-
Η επικεφαλίδα είναι ερώτηση φυσικά,και γίνεται πρός όλους μας.
Ποιά είναι τα κριτήριά μας στό να μας κάνει να εκτιμήσουμε ή όχι έναν άνθρωπο που συναντάμε στήν πραγματική μας ζωή;
Ποιές ανθρώπινες ποιότητες (αρετές; ) μας κάνουν να σεβαστούμε τούς συνανθρώπους μας;Ομοίως και τί είναι αυτό που μας 'χαλάει' σε νοοτροπία ή συμπεριφορά ή τρόπο ζωής ('φιλοσοφία'; ) κάποιου;
Υ.Γ. ελπίζω να μήν δώ κανέναν αυτοαποκαλούμενο ρήτορα να με κατηγορει για ρατσισμό επειδή χρησιμοποιώ τόν όρο 'ποιότητες',ή οτιδήποτε του φανεί ώς 'διπλά ερμηνευόμενο' κ.λ.π.
ΕΝΤΙΤ: επίσεις τί κρίνει ένας συνομιλητή εντός φόρουμ,και τι διαφορά υπάρχει απο τούς παραπάνω
-
Ποιά είναι τα κριτήριά μας στό να μας κάνει να εκτιμήσουμε ή όχι έναν άνθρωπο που συναντάμε στήν πραγματική μας ζωή;
Ποιές ανθρώπινες ποιότητες (αρετές; ) μας κάνουν να σεβαστούμε τούς συνανθρώπους μας;Ομοίως και τί είναι αυτό που μας 'χαλάει' σε νοοτροπία ή συμπεριφορά ή τρόπο ζωής ('φιλοσοφία'; ) κάποιου;
Υ.Γ. ελπίζω να μήν δώ κανέναν αυτοαποκαλούμενο ρήτορα να με κατηγορει για ρατσισμό επειδή χρησιμοποιώ τόν όρο 'ποιότητες',ή οτιδήποτε του φανεί ώς 'διπλά ερμηνευόμενο' κ.λ.π.
ΕΝΤΙΤ: επίσεις τί κρίνει ένας συνομιλητή εντός φόρουμ,και τι διαφορά υπάρχει απο τούς παραπάνω
-
-
Στην καθημερινότητα.
Η πρώτη εντύπωση. Δεν ξέρω πως, αλλά συνήθως η πρώτη εντύπωση που έχω για κάποιον είναι και σωστή σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του.
Επειτα η συζητήσεις και ο τρόπος συμπεριφοράς του.
Ακόμα ακόμα και ο τρόπος που παραγγελνουν!Δεν μπορώ ανθρωπους που μειώνουν τους άλλους, ανθρώπους που επιδεικνύονται, ανθρώπους που προσπαθούν να δείξουν κάτι που δεν είναι.
Αυτό που με εξοργίζει είναι όσοι φέρονται με άσχημο τρόπο σε παιδιά.
Μια Κυριακή στα Καλύβια, με κράτησαν για να μην πιαστώ με τύπο που έσπρωχνε το κοριτσάκι του, αποκαλώντας το 'χαζή', επειδή είχαμε κλείσει τον διάδρομο και δεν είχε το φουκαριάρικο ένα πέρασμα στο πλαί!!!!Στο Φόρουμ.
Στην αρχή -εκτός εξαιρέσεων- δεν κρίνω.
Περιμένω να δω δημοσιεύσεις. Δίνω πάντα μεγάλο περιθώριο -εκτός αν είναι οφθαλμοφανές- πριν διαμορφώσω άποψη! -
Δεν είμαι προκατειλημένος. Τους μισώ όλους!
Σοβαρά τώρα, το ερώτημα είναι πολύ σημαντικό, αλλά θέλει ένα σεντόνι για να απαντηθεί, οπότε... κάποια άλλη στιγμή.
-
βασικο ειναι να κραταει το λογο του...επισης να μη προσπαθει να μειωσει τον αλλον και να τον κανει να αισθανθει ασχημα...
επιδειξιομανεις μπορουν να κανουν παρεα με αλλα ατομα, οχι με μενα..
μεγαλο προσον να εχει το νου του να βοηθα τον συνανθρωπο του η το φιλο του οποτε χρειαστει...
γενικα μαρεσουν τα ατομα εθελοντες και αυτοι που παιρνουν την ευθυνη πανω τους ακομα και αν δε φταινε τοσο πολυ για κατι ασχημο...
ατομα που βλεπουν καποια πραγματα ως 'υποχρεωσεις' και τα κανουν με βαρια καρδια απορριπτονται...
για το φορουμ τι να πεις...ο καθενας λεει τα δικα του..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Είναι μεγάλο το θέμα και θα μπορούσε να γράψει κανείς σελίδες ολόκληρες. Προς το παρόν θα αναφέρω αυτά που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό:
Το σεβασμό μου τον κερδίζει κάποιος επιδεικνύοντας τιμιότητα, αξιοπιστία, καλοσύνη (π.χ. με το να προσφέρει χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα), μόρφωση, μετριοφροσύνη, και φυσικά σεβασμό προς τους άλλους (ΟΛΟΥΣ τους άλλους, από τους δικούς του, τον πελάτη ή το συνεργάτη του στη δουλειά μέχρι την παραδουλεύτρα ή το σκουπιδιάρη που μαζεύει τις βρωμιές από τη γειτονιά του).
Με χαλάει η κουτοπονηριά, η αναξιοπιστία, η αγένεια, η στενολεφαλιά, το ύφος 100 καρδιναλίων που έχει πολλές φορές αυτός που πιστεύει πως είναι 'κάποιος' επειδή έχει υλικά αγαθά, χρήμα, εξουσία, γνωριμίες, κλπ - ειδικά όταν τα έχει βρει όλα έτοιμα ή τα έχει αποκτήσει δια της πλαγίας οδού (και μάλιστα το 'διαφημίζει').
Στο φόρουμ... εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που κάνουν 'μπαμ' ως προς τη στάση ζωής που έχουν υιοθετήσει, προτιμώ να μη βγάζω οριστικά συμπεράσματα.
-
Με μια λέξη:
Η **προσήνεια **(κάτι που διαδικτυακά είναι λίγο δύσκολο να διαπιστώσεις ή επιδείξεις).
-
To test του αεροδρομιου!
-
'And it's only the giving
that makes you what you are.'-Jethro Tull
-
καλα οι περισσοτεροι που απαντησατε
ή
εχετε τους τελειους φιλους
ή
παιζει να'στε και μοναχοι
...
αν ειναι το πρωτο σας ζηλευω παντως γιατι παιζει να ζειτε σ'εναν τελειο κοσμο και ουτε καν το ξερετε μαλλον
-
skye εντεχνα δε μας ειπες τι ψαχνεις..
-
skye
Δε νομίζω ότι το θέμα έχει να κάνει απαραίτητα με τα χαρακτηριστικά των φίλων μας ούτε και ψάχνει κανείς το τέλειο όταν συνάπτει μια φιλία (ή μια σχέση). Μάλιστα θα έλεγα ότι πολλές φορές είναι κάποια από τα ελαττώματα των άλλων (ή τα δικά μας) που ευθύνονται για ορισμένες φιλίες μας (ελπίζω να μη χρειάζεται να το αναπτύξω αυτό γιατί θα μου πάρει ώρα!).
-
αρκεί να πηγαίνει μπουζούκια
-
εγω διαφωνω με τον κουκ στο ακολουθο... η πρωτη εντυπωση δεν ειναι ποτε καθοριστικη. Οταν δεν γνωριζεις καποιον δεν μπορεις να ερμηνευσεις τον τροπο με τον οποιο λειτουργει αρα και τον πραγματικο του χαρακτηρα. Για μενα πρεπει να μιλησω πρωτα με καποιον να μαθω για το περιβαλλον που ζει, το ποιον του γενικοτερα για να τον κρινω...Η πρωτη επαφη ειναι σημαντικη αλλα ποτε καθοριστικη.
Η εκτιμηση εχει να κανει με την σημασια που δινει ο καθενας σε επιμερους αξιες...
Για παραδειγμα ενας ιδιαιτερα κοινωνικος-ομιλητικος ανθρωπος μας κανει θετικοτερη εντυπωση απο καποιον που δεν μιλα και ειναι απομακρος. Αυτο δεν σημαινει οτι ο δευτερος ειναι κακος ή οτι δεν αξιος ανθρωπος απλα οτι ο πρωτος δειχνει ευκολοτερα προσεγγισιμος.
Προσωπικα μου αρεσουν οι ανθρωποι που ειναι ντομπροι και λενε την αποψη τους προσωπο με προσωπο. Μου αρεσουν οι ανθρωποι που εχουν αποψη και την τεκμηριωνουν αλλα παραλληλα ειναι δεκτικοι στο διαλογο. Αν αυτο συνοδευεται απο ευγενικο λογο και ευγενικη παρουσια γενικοτερα σιγουρα λειτουργει θετικα στο να το συμπαθησω. Επισης χαιρομαι τους ανθρωπους που ειναι εχεμυθοι, χαμογελαστοι μα κυριως με διαθεση να με ακουσουν. Αυτο για μενα ειναι σημαντικο διοτι πλεον συναντω ανθρωπους που απλα θελουν να μιλησουν χωρις να ειναι διατεθειμενοι να ακουσουν.
Αναφορικα με το τι κανει καποιον αρεστο στο φορουμ θα πρεπει πρωτα να δεκτουμε οτι το γεγονος οτι εφοσον δεν εχουμε οπτικη επαφη, δεν ακουμε φωνη οποτε παραλληλα δεν εχουμε και εκφραση συναισθηματων οπως αυτα εκφραζονται στην διαπροσωπικη επαφη ειναι ευκολο να παρεξηγησουμε-υποτιμησουμε αλλα και να υπερτιμησουμε καποιον απο τους συνομιλητες μας στο φορουμ. Αρεστος επομενως ειναι εκεινος ο οποιος γραφει τεκμηριωμενα, διχως να προσβαλλει τους υπολοιπους χωρις ομως παραλληλα να διαθετει στειρα και αποκομμενη γραφη. Θα ελεγα οτι εκεινος ο οποιος γραφει συνοπτικα, με χιουμορ αλλα και με αποψη ειναι ο ευχαριστος τυπος του φορουμ οταν παραλληλα ειναι και δεκτικος στην οποια κριτικη του γινεται. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
αρκεί να πηγαίνει μπουζούκιαΚαλά, εσένα σε έχουμε προ πολλού πάρει χαμπάρι τι μπουζούκι είσαι.
Στον επαγγελματικό χώρο, τεράστια σημασία δίνω στη συνέπεια, την ευγένεια, την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). 4 αρετές που προσπαθώ ο ίδιος να συντηρώ στο ακέραιο, σε κάθε μου συναλλαγή.
Σε διαπροσωπικό επίπεδο, εκτός των προαναφερθέντων, συμπαθώ όποιον είναι ανοιχτόμυαλος και μπορεί να δεχτεί (ότι υπάρχει μία) γνώμη διαφορετική από τη δική του, ακόμη κι (ότ)αν (γνωρίζει εκ του προοιμίου πως) είναι λάθος. Δυστυχώς είμαστε λίγοι.
Στα φόρουμ (γενικώς στο διαδίκτυο) τι να καταλάβεις... Το προσωπείο της ανωνυμίας είναι για πολλούς λύση μεταλλαγής και υπεκφυγής. Ολοι μας κάποιες στιγμές, εσκεμμένα ή ακούσια, δείχνουμε άλλο χαρακτήρα από τον πραγματικό μας.
Κάτι ακόμα, πώς κρίνουμε τους συνανθρώπους μας στο δρόμο (τι στο καλό, αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε)?
Προσωπικά βάζω μπροστά πάλι τις 4 αρετές που προανέφερα. Η ειλικρίνεια ίσως έχει δευτερεύουσα σημασία εδώ, αλλά η συνέπεια, η ευγένεια και η αξιοπιστία όχι. Ισως στη θέση της ειλικρίνειας βάλω τον αυτοσεβασμό (τον οποίο όμως μπορείς να εκμαιεύσεις από τις 3 άλλες).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
αρκεί να πηγαίνει μπουζούκια
Καλά, εσένα σε έχουμε προ πολλού πάρει χαμπάρι** τι μπουζούκι είσαι. **
πές το δυνατά, μή ντρέπεσαι
για να σοβαρευτούμε τώρα...
κάποιοι άνθρωποι σου εκπέμπουν κάτι θετικό, κάποιοι κάτι αρνητικό
ενέργεια, αύρα θα το έλεγα,
αν και αόριστο, πολύ σημαντικό για μέναμ' αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ευγενικοί, ειλικρινείς.
τους ανθρώπους που έχουν χιούμορ τους εκτιμώ ιδιαίτερα, θεωρώ χάρισμα να μπορεί κάποιος να προσφέρει γέλιο..
εκτιμώ τους ανθρώπους που παραδέχονται τα λάθη τους
εκτιμώ ιδιαίτερα τους ακουστικούς ανθρώπους -
Ο χρήστης technik έγραψε:
εκτιμώ ιδιαίτερα τους ακουστικούς ανθρώπουςΔηλαδή τους ανθρώπους με ακουστικά? Αν ναι, εγώ εμπίπτω σε αυτή την κατηγορία. Εις τριπλούν.
Βλέπω ότι πολλοί δίνετε βάση στο χιούμορ και χαίρομαι. Θα συμφωνήσω προσθέτοντας ότι σε μια σχέση δεν είναι απλά προϋπόθεση για να ταιριάξεις με κάποιον. Είναι βασικός λόγος να είσαι με κάποιον.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
εκτιμώ ιδιαίτερα τους ακουστικούς ανθρώπους
Δηλαδή τους ανθρώπους με ακουστικά? Αν ναι, εγώ εμπίπτω σε αυτή την κατηγορία. Εις τριπλούν.
χαχα ναί, ανήκεις κι εσύ σ αυτή την κατηγορία πρωτομάστορας
-
Βασικά δεν μένω ποτέ στην πρώτη εντύπωση, γιατί αρκετές φορές κάνω λάθος αλλά και γιατί και εγώ δεν κάνω καλή πρώτη εντύπωση, όχι ότι κάνω καλή δεύτερη αντύπωση αλλα λέμε!
Δεν θέλω να κάνω παρέα με άτομα που δεν έχουν μπέσα, που είναι παραδομάχοι και τσιφούτιδες, έχουν τάσεις μεγαλομανίας και προβολής.
Τα άτομα που γουστάρω έχουν χιούμορ.....πραγματικα με αυτά τα άτομα μιλάω σε άλλο επίπεδο, μπέσα, @@, λόγω τιμής είναι ευγενικοί, αγαπούν τα ζώα, έχουν καλή ψυχή.
Βασικά με λέξεις δεν μπορώ να το περιγράψω, κάνω παρέα με πολλοπυς διαφορετικούς ανθρώπους, με μια παρέα μπορεί να μιλάω συνέχεια για αμάξια, κόντρες, αγώνες κλπ και με την άλλη παρέα να μην μπορώ να μιλήσω ούτε για πια χρονιάς αμάξι έχουν αλλά να μιλάω για άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα.
αυτό που με τρελαίνει είναι να αργούν στα ραντεβού, παθαίνω εγκεφαλικό, συνήθως είμαι 5' νωρίτερα...επίσης συνηθως με στήνουν κανα 15'...το χειρότερο οι μισοί μου φίλοι ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία!
Ο ΚΟΥΚ αν θυμάμαι καλά είπε ότι κρίνει άτομα ακόμη και απο τον τρόπο που παραγγέλνουν, φίλε και εγώ ο τρόποσ που μιλάνε στον/στην σερβιτόρο ή σε κάποια πωλήτρια σε μαγαζί, μπορεί να με ξενερώσει.
Επίσης εκτιμώ τουυς ανθρώπους που θα έρθουν και θα μου που ρε μαλακα έχω αυτό το πρόβλημα μαζί σου, έκανες αυτό εκείνο το άλλο, δεν μπορώ το θάψιμο απο πίσω. Σε αντίθεση εγώ δεν κάθομαι να τσακωθώ, όταν δω ότι κάποιος δεν μου κάνει, και αφού με έχει πακετώσει 2-3 φορές του κόβω την καλημέρα, δεν είναι σωστό σίγουρα...αλλά έτσι κάνω.
τέλος με τρελαίνουν οι άνθρωποι που λένε ψέματα....παθολογικά...οι γνωστοί παραμυθάδες, που έχουν δικαστήριο κάθε βδομάδα με την αλήθεια, που συναντιέστε σε κλειστό χωρο σου λένε καλημέρα και πας στο παράθυρο να δεις αν έχει σκωτινιάσει!
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο