-
Περνοντας τα συνορα προς την Βουλγαρια πληρωνεις 5€ για την εβδομαδιαία βινιετα.Αναβεις τα φωτα (υποχρεωτικα) και ακολουθεις τα ορια που εχουν οι ταμπελες.Εχω κανει αρκετα ταξιδια στην Βουλγαρια και ποτε δεν με σταματησε τροχαια αλλα και ποτε δεν εκανα παραβαση.Καλο ειναι να εχεις μερικα μικρα χαρτονομισματα σε € δια παν ενδεχομενο.Τον χειμωνα που ανεβηκα ειχαν κλειστο τον περιφεριακο της Σοφιας και εστελναν τα αμαξια απο το κεντρο της Σοφιας και γινοταν ενας χαμος.Δινει η γυναικα μου 20€ σε ενα αστυνομικο που εδιωχνε τα αμαξια προς το κεντρο και μας πηγε συνοδεια μεσα απο τον υπο κατασκευη δρομο!!!!
Απολυμανση δεν κανουν πλεον ,δεν υπαρχει καποιο κρουσμα μεταδοτικης ασθενειας αυτη την εποχη.Προσοχη μεχρι να φτασεις Προμαχωνα γιατι ειχε πολλη τροχαια. -
προκειται να ταξιδεψω γερμανια και απο εκει να νοικιασω αυτοκινητο και να παω και ολλανδια/βελγιο.
γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο προβλημα/περιορισμος λογω του οτι θα ταξιδεψω και σε αλλες χωρες;
ευχχαριστω
-
Ο χρήστης dims3 έγραψε:
προκειται να ταξιδεψω γερμανια και απο εκει να νοικιασω αυτοκινητο και να παω και ολλανδια/βελγιο.γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο προβλημα/περιορισμος λογω του οτι θα ταξιδεψω και σε αλλες χωρες;
ευχχαριστω
Το είχα κάνει πριν χρόνια με Γερμανία και επίσκεψη στην Γαλλία.
Δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν καταλάβαινες και πότε από τη μία χώρα πέρναγες στην άλλη παρά μόνο από τις ταμπέλες που άλλαζαν γλώσσα...Κοίτα μην έχεις κανένα περιορισμό στα χιλιόμετρα μόνο.
-
Κι εγώ το έκανα περσι (πήρα απο Γερμανία και πήγα Βέλγιο).
Περιορισμοί δεν υπαρχουν στις χώρες που αναφέρεις. Υπηρχαν ομως σε αλλες (Τσεχία και Ιταλια μου ερχονται πρόχειρα στο μυαλό) -
Οδικες εντυπωσεις απο Σερβια - Κροατια - Μαυροβουνιο.
-
Σερβια: Μεγαλη χαλαροτης πλεον στην εθνικη οδο, συχνοτατα μπλοκα στις επαρχιακες. 9 μπλοκα σε 300 χλμ μεσα σε μια μερα ειναι μαλλον πολλα πιστευω. ΠΑΝΤΑ μου επαιξαν φωτα και ετσι δε με σταματησαν πουθενα. Το επαρχιακο δικτυο εκτός απο την πολη Νοβι Παζαρ (που θυμιζει ντοκιμοντερ απο Ντιγιαρμπακιρ) βελτιωνεται σε γοργους ρυθμους. Ειδικα η περιοχη του Κοπαονικ την οποια διεσχισα για να αποφυγω το Κοσσυφοπεδιο εχει παρα πολυ καλο οδικο δικτυο (και καθολου αστυνομευση) και ειναι και πανεμορφη. Οσοι δε θελουν να διασχισουν το Κοσοβο και κατευθυνονται προς Δαλματια και εχουν και 2-3 ωρες εξτρά, ας μη διστασουν να την κανουν. Πληροφοριε εντός
-
Κροατια: Ενα κακομοιρο μπλοκο σε 9 μερες. Πολυ κινηση και λογω των ημερων (επεσα στην εθνικη τους γιορτη) και λογω του οτι απο το Σπλιτ και κατω ουσιαστικα ο δρομος ειναι ενας. Εξαιρετικο δικτυο, προσεκτικοι οδηγοι, γενικα μεγαλη οδικη ασφαλεια. Σε καποια φαση για 10χλμ μπαινετε και στη Βοσνια. Πολυ χαλαρα συνορα, δεν τρεχει τιποτα.
-
Μαυροβουνιο: Φανταστικοι δρομοι (ως τοπιο και χαραξη) αλλα η πιο επικινδυνη μεχρι στιγμης χωρα που εχω οδηγησει. Στενοι δρομοι, οι Μαυροβουνιοι βγαινουν απο οπου φανταστειτε για προσπεραση και γενικα οδηγουν χωρις αυριο. Εκτός απο το κεντρικο δικτυο οι δρομοι δεν εχουν ΚΑΝ 2 λωριδες. Στο κεντρικο δικτυο βεβαια συνηθως στις ανηφορες υπαρχουν 3 λωριδες (παλι καλα). Παρ'ολα αυτα ο θεοστενος δρομος Κοτορ (εξαιρετικο) - Τσετινιε (πρωην πρωτευουσα) κοβει την ανασα και ας εχει μονο 1 λωριδα. Οποιος βρεθει εκει και δεν τον κανει ειναι σα να μην πηγε. Παρομοιως και ο παραλιακος της Boka Kotorska. Λιγα μπλοκα, το μονο που ειδα να κανουν ειναι να κουνανε κατι ΣΤΟΠ σαν μυγοσκοτωστρες. Παλι παιζουν φωτα, οποτε οδηγατε αρκετα ανετα.
Συμπερασμα; Μια χαρα ειναι τα κρατη αυτα, οποιος θελει να τα επισκεφτει ας τα κανει. Στοιχειωδη προσοχη και κοινη λογικη και προβλημα ουδεν
-
-
Σε 10 μέρες πάω Γαλλία για ένα συνέδριο στην Bourges και θα μείνω 4 μέρες. Έκλεισα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, επειδή θα έχω μαζί μου αρκετό εξοπλισμό για να μεταφέρω. Η Bourges είναι 270 χιλιόμετρα από το de Gaulle. Όποιος θέλει να δώσει κάποια πληροφορία για την διαδρομή ή για την πόλη, πολύ ευχαρίστως. Από διόδια τι παίζεται?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σε 10 μέρες πάω Γαλλία για ένα συνέδριο στην Bourges και θα μείνω 4 μέρες. Έκλεισα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, επειδή θα έχω μαζί μου αρκετό εξοπλισμό για να μεταφέρω. Η Bourges είναι 270 χιλιόμετρα από το de Gaulle. Όποιος θέλει να δώσει κάποια πληροφορία για την διαδρομή ή για την πόλη, πολύ ευχαρίστως. Από διόδια τι παίζεται?Κανείς για Γαλλία?
-
Δεν δοκιμάζεις καλύτερα το viaMichelen, τύπωσε την διαδρομή ή...
Ζήτα από τώρα να σου δώσουν αμάξι με navigation, αξίζει 1000% αφού έχεις το κεφάλι σου ήσυχο κατά το πήγαινέλα..
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σε 10 μέρες πάω Γαλλία για ένα συνέδριο στην Bourges και θα μείνω 4 μέρες. Έκλεισα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, επειδή θα έχω μαζί μου αρκετό εξοπλισμό για να μεταφέρω. Η Bourges είναι 270 χιλιόμετρα από το de Gaulle. Όποιος θέλει να δώσει κάποια πληροφορία για την διαδρομή ή για την πόλη, πολύ ευχαρίστως. Από διόδια τι παίζεται?
Κανείς για Γαλλία?
ViaMichelin για την διαδρομή ή αμάξι με navi. Βασικά navi και θα είσαι απόλυτα καλυμένος αφού θα ξέρεις που βρίσκονται οι ουκ ολίγες κάμερες στην Γαλλία. Στο Via θα δείς και το κόστος των διοδιών.
Κατα τα άλλα Πάτρα-Ανκόνα-Στρασβούργο mission accomplished σήμερα το πρωί στις 2 η ώρα με απόλυτη επιτυχία. Αναλυτικό ποστ σε λίγο καιρό -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κατα τα άλλα Πάτρα-Ανκόνα-Στρασβούργο mission accomplished σήμερα το πρωί στις 2 η ώρα με απόλυτη επιτυχία. Αναλυτικό ποστ σε λίγο καιρόΤουλάχιστον ξέρεις να οδηγάς.
-
Ε εντάξει, με ταχύτητα ταξιδίου τα 65 μαξ καλά έφτασε.
-
σας βλεπω
-
Μπράβο μπράβο!! Αντε πες μας να ζηλέψουμε.... Χιλιόμετρα, βενζίνες, (παρατράγουδα), ώρες....
Αχ πότε θα ξανακάνω εκείτο το Πάτρα - Στοκχόλμη....;
-
με προσοχή όμως, γιατί μας βλέπει ο Σάρμακ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
με προσοχή όμως, γιατί μας βλέπει ο Σάρμακ!άμα δεν μου πειράζετε τον μιραζούκο όλα είναι οκ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
με προσοχή όμως, γιατί μας βλέπει ο Σάρμακ!
άμα δεν μου πειράζετε τον μιραζούκο όλα είναι οκ
http://uk.youtube.com/watch?v=wgacX35zB ... re=related
-
Eπέστρεψα μετά από 6 μέρες στη Γαλλία. Έκανα συνολικά 850 χιλιόμετρα με ένα νοικιάρικο Opel Meriva 1.6 (το χρειαζόμασταν επειδή είχαμε εξοπλισμό να μεταφέρουμε).
Συμπεράσματα.
Είχα να πάω στη Γαλλία από 1993 και τα πράγματα έχουν αλλάξει από πλευράς κίνησης και δρόμων, τουλάχιστον στην περιοχή του Παρισιού. Οι περιφερειακοί και τα rings έχουν γίνει τόσο μπάχαλο με τόσο πολλές εξόδους, ενώσεις και συνενώσεις αυτοκινητοδρόμων που τρελαίνεσαι. Είχαμε δικό μας GPS με δικό μας S/W σε λάπτοπ χωρίς πλοήγηση και καταφέραμε να χαθούμε τουλάχιστον 2 φορές.
Στον αυτοκινητόδρομο τα διόδια είναι ακριβά (19,6€ για 250 χιλιόμετρα), η σήμανση σε υψηλά επίπεδα και οι οδηγοί τηρούν τα όρια και οδηγούν σωστά.
Η βενζίνη ακριβή - 1,40 έως 1,43 στις πόλεις και 1,53 έως 1,59 στους αυτοκινητοδρόμους. Στην πόλη που ήμουν, μετά τις 7:15 (7 κλείνουν τα μαγαζιά) δεν κυκλοφορούσε κανείς. Δεν είδα και πολλά πράγματα αφού το συνέδριο κρατούσε από το πρωί μέχρι τις 6.
Το Μερίβα άχρωμο αλλά πολύ άνετο για τον σκοπό μας με τα πίσω καθίσματα κάτω. Έκαψε 8,5 λιτ/100 σε 600 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου με 140-150 και τα υπόλοιπα σε άνετη πόλη. Αυτά! -
Τα όρια τηρούνται γιατί τα ραντάρ καραδοκούν....Κατα τα αλλα για φτηνή βενζίνη πας σε σούπερ μάρκετ. Έχω την αίσθηση οτι έκαψε αρκετά πάντως
-
νορμαλ το κοβω..δε νομιζω ο 1,6 της οπελ ναναι ο πιο οικονομικος και οι ταχυτητες ειναι αρκετα καλες...εγω θα περιμενα και κανα λιτρο εξτρα..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα όρια τηρούνται γιατί τα ραντάρ καραδοκούν....Κατα τα αλλα για φτηνή βενζίνη πας σε σούπερ μάρκετ. Έχω την αίσθηση οτι έκαψε αρκετά πάντωςΑπό Καρφούρ έβαλα! Ραντάρ δεν είδα πουθενα.....
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες