-
Στο gottard είχε φάει την ίδια πίκρα ο πατέρας μου, ελπίζω την Δευτέρα να μην έχω τετοια κηδεία
Και δεν υπάρχει παρακαμψη γι αυτό το τουνελ ρε γμτΕϊχε δώσει σημάδια νωρίτερα μάριε ότι θα έχει μποτιλιάρισμα μάριε? (πινακιδες κλπ)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στο gottard είχε φάει την ίδια πίκρα ο πατέρας μου, ελπίζω την Δευτέρα να μην έχω τετοια κηδεία
Και δεν υπάρχει παρακαμψη γι αυτό το τουνελ ρε γμτΕϊχε δώσει σημάδια νωρίτερα μάριε ότι θα έχει μποτιλιάρισμα μάριε? (πινακιδες κλπ)
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα καθημερινή, εγώ Παρασκευή πρωϊ που πέρασα - όταν κατέβαινα Ελλάδα - ήταν ΟΚ.....
Κανένα σημάδι νωρίτερα, καμμιά πινακίδα....
-
Thx for the update
Πολύ καλός χρόνος anyway
-
Εγώ στο κατέβασμα αν και καθημερινή αν και μεσημέρι είδα στο αντίθετο ρεύμα καμια 10αρα χλμ μποτιλιάρισμα. Ελπίζω να την γλιτώσεις
-
Τώρα τελειώνουν οι διακοπές οπότε είναι λογικό να υπάρχουν μποτιλιαρίσματα στη νότια είσοδο του τούνελ από αυτούς που επιστρέφουν. Δευτέρα και με κίνηση από βορά προς νότο μάλλον απίθανο να έχει τόση κίνηση. Υπάρχει και εναλλακτική διαδρομή, από Zurich-Chur-San Bernardino, αλλά αξίζει όταν το μποτιλιάρισμα στην είσοδο του τούνελ είναι πάνω από 1.5 ώρα. Προειδοποιητικές πινακίδες δεν υπάρχουν, το καλύτερο είναι να ακούς τις πληροφορίες στο Radio DRS στην ελβετία (αν ξέρεις γερμανικά), όταν έχει μποτιλιάρισμα λένε πόση ώρα αναμονή έχει πριν το τούνελ, και να αποφασίζεις αναλόγως.
Επίσης υπάρχει και παράκαμψη πάνω από τα βουνά, το Gotthard Pass, πολύ ωραία διαδρομή, ανοικτή μόνο το καλοκαίρι. Αλλά όταν έχει μποτιλιάρισμα οι τοπικές αρχές κλείνουν τις εξόδους του αυτοκινητοδρόμου κι έτσι δεν μπορείς να παρακάμψεις το μποτιλιάρισμα.
-
Eυχαριστώ για την πληροφορία (από νότο έρχομαι κι εγώ για την επιστροφη)
Στην bellinzona βάζω βενζίνα και είναι ακριβώς πριν τη διασταύρωση για Chur, ίσως μπορώ να ρωτήσω εκεί τί γίνεται στο st gottardΉ να βασιστώ στα άπταιστα ολλανδικά μου και να αποκρυπτογραφίσω το rds
-
Εγώ κατεβαίνω στις 20 από Σκωτία για να πάρω το καράβι στις 29 από Ancona αλλά επειδή το κατεβαίνω τουριστικά θα φροντίσω να αποφύγω το st Gotthard. Από Stelvio pass έχει περάσει κανείς; Αξίζει;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Εγώ κατεβαίνω στις 20 από Σκωτία για να πάρω το καράβι στις 29 από Ancona αλλά επειδή το κατεβαίνω τουριστικά θα φροντίσω να αποφύγω το st Gotthard. Από Stelvio pass έχει περάσει κανείς; Αξίζει;
Μπορείς να δείς και ένα επεισόδιο του TG που ψάχνανε την ιδανική διαδρομή. Για μένα αξίζει αν πας τουριστικά. Φυσικά προσθέτεις πολλές ώρες στο ταξίδι σου. -
Άσχετη εντελώς με τον προορισμό σου, φοβερή σαν διαδρομή
δώσε λίγο πληροφορίες για καράβι αγγλία αν θες και για μέρη σκωτία που θα μπορούσα να δώ, μιας και ε΄χω ένα συνέδριο στη Γλασκώβη και μετά θέλω να κάτσω 3-4 μέρες να δώ τα highlands
-
Δεν είναι τόσο άσχετο το πέρασμα γιατί θα περάσω πρώτα από Leiden και μετά θα αρχίσω την κατάβαση, όχι απαραίτητα κατά μήκος της νοητής ευθείας
Για το καράβι μπορώ να σου πω μόνο πως πέρασα από Dunkirk με τη Norfolk lines και έκλεισα εισιτήρια από το site της εταιρείας (εδώ). Το εισιτήριο μας ήρθε γύρω στα 90 ευρώ για 2 άτομα με αυτοκίνητο (return), αλλά η τιμή του είναι ανάλογη της ώρας που θα περάσεις (πριν από 2 χρόνια που είχα περάσει είχα πληρώσει 75 ευρώ για λίγο διαφορετικές ώρες). Το πέρασμα διαρκεί γύρω στη μία ώρα και 45 λεπτά.
Σκωτία υπάρχουν πολλά πράγματα να δει κανείς αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό τι αρέσει στον καθένα γι αυτό είναι δύσκολο να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Διάβασε αυτό το topic για αρχή και κάνε μια αναζήτηση στο forum του site, θα σε βοηθήσει πολύ.
Η αγαπημένη μου διαδρομή είναι αυτή και επιστροφή Γλασκώβη από Α82 κατά μήκος της Loch Ness, Fort William, πέρασμα από Glencoe (μπορεί να δεις και ελαφάκια να διασχίζουν το δρόμο ) και Loch Lomond (ή και τούμπαλιν η διαδρομή).
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Βασικά με ενδιαφέρουν γραφικές διαδρομές και παραδοσιακές πόλεις.
Εννοείται ότι θα επισκευθώ αποστακτήρια (πχ σκεφτόμουν το ΟΒΑΝ) και έλεγα να περάσω και σε κάποιο νησί (νομίζω για το isle of skye θες μια γέφυρα στην οποία εκτός εποχής δεν πληρώνεις καν διόδια?)Αν έχεις άλλες γραφικές διαδρομές πλζ μοιράσου τες
Από ομορφιές, αξίζει να τραβήξω βόρεια πάνω απ το Iverness?επίσης απ το dover μέχρι γλασκώβη πόσες ώρες να υπολογίζω?
Ευχαριστώ και πάλι
-
Eυχαριστώ για την πληροφορία (από νότο έρχομαι κι εγώ για την επιστροφη)
Στην bellinzona βάζω βενζίνα και είναι ακριβώς πριν τη διασταύρωση για Chur, ίσως μπορώ να ρωτήσω εκεί τί γίνεται στο st gottardΉ να βασιστώ στα άπταιστα ολλανδικά μου και να αποκρυπτογραφίσω το rds
A συγγνώμη, κατάλαβα ότι πας προς το νότο (μάλλον επειδή εγώ ετοιμάζομαι να πάω προς το νότο). Ναι, τότε μπορεί να πετύχεις κίνηση. Άκου το RDS, έχει ταμπέλες στην άκρη του δρόμου που λέει σε ποιες συχνότητες πιάνει, ή ρώτα εκεί που θα βάλεις βενζίνη. Η εναλλακτική διαδρομή είναι τότε προς San Bernardino-Chur-Zurich-Basel, είναι και πιο ωραία διαδρομή.
Σε αυτό το λινκ http://www.tcs.ch/main/de/home/verkehrs ... stand.html μπορείς να δεις την τρέχουσα κατάσταση στους δρόμους της ελβετίας, δε βοηθάει πολύ βέβαια αν δεν έχεις ίντερνετ εκείνη την ώρα, αλλά μπορείς να ρίξεις μια ματιά τις μέρες πριν το ταξίδι σου για να δεις τι παίζει. Καλό ταξίδι σε κάθε περίπτωση και υπομονή αν έχει κίνηση.
-
Thx a lot!
Θα αγγαρέψω την μικρή να μπει στο ίντερνετ και να μου πει -
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Βασικά με ενδιαφέρουν γραφικές διαδρομές και παραδοσιακές πόλεις.
Εννοείται ότι θα επισκευθώ αποστακτήρια (πχ σκεφτόμουν το ΟΒΑΝ) και έλεγα να περάσω και σε κάποιο νησί (νομίζω για το isle of skye θες μια γέφυρα στην οποία εκτός εποχής δεν πληρώνεις καν διόδια?)
Αν έχεις άλλες γραφικές διαδρομές πλζ μοιράσου τες
Από ομορφιές, αξίζει να τραβήξω βόρεια πάνω απ το Iverness?
επίσης απ το dover μέχρι γλασκώβη πόσες ώρες να υπολογίζω?
Ευχαριστώ και πάλιΣτο Oban έχω πάει αλλά δεν έχω επισκεφτεί το αποστακτήριό του. Γενικά τα αποστακτήρια στη Σκωτία είναι όπως τα περίπτερα στην Αθήνα (εντάξει, λέμε τώρα), οπότε δε θα δυσκολευτείς να βρεις κάποιο. Εγώ πήγα πριν από 3-4 μέρες στο αποστακτήριο του Tobermory, στο Isle of Mull αλλά ενώ ήταν ανοικτό δεν ήταν σε εξέλιξη η παραγωγική διαδικασία και έτσι δε μπήκα. Πιστεύω πως μια εκδρομή στο Isle of Mull αξίζει τον κόπο, αν και πιστεύω πως η διαδρομή που σου ανέφερα πιο πάνω είναι η πιο αντιπροσωπευτική για να γνωρίσεις τα highlands. Ειδικά το πέρασμα από Glencoe και η διαδρομή δίπλα στη Loch Lomond είναι must. Αν όμως έχεις διάθεση για περισσότερα μίλια, μπορείς να πας στη χερσόνησο Ardnamurchan και να περάσεις από το Kilchoan στο Tobermory. Άγρια φύση, όμορφα τοπία, πολύ στενοί δρόμοι (με τα χαρακτηριστικά passing points). Προσωπικά θα την προτιμούσα αυτή τη διαδρομή από το να πάω βόρεια του Inverness.
Από πόλεις που αξίζουν ενδεικτικά σου αναφέρω το St Andrews και το Aberdeen, (στην Ανατολική ακτή όλες αυτές). Στο Isle of Skye είχα πάει πριν από 10 χρόνια ακριβώς και μου άρεσε πολύ. Δεν ξέρω όμως αν έχεις αρκετές μέρες.
Από Dover Γλασκώβη εγώ έκανα 11 ώρες (με 3 ολιγόλεπτες στάσεις στα services για φαγητό και βενζίνη). Είχε αρκετή κίνηση όμως τόσο στον περιφερειακό του Λονδίνου όσο και στα ring roads του Birmingham και του Manchester.
Πότε ανεβαίνεις με το καλό; -
Κάποια πρόταση για 3ήμερο στην Κορνουάλη (αφετηρία και επιστροφή στο Heathrow) ?
-
1-4 είναι το συνέδριο, θα φύγω κυριακή βράδυ και λέω να γυρίσω γύρω στις 8
Ευχαριστώ και πάλι, αν ξανακατέβεις Ολλανδία ή όταν γυρίζεις κι έχεις χρόνο, στείλε κανα πμ
-
Δεν κάνει τίποτα
21 με 24 θα είμαι Ολλανδία. Θα το προσπαθήσω το pm αν και δεν ξέρω τι πρόγραμμα μας επιφυλάσσουν εκεί.
-
Aν μιλάς για Αύγουστο, δεν θα έχω φτάσει ακόμα πάνω
-
Πράγματι, για Αύγουστο μιλούσα
Πολύ όμορφο το Leiden btw. Αυτό μου με εξέπληξε ευχάριστα ήταν το Gent στο Βέλγιο. Πολύ όμορφη Πανεπιστημιούπολη
Καμία ιδέα για καλοκαιρινό προορισμό στη διαδρομή Heidelberg - Ancona (για 2-3 μέρες); -
To leiden είναι πανέμορφο, μικρογραφία του άμστερνταμ
Για προορισμούς, κοίτα κάτι σε ελβετία ή βόρεια Ιταλία
Βέρνη μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά 3 μέρες είναι πολύΜάλλον Περιοχή como στις λίμνες θα μέτραγε
(που δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάω )
Μήπως πέρασες καθόλου απο βέλγιο? Antwerpen τελείωσαν τα έργα? Σε όλη την περιοχή γινόταν κόλαση και θέλω να δω πως θα πάω για να πάρω το καράβι
Για να πας απ το calais ολλανδία πως πήγες?edit: και στρασβούργο μιας και είσαι δίπλα αν δεν έχεις πάει επιβάλλεται να πας
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες