιο αντίτιμο απότι τώρα?
Χμ... μάλλον παραπάνω από το 7πλάσιο είναι...
Η μηνιαία κάρτα στοιχίζει 120 -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ωραία, πες ότι φάγαμε κλήση επειδή δεν ρίξαμε στο παρκομετρο. Τι γίνεται από εκεί και μετά αν δεν πληρωθεί? Όποιος ξέρει ας πει....
Ρώτησα πριν από 5-6 σελίδες αλλά απάντηση δεν πήρα. Κανείς?
Πάει στην εφορία και σου ερχεται στη δηλωση μαζι με τις προσαυξησεις..
Δε νομίζω οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας να πηγαίνουν στην εφορία.
-
Έχει φανεί από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου πως ενώ τηρώ στάση αναμονής, είμαι μάλλον από τους επικριτές του μέτρου...
...αλλά, οφείλω να παραδεχθώ πως έκανε καλό στην τσέπη μου! Κατά ένα παράξενο τρόπο, βρίσκω πιο εύκολα να παρκάρω στο μετρό τώρα τελευταία (πείτε μου γιατί- κανονικά θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο!!!), με αποτέλεσμα την σαφώς πιο αργή μετακίνηση προς τα κάτω του δείκτη της βενζίνης! Δεδομένου μάλιστα πως δικαιούμαι μισά εισιτήρια και χρησιμοποιώ μόνο ένα ΜΜΜ...
Από κει και πέρα, έχω δει απίστευτα σημειώματα (μόνιμος κάτοικος, οδός τάδε...) ταυτόχρονα με κλήσεις σε αυτοκίνητα, κάπως παράδοξη αξιοποίηση των θέσεων στάθμευσης (μια είναι ελεύθερες μόνο των κατοίκων, μια το αντίθετο), και γενικά δε μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα... Να σημειώσω πως Δευτέρα- Παρασκευή βρίσκομαι στο κέντρο πλέον.
Εξακολουθώ να είμαι ιδεολογικά κατά της **χρέωσης **της στάθμευσης (και του περιορισμού βέβαια, αλλά εκεί οφείλω να υπακούσω στην βούληση της πλειοψηφίας, άρα πάω πάσο), ασχέτως αν το μέτρο δε με επηρέασε εν τέλει.
Επίσης, δεχόμενος πως μπορεί οι εκτιμήσεις στις οποίες βασίζομαι να πέσουν έξω, θα στοιχημάτιζα ένα σεβαστό ποσό στο ότι το μέτρο θα κριθεί μέσες άκρες αντισυνταγματικό και θα καταργηθεί με την αποχώρηση του νυν αντιδημάρχου...
-
Μπά, μάλλον το 'έχουν δέσει' καλύτερα αυτή την φορά...
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Μπά, μάλλον το 'έχουν δέσει' καλύτερα αυτή την φορά...μπα, για Ελλαδα μιλαμε!
-
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι συνηθως στο Κολωνακι ψαχνω μεχρι και 45 λεπτα για να παρκαρω βραδυ για ενα ποτακι (και οχι, δεν βολευουν τα ΜΜΜ τετοιες ωρες, σχεδον ολα κλεινουν στις 12+), χτες μεσα σε 5 λεπτα ειχα παρκαρει, ελευθερα και χωρις χρεωση (μετα τις 9), σε σημειο που ειχε αλλες 30+ θεσεις 3 λεπτα απο την Πλουταρχου.
-
Κι εγώ μπορώ να πω ότι τις εργάσιμες ώρες υπάρχουν πολλές θέσεις σε μέρη όπου πάντα έβλεπες φορτηγά, παπάκια που 'κράταγαν' θέσεις, ΙΧ από το πρωί ως το απόγευμα. Πολλοί βέβαια απλώς μετακινήθηκαν στα σύνορα της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης όπου πλέον γίνεται το σώσε. Αφού γουστάρουν να μαζοχίζονται, ας συνεχίσουν έτσι στο διηνεκές.
Το μέτρο δουλεύει. Το ζητούμενο είναι να εξυπηρετούνται όλοι. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πάει στην εφορία και σου ερχεται στη δηλωση μαζι με τις προσαυξησεις..
Δε νομίζω οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας να πηγαίνουν στην εφορία.
Συμφωνα με τον Δημαρχο Αθηνων, βρηκαν τον τρόπο και οι κλήσεις πλεον θα πηγαινουν στην εφορία. Τον είδα να το δηλώνει στην τηλεοραση. Από κει κ πέρα.. κατσε να σε γραψουν Φραγκίσκο να το επιβεβαιωσουμε!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πολλοί βέβαια απλώς μετακινήθηκαν στα σύνορα της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης όπου πλέον γίνεται το σώσε. Αφού γουστάρουν να μαζοχίζονται, ας συνεχίσουν έτσι στο διηνεκές.
Το μέτρο δουλεύει. Το ζητούμενο είναι να εξυπηρετούνται όλοι.Αφου στις γυρω περιοχες γινεται το σωσε, πως δουλευει το μετρο;
Ειναι σαν να μου λες οτι ο δακτυλιος δουλευει, αλλα στις γυρω απο τα συνορα περιοχες του γινεται μεγαλυτερος χαμος. Ε οχι, τα προβληματα δεν πρεπει να μετακινουνται λιγο πιο περα, πρεπει να λυνονται.
Ηθελα να ξερω, υπαρχει καμμια προβλεψη, κανενα σχεδιο για το τι θα γινει στο μελλον; Το σχεδιο ελεγχομενης σταθμευσης θα επεκταθει και σε αλλες περιοχες του δημου Αθηναιων; 'Η ακομα και σε αλλες περιοχες αλλων δημων; Και αυτο, με τι οριζοντα χρονου;
Γιατι, εστω οτι δηλωσουν επιτυχια για το 'πιλοτικο' τους. (Που, και αποτυχημενο να ηταν αντικειμενικα, αυτοι επιτυχια θα δηλωναν με διπλωματικο τροπο). Μετα, ΤΙ θα ακολουθησει; Ας πουμε, ΟΛΟΣ ο δημος της Αθηνας θα χωριστει σε 'επισκεπτες' και 'μονιμους κατοικους';
Ειλικρινα, το εχω μεγαλη απορια.
Αντε να δουμε ελεγχομενη σταθμευση και στην Κυψελη...
-
Δεν υπάρχει λύση του προβλήματος. Όταν στο κέντρο θέλουν να πάνε με το αυτοκίνητό τους 10.000 άτομα και οι θέσεις είναι 5.000, θα γίνεται χαμός οπωσδήποτε.
Μοναδική λύση είναι απλώς να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους με το αυτοκίνητο, εφόσον δουλεύουν σε τόσο δύσκολες περιοχές. Αν κάποιοι θέλουν να περπατάνε μισή ώρα για να πάνε στο Σύνταγμα από το Θησείο ή το Γκάζι όπου θα παρκάρουν, ας το κάνουν - όμως αυτοί είναι σχετικά λίγοι.
Από την άλλη, όποιος επιθυμεί να περάσει για μια δουλειά μπορεί πλέον να βρει θέση για 1-2 ώρες με λογικό αντίτιμο. Αυτό κάνει καλό και στην κίνηση των καταστημάτων και στο κυκλοφοριακό. -
Σημερα ξαναπερασα απο το κεντρο και συγκεκριμενα Σκουφα-Πατριαρχου Ιωακειμ-Μαρασλειου και τα αποτελεσματα συνεχιζουν να ειναι εντυπωσιακα.
Αδειες θεσεις, παρκαρισμενα με σειρα οχι πανω σε διαβασεις & πεζοδρομια...γενικοτερα μια Αθηνα του 15 αυγουστου.
Ελπιζω να συνεχιστει ετσι.
-
(Κατά το ανέκδοτο) 'γύρω-γύρω Νοέμβριος και στη μέση 15αύγουστος'...
Το λύσαμε το πρόβλημα
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
(Κατά το ανέκδοτο) 'γύρω-γύρω Νοέμβριος και στη μέση 15αύγουστος'...Το λύσαμε το πρόβλημα
Ε καλα... δεν ηταν ελευθερα, και μετα πηξανε. Και πριν και τωρα, το ελα να δεις γινεται.
-
Το μετρο εχει τοση ζωη, οση ο νυν δημαρχος θητεια
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το μετρο εχει τοση ζωη, οση ο νυν δημαρχος θητειαΓιατι το λες αυτο ?
-
Η λύση είναι μία και λέτε ότι θέλετε......
Έξω το κηφηναριό από το κέντρο των πόλεων.... δηλαδή ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ- ΔΗΜΟΙ - ΕΦΟΡΕΙΕΣ - ΚΕΚ ΠΕΚ - ΜΕΚΟ- ΔΕΚΟ - ΜΕΚΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΚΑΙ όλοι οι υπολοιποι τεμπελχανάδες που ζουν εις βάρος μας να απομακρυνθούν σε κτίρια εκτος των κέντρων των πόλεων με μεγάλα πάρκινγκ .... όπως είναι οι βιομηχανικές περιοχές, να γίνουν ΤΕΜΠΕΛΟΠΕΡΙΟΧΕΣ......
Έτσι θα μπορεί ο κακόμοιρος πωλήτης να πάει να κάνει την δουλεία του όταν δεν απεργούν η τεμπελχανάδες..... και να παρκάρει σαν κύριος.... το κέντρο θα αποσυμφορηθεί.... η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους θα πέσει... θα ηρεμήσουμε.....
Καλό θα είναι να κάνουν και λαικές και εμπορικά κέντρα στην τεμπελοπεριοχή... για να πηγαίνουν τα παλουκάρια και οι κυρίες να ψωνίζουν εν ώρα εργασίας...........
Ορμήξτε μου τώρα ..... σας περιμένω τεμπελχανάδες.....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το μετρο εχει τοση ζωη, οση ο νυν δημαρχος θητεια
Γιατι το λες αυτο ?
Ο Κακλαμανης (που ηταν παντα αντιθετος) ετοιμαζεται για ηρωικη εξοδο απο το.... αδιεξοδο
-
Μια χαρά ζεστά λεφτά... και κλειδωμένοι ψήφοι από το Κολωνάκι.
-
Να κανω μια ερωτηση: ποιο χρωμα ειναι για τους μονιμους και ποιο για τους αλλους? μετα τις 21.00 δεν ισχυει. Σωστα? Αρα παρκαρεις και στην διαγραμμιση των μονιμων ή απλως δωρεαν στην αλλη.
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)