-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
'And it's only the giving
that makes you what you are.'-Jethro Tull
Ε αφου το ειπαν οι Jethro Tull....
-
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο?
Αυτοι που τον κρινουν, ειναι η απαντηση.
Μαλλον αυτο που θες να ρωτησεις ειναι, πως κρινεις εναν ανθρωπο εσυ, φορουμιστα του 4ΤΦ? What turns you on and what off?
Για μενα, turn ons:
-
Brain power! Νουμερο ενα χωρις καμια αμφιβολια. Τωρα αυτο απο μονο του ειναι ξεχωριστο θρεντ διοτι για μενα ειναι κατι και για αλλλον/η ειναι κατι αλλο.
-
How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
-
Humble. Εαν ειναι successful, πως συμπεριφεροντε σε καποιον που μολις γνωρισαν. Being humble ειναι τεραστιο προτερημα οταν εχεις πετυχει.
-
Geopolitical views. Τι γνωμη εχουν για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα πρεπει να λειτουργει στο μελλον.
-
Achievers. Εαν ειναι ανθρωπος που παντα προσπαθει να γινει καλυτερος σε κατι. Οτιδηποτε ειναι αυτο.
-
Hobbies. Τι χομπυ εχει και πως τα προσεγγιζει. Τι σημενουν για αυτον/η τα χομπυ αυτα.
-
Communication skills. Το πως επικοινωνει με τους παντες. Εαν διακοπτει συνεχως, πως διαμορφωνει ιδεες και ποσο πειστικος/η ειναι με τα επιχειρηματα του/ης. Πως δεχεται αντ-απαντησεις σε αυτα τα επιχειρηματα.
-
Τι ειδους και τι ποιοτητα χιουμορ εχει. Τεραστιο! Αυτοι με υψηλης ποιοτητατς χιουμορ, σχεδον παντα ειναι πανεξυπνοι (δες νουμερo 1 above).
-
Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
-
Vision. Σκεφτοντε την ερωτηση: 'Where do I see myself 5, 10, 15 years from now?' για τους εαυτους των συχνα? Εχουν απαντηση? (δεν εχει σημασια η απαντηση, οσο εαν το σκεφτοντε).
-
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
'And it's only the giving
that makes you what you are.'-Jethro Tull
Ε αφου το ειπαν οι Jethro Tull....
ειναι ΚΑΙ προτυπο
-
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο?Αυτοι που τον κρινουν, ειναι η απαντηση.
Μαλλον αυτο που θες να ρωτησεις ειναι, πως κρινεις εναν ανθρωπο εσυ, φορουμιστα του 4ΤΦ? What turns you on and what off?
Για μενα, turn ons:
-
Brain power! Νουμερο ενα χωρις καμια αμφιβολια. Τωρα αυτο απο μονο του ειναι ξεχωριστο θρεντ διοτι για μενα ειναι κατι και για αλλλον/η ειναι κατι αλλο.
-
How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
-
Humble. Εαν ειναι successful, πως συμπεριφεροντε σε καποιον που μολις γνωρισαν. Being humble ειναι τεραστιο προτερημα οταν εχεις πετυχει.
-
Geopolitical views. Τι γνωμη εχουν για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα πρεπει να λειτουργει στο μελλον.
-
Achievers. Εαν ειναι ανθρωπος που παντα προσπαθει να γινει καλυτερος σε κατι. Οτιδηποτε ειναι αυτο.
-
Hobbies. Τι χομπυ εχει και πως τα προσεγγιζει. Τι σημενουν για αυτον/η τα χομπυ αυτα.
-
Communication skills. Το πως επικοινωνει με τους παντες. Εαν διακοπτει συνεχως, πως διαμορφωνει ιδεες και ποσο πειστικος/η ειναι με τα επιχειρηματα του/ης. Πως δεχεται αντ-απαντησεις σε αυτα τα επιχειρηματα.
-
Τι ειδους και τι ποιοτητα χιουμορ εχει. Τεραστιο! Αυτοι με υψηλης ποιοτητατς χιουμορ, σχεδον παντα ειναι πανεξυπνοι (δες νουμερo 1 above).
-
Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
-
Vision. Σκεφτοντε την ερωτηση: 'Where do I see myself 5, 10, 15 years from now?' για τους εαυτους των συχνα? Εχουν απαντηση? (δεν εχει σημασια η απαντηση, οσο εαν το σκεφτοντε).
Εσύ καλέ μου άνθρωπε δεν ψάχνεις φίλο για παρέα, προκήρυξη για πρόσληψη παραγωγικού - αποδοτικού υπαλλήλου εξέδωσες...Θα κόβεις πολλούς από τους υποψήφιους φίλους σου σε interviews ε?
Τι διαστροφή και αυτή, τα πάντα δεν είναι δουλειά....
Άντε να βλέπω CV για τους φίλους του gavriil1 ...How successful they are : είναι ποτέ δυνατόν αυτό το πράγμα να επηρρεάσει την κρίση μου για κάποιον τον οποίο θέλω να συναναστραφώ, τι βλέπουν τα ματάκια μου ...
Ή μάλλον μπορεί και να την επηρρεάσει - αντίστροφα! -
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για μενα, turn ons:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Εσύ καλέ μου άνθρωπε δεν ψάχνεις φίλο για παρέα, προκήρυξη για πρόσληψη παραγωγικού - αποδοτικού υπαλλήλου εξέδωσες...Θα κόβεις πολλούς από τους υποψήφιους φίλους σου σε interviews ε?
Άντε να βλέπω CV για τους φίλους του gavriil1 ...How successful they are : είναι ποτέ δυνατόν αυτό το πράγμα να επηρρεάσει την κρίση μου για κάποιον τον οποίο θέλω να συναναστραφώ, τι βλέπουν τα ματάκια μου ...
Ή μάλλον μπορεί και να την επηρρεάσει - αντίστροφα!μη κανεις παρεα τον γαβριηλ
-
-
Βασικό κριτήριο των περισσοτέρων απο εμάς για να κρίνουμε τους οικείους μας είναι το αν έχουν πει/κάνει κάτι κακό σε ΕΜΑΣ.
-
Για μενα, turn ons:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ή μάλλον μπορεί και να την επηρρεάσει - αντίστροφα!χωρις να θελω να προσβαλω τον ανθρωπο(αλλωστε εκφραζει αυτο που βιωνει καθημερινα)...αυτη η αμερικανικη προσεγγιση των ανθρωπων οπου ισοπεδωνονται τα παντα και οι ανθρωποι υπαγονται σε κλιμακες...θυμιζει το brave new world του A.Huxley ή κινηματογραφικα το gattaca και με ανατριχιαζει...θεε μου να μην τα δουμε ποτε εδω αυτα...
-
-
2. How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.Δηλαδή, πώς κρίνεις, για παράδειγμα, ανθρώπους από χώρες του τρίτου κόσμου, που δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες και τα βγάζουν πέρα με 1
-
- How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
Αυτό σε τι τον κάνει καλίτερο άνθρωπο και φίλο σε οτι αφορά τη σχέση του με εσένα απέναντι σε κάποιον που δουλεύει για 700 € το μήνα υπάλληλος σε βενζινάδικο?
- Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
Πες μου ότι κάνεις πλάκα, και ότι απλά πέτυχες μια φορά στη ζωή σου κάποιον που δεν τα έπλενε και το λές έτσι....πες μου ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο να τρώνε άπλυτα τα λαχανικά εκεί!
- Vision. Σκεφτοντε την ερωτηση: 'Where do I see myself 5, 10, 15 years from now?' για τους εαυτους των συχνα? Εχουν απαντηση? (δεν εχει σημασια η απαντηση, οσο εαν το σκεφτοντε).
Αυτό πάλι πως τον κάνει καλύτερο φίλο? Δλδ αν εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνω σε 10 χρόνια, απλά να έχω τα φιλαράκια μου να βγάζω 5 φράγκα για τα προς το ζήν τσιγάρα και βενζίνες και όλα οκ, δεν σου κάνω?
-
Υπενθυμίζω ότι το θέμα αφορά το πως κρίνουμε τον άλλο, όχι πως κρίνουμε την επιλογή του καθένα απο εμάς...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
- Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
Πες μου ότι κάνεις πλάκα, και ότι απλά πέτυχες μια φορά στη ζωή σου κάποιον που δεν τα έπλενε και το λές έτσι....πες μου ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο να τρώνε άπλυτα τα λαχανικά εκεί!
Πλάκα κάνει ο άνθρωπος από άλλο ποστ που λέμε για τη διατροφή...
Εγώ σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα δεν έχω βασικά κριτήρια, κάθε φορά κρίνω ανάλογα με αυτό που βλέπω, ακούω. Πάντως για κάποιο λόγο όντως η πρώτη επαφή λέει πολλά, εκτός κι αν δεν είναι αυτό αλλά η προκατάληψη που έχουμε απέναντι σε κάποιον κατόπιν...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι το θέμα αφορά το πως κρίνουμε τον άλλο, όχι πως κρίνουμε την επιλογή του καθένα απο εμάς...Συγγνώμη αλλά το θέμα είναι τα 'κριτήρια' που χρησιμοποιούμε για να επιλέξουμε τους φίλους μας και να κρίνουμε ως προσωπικότητες τους γύρω μας...Άνοιξε για να γίνει κουβέντα επ'αυτού και αυτό περιλαμβάνει εξ'ορισμού τις κρίσεις μας για τα 'κριτήρια' των άλλων...Αν εγώ δηλώσω ότι κάνω παρέα μόνο με λευκούς αυτό κάτι σημαίνει και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να το συζήτησουμε...Ε αυτό κάνουμε για τα ιεραρχικά κριτήρια του φίλου gavriil1 ...Εγώ τα χαρακτηρίζω χρήσιμα (ίσως) για πρόσληψη αλλά αστεία για τους φίλους μου...Ο gavriil έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει να κάνει παρέα όποιον του γουστάρει, εγώ να γελάω με τις επιλογές του και αυτός με τις δικές μου...
100% εντός θέματος νομίζω... -
Υπενθυμίζω ότι το θέμα αφορά το πως κρίνουμε τον άλλο, όχι πως κρίνουμε την επιλογή του καθένα απο εμάς...
Συγγνώμη αλλά το θέμα είναι τα 'κριτήρια' που χρησιμοποιούμε για να επιλέξουμε τους φίλους μας και να κρίνουμε ως προσωπικότητες τους γύρω μας...Άνοιξε για να γίνει κουβέντα επ'αυτού και αυτό περιλαμβάνει εξ'ορισμού τις κρίσεις μας για τα 'κριτήρια' των άλλων...Αν εγώ δηλώσω ότι κάνω παρέα μόνο με λευκούς αυτό κάτι σημαίνει και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να το συζήτησουμε...Ε αυτό κάνουμε για τα ιεραρχικά κριτήρια του φίλου gavriil1 ...Εγώ τα χαρακτηρίζω χρήσιμα (ίσως) για πρόσληψη αλλά αστεία για τους φίλους μου...Ο gavriil έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει να κάνει παρέα όποιον του γουστάρει, εγώ να γελάω με τις επιλογές του και αυτός με τις δικές μου...
100% εντός θέματος νομίζω...Koytsan επειδη δεν εχεις ζησει στο US ακου πως εχουν τα πραγματα.
Οι μεγαλες πολυεθνικες 'αναγκαζουν' τους εργαζομενους τους να περνουν χρονο μεταξυ τους για να παραμενουν στο κλιμα της δουλειας. Αυτο δεν γινεται υποχρεωτικα αλλα εμμεσος οπως πχ. οταν εχει γεννεθλια ενας υπαλληλος η εταιρια οργανωνει παρτυ και καλει τους αλλους κλπ. Αυτο συμβαινει για να μην παιρνουν τον λαθος δρομο εργαζομενοι που συζητουν με αλλους εκτος εταιριας και ισως 'προσυλιτιστουν'.
Τωρα ειναι σχεδον βεβαιο οτι λογο ελλειψης χρονου για αλλες συναντησεις (αμα πηγαινεις καθε τοσο σε events της εταιριας) αλλα και επειδη εχεις ξοδεψει αρκετο χρονο με αλλους υπαλληλους της εταιριας, θα κανεις τελικα φιλους σε εργαζομενους στην εταιρια. Οι οποιοι εχουν επιλεχθει με -ακριβως- τα παραπανω κριτηρια που παραθετει ο γαβριηλ.
ΑΡΑ εμμεσως εχεις φιλους οι οποιοι εγιναν αφου 'αξιολογηθηκαν' με τα παραπανω κριτηρια και πετυχαν γιατι αμα αποτυχαιναν δεν θα ηταν στην εταιρια και επομενως δεν θα τους ειχες φιλους.
ελπιζω να πιανεις το σκεπτικο στις US τωρα
edit-PS : εισαι ποταπο-βαρβαρο σκουλικι
-
Αν αρχίσουμε να σχολιάζουμε τα κριτήρια του Γαβριήλ,αύριο αυτό το θέμα θα έχει 712 σελίδες και κάθε σελίδα 15 σμάιλις
-
(πάρε 5 για να μάθεις!!!)
-
Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική και για μένα παίδες.Φυσικά η πρώτη εντύπωση ή το πρώτο συμπέρασμα ποτέ δεν θεωρείται ώς αξιόπιστο,και ανα πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει
Στα κριτήρια τής πρώτης επαφής,το σημαντικότερο είναι η ευθύτητα του απέναντι.
'Λεβεντιά' το αποκαλώ,χωρίς να είμαι βέβαιος άν αυτή είναι η καλύτερη λέξη για αυτο.Η ειλικρίνεια,η ευστροφία (και όχι τόσο η ευφυία),καθώς και το άν έχει οπτική γωνία (τών καταστάσεων) διαφορετική τού 'συνόλου',είναι κριτήρια πανω στα οποία θα 'ποντάριζα' θετικά
Η γκρίνια (ο σπ@ζ@ρχίδης άνθρωπος),η μιζέρια και το 'δηθενιλίκι',είναι αυτά που με ενοχλούν.
Υ.Γ. ανοιξα το θέμα πιστεύοντας ότι θα γράψουμε εύκολα και μικρά ποστάκια,αλλά τελικά είναι θέμα που ακόμα και εγώ που το άνοιξα ψιλοβαριέμαι κάνω αναλυτικό και μεγάλο πόστ
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
προκήρυξη για πρόσληψη παραγωγικού - αποδοτικού υπαλλήλου εξέδωσες...Θα κόβεις πολλούς από τους υποψήφιους φίλους σου σε interviews ε?
Ή μάλλον μπορεί και να την επηρρεάσει - αντίστροφα!χωρις να θελω να προσβαλω τον ανθρωπο (αλλωστε εκφραζει αυτο που βιωνει καθημερινα)...αυτη η αμερικανικη προσεγγιση των ανθρωπων οπου ισοπεδωνονται τα παντα και οι ανθρωποι υπαγονται σε κλιμακες...θυμιζει το brave new world του A.Huxley ή κινηματογραφικα το gattaca και με ανατριχιαζει...θεε μου να μην τα δουμε ποτε εδω αυτα...
Το 'ενδιαφέρον' για εμένα είναι ότι αξίες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η λεβεντιά (που λέει κι ο Ανδρέας), η γενναιοδωρία, κλπ πουθενά δεν αναφέρθηκαν κι έχουν αντικατασταθεί από άλλες ('αξίες') όπως το χρήμα, η επαγγελματική 'καταξίωση', η εξυπνάδα (ή 'εξυπνάδα'...), οι πολιτικές πεποιθήσεις.... κλπ.
Σίγουρα ο φίλος μας δε μιλά για λογαριασμό όλων των συμπολιτών του, αλλά μας δίνει μια οπτική γωνία αξιολόγησης που αποτελεί ένα πολύ καλό έναυσμα για συζήτηση περί αλλοτρίωσης αξιών στην εποχή μας.
-
ελεος πια με τα σχολια για τον γαβριηλ και τις προτιμησεις του..
αφου ετσι γουσταρει τους φιλους του, κουμαντο στη ζωη του κ στις φιλιες του θα κανετε;
κλασσικα καθε θεμα κυλαει με ρυθμους χελωνας μεχρι να απαντησει ο γαβριηλ.. μετα παιρνει καμια 100στη σελιδες σε μια βδομαδα..εξαλλου- για μενα, τουλαχιστον ειναι πιο πιθανο για το γαβριηλ να κανει τετοιους φιλους με αυτα τα κριτηρια που εχει παρα πολλοι απο σας με αυτα που ειπατε
εγω θελω για φιλο ενα τζινι να το τριβω και να κανει ο,τι θελω..
-
skye μου δίνεις τήν εντύπωση ότι κάτι εννοείς λάθος
Τούς φίλους μας τους αγαπάμε με τα ελλατώματά τους.Καί άλλα τόσα να είχαν πάλι φίλοι μας θα ήταν.
Αυτά τα κριτήρια που αναφέρουμε εδώ,δεν είναι απαραίτητο (πιστεύω) να είναι όλα μαζεμένα σε κάποιον για να κάνουμε παρέα μαζί του.
Παρέα κάνουμε με πολλούς,εκτίμηση δείχνουμε σε λίγους -
Τούς φίλους μας τους αγαπάμε με τα ελλατώματά τους.Καί άλλα τόσα να είχαν πάλι φίλοι μας θα ήταν.
εγω νομιζα οτι εχουμε καποιους φιλους επειδη ταιριαζουμε και τους διαλεγουμε βασει αυτων.. δεν ηξερα οτι τους διαλεγεις τυχαια και λες αυτα ειναι τα ελλατωματα τους και θα τα ανεχτω γιατι ειναι φιλοι μου..
Αυτά τα κριτήρια που αναφέρουμε εδώ,δεν είναι απαραίτητο (πιστεύω) να είναι όλα μαζεμένα σε κάποιον για να κάνουμε παρέα μαζί του.
Παρέα κάνουμε με πολλούς,εκτίμηση δείχνουμε σε λίγουςγια να τα εχει ολα αυτα σημαινει οτι θα'ναι γαματος τυπος.
ωραια; εσας τι ακριβως σας κανει να πιστευετε οτι αξιζετε να κανετε παρεα με εναν τετοιο γαματο τυπο;
δηλαδη μου κανει εντυπωση το ποσο μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μας εχουμε -και βαζω και τον εαυτο μου μεσα..
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο