-
Ο χρήστης geoval έγραψε:
Θα ξεκινήσω απο Αθήνα ,και για αυτό υπολογίζω έναν ύπνο ,κάπου στην μέση.. ή και λίγο πιο μετά. Αν ξεκινήσω κατά τις 5-6 το πρωί είναι εφικτό ? έχω astra 1400 και γενικα οδηγώ χαλαρά.ειναι περιπου 1500 χιλιομετρα
αν ξεκινησεις στις 6 το πρωι, μεχρι τις 9 το βραδυ ειναι 15 ωρες. πας και δεν πας.
http://goo.gl/maps/jjTLwαν εχεις 'ταξιδιωτικο χαρακτηρα' κανεις σταση στο Βελιγραδι και βλεπεις και την πολη
Αν απλα θελεις να πας, μπορεις να μεινεις σε ενα Μοτελ απο τα πολλα που εχει πανω στο δρομο
μπορεις να ψαξεις και απο το booking.com βαζοντας πολεις ή κομωπολεις που βλεπεις στη διαδρομη
-
Κάνε στάση Βελιγράδι γιατί είναι πολύ ωραία πόλη και για μένα καλύτερη από το Ζάγκρεμπ.
-
Ταξιδιωτικο χαρακτήρα εχω ,αλλα στην προκειμενη παω για δουλεια ,οσο γίνεται στο ''φτερό'' μάλιστα .
όσο αφορα τα μοτέλ πανω στο δρομο μου ,ισχειει αυτο που διαβαζω για κλειστα παρκιν κτλ.. ? -
καλησπερα παιδια!Θα κανω ενα ταξιδι απο Σουηδια Ελλαδα!Οποιος μπορει να με βοηθησει να μου πει οτιδηποτε!Εχω ενα χοντα ταιπαρ!Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης pantoufliss έγραψε:
καλησπερα παιδια!Θα κανω ενα ταξιδι απο Σουηδια Ελλαδα!Οποιος μπορει να με βοηθησει να μου πει οτιδηποτε!Εχω ενα χοντα ταιπαρ!Ευχαριστω!καταρχάς θα έρθεις με άλλο αμάξι!
-
γιατι το λες αυτο;για τα καυσιμα;
-
καλησπερα παιδια!Θα κανω ενα ταξιδι απο Σουηδια Ελλαδα!Οποιος μπορει να με βοηθησει να μου πει οτιδηποτε!Εχω ενα χοντα ταιπαρ!Ευχαριστω!καλημερα.
σε ποια πολη μενεις κ που ακριβως στην ελλαδα θελεις να πας?θες καραβι απο τρελεμποργκ για ροστοκ ή να περασεις γεφυρα μαλμε κ να βγεις δανια? -
καλημερα!Στοκχολμη μενω και θελω να κατεβω θεσσαλια!Δεν το εχω ξανα κανει αυτο το ταξιδι!Εαν εσυ το εχεις κανει απο που με προτεινεις καλυτερα?Ευχαριστω και συγνωμη που απαντω λιγο αργα!
-
καλημερα!Στοκχολμη μενω και θελω να κατεβω θεσσαλια!Δεν το εχω ξανα κανει αυτο το ταξιδι!Εαν εσυ το εχεις κανει απο που με προτεινεις καλυτερα?Ευχαριστω και συγνωμη που απαντω λιγο αργα!ελα,νο προμπ κ απο στοκχολμη ανεβοκατεβηκα οταν εργαζομουν εκει.εισαι στα 3χιλ χλμ συν πρπ.
με το διλιτρο που εχεις να υπολογιζεις πρπ στα 500ε καυσιμα.αν φορας χειμερινα με καρφια εχε υποψιν οτι οι γερμανοι δεν τα δεχονται.(εγω παντως χειμωνες με καρφια κατεβαινα κ δεν μου ετυχε ποτε ελεγχος).
επι του θεματος η διαδρομη που σου προτεινω ειναι μαλμε-γεφυρα(40ε)-δανια(γκενστερ για ροστοκ,70ε το καραβι κ 2ωρες πρπ),το κοβεις για βερολινο κ μετα δρεσδη.τσεχια-σλοβακια-ουγγαρια-σερβια-σκοπια-ευζωνοι.τον Ε55 ακολουθεις.
αν εισαι μονος θα κανεις υποχρεωτικα 2 διανυκτερευσεις.εγω συνηθως οταν εμενα στοκχολμη εκανα δρεσδη κ βελιγραδι.(αμα ξεκινησεις ξημερωματα).
να φυγεις φουλαρισμενος απο σουηδια γιατι η γερμανια εχει 1.70 το λιτρο κ οχι 1.25.
παντως να ξερεις οτι οδικως μαζι με διανυκτερευσεις κ τα συναφη θα σου φυγουν 700ε.
παιζει κ απο αυστρια κ αουτομπαν αλλα περνας αλπεις,ειναι πρπ τα ιδια χλμ,απλα λογω χειμωνα πιθανον να πηγαινεις κ με 40 για πολλα χλμ.κ δεν το συνιστω με τπτ.εχω φαει ηττες ακομα κ τον μαιο.Υ.Γ.αν κατεβεις μόνος ριζλα χαρτακια μην χρησιμοποιησεις.θα χρειαστεις μακρυτερα.
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις ολόκληρες τις λέξεις και να μην χρησιμοποιείς συντομεύσεις. [mod] -
Φιλε μου χιλια ευχαριστω!Για το καραβι πρεπει να εχω κλησει εισητηριο?2 ατομα θα ημαστε με την γυναικα μου!Το ταξιδι θα γινει λιγο αργοτερα απλα θελω να ξερω τι γινεται!Για αυτες τι ακουστες βινιετες τι γινεται?
-
Διεγράφησαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί κι εστάλη προειδοποίηση. [Admin]
Τα κ, πρπ, τπτ, δηλ, και λοιπές συντομίες δεν είναι μέρος ούτε τις ελληνικής γραμματικής πόσο μάλλον της αρχαιοελληνικής. Σου ζήτησα ευγενικά να τα διορθώσεις.[mod]
-
Παίδες καλησπέρα! Έχεις κανεις εμπειρία απο ταξίδι στην Τουρκία απο τελωνείο κήπων? αυτο που θέλω να μάθω ειναι αν θα εχω κανένα θεμα είτε στο μπες ειτε στο βγες με την άδεια κυκλοφοριας του αυτοκινήτου μου που ειναι στο κλασικό πλέον λευκό μπακαλόχαρτο! Ευχαριστω!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
'ξεθάβω' το θεμα
απο Θεσσαλονικη για Παρισι ποιος ειναι ο πιο γρήγορος- οικονομικος τροπος να παω οδικως;
1η επιλογη μεσω Ουγγαριας, Αυστριας, Γερμανιας
σχεδον 2500 χιλιομετρα, λιγα διοδια, καλοι δρομοι (απ''οσο ξερω)
http://goo.gl/maps/3pLtS2η επιλογη μεσω Κροατιας, Σλοβενιας, Αυστριας (Αλπεις), Γερμανιας
80 χιλιομετρα λιγοτερα, μαλλον περισσοτερα εξοδα λογω διοδιων Κροατιας Βινιετας Σλοβενιας
http://goo.gl/maps/SNeVZ
η δευτερη εχει εναλλακτικη μεσω Μαριμπορ, Γκρατς Λιντς (οπως νομιζω πηγαιναμε παλια επι Γιουγκοσλαυιας)
http://goo.gl/maps/HuhBuεχει κανει κανεις καποια απο τις τρεις;
ποια θα προτεινατε;
Το ταξιδι θα γινει οικογενειακως (3 παιδια) και θα ηθελα να παω μεχρι το Παρισι με μια διανυχτερευση.
Στο γυρισμο και αναλογα με την ορεξη κια τα λ7 λεω να γυρισω απο Γκρενομπλ, Μιλανο Βενετια κλπ (οποτε καλα ειναι το 'πηγαινε' να ειναι οσο το δυνατον σβελτο) -
Αν βαριεσε, φοβασε τηνοδηγηση ...μια τρελη ιδεα...
Ηγουμενιτσα -Ανκονα...
μονο 1200 χλμ και 12 ωρες στον δρομο...
γλυτωνεις διανυκτερευσεις και ξενοδοχειο -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Αν βαριεσε, φοβασε τηνοδηγηση ...μια τρελη ιδεα...
Ηγουμενιτσα -Ανκονα...
μονο 1200 χλμ και 12 ωρες στον δρομο...
γλυτωνεις διανυκτερευσεις και ξενοδοχειοαπ'οσο θυμαμαι απο παλαιοτερα, δε συμφερει ουτε οικονομικα ουτε χρονικα
απο μια προχειρη αναζητηση που εκανα, θελω 800€ για το καραβι + οτι το νωριτερο που φτανει Ανκονα ειναι 10:30, οποτε αν στην καλυτερη ξεκινησω στις 11:00 ποτε θα φτασω στο Παρισι 1300 χιλιομετρα μακρυα;
http://goo.gl/maps/CD7IF -
Με τρία παιδιά , δηλαδή 5 άτομα , δεν σε συμφέρει το πλοίο σε καμμία περίπτωση , ενώ γενικά έχει γίνει πανάκριβο .
Από οδήγημα , το θέμα είναι πόσο αντέχεις εσύ και η οικογένεια .
Δεν έχω κάνει την διαδρομή μέσω Γιουγκοσλαβίας . Ψάξε μιά εναλλακτική με το τραίνο γιά Βελιγράδι , μήπως πάρεις 6κλινη κουκέτα και φορτώσεις το αμάξι και βγείς Βελιγράδι στις 6 το πρωί .
Η διαδρομή μέχρι Νις από ότι έχω δει στο γκούγκλ , έχει 150 χλμ εθνική οδό με μία λωρίδα . Δεν ξέρω πόση ώρα θα σου πάρει . Κοντά είσαι , κάνε μιά βόλτα μέχρι Νις να δεις τι παίζει .
Μετά κάποιοι μιλάνε γιά προβλήματα χρόνου στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας . Ισως Σερβία - Κροατία να είναι πιό εύκολα , αλλά δεν ξέρω .
Σίγουρα ο στόχος είναι να κοιμηθείς όσο πιό κοντά στην μέση του ταξιδιού γίνεται . Στην Ευρώπη έχει συχνά μποτιλιαρίσματα τις καθημερινές , ενώ Παρασκευή απόγευμα , Σάββατο πρωί και Κυριακή απόγευμα έχει την κίνηση του ΣΚ .
Από την άλλη είναι κρίμα , να πας τέτοιο ταξίδι και να μην δείς και κάποια μέρη της διαδρομής .
Φρόντισε τον χρόνο σου , ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών σου .
-
τα παιδια ειναι αναλογα με τα 'φεγγαρια' τους.
Ειναι βεβαια 'προπονημενα' σε ταξιδια, αλλα καμιο φορα μου σπανε τα νευρα και σε ταξιδι της μιας ωρας.Την περιηγηση θελω να την κανω στην επιστροφη με πιο ελευθερο προγραμμα.
Κοινως, μπορει να κλεινω απο τη μια μερα για την αλλη, ή και αυθημερόν.Στο 'πηγαινε', επειδη ενδεχομενως να κλεισω ξενοδοχειο στο Παρισι απο τωρα (και ισως εισητηρια στη Ντισνευλαντ), θα πρεπει να ειμαι πιο συντομος.
Λογικα κλεινω στο να το κανω σε 2 μερες εκτος κι αν επλεξω να περασω απο Αλπεις (Τυρολο ) -
Τη διαδρομή Θεσσαλονίκη Γερμανία (Dusseldorf) την έχω κάνει αρκετές φορές πρόσφατα και μέσω Λιουμπλιάνας, Villach και μέσω Maribor, Graz, με διανυκτέρευση ή Villach ή Graz (περ. 1250χλμ). Αν εξαιρέσεις 120 περίπου χιλιόμετρα στα Σκόπια και στη Σερβία που δεν είναι καλά, τα υπόλοιπα βγαίνουν σχετικά άνετα. Αστάθμητος παράγοντας είναι τα σύνορα και ειδικά αυτά μεταξύ Σερβίας και Κροατίας. Έχω κάνει από 15 λεπτά μέχρι 3,5 ώρες. Προσοχή στα όρια ταχύτητας στα Σκόπια ειδικά, στη Σερβία και στην Κροατία δεν έχει τόση αστυνομία το Σαββατοκύριακο. Πιστωτική κάρτα για τα διόδια σε Σκόπια, Σερβία και Κροατία και βινιέτα στη Σλοβενία και την Αυστρία.
Να σημειώσω βέβαια ότι αυτά μόνος μου ή με τη γυναίκα μου, τα παιδιά αεροπλάνο.
Ειχα κάνει και ως παιδί το 1983 Θεσσαλονίκη Villach μέσω Γιουγκοσλαβίας ντουγρού. -
Ο χρήστης gmer έγραψε:
Τη διαδρομή Θεσσαλονίκη Γερμανία (Dusseldorf) την έχω κάνει αρκετές φορές πρόσφατα και μέσω Λιουμπλιάνας, Villach και μέσω Maribor, Graz, με διανυκτέρευση ή Villach ή Graz (περ. 1250χλμ). Αν εξαιρέσεις 120 περίπου χιλιόμετρα στα Σκόπια και στη Σερβία που δεν είναι καλά, τα υπόλοιπα βγαίνουν σχετικά άνετα. Αστάθμητος παράγοντας είναι τα σύνορα και ειδικά αυτά μεταξύ Σερβίας και Κροατίας. Έχω κάνει από 15 λεπτά μέχρι 3,5 ώρες. Προσοχή στα όρια ταχύτητας στα Σκόπια ειδικά, στη Σερβία και στην Κροατία δεν έχει τόση αστυνομία το Σαββατοκύριακο. Πιστωτική κάρτα για τα διόδια σε Σκόπια, Σερβία και Κροατία και βινιέτα στη Σλοβενία και την Αυστρία.
Να σημειώσω βέβαια ότι αυτά μόνος μου ή με τη γυναίκα μου, τα παιδιά αεροπλάνο.
Ειχα κάνει και ως παιδί το 1983 Θεσσαλονίκη Villach μέσω Γιουγκοσλαβίας ντουγρού.αυτο με τα συνορα Σερβιας Κροατιας δεν το ηξερα, εχω περασει απο Κροατια προς Σερβια και δε θυμαμαι να ειχαμε καθυστερηση, αμεσως περασαμε.
Το Σερβια Ουγγαρια το εχω υποψη μου και σκεφτομουν να μην παω απ'κει λογω του τελωνειου...Απο τις δυο διαδρομες (μέσω Λιουμπλιάνας, Villach και μέσω Maribor, Graz) ποια πιστευεις ειναι καλυτερη;
Περασα πριν 25 περιπου χρονια μεσω Γκρατς για Γερμανια, αλλα δε θυμαμαι και πολλα...
-
3.5 ώρες έκανα το καλοκαίρι από Κροατία προς Σερβία. Όλοι οι Τούρκοι από εκεί κατεβαίνουν, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται. Είτε απο Maribor πας ειτε από Villach είναι σχεδόν το ίδιο. Το Graz είναι όμορφο και εγω πηγαίνω από εκεί. Έχει μετά τα σύνορα από Σλοβενία προς Αυστρία γύρω στα 10χλμ. που δεν είναι Autobahn.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες