-
Ο χρήστης nighthawkxandra έγραψε:
Εαν δεν βγεί συνεχόμενο η Ουγγαρία (βουδαπέστη) είναι ενα καλό μέρος για διανυκτέρευση??
Eχω κοιμηθεί 3 φορές στην παραπάνω αλυσίδα, τη μία στη Βουδαπέστη:
http://www.oekotel.com
30 ευρώ το δίκλινο στη Βουδαπέστη (μακριά από την πόλη δίπλα στον αυτοκινητόδρομο) με πρωινό μπουφέ. Αν θυμάμαι καλά απλά δεν έχει σαπούνια και πετσέτες, αλλά τα θυμάμαι πολύ καθαρά ξενοδοχεία. Για 30 δηλαδή και ντερλίκωμα το πρωί είναι κρίμα να στραβώσεις σε πάρκινγκ. Μόνο που κλειδώνει η ρεσεψιον στις 10 αν θυμάμαι καλά. -
Αυτό με το 'Καλαί' πολύ μου άρεσε. Εαν δεν ηταν να πρέπει οπωσδήποτε να καταλήξω στην Β. Γερμανία δεν θα με χάλαγε καθόλου.
Εμπειρια για χρήση 'αντάτορων' στην τροφοδοσία με lpg ???????.
Οσο για την κατανάλωση, ε τι να κάνω τόσο καίει και έαν μέχρι τότε έχω άλλαξει και την διάταξη της εξάτμισης θα πέσει υπολογίζω περί το 0,5 lt. καθότι ο 'υγρεαριας' δεν διέθετε και πολύ λογική, έβαλε την τροφοδοσία της δεξαμενής δεξία, με αποτέλεσμα η εξάτμιση κάνει κύκλους,(η φιάλη έχει μπεί στην παλαιά θέση από το καζανάκι και αφού έχει αφαιρεθεί η εργαλειοθήκη και αφήνει όλο το πορπ παγκαζ ελευθερο, , 11 λίτρα μικτή διαδρομή, 60-70% πόλη,Μετρημένο ξαναμετρήμενο, σε αποστάσεις 1000κμ. είναι θέμα ποδιού και έχω και φίλο που οδηγάει με ποιό ελαφρύ πόδι από εμένα. Στην βενζίνα ήμουνα στο 9 έως 9,2/100.
Εντάξει δεν είναι ΙΧ. σε καταναλώσεις, αλλά αυτό έχουμε,΄και με το LPG η κατανάλωση σε € είναι στα πλαίσια ενός 1600αριου βενζίνας.
Και όπως είπα είναι και ο σκύλος μαζί. αλλιώς το ήξερα το κόλπο, αεροπλάνο κλπ. Δυστυχώς η μεταφορα σκύλου και πραγματών, διπλασιάζει μπορεί και να τριπλασιάσει το κόστος στο αεροπορικό άσε το άνχος και και τα λοιπά. πχ.Την τελευταία φορά οι αεροπορικές εταιρείες ήθελαν 10€/kg για σκύλο και κλουβί, ήτοι 350 να πάει και 350 να έρθει. Νοικίαζεις άπό το ιντερνετ στασιον, την 1η χρονιά σου δίνουν ένα SW peugot 308 ,1600 πετρελαιο και είσαι ευτυχισμένος, χωράει έστω και τσιμα τσίμα η κλούβα πίσω,κάιει 6,5lt /100 με ταχύτητες 150 km. την άλλη χρονια μου δίνουν VW golf 1600 βενζίνη station, και ξαφνικά η κούτα δεν χωράει, πρέπει να πέσουν όλα τα πίσω καθίσματα, και τα πράγματα δεν χωράνε και καίει την μανα του και τον πατέρα του, μόλις περάσεις τα 120. Αντε να αλλαξεις κατηγορία αυτοκίνητου (σε ποιο μεγάλο κλπ) να δείς πόνος για τον προυπολογισμό. Εαν βεβαια καταφέρεις να συνενοηθείς με τις κοπέλες (με όσες μιλάνε αγγλικά) στις ενοικιάσεις, και άντε να πέσεις στην επιστροφή σε κανενα στραβόξυλο υπάλληλο αεροδρομίου, και να ψάχνεις κτηνιάτρους στο άεροδρόμιο του Μονάχου ξημερώματα. κλπ ειλικρινά δεν θέλετε να το ζήσετε.
Το θεμα με τον 'εγγλεζο' είναι ότι κάνεις γενικά τον σταυρό σου να πάνε όλα καλά.
Σε ταξίδια με αυτές τις ταχύτητες είναι ξεκούραστος, (3600 είναι 120) και για τον οδηγό, ψηλή θέση οδήγησης, βλεπεις μακριά (αυτό εμένα με ξεκουράζει πολύ βλέπεις μπροστα από το προπορευόμενο ιχ) , είναι σταθερός (δεν παρεκλινει με την παραμικρή λακούβα), δεν χρειάζεται συχνά πυκνά αλλαγές ταχυτητών.
Τελικά θα γίνει διανυκτέρευση στην Βουδαπέστη (ελέω κυράς) , την επομενη ένα μικρό tour στην πόλη, και αργά το μεσημέρι το υπόλοιπο του ταξιδίου (5-6 ώρες). Εαν ο εγγλέζος δεν βγάλει καμμία 'μ....κια' μοιάζει με λογικό σενάριο.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ήταν όταν αναχωρήσαμε από dekendorf για dyssedorf στις 12 το βράδυ, ελαφρία βροχή, απίστευτη κίνηση από φορτηγά 7 ωρες κινούμουνα στην αριστερή με 130+ προσπερνόντας συνεχώς ότι φορτηγό υπήρχε και χωρίς καμμία ελπίδα να μειώσεις ταχύτητα σε είχανε λιώσει στην κυριολεξία.
Να ήμαστε καλά να έρθουν βολικά να ξεκινήσουμε. Καλα ταξίδια σε όλους. -
Από αύριο το μεσημέρι και μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα κάνω άλλο ένα Milton Keynes - London - Dover - Dunkerque - Gent - Roeselare - Gent - Dunkerque - Dover - London - Milton Keynes. Τελευταία φορά που έκανα το δρομολόγιο (με μικρές παραλλαγές) ήταν τον Απρίλιο.
Ωραίος ο καιρός, ευχάριστος ο λόγος και πολλά τα χιλιόμετρα, μια χαρά. -
μια απορια, τι θα διαλεγατε για εκδρομη 4 ατομων και μιας εβδομαδος διαρκειας σε διακοπες, το Παντα η το Πουντο??
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μια απορια, τι θα διαλεγατε για εκδρομη 4 ατομων και μιας εβδομαδος διαρκειας σε διακοπες, το Παντα η το Πουντο??Aν μιλάμε για διακοπές κοντά στη Φύση (παραλίες, βουνο κλπ), το πιο υπερυψωμένο και αυτό με τα πιο υψηλοπρόφιλα λάστιχα, εκ των δύο
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μια απορια, τι θα διαλεγατε για εκδρομη 4 ατομων και μιας εβδομαδος διαρκειας σε διακοπες, το Παντα η το Πουντο??Για ταξίδι στην Ευρώπη; χωρίς δεύτερη σκέψη το Πούντο με πετρελαιοκινητήρα. Ειδικά για 4 άτομα που θέλουν και αποσκευές...
-
τελικα το Πουντο ψηφισε και η παρεα ολη... οι χωροι ειναι σημαντικος παραγοντας για βαλιτσες....κ.λ.π.
-
Εγώ θα πήγαινα για μεγαλύτερο με 4 ενήλικες με αποσκευές
-
ενταξει μια εβδομαδα και 'λογικα' μπαγκαζια.... ενα μαγιο ο καθενας και σαγιοναρες.....!!! πλακα κανω σιγουρα αλλα θα τα βολεψουμε...
-
Θα υπάρχουν και γυναίκες στην παρέα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα υπάρχουν και γυναίκες στην παρέα;Ε!! ναι 2 ζευγαρια θα ειμαστε αλλα με πολλα χρονια προυπηρεσια...35+... εκπαιδευμενες ομως για λιτοτητα στα ρουχα!!!
-
Εντάξει τότε, γιατί αυτό το μαγίο+σαγιονάρες που φάνηκε λίγο ουτοπικό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ θα πήγαινα για μεγαλύτερο με 4 ενήλικες με αποσκευές+1000
4 ενηλικες και αποσκευες σε Punto... not doable... -
Καλά νταξ, εσύ κάτω από S-Classe δύσκολα πέφτεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά νταξ, εσύ κάτω από S-Classe δύσκολα πέφτεις.και ενα C-5 galaxy
για τι φουντο μιλάμε και τι εκδρομή;
-
7 μερες στη Σαρδηνια... αεροπορικως εκει, και νοικιασμα εκει οχηματος για τις διαδρομες...
-
Departed Facility in Lutterworth EAST MIDLANDS - UK EAST MIDLANDS - UK **21:03 **
Arrived at Sort Facility GATWICK - UK GATWICK - UK 23:03O Γκούγκλης λέει 2 ώρες φλατ, μέσω Μ1 και Μ25, οπότε ας πούμε εντάξει.
Departed Facility in GATWICK - UK GATWICK - UK **06:13** Arrived at Sort Facility BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY **20:18**
Εδώ πάλι, πώς το έκανε σε 2 ώρες λιγότερες από τις 16 που βγάζει ο χάρτης...
-
Να γράψω εδώ για Τουρκία ή αλλού; έχουμε κάτι; να ανοίξω ...
Θα πάμε Λέσβο μετά τις 15/8 και ένας φίλος πρότεινε Αφροδισιάδα και ένα κύκλο κάπως εκεί γύρω (δηλαδή μετά πάλι πίσω Λέσβο) -
Μας είπαν και για Bodrum, τίποτα άλλο κανείς;
-
Πολυ γνωστος προορισμος για ολλανδους, τουριστιλα με τα κλασσικα θερετρα all inclusive.
Αν εχει και τπτ αλλο δεν ξερω
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες