-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Μας είπαν και για Bodrum, τίποτα άλλο κανείς;Το Bodrum ειναι πιο νότια .Δεν ειναι και τίποτα ιδιαίτερο.Κανει και ζέστη ...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Μας είπαν και για Bodrum, τίποτα άλλο κανείς;Το Μπόντρουμ (ελληνιστί Αλικαρνασσός) είναι απέναντι από την Κω.
-
Θυμίστε μου λίγο διαδρομή για Μπάνσκο μετά τα σύνορα του Προμαχώνα;
Ακολουθώ τον κεντρικό δρόμο όπως ξεκινάει από τα βουλγάρικα σύνορα προς Σόφια και ...; -
Την προηγουμενη Δευτερα ανοιξε ο συνοριακος σταθμος Νυμφαιας- Μακαζα. Εκανα μια βολτα μεχρι το πρωτο χωριο. Στην εισοδο του, ειχε μια πινακιδα 'Vigniette'. Προφανως αναφεροταν στο πρασινο αυτοκολλητακι. Αυτο απο που το προμηθευομαι οταν μπω στη Βουλγαρια??
-
Στο συνοριακό σταθμό έχει λογικά ένα container-γραφείο, που είναι της βουλγαρικής τροχαίας.
Σταματάς και το αγοράζεις από εκεί...
Τουλάχιστον στον σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου στο νομό Ξάνθης, που πάει προς Smoljan και Zlatograd, έτσι γίνεται (θεωρητικά). Στην πράξη μπορείς και να μη σταματήσεις, ρισκάροντας βέβαια πιθανό πρόστιμο σε περίπτωση που σε σταματήσουν αργότερα μέσα στην Βουλγαρία. -
Εισαι γιγαντας!! Ειχε αστυνομια στην πρωτη διασταυρωση. Δεν σταματουσε κανεναν. Δεν ξερω μηπως δεν προβαινουν σε ελεγχο ακομα. Σαν μια περιοδο προσαρμογης. Εχεις παει Καρτζαλι?? Λεει τιποτα?? Ελεγα να παω το σκ αλλα εχουμε εξεταστικη.
-
3 φορες που εχω περασει βουλγαρια απο νευροκοπι (gotze deltzev), την μια υπηρχε καποιος αρμοδιος για το σχετικο σηματακι.
τις αλλες δυο απλα δεν υπηρχε κσνεις. το κοστος παντως ειναι στα 5 ευρω με το οποιο νομισμα φυσικα και δουλευουν και εχει ισχυ για 1 εβδομαδα (λες να ειναι μηνας και να κανω τοσο λαθος? )
πρεπει να εχεις τα μεσαια φωτα αναμμενα.
πρεπει να τηρεις τα ορια ταχυτητας.
ολα αυτα 'και καλα' μηπως και θελουν το χαρτζιλικι τους οι τροχαιοι οι οποιοι καθονται για την μοστρα, για την πρωτη εντυπωση τουλαχιστον.
σχεδον ολοι τρεχουν σαν τρελοι ακομα και Ελληνες. δεν συζητω για τους Βουλγαρους οι οποιοι 'σκοτωνουν' -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
3 φορες που εχω περασει βουλγαρια απο νευροκοπι (gotze deltzev), την μια υπηρχε καποιος αρμοδιος για το σχετικο σηματακι.
τις αλλες δυο απλα δεν υπηρχε κσνεις. το κοστος παντως ειναι στα 5 ευρω με το οποιο νομισμα φυσικα και δουλευουν και εχει ισχυ για 1 εβδομαδα (λες να ειναι μηνας και να κανω τοσο λαθος? )
πρεπει να εχεις τα μεσαια φωτα αναμμενα.
πρεπει να τηρεις τα ορια ταχυτητας.
ολα αυτα 'και καλα' μηπως και θελουν το χαρτζιλικι τους οι τροχαιοι οι οποιοι καθονται για την μοστρα, για την πρωτη εντυπωση τουλαχιστον.
σχεδον ολοι τρεχουν σαν τρελοι ακομα και Ελληνες. δεν συζητω για τους Βουλγαρους οι οποιοι 'σκοτωνουν'Τα 5€ ειναι για μια έβδομάδα.
-
5 ευρω για μια βδομαδα, το επιβεβαιωσα χθες!! Λοιπον το εκανα το ταξιδακι που εγραψα παραπανω. H διαδρομη ηταν αυτη(δεν μπορω να βαλω και την αντιστοιχη μεχρι τα συνορα απο την Ελληνικη πλευρα γιατι ακομα δεν εχει 'ενημερωθει' το google maps). Τα πρωτα 20 χλμ. ειναι εξαιρετικα. Μετα... ΤΟ ΧΑΟΣ. Τραγικη ασφαλτος η οποια χαντακωνει μια πολυ ωραια στροφοδιαδρομη μεσα στη φυση. Σε καποια σημεια εχει αρχισει και υποχωρει και βγαινει και γρασιδι!! Το Φιεστα εγινε κουδουνιστρα! Η κατασταση καλυτερευει 20 χλμ. περιπου πριν το Καρτζαλι. Σαν πολη η τελευταια δε με ενθουσιασε. Δεν βρηκαμε και κανα μερος για να φαμε (ισως γιατι δεν το ψαξαμε και πολυ). Καθε πληροφορια θα ειναι ευπροσδεκτη!!
-
Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα.
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας, γιατί με έχουν μπερδέψει άσχημα όσα διαβάζω σε διάφορες σελίδες.
Πρέπει επειγόντως να πάω οδικώς Τσεχία.
Δηλαδή, Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Τσεχία.
Δεν έχω βγει οδικώς ποτέ από Ελλάδα.Α) Τί χρειάζομαι οπωσδήποτε;
- Χρειάζομαι διαβατήριο ή μόνο καινούρια ταυτότητα;
- Χρειάζομαι διεθνές δίπλωμα, ή μου φτάνει το απλό με το EU μπροστά;
- Χρειάζομαι visa διέλευσης ή όχι;
- Χρειάζομαι διεθνή ασφάλιση για το αυτοκίνητο;
- Υπάρχουν άλλα έγγραφα που χρειάζομαι;
Β) Πόσο κόβετε να μου βγαίνει συνολικά το ταξίδι από λεφτά από Αθήνα;
Μην μετράτε ξενοδοχεία, φαγητά, αλλά το κόστος ταξιδιού αποκλειστικά.Σας ρωτάω όλα αυτά, διότι αν κάνω ανανέωση διαβατηρίου πάει γύρω στα 80. Συν 50 το διεθνές δίπλωμα. Συν ασφάλεια αυτοκινήτου και βίζα που δεν ξέρω τίποτα.
Παρακαλώ αν δεν είστε σίγουροι, μην μου πείτε, νομίζω αυτό ή το άλλο.
Δε θέλω να φτάσω σύνορα και μετά να γυρνάω πίσω άσκοπα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιάννης -
-διεθνές δίπλωμα ΔΕΝ χρειάζεσαι
-πράσινη κάρτα για το αμάξι βγαίνει τσάμπα
-βίζα ΔΕΝ χρειάζεσαι -
Πράσινη κάρτα για το αμάξι που βγαίνει;
Στα σύνορα;Χρειάζομαι διαβατήριο, διεθνή ασφάλιση ή κάτι άλλο από χαρτιά;
Πέραν της βενζίνης, τι άλλα έξοδα έχω στο δρόμο;
-
Ο χρήστης crewskas έγραψε:
Πράσινη κάρτα για το αμάξι που βγαίνει;
Στα σύνορα;Χρειάζομαι διαβατήριο, διεθνή ασφάλιση ή κάτι άλλο από χαρτιά;
Πέραν της βενζίνης, τι άλλα έξοδα έχω στο δρόμο;
την πρασινη καρτα την ζητας απο την ασφαλιστικη σου
Διαβατηριο απ'οτι ειπαν εδω καποια παιδια, δεν χρειαζεσαι για Σκοπια και Σερβια. Στις αλλες χωρες δεν το χρειαζεσαι ετσι κι αλλιως (κανε ενα τηλεφωνο στην πρεσβεια (τους) να σου πουνε σιγουρα γα Σκοπια Σερβια).
Διεθνης ασφαλιση ειναι η πρασινη καρτααπο εξοδα εχεις διοδια σε σκοπια και Σερβια, βινιετα σε Ουγγαρια και Τσεχια.
Τα Σκοπια ειναι γυρω στα 3€, η Σερβια κανα 10ρικο, η βινιετα για Ουγγαρια ειναι αναλογα με τη διαρκεια, αν παρεις την εβδομαδιαιαειναι κατω απο 10€, περιπου τα ιδια ισχυουν για Τσεχια (καποιος που το εκανε προσφατα θα σου πει πιο ακριβεις τιμες)Λαβε υποψη οτι η βενζινη ειναι πιο φτηνη στις χωρες αυτες.
καλο σου ταξιδι
-
Διαβατήριο χρειάζεσαι μόνο αν είσαι στρατιωτικός. Αλλιώς φτάνει η καινούρια ταυτότητα.
Πράσινη κάρτα βγάζεις στο ασφαλιστικό σου γραφείο, δωρεάν. Βγαίνει άνετα την ίδια μέρα.
Έκανα παρόμοιο ταξίδι πέρυσι Βουλγαρία-Σερβία-Αυστρία-Ουγγαρία-Ρουμανία και πρέπει να σου πω ότι δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό στα σύνορα καμιά σχέση με παλαιότερα. Απλά στα Σκόπια και στη Σερβία γίνεται λίγο περισσότερος έλεγχος.
Τώρα για έξοδα ανάλογα το αυτοκίνητο..
H βινιέτα είναι περίπου 7-10 ευρώ τη βδομάδα ανάλογα τη χώρα..
Πάντως να έχεις έτοιμα ψιλά γιατί πληρώνεις να πας τουαλέτα
Καλό δρόμο και ο δρόμος μετά το Nis στη Σερβία είναι Autobahn -
στα παραπανω βαλε και αλλα 7€ βινιετα για τη Σλοβακια που την ξεχασαμε
δες ενδεικτικα τη διαδρομη και τα εξοδα εδω:
http://www.viamichelin.com/web/Routes?s ... eConso=5.6τα διοδια ειναι ...λειψά, δεν ειδα απο που λειπουν, αλλα 25€ περιπου ειναι μονο το Αθηνα Ευζωνοι
-
Παιδιά σας υπερ-ευχαριστώ
Έχω διαβάσει τα απίστευτα, ότι τα χρειάζομαι όλα αυτά π.χ. και θα πλήρωνα κανά 200άρι προτού καν ξεκινήσω... -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Διαβατήριο χρειάζεσαι μόνο αν είσαι στρατιωτικός. Αλλιώς φτάνει η καινούρια ταυτότητα.
Πράσινη κάρτα βγάζεις στο ασφαλιστικό σου γραφείο, δωρεάν. Βγαίνει άνετα την ίδια μέρα.
Έκανα παρόμοιο ταξίδι πέρυσι Βουλγαρία-Σερβία-Αυστρία-Ουγγαρία-Ρουμανία και πρέπει να σου πω ότι δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό στα σύνορα καμιά σχέση με παλαιότερα. Απλά στα Σκόπια και στη Σερβία γίνεται λίγο περισσότερος έλεγχος.
Τώρα για έξοδα ανάλογα το αυτοκίνητο..
H βινιέτα είναι περίπου 7-10 ευρώ τη βδομάδα ανάλογα τη χώρα..
Πάντως να έχεις έτοιμα ψιλά γιατί πληρώνεις να πας τουαλέτα
Καλό δρόμο και ο δρόμος μετά το Nis στη Σερβία είναι Autobahn0,50 η χρήση τουαλέτας και όλοι στα σύνορα με καινούρια ταυτότητα εκτός των ενστόλων που χρειάζονται διαβατήριο.
Ως την Ουγγαρία τα σύνορα γενικά τα περνάς αρκετά γρήγορα. Καθυστέρηση 5λέπτου το πολύ. Οι Σέρβοι στην είσοδο της χώρας είναι οι πιο αργοί πάντως ιδίως αν έχει πολύ κίνηση. Όλοι σε όλα τα ΙΧ ελέγχουν το πορτμπαγκαζ που πρέπει να βγεις και να ανοίξεις αν δεν έχουν εικόνα από το πίσω παρμπριζ. Ελλάδα (έξοδος) και είσοδος σε Σκόπια και Ουγγαρία είναι πολύ απλές διαδικασίες. Εκεί που θα υπάρξει καθυστέρηση είναι αν πετύχεις σε ώρα αλλαγής των βαρδιων τους που κλείνουν και ξανανοίγουν τα συστήματα τους. Δεν τους βλέπεις πάντως να βιάζονται.
Σκόπια και Σερβία έχουν πολλά διόδια αλλά το καλό είναι ότι δέχονται και πιστωτική κάρτα. Εγώ έτσι θα λειτουργούσα για πιο γρήγορα.
Αυτά είναι τα διόδια πριν το Βελιγράδι που είναι και τα μόνα που ίσως συναντήσεις πολύ κίνηση:
Uploaded with ImageShack.us
Με τον Ακτωρα να κάνει στην Σερβία έργα θα έχεις μια μεγάλη παρακαμψη ή από μια λωρίδα στο κομμάτι από την Κλεισούρα (νομίζω έτσι το λένε) ως πριν το Βελιγράδι πριν την διασταύρωση για Νις και μετά το Βελιγράδι λίγο πριν το Νοβισαντ. Από την Ουγγαρία και μετά αντικρίζεις μια υπέροχη άσφαλτο και γρήγορες ταχύτητες. Πιο πριν όμως απλά καλή ή ασφάλτος ΕΟ που θυμίζει Ελλάδα! Τα 'σύνορα' (εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχουν πέρα από τις παλιές εγκαταστάσεις τους) Ουγγαρίας Αυστρίας φυσικά τα περνάς αμέσως αλλά στο 1 χιλιόμετρο έχει συνήθως μπλόκο που ελέγχει αν έχεις πληρώσει την 'είσοδο'.ΥΓ1. Στα βενζινάδικα των Σκοπίων και Σερβίας δέχονται και € για καφέδες κλπ. Στα Olympus Plaza η τουαλέτα είναι δωρεάν.
-
Επειδή πρόσφατα άκουσα άσχημη ιστορία κοιτάξτε και αν είστε ασφαλισμένοι για θέματα υγείας σε κάποιες από αυτές τις 'πρώην' χώρες. Αν δικαιούστε βγάλτε τη σχετική κάρτα ευρωπαϊκής ασφάλισης υγείας (είναι μπλε μεγέθους πιστωτικής) και τη βγάζει δωρεάν το ταμείο ασφάλισής σας.
-
Παιδιά sos!
Τελικά δε χρειάστηκε να γίνει το ταξίδι αυτό, αλλά ταξίδι ως την Timisoara της Ρουμανίας.
Αντί να πάω εγώ πήγε η αδερφή μου όμως.Επειδή δε γίνεται να περάσει από Σκόπια και Σερβία, πήγε από Βουλγαρία.
Στους χάρτες της google που επισυνάπτω, λέει 15-16 ώρες και αυτή τη διαδρομή έκανε.Το έκανε 22 όμως!
Οι δρόμοι λέει είναι αίσχος!
Κάρα με άλογα, αγελάδες, μπαλώματα, πουθενά διαχωριστικά και λοιπά.Γνωρίζετε κάποια διαδρομή (έστω κι αν είναι μικρός κύκλος) για επιστροφή από Ρουμανία;
Χωρίς να μπει Σκόπια ή Σερβία όμως!
-
πλοιο; αεροπλάνο; καταζητείται;
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες