-
zardoz Nόμιζα ότι κινήσε περισσότερο μέσα στην πόλη....και λέω τ ιδιάολο στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν κίνηση?
-
Όσοι γράφετε χαμηλές καταναλώσεις... το αφήνετε να τσουλάει με νεκρά μήπως?
Ο λόγος ύπαρξης του ΤSI είναι η κατασκευή ενός κινητήρα που τρέφει τα άλογά του μόνο όταν τα χρησιμοποιεί, με λίγα λόγια ενός κινητήρα που υπό νορμάλ (χαλαρές) συνθήκες κίνησης καίει πολύ λιγότερο από άλλους κινητήρες αντίστοιχης ιπποδύναμης.
Όταν το πατήσεις σαφώς και θα κάψει σαν κινητήρας 140 ή 170 ίππων αντίστοιχα. Ακόμα και τότε όμως θα κάψει λιγότερο από τους κλασσικούς τούρμπο (μιας και τα νέα κράματα επιτρέπουν τη λειτουργία σε υψηλότερες θερμοκρασίες, συνεπώς καταναλίσκεται λιγότερη έξτρα βενζίνη για ψύξη του μείγματος προς καύση)
-
Καλά, τόση πολύ ταλαιπωρία.... ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100χλμ? κοινώς, ....2 ΕΥΡΩ???
Δηλαδή στα 20000 χλμ το χρόνο, για 400 ευρώ??
Πάει, έχουμε ξεφύγει τελείως...
Αν το αμάξι σου αρέσει, κανονικά ΔΕΝ πρέπει να νοιάζεσαι για 400 Ευρώ το χρόνο! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Όσοι γράφετε χαμηλές καταναλώσεις... το αφήνετε να τσουλάει με νεκρά μήπως?Όχι, απλά έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε τη δύναμη όταν χρειάζεται...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Καταναλωση ΤSI:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11649
Και, τέλος πάντων, ένα σημαντικό πειστήριο για το αξιόμαχο της προσπάθειάς τους είναι η κατανάλωση: ύστερα από 6.000 και πλέον «δημοσιογραφικά» χλμ. στην πλάτη του Golf GT, με μέση κατανάλωση 10,7 λίτρα/100 χλμ., δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε ενθουσιασμένοι! Πολύ σπάνια οι μετρήσεις μας έδειξαν πάνω από 12 λίτρα/100 χλμ., ενώ σε πιο ήπιους ρυθμούς είδαμε και 9,5 λίτρα, όταν ο 2λιτρος TFSI του Leon απαιτεί κατά μέσο όρο 13,6, δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 10 και υπό πίεση «χτύπησε» πάνω από 15 λίτρα/100 χλμ. Κάντε πρόχειρα τις πράξεις και θα ανακαλύψετε ότι, σε αντίστοιχο ρυθμό κίνησης (με το Golf να μένει πεισματικά κολλημένο στην ουρά του Leon), μιλάμε για διαφορά της τάξης του 30%-35% στην κατανάλωση.
φιλαρακι μου με golf gt (tsi) δεν εχει μου λεει καταφερει να πεσει κατω απο τα 12 λιτρα ενω εχει χτυπησει και 17αρες...
υποτειθετε οτι οταν κανεις μια δοκιμη και βγαζεις ελαχιστη μεγιστη και μεση καταναλωση πρεπει να κινεισαι αντιστοιχα...και οχι να γλυκαινεις τον sponsor.....
δωστε μου εμενα το GT απο βουλιαγμενη μεχρι σουνιο και 8α σου πω ποσα 16-18 L/100km θα γραψει...
και δεν το λεω για το TSI
εδω και το δικο μου λενε οτι μεγιστη ειχανε δει 14 χιλιομετρα αλλα εγω 13-14 βλεπω υπο νορμαλ για μενα συν8ηκες ενω σε οριακες περιπτωσεις εχει φτασει τα 17 μεγιστη και τα 6,7 ελαχιστηαρα γενικα κατι δεν μας λενε καλα οι κυριοι που κανουν τα τεστ
επειδη εσυ μιλας θεωρητικα, εγω που πηγα τη διαδρομη που λες, εγραψε 10,7.
τωρα απο εκει και περα.... :
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι διαφέρει πολύ το στυλ οδήγησης το καθενός και δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα από ένα άτομο. Η έρευνα που είχε κάνει ο funkyreverend ίσως μας πει πιο πολλά πάντως.Παρών!!! Δεν έχω στοιχεία από Golf GT/TSi, έχω όμως από 2λιτρους και 1.8αρηδες τούρμπο, και ατμοσφαιρικούς...διαλέχτε!!!
Μια συγκριτική διαδρομή που είχαν πάει ένα GT με ένα GTi, θυμάται κανείς νούμερα;
Κατά τα άλλα, γενικά συμφωνώ με τον zardoz. Τα άλογα πρέπει να ταϊζονται. Μπορεί τα 170 άλογα του 1.4 να καίνε λιγότερο από τα 180 του 1.8Τ (εκείνη τη συγκριτική θα μας πει κανείς τα νούμερα; ), αλλά τα 140 αποκλείεται να καίνε λιγότερο από τα 90-100-110 των 1.4 και 1.6 ατμοσφαιρικών, ειδικά αν δεν μιλάμε για περιπτώσεις ζορίσματος με 25 άτομα και 37 βαλίτσες σε ανηφόρα.
Στην Ελλάδα, οι TSi έχουν το τρελό (διοικητικό) αβαντάζ των 1.400 κυβικών. Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν νομίζω, πλην ίσως τυποποιημένων ρύπων, να είναι τόσο κορυφαία επιλογή όσο εδώ.
Το thread με τα αποτελέσματα είναι εδώ...http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=19635
-
Ρε παιδιά τα ξαναείπαμε, ο τρόπος που μετράνε την κατανάλωση είναι για γέλια! Και το φθλάδιο του 106 έλεγε κάπου στο 8-9 δεν θυμάμαι τώρα για μέσα στην πόλη, με εμένα με νορμάλ οδήγηση δεν πέφτει κάτω απο το 11-12, με 10 € 100ρα ΒΡ 8,5 λίτρα δλδ βενζίνη, κάνω 60-70 χλμ......ε γαμήστε με δλδ!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Καλά, τόση πολύ ταλαιπωρία.... ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100χλμ? κοινώς, ....2 ΕΥΡΩ???
Δηλαδή στα 20000 χλμ το χρόνο, για 400 ευρώ??
Πάει, έχουμε ξεφύγει τελείως...
Αν το αμάξι σου αρέσει, κανονικά ΔΕΝ πρέπει να νοιάζεσαι για 400 Ευρώ το χρόνο!Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά μερικοί σκοτώνονται να αποκτήσουν ντίζελ (πιο αργό, βρωμερό και πιο ΑΚΡΙΒΟ) ώστε να καίει 2 λίτρα λιγότερο.
-
Ναι, αλλά εδώ δεν μιλάμε μόνο για καταναλώσεις εργοστασίου, αλλά και πραγματικές!
Το ότι οι εργοστασίου είναι για γέλια το έχουμε συμφωνήσει ήδη!
-
§
ratanplan, +2 λτ, στα 8-9 που ανακοινώνει το εργοστάσιο δεν είναι και άσχημα, είναι αναμενόμενο...
Αν το δούμε ποσοστιαία τότε:
+2 στα 8 είναι +25%.
+2 στα 9 είναι +22%.Ενδιαφέρον είναι να δούμε αν η αύξηση ισχύει σαν ποσοστό ή σαν ποσότητα σε πιο μεγάλες καταναλώσεις...
§
-
Τα στοιχεία μου μπορείς να τα κατεβάσεις και να κάνεις σύγκριση με τις εργοστασιακές καταναλώσεις.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε παιδιά τα ξαναείπαμε, ο τρόπος που μετράνε την κατανάλωση είναι για γέλια! Και το φθλάδιο του 106 έλεγε κάπου στο 8-9 δεν θυμάμαι τώρα για μέσα στην πόλη, με εμένα με νορμάλ οδήγηση δεν πέφτει κάτω απο το 11-12, με 10 € 100ρα ΒΡ 8,5 λίτρα δλδ βενζίνη, κάνω 60-70 χλμ......ε γαμήστε με δλδ!ρε καμενε οι καταναλωσεις ειναι για μαμα αυτοκινητο και οχι για βελτιωμενο
-
υπάρχει και TSI στο 4TF, δεν θέλετε να ξέρετε κατανάλωση
βέβαια λέει ψέμματα
Εδώ θα γράφουμε και για τους σπασμένους κινητήρες;
GT & GTI στην ΙΔΙΑ διαδρομή με ΙΔΙΟ ρυθμό σχεδόν ίδια κατανάλωση, 0,1 λιγότερο το GTI.
αλλά επειδή είμαστε φλώροι, δεν τρέχαμε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχει και TSI στο 4TF, δεν θέλετε να ξέρετε κατανάλωσηβέβαια λέει ψέμματα
Εδώ θα γράφουμε και για τους σπασμένους κινητήρες;
GT & GTI στην ΙΔΙΑ διαδρομή με ΙΔΙΟ ρυθμό σχεδόν ίδια κατανάλωση, 0,1 λιγότερο το GTI.
**αλλά επειδή είμαστε φλώροι, δεν τρέχαμε **
speak for yourself!
τρεχαμε μεν, αλλα εκεινη τη μερα δεν ειχε κινηση, και παντα εχοντας μεγαλα περιθωρια 'πισινης'. Δεν εκανα πουθενα οικονομια στο γκαζι (αλλωστε δεν ηταν δικια μου η βενζινη ) και προφανως 'κανεις' δεν κινειται ετσι στην καθημερινη του διαδρομη, εκτος αν εχει δικο του βενζιναδικο!!
Με πιο νορμαλ ρυθμο παντως η καταναλωση θα επεφτε κατω απο τα 9.0 παλι κινουμενος πιο γρηγορα απο το 99,9% των οδηγων που θα βρισκονταν στη ιδια διαδρομη.Τελευταια παρατηρηση: Στο ρελαντι το GT καιει τη μιση βενζινη απο το GTI και αντιστοιχη ή και λιγοτερη απο ενα νορμαλ 1400, δλδ 0,4-0,6λτ/ωρα!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με πιο νορμαλ ρυθμο παντως η καταναλωση θα επεφτε κατω απο τα 9.0 παλι κινουμενος πιο γρηγορα απο το 99,9% των οδηγων που θα βρισκονταν στη ιδια διαδρομη.Σωστά αν μιλάμε για απόλυτο νούμερο. Γιατί όμως το GTi με τον 2λιτρο αδηφάγο τούρμποκινητήρα έκαψε 0,1 λιγότερο; Αυτό επίσης δεν θα είχε πτώση στη μέτρηση αν πηγαίνατε πιο αργά;
Τελευταια παρατηρηση: Στο ρελαντι το GT καιει τη μιση βενζινη απο το GTI και αντιστοιχη ή και λιγοτερη απο ενα νορμαλ 1400, δλδ 0,4-0,6λτ/ωρα!!!
Aυτό επίσης με προβληματίζει. Άντε και αντίστοιχη να είναι (αν και θα προσθέσω πάλι ότι γυρνάει ένας μικρός κομπρέσορας, ο οποίος από κάπου πρέπει να τροφοδοτείται), μικρότερη από έναν απλό 1.400ρη, πώς γίνεται;
lkar
Υπάρχουν σίγουρα GT και TSi στο 4TF, το πρόβλημα είναι ότι δεν μου έχουν στείλει καταναλώσεις για να συμπληρώσουμε στην Έρευνα Κατανάλωσης! Επίσης θα ήταν ενδιαφέρουσα σύγκριση κατανάλωσης μεταξύ 140/170. Φυσικά, όπως πάντα, τα νούμερα είναι απλά ενδεικτικά και όχι επιστημονικά τεκμηριωμένα, αλλά σίγουρα είναι πιο χρήσιμα από τις καταναλώσεις φυλλαδίου! Αναμένω λοιπόν στο mail μου... -
Το GTI εκαψε λιγοτερο γιατι απλα ειχε τη δυνατοτητα να κινειται με 'μια πανω' ωστε να παραμενει μπροστα απο το GT.
Στο ρελαντι ο κομπρεσορας ΔΕΝ γυρναει, γιαυτο και η μικρη καταναλωση.
-
Πόσο χαμηλότερη κατανάλωση δλδ ας πούμε από το δικό σου, ή ένα 1,4 fsi;
-
το δικο μου δειχνει 0,5-0,6λτ/ωρα στο ρελαντι.
-
A, ok, νόμιζα ότι το gt έκαιγε 0,4-0,6, και λέω τι στο καλό, αέρα τρώει;
-
Πώς γίνεται να μην γυρνάει ο κομπρέσορας; Πάνω στο στροφαλοφόρο δεν είναι συνδεδεμένος σταθερά, εκτός από το σημείο όπου απεμπλέκεται για να μην περάσει το άνω όριο περιστροφής του;
Το ότι δεν έχει φορτίο δεν σημαίνει ότι δεν γυρνάει αργόσχολα, έτσι δεν είναι;
Τέλος πάντων, σε ίδια διαδρομή το να έχει το 2.0TFSi 0,1lt/100km λιγότερο από το 170αρι με την πολυδιαφημισμένη οικονομία του, προσωπικά κάτι μου λέει, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν κάνατε αυτοσχέδιους αγώνες, όπου πολλά πράγματα θα άλλαζαν!!!
Εκτός αν παίζουν μέσα και παράγοντες όπως μη στρωμένο GT/στρωμένο GTi, άλλο βάρος επιβατών κ.ο.κ. Εκεί θα περίμενα το GT/TSi να σκότωνε και όχι να είναι το ίδιο βενζινοβόρο με το 200αρι 2λιτρο.
I rest my case, αν δεν βρεθεί κάποιος ίδιος οδηγός που να έχει εμπειρία από κοινές διαδρομές, όχι μόνο 'ελεύθερες' όπως η δική σας, δεν θα βγάλουμε άκρη. Πάντως, καλό θα ήταν να ρίχναμε και μια ματιά στην ακρίβεια του υπολογιστή κατανάλωσης, μια που αυτό με το ρελαντί με μπερδεύει...
TSI forum