-
Επίσης το άλλο θέμα είναι είναι άκουσα ότι κάθε διαμέρισμα δικαιούται μία θέση στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους...σε ποιό αιώνα ζουν?
ΥΓ:Ελπίζω να μην ισχύει αυτό...
ΥΓ2:Εγώ είμαι ενάντια στο μέτρο αυτό γιατί απλά είναι καθαρά εισπρακτικό και δυστυχώς (για μένα?) ό,τι και να μου πείτε-γράψετε, άποψη δεν θα αλλάξω...Συγγνώμη δηλαδή,αλλά με το να βάλουν παρκόμετρα εγώ,εσύ και ο απλός πολίτης τι κέρδισε?Τίποτα πιστεύω.ΤΙΠΟΤΑ.Και να σημειωθεί ότι είμαι κάτοικος περιχώρων (Π.Φάληρο), σπουδάζω στην Πάτρα και όταν πάω κέντρο συνήθως (εδώ και 1 χρόνο) δεν παίρνω αμάξι αλλά λεωφορείο,παρότι με το 2 κάνω τουλάχιστον τη διπλάσια ώρα.
Να μου έλεγαν να βελτιώσουν τις συγκοινωνίες, να είναι πιο συνεπείς κτλ και τότε πραγματικά δεν θα σκεφτόμουν ΚΑΝ να πάρω αμάξι.Τώρα αν έχω δουλειά η 1η σκέψη είναι:ή φεύγω 1-1,5 ώρα πριν ή φεύγω 30 λεπτά πριν και παίρνω αμάξι ή ταξί. -
Ξέχασα να αναφέρω ότι επειδή έζησα στη Ζυρίχη αυτό με τα παρκόμετρα το σπαστικό όπου παντού είχε παρκόμετρα, πραγματικά αναγκαζόμασταν (επειδή δεν είχαμε νοικιάσει θέση) να σηκωνόναστε 8 το πρωί για να ρίξουμε κέρματα...έλεος...συν του ότι δεν μπορούσαμε πχ να το ααφήσουμε εκεί που ήταν παρκαρισμένο και να λείψουμε μισή μέρα απλά πηγαίνοντας εκδρομή στις γύρω περιοχές με τραμ κτλ.(σσ:εκεί οι μπάτσοι δεν αστειεύονται...περνούν τακτικά και αν δεν έχεις πληρώσει-γιατί ξεχάστηκες για 10 λεπτά πχ-τσιμπάς ένα αυτόγραφο για να έχεις και αποδείξεις ότι ήσουν Ζυρίχη. )
Για φανταστείτε να πρέπει να ζει κάποιος άμοιρος Αθηναίος του Κέντρου αυτό το πράγμα κάθε μέρα?Ούτε τα σάββατα δεν θα μπορεί να πάρει ανάσα...
Αν είναι μάγκες και θέλουν να μειώσουν την κίνηση ας διευρύνουν πχ το δακτύλιο,ας πεζοδρομίσουν δρόμους ώστε να πρέπει να παρκάρεις μακρυά,να φτιάξουν τις συγκοινωνίες πια...Μόνο το μετρό και το τραμ (Ας πούμε τώρα) δουλεύουν σχετικά σωστά...όλα τα άλλα....άστα να πάνε...που κίνητρο για να μην πάρει ο άλλος το αμάξι του? -
+1
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν είναι μάγκες και θέλουν να μειώσουν την κίνηση ας διευρύνουν πχ το δακτύλιο,Να διευρυνουν τα μονα-ζυγα;
Μπα, δε νομιζω να κανει τιποτα αυτο.
-
Δεν μου κανει εντυπωση που οσοι ειναι αντιθετοι στο μετρο , αγνοουν συστηματικα να αναφερθουν στην ταξη που μπηκε στο κεντρο που πριν ηταν ενα μπαχαλο, παρα μονο αναλωνονται στο 'που θα παρκαρω εγω', 'εισπρακτικο μετρο'.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν μου κανει εντυπωση που οσοι ειναι αντιθετοι στο μετρο , αγνοουν συστηματικα να αναφερθουν στην ταξη που μπηκε στο κεντρο που πριν ηταν ενα μπαχαλο, παρα μονο αναλωνονται στο 'που θα παρκαρω εγω', 'εισπρακτικο μετρο'.Δε μου κάνει εντύπωση πως όσοι είναι θιασώτες του μέτρου υπερθεματίζουν το ότι κάνουν την δουλίτσα **τους **και τα **ψώνια **τους με μεγάλη ευκολία, αγνοώντας συστηματικά το ότι στις γύρω περιοχές γίνεται το έλα να δεις, καθώς και το ότι οι εργαζόμενοι του κέντρου έχουν ακριβώς τόσα δικαιώματα όσο οποιοσδήποτε άλλος!
Είναι απλά τα πράγματα φίλε GFON- κατά τη γνώμη μου. Ο καθένας κρίνει το μέτρο βάσει του **συμφέροντος **του! Πάω στο κέντρο μια στις τόσες να αγοράσω κάτι; Πφφ... το μέτρο είναι κορυφή! Είμαι μόνιμα στο κέντρο για δουλειά; Εισπρακτικό κτλ κτλ.
Κάτσε να μπει παρκόμετρο στις δουλειές των θιασωτών του μέτρου, και μετά ας δούμε τα σχόλια! Τότε θα φανεί ο βαθμός ειλικρίνειας και 'προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος' που έκαστος επικαλείται...!
Απλά, εγώ εστιάζω στα της πληρωμής, και το έχω πει πολλάκις σε προηγούμενες δημοσιεύσεις... επίσης, αν δεν έπαιρνα μετρό και περίμενα πότε δεν θα είχε πορεία για να περάσει το λεωφορείο, δεν θα κατέβαινα ΠΟΤΕ κέντρο...
-
Oι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό και στα κεντρικά των τραπεζών και άλλων καταστημάτων πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έιναι σωστό να θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καβατζώνουν για δέκα ώρες κάθε μέρα τις θέσεις στο κέντρο!!!!!
Όταν αυτοί αρχίσουν να παίρνουν ΜΜΜ και όχι να προσπαθούν να παρκάρουν στα όρια του συστήματος θα δείτε ότι η κίνηση στο κέντρο και στις βασικές αρτηρίες θα βελτιωθεί σημαντικά και η ταχύτητα των ΜΜΜ θα αυξηθεί σημαντικά!!!!! -
Στο οτι ο καθενας το βλεπει απο την πλευρα του εχεις δικιο, και δικαιολογω οσους θεωρουν οτι το μετρο τους δημιουργει προβλημα, κυριως τους οποιους κατοικους , σε καμια περιπτωση τους εργαζομενους στο κεντρο.
Απο την αλλη ομως μερια δεν μπορει μια θιγομενη μειοψηφεια να αγνοει τα οφελοι αυτης της κινησης.
Εχεις δοκιμασει να κινηθεις στο κεντρο με καροτσακι , σε πολλα πεζοδρομια γινεται χαμος, παρκαρισμενα σε γωνιες κινηση μεγαλη...αυτα ολα εχουν περιοριστει σε αξιοθαυμαστο βαθμο, το κεντρο δειχνει πολιτισμενο μπορεις να περπατησεις σε πεζοδρομια πια.
Το κεντρο δεν προσφερεται για αυτικινητο σε καμια πολη, και δεν λυπαμε καθολου μα καθολου αυτους που απαιτουν να κινουνται και να παρκαρουν στο κεντρο.
Πριν 5 χρονια δουλευα στην πλατεια Κολωνακιου ποτε μου δεν επερνα αυτοκινητο ...το θεωρουσα μεγαλη κοροιδια και τρελο χασιμο χρονου.
Πχ οι εργαζομενοι στον Ευαγγελισμο ειναι αστειο να βγαινουν και να απαιτουν να παρκαρουν εκει, και μαλιστα να προφασιζονται οτι αγωνιζονται και για τους επισκεπτες του νοσοκομειου.
Ενα μολις τετραγωνο απο κατω εχει τεραστιο παρκιγκ, αν δεν μπορουν τα ΜΜΕ να πληρωσουν να παρκαρουν εκει, μεχρι πριν λιγο καιρο φωναζαν οτι δεν υπαρχουν παρκιγκ ..τωρα τους φταινε τα παρκομετρα...αυριο η πουτανα η κοινωνια και παει λεγοντας.
-
Οι μονιμοι κατοικοι θα υποχρεωθουν να βρουν λυσεις, οπως να αγορασουν/νοικιασουν parking κτλ.Καλως ή κακως δεν μας παιρνει αλλο πια να καταλαμβάνουμε τους δημοσιους δρομους για την αμαξάρα μας.Οποτε πρεπει να βρεθουν ρεαλιστικες λυσεις,και ρεαλιστικη λυση δεν ειναι να δωσουμε σε καθε κατοικο απο μια μονιμη θεση.
Ο μονιμος κατοικος παντως εχει πλεονέκτημα, σε σχεση με τον 'αδαή' απεξω που ερχεται στο κεντρο και ψαχνει μια τσάμπα θεση για το αυτοκινητο του. -
Δηλαδή τώρα GFON με τα πάρκινγκ των 15-30 ευρώ (ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή) λύθηκε το πρόβλημα - άραγε γιατί τα περισσότερα είναι σχεδόν άδεια; Ή μήπως οι δύο γραμμές του Μετρό και τα λεωφορεία με τον ανύπαρκτο προγραμματισμό, έδωσαν λύσεις;
Ούτε εγώ παίρνω αυτοκίνητο στο κέντρο, αλλά μη λέμε κι ό,τι θέμε... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δηλαδή τώρα GFON με τα πάρκινγκ των 15-30 ευρώ (ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή) λύθηκε το πρόβλημα - άραγε γιατί τα περισσότερα είναι σχεδόν άδεια; Ή μήπως οι δύο γραμμές του Μετρό και τα λεωφορεία με τον ανύπαρκτο προγραμματισμό, έδωσαν λύσεις;
Ούτε εγώ παίρνω αυτοκίνητο στο κέντρο, αλλά μη λέμε κι ό,τι θέμε...Για το κεντρο μια χαρα εξυπηρετη το μετρο, εκτος και δεν θελουμε να περπαταμε ουτε 500 μετρα, και τα παρκιγκ με το μηνα ειναι 120ε αλλα βλεπεις το πλιατσικο που μαθανε ειναι καλυτερο και στα παπαρια τους ολοι οι αλλοι.
-
Με συγχωρείς αλλά το πλιάτσικο -και μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής- το κάνουν τα πάρκινγκ (και τώρα πια και ο δήμος).
Πράγματι ο Έλληνας θέλει το ΙΧ του και στο περίπτερο κολλητά όταν κατεβαίνει για τσιγάρα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να κάνουμε τα στραβά μάτια στις πασιφανείς ευθύνες του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης ή χειρότερα να θεωρούμε ότι το χαράτσι προς τους πάντες (χωρίς ΕΠΙΜΕΝΩ να έχει δημιουργηθεί σοβαρή υποδομή) είναι λογικό.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, τι είναι αυτό που δεν θα λυνόταν αν απλώς οι τροχαίοι επιτηρούσαν τον Κ.Ο.Κ.;
Πάλι μπαλώνουμε προβλήματα που κανονικά δε θα έπρεπε να υπήρχαν (ή τέλος πάντων να εμφανίζονται πολύ ηπιότερα απλώς τηρώντας τους νόμους). -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι μονιμοι κατοικοι θα υποχρεωθουν να βρουν λυσεις, οπως να αγορασουν/νοικιασουν parking κτλ.Καλως ή κακως δεν μας παιρνει αλλο πια να καταλαμβάνουμε τους δημοσιους δρομους για την αμαξάρα μας.Οποτε πρεπει να βρεθουν ρεαλιστικες λυσεις,και ρεαλιστικη λυση δεν ειναι να δωσουμε σε καθε κατοικο απο μια μονιμη θεση.
Ο μονιμος κατοικος παντως εχει πλεονέκτημα, σε σχεση με τον 'αδαή' απεξω που ερχεται στο κεντρο και ψαχνει μια τσάμπα θεση για το αυτοκινητο του.Έχεις δίκαιο σ' αυτό. Αλλά ρωτάω : Στα τέλη κυκλοφορίας και στα δημοτικά τέλη δεν συμπεριλαμβάνεται , μεταξύ άλλων και το κόστος του χώρου που παρκάρω το όχημά μου ; Εάν με αναγκάζει ο οποιοσδήποτε δημόσιος φορές να πληρώσω για να βάλω κάπου το όχημά μου , αλλά έχω πληρώσει μία φορά μέσω των τελών κυκλοφορίας ή των αντιστοίχων δημοτικών τελών , τότε θα πρέπει να μου επιστρέψουν κάποια από τα χρήματα πίσω.
-
Να σας πώ ότι ήδη εργαζόμενοι στο κέντρο έχουν αρχίσει τις αναζητήσεις για βύσματα ή πατέντες για το σηματάκι του μόνιμου κάτοικου!!!! Ήδη στα στέκια αναζητούνται γκόμενες που μένουν κέντρο!!!!!
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ο μονιμος κατοικος παντως εχει πλεονέκτημα, σε σχεση με τον 'αδαή' απεξω που ερχεται στο κεντρο και ψαχνει μια τσάμπα θεση για το αυτοκινητο του.Έχεις δίκαιο σ' αυτό. Αλλά ρωτάω : Στα τέλη κυκλοφορίας και στα δημοτικά τέλη δεν συμπεριλαμβάνεται , μεταξύ άλλων και το κόστος του χώρου που παρκάρω το όχημά μου ; Εάν με αναγκάζει ο οποιοσδήποτε δημόσιος φορές να πληρώσω για να βάλω κάπου το όχημά μου , αλλά έχω πληρώσει μία φορά μέσω των τελών κυκλοφορίας ή των αντιστοίχων δημοτικών τελών , τότε θα πρέπει να μου επιστρέψουν κάποια από τα χρήματα πίσω.
Δηλαδη το θεμα ειναι να βγαλουμε εναν ορισμο και να πουμε οτι 'δεν περιλαμβάνεται'; Αν ημουν ο Αλογοσκουφης θα σου ελεγα οτι τουλαχιστον δυο χρονια τωρα τα ΤΚ ειναι σταθερα ενω θα επρεπε να ειχαν διπλασιαστει κτλ
Εχουμε μπει προ πολλου στην φαση οπου οι ιδανικες λυσεις οπου ολοι θα ειναι ευχαριστημενοι εχουν εκλείψει,πλεον ψαχνουμε αλλες λυσεις.Καποιοι λενε δεν υπαρχουν υποδομες.Πολλες φορες ειναι οι ιδιοι με αυτους που πολεμανε το τραμ (εξω το τραμ απο την παραλια κτλ) ή αυτοι που δηλωνουν οτι 'τα λεωφορεια ειναι για τους Αλβανους μονο' (προφανως για αυτους το κρατος πρεπει να διαθεσει λιμουζίνα).Να προσθέσω βεβαια και ολους οσους την παιζουν με το αμαξι τους, και εξω απο αυτο αισθάνονται ένα τίποτα
Υποδομες υπαρχουν και βελτιώνονται.Διάθεση απο μερους μας δεν υπαρχει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υποδομες υπαρχουν και βελτιώνονται.Διάθεση απο μερους μας δεν υπαρχει.
ποιος, που, ποτε?
εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι καθε περυσι και καλυτερα...
-
Έχεις προσπαθήσει Tiger να πας στη δουλειά σου με δύο λεωφορεία (με υποτιθέμενη ανταπόκριση);
Έχεις μπει στο πολυδιαφημισμένο τραμ;
Έχεις βρει ένα πάρκινγκ της προκοπής με τιμές που δεν απαιτούν πορτοφόλι μεγαλοστελέχους για να πληρωθούν;
Έχεις προσπαθήσει να παρκάρεις κοντά σε στάση μετρό που όμως δεν διαθέτει πάρκινγκ; Αλλά και αν διαθέτει, έχεις δει σε τι κατάσταση είναι αυτό (εδώ βέβαια φταίνε σε τεράστιο βαθμό οι οδηγοί για την κατάντια των δημόσιων πάρκινγκ);Πού είναι αυτές οι υποδομές (γιατί προσωπικά μου διαφεύγουν); Και μη μου πεις ότι πριν 10 χρόνια δεν είχαμε καν μετρό, γιατί εδώ και πολύ καιρό η μόνιμη δικαιολογία περί 'ψωροκώσταινας' δεν περνάει - θέλω να πιστεύω σε σκεπτόμενους ψηφοφόρους.
-
Μήπως κάποιοι (κατ' εμέ πολλοί) μένουν σε λάθος σημεία???????
Όταν επιλέγουμε σπίτι.... ψάχνουμε με γνώμονα υποδομές (νοσοκομεία, σχολείο), ΜΜΜ και τρόπος εξυπηρέτησης, πρόσβαση στην δουλειά με τον φθηνότερο τρόπο, πρόσβαση σε αγορές κλπ.......
Ο Έλληνας διαλέγει το σπίτι με γνώμονα το τί χρώμα είναι το πλακάκι ή το πως θα το ακούσουν οι φίλοι αν πει 'μένω εκεί κοντά στους λεφτάδες'!!!!!!!!Μένουμε στην Αθήνα κατά τα άλλα θέλουμε το αμάξι... για το περίπτερο, για να πάμε τα παιδιά σχολείο, να παμε σινεμά, να πάμε στα μπουζούκια κια να γίνουμε σταφίδα και να οδηγούμε σούρα στην επιστροφή, να πάμε στο club στου Ψυρρή, στο Ηρώδειο (αν ποτέ πάμε), στην δουλειά μας στο κέντρο κλπ...... κλπ..... για τέτοια χρήση τα παρκόμετρα χρειάζονται... και τα τέλη είναι λίγα..... γιατί θα γυρίσει μετά η τύπισσα με το XC90 και θα πει από την στιγμή που πληρώνει 380 euro τον χρόνο... απαιτώ θέση στο κέντρο για να πααρκάρω και να πληρώνω και πρέπει να υπάρχει!!!! και φοβάμαι έχει δίκιο ... έξω τα αμάξια από το κέντρο!!!!!
-
Το Σάββατο πήγα στο κέντρο στις 3 το μεσημέρι για ν' αγοράσω 2-3 πράγματα. Γινόταν ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ (μάλλον λόγω κάποιων μπαγλαμάδων που έκαναν κάποια εκδήλωση ή διαδήλωση), όμως ΒΡΗΚΑ ΘΕΣΗ. Πλήρωσα μισό ευρώ για μισή ώρα, έκανα τη δουλειά μου κι έφυγα! Αμήν Παναγία μου.
10.000 κλήσεις ως τώρα. Εκτός εκείνων που την έφαγαν γιατί δεν βρήκαν εισιτήρια στα περίπτερα, ΜΕ ΓΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν μου κανει εντυπωση που οσοι ειναι αντιθετοι στο μετρο , αγνοουν συστηματικα να αναφερθουν στην ταξη που μπηκε στο κεντρο που πριν ηταν ενα μπαχαλο, παρα μονο αναλωνονται στο 'που θα παρκαρω εγω', 'εισπρακτικο μετρο'.Χωρίς σχόλια...
Βλέπεις δεν είπα ότι δεν μου αρέσει η τάξη...είπα ότι δεν είναι πρακτικό μέτρο...δεν οφελεί κανέναν άλλο εκτός από το να μπαίνουν στην τσέπη μας.Και πίστεέ με τάξη στο μπάχαλο δεν θα μπει ποτέ αν δεν φτιαχτούν κλειστά δημοτικά γακράζ.
Εκτός κι αν έχεις στο μυαλό σου κάτι άλλο.Μπορείς να μου το αναπτύξεις, γιατί πράγματι μπορεί εγώ απλά να το έχω δει με λάθος μάτι το μέτρο.
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)