-
Πρώτη και τελευταία φορά που διασχίζω την Αδριατική με ΑΝΕΚ superfast (και καλά!). Ολες τις προηγούμενες πήγαινα κύριος (με αυτοκίνητο ή άνευ) με τις Μινωικές.
Ποτέ ξανά ΑΝΕΚ!
Αυτή τη φορά επέλεξα ΑΝΕΚ μόνο και μόνο γιατί έβγαινε νωρίς στην Ancona!
Σύμφωνα με την εταιρία, θα έβγαινε στις 11 το πρωί ώρα Ιταλίας, οπότε με βόλευε για τη συνέχεια. Μία εβδομάδα πριν το ταξίδι αποφάσισε η εταιρία (γιατί έτσι!) να αλλάξει την ώρα και πλέον θα έφθανε 16:00 ώρα Ιταλίας. Η αναχώρηση ήταν στις 23:30 την προηγούμενη από Ηγουμενίτσα. Το καράβι έπιασε Ηγουμενίτσα 11:40, και έφυγε 1 το πρωί. Με φόρτωσαν και τελευταίο. Ωραία, σκέφτηκα, είδαν μικρό αυτοκίνητο και θα με βάλουν μπροστά να φύγω πρώτος), Αλλά με έβαλαν στο απόλυτο βάθος ανάμεσα στα επικαθήμενα χωρίς τράκτορα. Ετσι βγήκα τελευταίος αφού είχε αδειάζει το καράβι!
Συνολικά κατάφερα και πάτησα στεριά στην Ιταλία στις 18:20 (άρα έχασα 2,5 ώρες) λόγω ΑΝΕΚ. Επίσης, οι αεροπορικού τύπου θέσεις ήταν απαράδεκτα μικρές στενές και άβολες (καμία σχέση με τις αντίστοιχες των Μινωϊκών). Στο καράβι υπήρχαν πάρα πολλοί γείτονες εξ ανατολών (με τις ανάλογες συνέπειες στην ησυχία και την καθαριότητα του γύρω χώρου), γενικά πολλή βρωμιά στο καράβι. Επίσης το ιντερνετ ήταν τόσο αργό που δεν κατέβαζε τίποτα, κλπ, κλπ.
Ευτυχώς στο γνωστό φανάρι στην Ανκόνα καθυστέρησα μόνο 15 λεπτά και με αρκετή αυτοσυγκράτηση ήμουν στις 10:50 στα ελβετικά σύνορα και 2 ώρες μετά στη Ζυρίχη. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γλιτωνεις κανα χιλιαρικο χλμ και 3 συνορα, οποτε αν ειναι φτηνα τα καραβια ειναι λιγο πιο ξεκουραστα.
Εγω μαλλον απο γιουγκοσλαβια θα πηγαινα παντως
Ενα λάθος που κάνουν πολλοί. ΔΕΝ ζουμε στην Ηγουμενίτσα. Η Ηγουμενίτσα απέχει 350χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Κοινώς κοντεύεις να βγεις και από την Κλεισούρα. Αρα τα χλμ είναι βία 500-600 (ίσως και λιγότερα αναλόγως το μέρος της Ευρώπης που πας). Κερδίζεις και μία μέρα οδικώς (όσο λάσκα και να το πας το βράδυ της επόμενης το έχεις φτασει).
ΑΛΛΑ για κάποιον μόνο του, δεχομαι ότι έχει και κάποια θετικά το πλοίο. Για 2 άτομα και πάνω στη Β.Ελλάδα δεν μπορώ να βρω κάποιο θετικό.
Aν θες να πας χαμηλα γαλλια, ισπανια κλπ συμφερει το καραβι.
Για κεντρικη ευρωπη, με τις τιμες που εχουν ουτε λογος. Ειδικα αν εχεις δευτερο ατομο να σε σκατζαρει λιγο στο οδηγημα. Για μενα ειναι 1000+χλμ παραπανω, ειναι σεβαστο νουμερο -
Να επισημάνω ότι, αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει για διακοπές στη διάρκεια των οποίων προτίθεται να επισκεφθεί όλη τη χώρα του εξωτερικού ή και κάποιες διπλανές χώρες, το καράβι για Ιταλία (λόγω χρήσης του ΙΧ μας) είναι πλέον απαγορευτικό λογω κόστους.
