-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Καμιά άλλη πληροφορία για το ταξίδι στα σκόπια;
Ξέρουμε όρια ταχύτητας;
Γράφουν εκεί; Τροχαία υπάρχει;
Έχουν ΣΕΑ στο δρόμο;
Πόση ώρα είναι απο τα σύνορα μέχρι την πόλη;
Ο κόσμος εκεί ξέρει ελληνικά;
Αυτά τα λίγα! (προς το παρόν )στα σκοπια εισαι περιπου σε 3 ωρες με νορμαλ ταχυτητα απο τη θεσσαλονικη, οι δρομοι εντος φυρομ δεν ειναι και για τρελα γκαζια...διοδια εσυ δε θυμαμαι να πληρωνεις η τπτ τετοιο...γενικα αμα δε προκαλεσεις τη τυχη σου με το αμαξι δε θα χεις θεμα!
λογικα με ταυτοτητα καινουρια πρεπει να περνας αλλα τουλαχιστον στα διαβατηρια των αλλων μπαινουν σφραγιδες, σε μας οχι!
ισως βρεις ατομα που ξερουν ελληνικα, μερικοι δουλευουν ελλαδα το καλοκαιρι και μερικα πραματα τα ξερουν αλλα μη περιμενεις τπτ φοβερο -
Ωραία και κάτι ακόμα που θυμήθηκα.
Κάπου είδα για μια πράσινη κάρτα για ασφάλιση. Χρειάζεται να την έχω;
Θα πάω απο την αδφαλιστική βέβαια κάποια μέρα να μάθω λεπτομέρειες.
Να σας πω επίσης οτι πρώτη φορά ταξιδεύω οδικώς σε άλλη χώρα και είμαι άσχετος! -
Αν δεν βιάζεσαι μέχρι αύριο, έχω ένα σερβιτόρο από τα Σκόπια. Θα μιλήσω το πρωί μαζί του, και θα σου πω
Και μεθαύριο μη σου πω.
Σε δύο εβδομάδες ανεβαίνω.
Αφου βρήκαμε την πηγή ας προσθέσω μερικές απορίες ακόμη στο ερωτηματολόγιο.Έχει αξιοθέατα;
Είναι επικίνδυνα να μένεις εκεί;
Τι παραδοσιακά φαγητά έχουν;
Συμπαθούν τους Έλληνες;
Έχει πιο πολύ κρυο απο εδώ;στα σκοπια νομιζω ειναι η εκκλησια της αγ. σοφιας που ειναι η εκκλησια που στεφθηκε βασιλιας ο στεφαν ντουσαν των σερβων,σημαντικο μνημειο των βαλκανιων...νομιζω εχει και αμιγως ελληνικες εκκλησιες...απο κει και περα μεσα στα σκοπια δεν εχει τπτ και ειναι αλβανουπολη περισσοτερο! μη πας προς τα δυτικα μερη της πολης κατα το βραδυ, εκει μενουν αλβανοι...
κρυο θα χει λογικα πιο πολυ απο δω, εγω τουλαχιστον αυτους τους σκοπιανους που συναντησα δεν ειχαν θεμα, ισα ισα ερχονται πολυ συχνα εδω για ψωνια και διακοπες, δεν μας θεωρουν εχθρους χωρις ομως να μας θεωρουν και φιλους...νορμαλ πραγματα...
φαγητα= σουπες, σαρμαδες, τουρσι, γουρουνακι κτλ κτλ...και ρακηαμα εχεις χρονο να πας οχριδα και βορεια των σκοπιων υπαρχουν μοναστηρια παλια...
-
Ναι , χρειάζεται απαραίτητα. Και συνιστάται να δώσεις μεγαλύτερο διάστημα παραμονής (πχ. για 1 μήνα) και πάντα νωρίτερα, για να μην σε 'στήσουν' στην παράδοση. Υπήρξε φορά που μου την έδωσαν το πρωί της υποτιθέμενης (ευτυχώς) ημέρας αναχώρησης ....
-
Για ΠΓΔΜ:
- Μπαίνεις ΣΙΓΟΥΡΑ με ταυτότητα, αρκεί να έχει λατινικούς χαρακτήρες
- Χρειάζεσαι πράσινη κάρτα, την ελέγχουν στα σύνορα
- Επειδή στα σύνορα οι ΠΓΔΜίτες μάλλον δεν μιλάνε αγγλικά , να ξέρεις ότι στον πρώτο σταθμό για έλεγχο δείχνεις ταυτότητα+πράσινη κάρτα και στον 2ο ανοίγεις πορτ μπαγκάζ. Απλά ρίχνουν μια ματιά, δεν μου χει τύχει να ψάξουν σε τσάντα.
- Έχει duty free μόλις περάσεις τον ελληνικό έλεγχο, αν θες να ψωνίσεις κάτι.
- Μάλλον παίρνουν ευρώ παντού (στα Bitola σίγουρα), αλλά προσοχή μη σε κλέψουν στη μετατροπή.
- Η πόλη των Σκοπίων λένε ότι είναι πολύ μεγάλη και αρκετά όμορφη. Έτυχε να έχω μια κουβέντα προχθές, μου είπαν ότι σε έναν λόφο στην άκρη της πόλης υπάρχει (τουλάχιστον υπήρχε πριν λίγα χρόνια) πρώην μοναστήρι που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, εστιατόριο κλπ και είναι αξιόλογο.
- Αυστηρά με τα όρια παντού, σε σταματάνε για πλάκα.
- Στην Ωχρίδα τρώμε κόκκινη πέστροφα που είναι σπεσιαλιτέ της περιοχής, λένε.
-
Πριν από 1,5 χρόνο που σκεφτόμουν να περάσω από ΠΓΔΜ η ΕΘΝΙΚΗ δεν κάλυπτε το αυτοκίνητο για κλοπή (και δεν πέρασα). Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι έκτοτε και αν ήταν πολιτική μόνο της συγκεκριμένης ασφαλιστικής.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
Μέχρι να φύγω όλο και κάποια νέα απορία θα προκύψει. -
τα φώτα ανοιχτά στα σκόπια και γενικά παντού στην ευρώπη, δεν χρειάζεται να το πολυκουράζουμε
όπως αναφέρθηκε, όρια ταχύτητας ΑΥΣΤΗΡΑ, ούτε χλμ παραπάνω, όσο ηλιθια και αν φαίνονται, οι αποστάσεις είναι ούτως η άλλως αστείες
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Επίσης, οι εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Ανκόνα για το check-in των εισητηρίων προς Ελλάδα ειναι πλέον έξω απο το λιμάνι, 3-4 λεπτά με το ΙΧ και θέλει προσοχή να το εντοπίσεις, ενώ προ 3ετίας ήταν δίπλα απο τις αποβάθρες.Δηλαδή πρώτα περνάς από το check-in εισητηρίων και στη συνέχεια μπαίνεις στο λιμάνι διασχίζοντας και το φυλάκιο των carbinieri ή μπαίνεις στο λιμάνι και εσωτερικά υπάρχει δρόμος για το νέο κτήριο?
Τουλάχιστον υπάρχει κάποια σήμανση?
Ευχαριστώ. -
Πρώτα πας για check-in και μετά μπαίνεις στο λιμάνι. Υπάρχει σήμανση αλλά προπέρσι που πέρασα ήταν σχετικά υποτυπώδης. Αν υποθέσουμε οτι κατεβαίνεις στο λιμάνι από κάποιον κάθετο δρόμο της πόλης τα γραφεία είναι αριστερά της εισόδου. Στριβεις δλδ αριστερα στον παράλληλο με τον λιμάνι δρόμο προχωράς ευθεία και μετά σε καθοδηγούν πινακίδες μέχρι έναν κυκλικό κόμβο και πάλι ακολουθείς τις πινακίδες για να μπείς στο parking του χώρου που είναι τα εκδοτήρια. Υπήρχε και ένα τριτοκοσμικό καφέ στον χώρο αλλά γενικά είναι κάπως
-
ερχόμενος από πάνω, δεν μπαίνεις καθόλου μες στην πόλη ρε μιραζ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ερχόμενος από πάνω, δεν μπαίνεις καθόλου μες στην πόλη ρε μιραζΔεν είπα πως μπαίνεις, προσπάθησα να δωσω την θέση των εκδοτηρίων με βάση ένα σύστημα αναφοράς.
-
Το καλοκαίρι που ερχόμουν από βόρεια, το βρήκα εύκολα. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση, πόσοι πολλοί τροχονόμοι σε καθοδηγούσαν σε κάθε στροφή.
Εδώ υπάρχει ένα σχετικά κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα του νέου check in terminal του λιμανιού της Ανκόνα: http://www.superfast.com/site/imgs/map_stathmos.jpg
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τα φώτα ανοιχτά στα σκόπια και γενικά παντού στην ευρώπη, δεν χρειάζεται να το πολυκουράζουμεόπως αναφέρθηκε, όρια ταχύτητας ΑΥΣΤΗΡΑ, ούτε χλμ παραπάνω, όσο ηλιθια και αν φαίνονται, οι αποστάσεις είναι ούτως η άλλως αστείες
Μικρά ή μεσαία;
-
μεσαία, πάντα, τα μικρά είναι μόνο για σταθμευση
μη κάνετε οικονομία στο ρεύμα, πρέπει να βγάλουμε κανα φραγκο οι ηλεκτρολόγοι
@μιραζ: την επόμενη φορά να δώσεις οδηγίες με σημείο αναφοράς την πάδοβα είναι πιο βολικό
-
Συνήθως χρησιμοποιώ την παλιά ΑΓΝΟ
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
Μέχρι να φύγω όλο και κάποια νέα απορία θα προκύψει.Δε σε ξέχασα, αλλά σήμερα τον βρήκα στο εστιατόριο. Λοιπόν κινήσε άφοβα οπουδήποτε. Στην πρωτεύουσα δεν έχει να δεις κάτι. Ωραία είναι στην Οχρίδα(ορθογραφία δεν ξέρω). Επίσης το Μοναστήρι ή Μπίτολα στα σκοπιανά. Εκεί έχει ένα ωραίο βουνό που το λένε Περιστέρι. Έχει να δεις πολά αρχαία Ελληνικά. Είναι τα αρχαία του Χερακλέα(Ηρακλή). 'Αλλη ωραία πόλη είναι η Στρούγκα κοντά στην Οχρίδα.
Να φας οπωσδήποτε αρνάκι με γιαούρτι και σκεμπετσορμπα. Αυτό είναι σούπα. Όπως και πολλές άλλες σούπες. Τρως άφοβα παντού, καθώς έχει συνεχείς ελέγχους από υπηρεσίες.
Πιές ρακία(σαν το τσίπουρο). Αλλά φτιάχνουν κλαι αποστάγματα απο δαμάσκηνο που είναι λέει κάτι διαφορετικό.
Χρειάζεσαι οπωσδήποτε πράσινη κάρτα και καλό είναι να έχεις και διαβατήριο. Περνάς όμως και με ταυτότητα(με λατινικούς χαραχτήρες).
Προσοχή στην οδήγηση γιατί γράφουν το παραμικρό.
Τα πάντα είναι πάμφθηνα(70λεπτά τα τσιγάρα). Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε μαγαζιά και μην διανοηθείς να ανάψεις τσιγάρο. Για να μπεις δεν ελέγχουν σχεδόν τίποτα. Στο γυρισμό για Ελλάδα θα σε ψάξουν στο τελωνείο. Μέχρι 1 κούτα τσιγάρα π.χ.
Αν θέλεις κάτι άλλο, ρώτα σήμερα, γιατί Σάββατο πρωί για Μόσχα -
Thanx kyr80!
Με διαβατήριο λέω να μην ασχοληθώ, αφου έχω και ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Σήμερα έβγαλα και πράσινη κάρτα. Ούτε 5 λεπτά υπόθεση και την πήρα αμέσως.
Καλό ταξίδι και σ'εσένα. -
Για κλοπή (ω μη γένοιτο) τελικά σε καλύπτει η ασφαλιστική;
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε μαγαζιά και μην διανοηθείς να ανάψεις τσιγάρο.sry για το ot αλλά αυτό είναι απαράδεκτο! Καλά, τη μείωση της κίνησης στα μαγαζιά δεν τη σκέφτηκαν;
Ελπίζω τουλάχιστον για τους Έλληνες (ανώτερη κλάση ανθρώπου) να έχουν προνοήσει κάτι (μια τζαμαρία, κάτι ρε αδερφέ).
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες