-
Για να πας Ancona-Amsterdam μεσω Ελβετιας και Γερμανιας χρειαζεσαι διαβατηριο εκτος απο ταυτοτητα?
Με τις ασφαλειες τι ισχυει στο εξωτερικο? -
Όχι, ταυτότητα είσαι οκ (και στην Ελβετία)
Ασφάλειες εννοείς αυτοκινήτου να φανταστώ.
Απλά βγάζεις πράσινη κάρτα
(Το οποίο είναι το μοναδικό έγγραφο που μέχρι τώρα μου το έχουν ζητήσει μόνο στην Ουκρανία ) -
Ευχαριστω.
Δεν ξερω αν θα παω αλλα το συζηταμε με κατι παιδια ...
Να υποθεσω οτι εχεις κανει αρκετα ταξιδια στην ευρωπη?
Πως το κοβεις το συγκεκριμενο ταξιδι, δυσκολο?
-
Γενικά γυρίζω
Δεν είναι δύσκολο, μια ευθεία είναι Απλά το να πας με αμάξι στο άμστερνταμ θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Υπάρχουν καλύτεροι προορισμού για road trip IMO.
Θέλετε σώνει και καλά άμστερνταμ ή σώνει και καλά αμάξι? -
Kαι τα δυο
Απο οτι υπολογιζω οι βενζινες θα στοιχισουν γυρω στα 300-400 ευρω πηγαινε-ελα(1500 χλμ ειναι).Καμια 300αρα το καραβι.Διαμονη τσαμπα γιατι ειναι καποιος γνωστος και 100 ευρω τα διοδια(?).
Θα ειμαστε ομως 4 ατομα οποτε αν τα διαιρεσεις δεν βγαινουν και πολλα .Τα λεω σωστα ή λεω μαλακιες?
-
Να πεις του γνωστού να κοιτάξει για πάρκινγκ, γιατί αυτό θα στοιχίσει τα περισσότερα
Βενζίνες γύρω στα 350, καράβι ανάλογως, διόδια κάτω από 100
Αν είστε και δύο οδηγοί και έχετε κουράγιο να μείνετε μες το αμάξι κανα 18ωρο δεν χρειάζεται να υπολογίσετε και ξενοδοχείοΒουρ
φεύγω να πάω σπίτι να φάω τπτ, άλλες απορίες το βραδάκι
-
Eυχαριστω.
-
Ούφ...μόλις επέστρεψα κι εγώ από Σκωτία. Φιλοδώρησα τον audάκο με άλλα 7.500 ξεκούραστα και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα αλλά άξιζε τον κόπο.
@ Mirage: Η Τοσκάνη είναι πολύ όμορφη. Αν τριγυρίσεις τη Φλωρεντία και έχεις χρόνο για ημερήσιες εκδρομές υπάρχουν αρκετές επιλογές. Cinque terre) (αν και ανήκει στη Liguria και όχι στην Τοσκάνη), Siena, San Gimignano και Assisi. Όλα αξίζουν αλλά αν ήθελα να ξαναπάω σε κάποιο αυτό θα ήταν το πρώτο. Και για του λόγου το αληθές, μια φωτογραφία από Vernazza, ενός εκ των 5 χωριών....
p.s. Ευτυχώς στο St Gottard δεν κυκλοφορούσε ψυχή και το πέρασα αέρας. Με όσα διάβαζα είχα τρομοκρατηθεί
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
η κρατηση εγινε 28 ιουλιου για ταξιδι 14-25 αυγουστου.
το ηγουμενιτσα μπαρι ηταν λιγο φτηνοτερο αλλα περισσοτερες ωρες στο καραβι.
τα υπολοιπα superfast, ανεκ κλπ εβγαιναν πανω απο 320 οπου και αν κοιταξα.
ισως αν μπορουσα να κλεισω-προγραμματισω το ταξιδι νωριτερα να ηταν και καλυτερες οι τιμεςΟ τελικός προορισμός που ήταν?
προορισμός ηταν το σαλερνο costiera amalfitana αν το θυμαμαι καλα και ανεβασμα μετα προς ρωμη
-
Eγώ μόλις πάτησα Σκωτία
Όλα καλά, ευτυχώς δεν είχα κίνηση, γιατί στο ρεύμα καθόδου λόγω bank holiday γινόταν της πόπης.Φιλοδωρήθηκα με 2 κλίσεις παρκαρίσματος στο Λονδίνο, τις συνδέω με Κάιρο
Στο οδήγημα την πάλεψα μια χαρά (αν και πρέπει να με ζωγράφισε μια καμερούλα κάπου)
Λονδίνο γλασκώβη 5,5 ώρες
Αν πετύχαινες και τώρα κίνηση στο τούνελ θα ήσουν γκαντέμης
Αν μπεις, γράψε μου καμια φοιτητοπεριοχή με pub ή ο,τιδήποτε άλλο για τις ηλικίες μας -
Δεν ξέρω σε ποιες ηλικίες αναφέρεσαι και γιατί αλλά νομίζω πως το μέρος που ψάχνεις είναι η Ashton Lane (σοκάκι πίσω από την Byres Road). Εκεί κυρίως μαζεύεται φοιτητόκοσμος (που είναι και κοντά στο πανεπιστήμιο).
5,5 ώρες για Γλασκώβη;;;;; Ετοιμάσου να φτιάξεις το προσωπικό σου άλμπουμ από κλήσεις (ειδικά Σκωτία πρόσεχε πολύ πως οδηγείς και να τηρείς ευλαβικά τα όρια γιατί δεν αστειεύονται καθόλου!)
Καλά να περνάς κι ό,τι χρειαστείς πες μου
-
Πως με καταλαβαίνεις
Σήμερα θα κάτσω μέσα για να ανακτήσω δυνάμεις, αύριο θα κάνω το ντού
Γενικά ακολουθούσα τη ροή της κυκλοφορίας, προς το γρήγορο
ΤΟ πατάγανε όλοι οι δεξιοί (στη λωρίδα εννοώ )Σε κάποια φάση όμως, μας ζωφράφισε όλους ένα τέτοιο
ΓΙα να μή νομίζει ότι μόνο αυτός βγάζει ωραίες φωτό -
Πφφ μα καλά με πόσα έτρεχες στην* δεξιά*;
-
στο νησί το πατάνε οι δεξιοί σου λέω
Νιώθω έξω απ τα νερά μου -
Σε κάποια φάση όμως, μας ζωφράφισε όλους ένα τέτοιο
Είχες μπει Σκωτία; Η φωτογραφία μου φέρνει λίγο σε Carlisle
Αν είχες μπει (μακάρι να βγω ψεύτης) φοβάμαι πως θα πρέπει να κάνεις μια νέα σύνδεση με ΚάιροΜην ξεχάσεις να πας για Ινδικό. Η Γλασκώβη θεωρείται η βασίλισσα του Curry...
Εγώ τίμησα 2 φορές το μπουφέ του ashoka στο Quay (edit: έχει και στην Ashton Lane). Λογικές τιμές (10,45 το μπουφέ) και σχετικά μεγάλη ποικιλία. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σε κάποια φάση όμως, μας ζωφράφισε όλους ένα τέτοιο
Είχες μπει Σκωτία; Η φωτογραφία μου φέρνει λίγο σε Carlisle
Αν είχες μπει (μακάρι να βγω ψεύτης) φοβάμαι πως θα πρέπει να κάνεις μια νέα σύνδεση με Κάιρο
ναι, είμαι σκωτία πλέον
Σου έχουν στείλει κλίσεις με ελληνικά νούμερα?
Απ όσο ξέρω δεν παίζει με το νησί τέτοια πατένταΜην ξεχάσεις να πας για Ινδικό. Η Γλασκώβη θεωρείται η βασίλισσα του Curry...
Εγώ τίμησα 2 φορές το μπουφέ του ashoka στο Quay (edit: έχει και στην Ashton Lane). Λογικές τιμές (10,45 το μπουφέ) και σχετικά μεγάλη ποικιλία.Πήγα σε ένα ουσικόμπαρο το pot still στην Hope street
http://www.scotchwhisky.net/bars/potstill.htmΘ Ε Ι Κ Ο
Αν είχε τέτοιο στο Eindhoven παίζει να είχα γίνει αλκοολικός -
Μια χαρά δικτυώθηκες βλέπω
Κλήση δεν έχω πάρει ούτε με Ελληνικές ούτε με Σκωτσέζικες πινακίδες αλλά έχει να κάνει με το ότι συνήθως οδηγώ σαν . Έχω ακούσει πάντως πως έχει 'ανοίξει' το σύστημα και πως σε εντοπίζουν όπου κι αν είσαι. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος όμως ότι ισχύει στην πράξη.
Στο highway υπάρχουν αρκετοί Σκωτσέζοι που εκ συστήματος πηγαίνουν με 80+ και δεν έχουν φάει ποτέ κλήση. Πιο πολύ τους ενοχλούν οι απότομες αλλαγές πορείας χωρίς φλας παρά το speeding (μέχρι ενός ορίου). Μέσα στην πόλη πάντως καλό είναι να τηρείς τα όρια, ακόμα και σε σημεία που φαίνονται αστεία. Γνωστός μου είχε φάει κλήση με 43 μίλια σε όριο 40, όχι από σταθερή κάμερα αλλά από μπάτσμαν με φορητή. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eγώ μόλις πάτησα Σκωτία
Όλα καλά, ευτυχώς δεν είχα κίνηση, γιατί στο ρεύμα καθόδου λόγω bank holiday γινόταν της πόπης.Φιλοδωρήθηκα με 2 κλίσεις παρκαρίσματος στο Λονδίνο, τις συνδέω με Κάιρο
Στο οδήγημα την πάλεψα μια χαρά (αν και πρέπει να με ζωγράφισε μια καμερούλα κάπου)
Λονδίνο γλασκώβη 5,5 ώρες
Αν πετύχαινες και τώρα κίνηση στο τούνελ θα ήσουν γκαντέμης
Αν μπεις, γράψε μου καμια φοιτητοπεριοχή με pub ή ο,τιδήποτε άλλο για τις ηλικίες μαςΤο βρετανικό κράτος σε ευχαριστεί για την άμεση συνεισφορά σου στους δύσκολους καιρούς που διανύει
-
Eidika to vretaniko kratos tha parei ta @ mou
-
@ drifter
Κανένα ουίσκυ θα μας καβαντζάρεις ρε?? 12άρι και πάνω....με το αζημίωτο βέβαια...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες