-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τελευταίες προετοιμασίες ταξιδιού.
Έχουμε και λέμε.
Προμηθευτήκαμε: Πράσινη κάρτα ασφάλισης και φωσφορίζον γιλέκο καθότι ο φίλος mirage μ'ενημέρωσε πως είναι υποχρεωτικό σε κάποιες χώρες. Πυροσβεστήρα , τρίγωνο, φακό, φαρμακείο, απιονισμένο νερό, 1 λίτρο λαδάκι, αντιπαγωτικό παρμπρίζ, ξύστρα χιονιού, 2 - 3 κεράκια ρεσώ, αναπτήρα, gps και μπόλικα cds
Αύριο θα προμηθευτώ και redbull, νεράκια και σαντουιτσάκια κρύα .10:30 πρωϊ Πέμπτης φτάνω ancona και από κει πρώτα ο Θεός θα το επιχειρήσω σερί μέχρι heidelberg απόσταση 1020 χλμ ειδάλλως μόλις μπω ελβετία βρίσκω ένα ξενοδοχείο και γρούβα .
Ο θανίξ μ'ενημέρωσε πως μόλις μπώ από ancona σε autostrada παίρνω ένα χαρτάκι χωρίς να πληρώσω και λίγο πριν φτάσω Ελβετία εκεί πληρώνω για όση απόσταση διένυσα.
Την βινιέτα της Ελβετίας από πού θα την προμηθευτώ, πριν μπω Ελβετία ή ακριβώς στα σύνορα? Έχει ειδικά μηχανήματα?
Ρώτησα και στην Πειραιώς και μου είπαν πως με χρεωστική κάρτα (όχι πιστωτική) που γράφει visa-electron μπορώ να πληρώνω βενζινάδικα-διόδια.
Ξέχασα κάτι?
Καλα δε το πιστευω.....Στις 7 Μαρτιου θα κανω ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ταξιδι οδικως αλλα με προορισμο καμμια 50 χλμ ποιο βορεια στην Φρανκφουρτη.Φιλε-συμπολιτη Κωνσταντινε please κρατα με ενημερο γιατι ειμαι πανω κατω στην ιδια κατασταση αγνοιας με σενα και θελω να το κανω σε μια μερα με το ιδιο καραβι 10:30 το πρωι,ξαφνικα εγινες ο σωτηρας μου .
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου δώσατε
Να είστε καλά. Ό,τι άλλο σκεφτείτε μέχρι αύριο εδώ είμστε βεβαίως@nosferatu θα ενημερώσω αν και ακόμα εκεί θα είμαι όταν φεύγεις
Και γω πρωϊ φτάνω ancona 10:30. -
Σε ποιές χώρες από Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία πρέπει να έχω τα φώτα ανοικτά την ημέρα?
-
Έχε τα παντού, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι
-
όπως τα λέει ο λάτρης του i30 (εγώ το έβγαλα από την υπογραφή, δεν άντεξα )
ααααχ, ελβετία
ίσως το ωραιότερο road trip που έκανα, και ας είχα και σπέσιαλ αμάξι -
Θενξ παιδιά!
-
Ελβετία θα μείνεις σε ΕΟ ή θα πιάσεις επαρχιακούς;
-
ΕΟ Κων/νε. Θα προσπαθήσω να φτάσω σερί Χαϊδελβέργη. Αν νιώσω πολύ κουρασμένος θα βάλω στο gps κανένα ξενοδοχείο να πάω να κοιμηθώ και την επομένη συνεχίζουμε
Μιλούσα πριν λίγο με αδελφό και ψιλοσχεδιάζαμε διαδρομή. Από Χαιδελβέργη θα πάμε Φρνακφούρτη σε φίλους οικογενειακούς όπου παρεμπιπτόντως τώρα εκεί είναι και οι γονείς ταξίδι Μετά στα λουτρά του Μπάντεν - Μπάντεν, στον ανθρακωρύχο , και μετά Νυρεμβέργη, Σάλτσμπουργκ, Βιένη και στην επιστροφή μάλλον μια μέρα Φλωρεντία.
-
-
ΕΟ Κων/νε. Θα προσπαθήσω να φτάσω σερί Χαϊδελβέργη. Αν νιώσω πολύ κουρασμένος θα βάλω στο gps κανένα ξενοδοχείο να πάω να κοιμηθώ και την επομένη συνεχίζουμεΜιλούσα πριν λίγο με αδελφό και ψιλοσχεδιάζαμε διαδρομή. Από Χαιδελβέργη θα πάμε Φρνακφούρτη σε φίλους οικογενειακούς όπου παρεμπιπτόντως τώρα εκεί είναι και οι γονείς ταξίδι Μετά στα λουτρά του Μπάντεν - Μπάντεν, στον ανθρακωρύχο , και μετά Νυρεμβέργη, Σάλτσμπουργκ, Βιένη και στην επιστροφή μάλλον μια μέρα Φλωρεντία.
Σπέσιαλ
-
....Μετά στα λουτρά του Μπάντεν - Μπάντεν....Πέρασα πριν από 3 μήνες από Baden-baden και αισθάνομαι πως έχασα το χρόνο μου. Θα σου συνιστούσα να διαθέσεις περισσότερο χρόνο στα υπόλοιπα μέρη που αναφέρεις ή να επιλέξεις κάποιον άλλο σταθμό (π.χ. πηγαίνοντας Salzburg να σταματήσεις στο κάστρο Neuschwanstein)
Αν τελικά αποφασίσεις πως θέλεις να πας Baden-Baden, μην παραλείψεις να περάσεις από εδώ. Πιστεύω πως αξίζει (πρόσεξε όμως τις ημέρες που θα πας γιατί δεν είναι όλες το ίδιο )! -
Αιντε ξεκινάμε για το 3ήμερο από Θεσσαλονίκη-Σκόπια-Βελιγράδι μέχρι Νόβισαντ....
Μακάρι να είναι και ο καιρός καλός και να μην μας πιάσουν χιόνια, γιατί βαριέμαι αφάνταστα τις αλυσίδες!Εxtra Tip
Εξασφαλισμένα εισητήρια για Σάββατο βράδυ στο απόλυτο ντέρμπι της Σερβίας Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας! -
Σε ποιές χώρες από Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία πρέπει να έχω τα φώτα ανοικτά την ημέρα?Ο ιταλικός και ο αυστριακός ΚΟΚ σε υποχρεώνουν να έχεις τα μεσαία φώτα ανοιχτά πάντα!!!
Ο ελβετικός ΚΟΚ αναφέρει για χρήση φώτων μόνο σε συνθήκες φτωχού φωτισμού.
Ο γερμανικός ΚΟΚ δεν κάνει καμμία νύξη για χρήση φώτων την ημέρα. Όμως αρκετοί στην autobahn
επειδή οι ταχύτητες που αναπτύσονται είναι εξαιρετικά υψηλές, (τόσο ως μέγιστες, όσο και μέσες ωριαίες)
ανάβουν τα φώτα.Να τονίσω εδώ, μη διανοηθείτε να ανάψετε τα προβολάκια ομίχλης χωρίς να υπάρχει ομίχλη ή καταρακτώδη βροχή. Οι δικαιολογίες δεν ήξερα, δεν κατάλαβα δεν περνάνε στους Ευρωπαίους.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
....Μετά στα λουτρά του Μπάντεν - Μπάντεν....
Πέρασα πριν από 3 μήνες από Baden-baden και αισθάνομαι πως έχασα το χρόνο μου. Θα σου συνιστούσα να διαθέσεις περισσότερο χρόνο στα υπόλοιπα μέρη που αναφέρεις ή να επιλέξεις κάποιον άλλο σταθμό (π.χ. πηγαίνοντας Salzburg να σταματήσεις στο κάστρο Neuschwanstein)
Αν τελικά αποφασίσεις πως θέλεις να πας Baden-Baden, μην παραλείψεις να περάσεις από εδώ. Πιστεύω πως αξίζει (πρόσεξε όμως τις ημέρες που θα πας γιατί δεν είναι όλες το ίδιο )!Από το Neuschwanstein πέρασα καλοκαίρι πριν 2 χρόνια και είναι πραγματικά απίστευτη εμπειρία. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ πόσο απίστευτα όμορφο θα είναι τέτοια εποχή αν έχει και τίποτε χιόνια!!!
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Αιντε ξεκινάμε για το 3ήμερο από Θεσσαλονίκη-Σκόπια-Βελιγράδι μέχρι Νόβισαντ....
Μακάρι να είναι και ο καιρός καλός και να μην μας πιάσουν χιόνια, γιατί βαριέμαι αφάνταστα τις αλυσίδες!Εxtra Tip
Εξασφαλισμένα εισητήρια για Σάββατο βράδυ στο απόλυτο ντέρμπι της Σερβίας Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας!Περιμενω νεα απο τη διαδρομη. Κυριως αν εξακολουθει η Σερβια στον Ε75 να ειναι χαλαρη απο μπλοκα και αν τα διοδια στα Σκοπια ειναι ευρώ.
Α και τι γινεται με την ασφαλεια υγειας. -
Απ το μπλόκα που διάβαζα μια ανταπόκριση τις προάλλες, τα διόδια είναι ακόμα σε ευρώ(γιατί να αλλαξουν?) και ζητάν κάρτα υγείας.
Τα μπλόκα στη Σερβία ήταν χαλαρά, και πρέπει να προχωράει και το κομμάτι προς Ουγγαρία -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εξασφαλισμένα εισητήρια για Σάββατο βράδυ στο απόλυτο ντέρμπι της Σερβίας Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας!Περιμενω νεα απο τη διαδρομη. Κυριως αν εξακολουθει η Σερβια στον Ε75 να ειναι χαλαρη απο μπλοκα και αν τα διοδια στα Σκοπια ειναι ευρώ.
Α και τι γινεται με την ασφαλεια υγειας.teris3 εννοείται περοιμένουμε νεα, μια που θα κανω κι εγω τη διαδρομή το Πασχα.
Τι ειναι η καρτα υγείας;
Ξερει κανεις ποτε εχουν Πασχα οι Σερβοι φετος;
Κανα καλο ξενοδοχείο στο Βελιγραδι; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Περιμενω νεα απο τη διαδρομη. Κυριως αν εξακολουθει η Σερβια στον Ε75 να ειναι χαλαρη απο μπλοκα και αν τα διοδια στα Σκοπια ειναι ευρώ.
Α και τι γινεται με την ασφαλεια υγειας.Eννοείται θα έχω νέα, η ασφάλεια υγείας τί είναι?
Μιας και σε ενδιαφέρουν τα μπλόκα σου λέω το εξής σκηνικό.
Χριστούγεννα με κολλητό στο Μπάνσκο και γυρίζουμε πίσω με Mini Cooper S σχετικά χαλαρά.
Εννοείται μας στματούν Βούλγαροι σε μπλόκο και εννοείται μας κόβουν κλήση και θέλουν € εκείνη την στιγμή (όλα στην τσέπη τους θα πήγαιναν φυσικά)
Εμέις διαμαρτυρόμαστε αλλά είναι ανένδοτοι, τους κάνουμε και παζάρια αλλά μας κάνουν τους ζόρικους.
Εκέινη την στιγμή ο δικός μου λέει ' κάτσε να δοκιμάσω να πάρω έναν φίλο μου που σπουδάζει Σόφια και ανεβοκατεβαίνει συνέχεια να μας πεί τί να κάνουμε..'
ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Με το που βάζει το κινητό στο αυτί και καλεί ο φίλος μου, αυτοί πανικοβάλλονται και έρχονται από πάνω μας και αρχίζουν 'Ποιον πέρνετε τηλέφωνο? Να το συζητήσουμε ρε παιδιά...κλείστε το τηλέφωνο σας παρακαλώ...'
Και καπάκι σχίζουν την κλήση και μας διώχνουν! Είχαμε μείνει παγωτό...Προφανώς έχοντας επίγνωση της παρανομίας τους, φοβήθηκαν μην πέρναμε κανάν δικό μάς μαφία Βούλγαρο, οπότε κότεψαν...τί να πώ...
-
η καρτα ειναι πληρωμενη ασφαλεια για να μην επιβαρυνθει το κρατος σε περιπτωση που παθεις τπτ...
γνωριζει κανεις ποσο κοστιζει αυτη ανα ημερα? η εστω για 5 μερες ας πουμε...
-
bebes οι Σερβοι ειναι ορθοδοξοι, αρα εχουν μαζι μας Πασχα.
teris3 σαν τα μπλοκα και τα ορια της Βουλγαριας δεν ειδα αλλού. Ή μαλλον είδα στη Σερβία αλλα στους επαρχιακους δρομους (9 μπλόκα σε μια διαδρομή 3 ωρών τι σας λεει; ). ΣΕ ΟΛΕΣ ομως αυτες τις χωρες παιζουν φωτα στα μπλοκα. Εχε το νου σου.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες