-
Στις χωρες που δεν πωλειται 100αρα(λογω κοστους?),ενδεχομενως οι κατοικοι τους να μην εχουν καν την δυνατοτητα ν'αγορασουν τετοιου ειδους αυτοκινητα...
Δεν μιλαμε για Καζακσταν και Λευκορωσια,για την Ελλαδα μιλαμε... -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Στις χωρες που δεν πωλειται 100αρα(λογω κοστους?),ενδεχομενως οι κατοικοι τους να μην εχουν καν την δυνατοτητα ν'αγορασουν τετοιου ειδους αυτοκινητα...
Δεν μιλαμε για Καζακσταν και Λευκορωσια,για την Ελλαδα μιλαμε...μιλαω για Ευρωπαικες χωρες και ΗΠΑ...
-
Kι'αυτες που ανεφερα ευρωπαικες ειναι...
Στις ΗΠΑ τωρα η Opel μαλλον ειναι οτι και για μας η Infiniti... -
Στις ΗΠΑ τωρα η Opel μαλλον ειναι οτι και για μας η Infiniti...Όχι και στις ΗΠΑ από φέτος άρχισαν να πουλάν τα Opel αλλά με το όνομα Saturn. Αγόρασε δηλαδή η GM την Saturn και πουλάει τα Opel με σηματάκι Saturn όπως έκανε και με την Vauxhall.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Στις ΗΠΑ τωρα η Opel μαλλον ειναι οτι και για μας η Infiniti...Όχι και στις ΗΠΑ από φέτος άρχισαν να πουλάν τα Opel αλλά με το όνομα Saturn. Αγόρασε δηλαδή η GM την Saturn και πουλάει τα Opel με σηματάκι Saturn όπως έκανε και με την Vauxhall.
H GM δεν αγόρασε την Saturn , ήταν εξαρχής δικιά της, όπως και η Opel. Απλά πλέον τα περισσότερα μοντέλλα που εμείς αγοράζουμε σαν Opel, θα τ' αγοράζουν και οι αμερικανοί σαν Saturn, με ελάχιστες διαφορες σε εμφάνιση και setup.
Αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο, μιας και η Saturn δεν είχε ανταγωνιστική γκάμα πλέον και η GM δεν είχε λεφτά για ξόδεμα... Πήρε μια έτοιμη λύση και προσφέρει στους αμερικανούς καλό αυτοκίνητο σε καλή τιμή (η υποστροφή δεν είναι...πρόβλημα, εκεί, σπάνια στρίβουν! ).Οσο για την τιμή της βενζίνης, σε 4 πρατήρια κοίταξα το πρωί, ο μέσος όρος ήθελε την 100άρα 20 λεπτά ακριβότερη το λίτρο από την 95άρα. Αν το αυτοκίνητο λοιπόν δεν την έχει ανάγκη, το θεωρώ πέταμα των χρημάτων μου να τα σκάω για την 100άρα... Και φυσικά , αν το αυτοκίνητό μου έκαιγε 95άρα, ακόμη και turbo να ήταν (τα περισσότερα καίνε άνετα), τέτοια θα του έβαζα. Ακόμη και 10% μόνον ακριβότερη να είναι η 100άρα (που μόνον σε ορισμένα πρατήρια υπάρχει τόσο μικρή διαφορά μάλλον...εγώ δεν έχω βρει ακόμη κάποιο πάντως...) και πάλι, είναι οικονομική αφαίμαξη και μάλιστα μόνιμη! Από τη στιγμή που κάνει κάποιος χιλιόμετρα, είναι σαν να του αφαιρέσεις ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματά του... Σε μένα πχ με 10% θα ήταν 160
-
Φερτε μας πισω την 98αρα!!!
-
Τελικά μάλλον την έχει ανάγκη(δυστυχώς και πολύ κακώς).
Στο συνεργείο το πρωί μου είπαν ότι δεν τα άκουσαν καν...
Το γέμισα με 100άρα και σταμάτησαν. -
έχω το 1.6τ λίγο παραπάνω απο 1 μήνα,έχω κάνει 3000 χιλιόμετρα και πειράκια δεν άκουσα ποτέ με βενζίνες 95 και 100 οκτανίων.
βάζω όμως βενζίνη απο συγκεκριμένο πρατήριο που ξέρω πως είναι καθαρό 100% και όχι απ'όπου νάναι..
άποψη μου είναι πως αν η 95άρα που βάζετε είναι πραγματική 95άρα δεν θα υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
ποιός όμως σήμερα δεν νοθεύει την βενζίνη? οεο?
-
Κι εγώ με κλειστή την οροφή δεν ακούω τίποτα.
Το βράδυ όμως με ανοιχτή,ακούς τα πάντα. -
Μπορούν οι κάτοχοι των 1.6 Τ να μας πουν εντυπώσεις απο το το να μιλάμε για βενζίνες.
-
Δημοσιεύθηκε: 04/08/07 23:36 Θέμα δημοσίευσης: Κατανάλωση στο 1.6Τ
Καλησπέρα παιδιά!
Εϊμαι σε ένα μεγάλο δίλλημα. Έχω καταλήξει στο astra λόγω της απίστευτα όμορφης εμφάνισης αλλά στον κινητήρα έχω δίλλημα. 1.8 ή 1.6Τ? Φαινομένικά η απάντηση είναι εύκολη και δείχνει τον Τ. Τι γίνεται όμως με θέμα κατανάλωσης και -κυρίως- αξιοπιστίας? Μιας και δεν έχουμε εμπειρία χρόνων από το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ μήπως μετά από 2-3 χρόνια αρχίσουν προβλήματα με την τουρμπίνα; Ποιος μπορεί να ξέρει φυσικά είναι η απάντηση, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχω βρει κάποιον να έχει αγοράσει τον 1.8... ΄παρόλο που σίγουρα πιο αξιόπιστος αλλά και πιο οικονομικός θα είναι. Μπορεί κάποιος φίλος που έχει το ένα ή το άλλο αυτοκινητο να μας πει τι γίνεται από θέμα κατανάλωσης -
1,6T
έχει γράψει αρκετή ζωή στο Meriva OPC αν σε πασχολεί η αξιοπιστία -
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
έχω το 1.6τ λίγο παραπάνω απο 1 μήνα,έχω κάνει 3000 χιλιόμετρα και πειράκια δεν άκουσα ποτέ με βενζίνες 95 και 100 οκτανίων.βάζω όμως βενζίνη απο συγκεκριμένο πρατήριο που ξέρω πως είναι καθαρό 100% και όχι απ'όπου νάναι..
άποψη μου είναι πως αν η 95άρα που βάζετε είναι πραγματική 95άρα δεν θα υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
ποιός όμως σήμερα δεν νοθεύει την βενζίνη? οεο?
Για πες τι παθαινουν μερικοι με τις βενζινες..χαχα αλλα θα ειμαστε off topic θα πρεπει να το γραψεις καπου αλλου εκει που εχει πολυ λαο και ψαχνει ο καθενας να βρει λυση στο προβλημα του χαχα.Μια χαρα ειναι το astra αδελφε εκανες καλη επιλογη ,να το χαιρεσαι!
-
τελικα ο 1.6Τ μπορει να δουλεψει με 95αρα χωρις προβληματα?παιδια το κοστος της βενζινης ειναι για καποιους σημαντηκο για καποιους οχι!εγω κανω πολλά χιλιομετρα και ναι θα με βολευε να μπορω να βάζω 95αρα και πιστεψτεμε υπαρχει συμαντηκή διαφορα στην ποσοτητα και στην τιμή!
-
Σήμερα ξαναέβαλα 95άρα και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει πειράκια.
Εδώ και 5 ημέρες περίπου μέσα από τον μηχανισμό ανύψωσης της οροφής στο σημείο που βρίσκεται το πίσω μικρό παράθυρο απο την πλευρά του συνοδηγού,ακούγονται ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ,διάφοροι ήχοι,σαν σουμιές από παλαιό κρεβάτι,τις περισσότερες φορές όταν πηγαίνω με πολύ μικρή ταχύτητα (π.χ. την ώρα που παρκάρω).
Αν άρχισαν αυτά σε αυτοκίνητο 1,5 μήνα,φανταστείτε τι έχει να γίνει σ΄ένα χρόνο.
Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν μπορώ να το πάω στο συνεργείο... -
Το οτι δεν εχεις ακουσει(ακομα)πειρακια οφειλεται και στο οτο ο εγκεφαλος ειναι ακομα προσαρμοσμενος στην 100αρα,βαλε κανα-δυο φορες ακομα 95αρα να την συνηθισει και εδω ειμαστε...
Τα τριξιματα ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να συμβιβαστεις...
Παντως φιλος μου με CLK 200 cabrio,οταν τον πηγα βολτα,εντυπωσιαστηκε απο την ποιοτητα κατασκευης και την παντελη απουσια τριγμων σε σχεση με το δικο του... -
Το οτι δεν εχεις ακουσει(ακομα)πειρακια οφειλεται και στο οτο ο εγκεφαλος ειναι ακομα προσαρμοσμενος στην 100αρα,βαλε κανα-δυο φορες ακομα 95αρα να την συνηθισει και εδω ειμαστε...
Τα τριξιματα ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να συμβιβαστεις...
Παντως φιλος μου με CLK 200 cabrio,οταν τον πηγα βολτα,εντυπωσιαστηκε απο την ποιοτητα κατασκευης και την παντελη απουσια τριγμων σε σχεση με το δικο του...Μάλλον είχες δίκιο.Μετά από λίγο,ξανάρχισαν τα ίδια.
Πειράκια και άγιος ο Θεός.
Η πλάκα είναι ότι πούλησα το RX8 επειδή έκαιγε.
Άμα είναι να πληρώνω 0,25 -
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Μια χαρα ειναι το astra αδελφε εκανες καλη επιλογη ,να το χαιρεσαι!ευχαριστώ φίλε
Σωκράτη το είπα φίλε και θα το ξαναπώ,βάζω 95άρα από την αρχή που το πήρα και δεν έχω ακούσει το παραμικρό.
Του έχω βάλει και 100άρα χωρίς κανένα πρόβλημα και με μηδενική διαφορά στην απόδοση.
Έχω την εντύπωση πως οι βενζίνες που του βάζεις είναι χάλια..
-
Το οτι δεν εχεις ακουσει(ακομα)πειρακια οφειλεται και στο οτο ο εγκεφαλος ειναι ακομα προσαρμοσμενος στην 100αρα,βαλε κανα-δυο φορες ακομα 95αρα να την συνηθισει και εδω ειμαστε...Αν ο εγκέφαλος λειτουργούσε ακόμα με το πρόγραμμα (ας πούμε) της 100αρας και του έβαλε 95αρα, τότε είναι που θα έπρεπε να χτυπάει τρελά πειράκια. Με την αναπροσαρμογή του αβάνς, τα πειράκια θα εξαλείφονταν. Άρα, κάποιο λάθος υπάρχει ή...Μήπως την ψάχνετε πολύ, ξαναρωτάω;
-
Τωρα εγω να γραψω την εικονα που εχω σχηματισει για το αυτοκινητο ή για την βενζινη?
Ας ξεκινησουμε απο την βενζινη .
Στην Αθηνα , καλοκαιρι , με 30+ βαθμους κελσιου την ημερα και κινηση με λιγα χιλιομετρα , ολοι οι κινητηρες ποσο μαλλον αυτοι με υπερτροφοδοτηση ταλαιπωρουνται αρκετα .Θεμα οικονομικης διαφορας αναμεσα σε απλη αμολυβδη 95 οκτανιων και 100αρας τιθεται , ειτε ειναι μικρο ειτε μεγαλο .
Η αυξηση των οκτανιων ομως εως φυσικα ενα βαθμο εχει πλεονεκτηματα περαν του προφανους , της 'καλυτερης' αποδοσης .
Η εξαλειψη της προαναφλεξης ειναι ενα απο αυτα .
Η οικονομικη διαφορα και για εμενα ειναι μεν υπαρκτη επιλεγω ομως να 'ζησω με αυτη' με κερδος την σωστη λειτουργια και μακροζωια του κινητηρα του αυτοκινητου μου .
Χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι καποια στιγμη το χειμωνα π.χ. με σαφως χαμηλοτερες θερμοκρασιες και εχοντας σκοπο να κινηθω αποκλειστικα μεσα στην πολη δεν θα επιλεξω να βαλω μια μικρη ποσοτητα απλης αμολυβδης βενζινης καποια στιγμη που το πορτοφολι μου δεν θα 'αντεχει' την 100αραΕπισης , δεν μπορουν και δεν ειναι ολοι οι κινητηρες το ιδιο ευαισθητοι στην διαφορα της ποιοτητας του καυσιμου που καινε . Αυτο ειναι λογικο και δεν ισχυει μονο για υπερτροφοδοτουμενους κινητηρες .
Προσωπικα δεν θεωρω 'λαθος' , 'κακο' κλπ απο την πλευρα της OPEL να συστηνει σαν καυσιμο κατι καλυτερο απο αυτο των 95 οκτανιων σε εναν κινητηρα που απο 1600 κυβικα προσπαθει να βγαλει σχεδον 190 αλογα (+/- αναλογα ) .
Μαλιστα το manual τονιζει οτι μπορει να 'καψει' και απλη αμολυβδη με τις αναλογες επιπτωσεις σε επιδοσεις και οικονομια .Ολα ειναι θεμα επιλογης και τροπου χρησης ενος αυτοκινητου ....
Τελος , κατα καιρους εχω ακουσει πολυ πιο 'ηρεμους' κινητηρες σε πολυ καλυτερες συνθηκες απο την καλοκαιρινη αθηνα να εμφανιζουν προαναφλεξη σε συνθηκες κινησης με χαμηλη ταχυτητα , δεν νομιζω οτι αποτελει μοναδικο προνομιο του 1.6Τ της OPEL ....
OPEL ASTRA 1.6 TURBO 180HP facelift