Συμφέρει το αεροπλάνο και -απο την άφιξη- η ενοικίαση αυτοκινήτου.
Ενδεικτικά, για ταξίδι 7 ημερών, έγκαιρα προγραμματισμένο και σε low season περίοδο:
Αθήνα-Μιλάνο-Αθήνα = 120€ το αερο-εισιτήριο.
Ενοικίαση αυτοκινήτου πχ: στο Μιλάνο για οπουδήποτε/απεριόριστα χλμ (Peugeot 107 - Ford fiesta) =130-140€ το επταήμερο.
Σύνολο (για 2 άτομα): 120+120+140 =380€
Το καράβι, με καμπίνα δίκλινη εσωτερική (η φτηνή) + ΙΧ = 750€ και άνω.
Επομένως, έχετε δική σας τη διαφορά των 400€ για να καλύψετε άνετα τις 6 διανυκτερεύσεις σας, καθόσον τα λοιπά έξοδα στους δρόμους είναι 'κοινά' για βενζίνη-διόδια, χωρίς να υπολογίζω το ελάχιστο κόστος Αθήνα -Πάτρα-Αθήνα=80€ και τις 2 ημέρες χαμένες στη θάλασσα.Εκτός αν επιστρέψετε 'φορτωμένοι' με προσεκτικά επιλεγμένα ψώνια, που δεν χωράνε σε βαλίτσες αλλά μόνο σε πορτμπαγκάζ , οπότε.... 'πατσίσατε' !!!
-
Δλδ για να ξεκινησω εγω απο Αγρινιο για Γενευη με βολευει οδικως το ταξιδι απο οτι να παω Πατρα-Ανκονα??
-
Συμπατριώτη τόλμα το. Απλώς προγραμμάτισε και μια διανυκτέρευση Β. Ιταλία για να το παίξεις και λίγο τουρίστας. Καλύτερα να χρησιμόποιησεις το φέρρυ που λες. Εκτός και αν έχεις εμπειρία από οδήγηση σε ξένη χώρα. Επειδή ήμουν πρωτάρης επέλεξα την ασφαλέστερη λύση της Ανκόνα και μετά πήγα με κλειστά τα μάτια. Από Αγρίνιο φαντάζομαι δεν υπάρχει σοβαρό κέρδος να πάς οδικώς από Β. Ελλάδα, Σκόπια κοκ. Οι παραπάνω φαντάζομαι αναφέρονται σε Βορειοελλαδίτες.
Πολύς κόσμος δλδ ανέβασε αυτοκίνητο Β. Ευρώπη . Και γω μέσα σε αυτούς. Αθήνα-Αγρίνιο-Ολλανδία ( μέσω Ηγουμενίτσας-Ανκόνα) με μια ολιγόωρη παράκαμψη κοντά στο Μιλάνο και μια διανυκτέρευση στο Bolzano. Εξαιρετικές οι εντυπώσεις και περιμένω πως και πως το Μάη για να οργώσω τη Δυτ. Ευρώπη . Ελπίζω αυτή τη φορά να έχω μαζί μου και κάποιους που να οδηγούν γιατί 1800 τόσα χλμ μονοκόμματα δεν παλεύονται, χώρια που δεν καταλαβαίνεις και τπτ από τα μέρη που περνάς.
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Συμπατριώτη τόλμα το. Απλώς προγραμμάτισε και μια διανυκτέρευση Β. Ιταλία για να το παίξεις και λίγο τουρίστας. Καλύτερα να χρησιμόποιησεις το φέρρυ που λες. Εκτός και αν έχεις εμπειρία από οδήγηση σε ξένη χώρα. Επειδή ήμουν πρωτάρης επέλεξα την ασφαλέστερη λύση της Ανκόνα και μετά πήγα με κλειστά τα μάτια. Από Αγρίνιο φαντάζομαι δεν υπάρχει σοβαρό κέρδος να πάς οδικώς από Β. Ελλάδα, Σκόπια κοκ. Οι παραπάνω φαντάζομαι αναφέρονται σε Βορειοελλαδίτες.Πολύς κόσμος δλδ ανέβασε αυτοκίνητο Β. Ευρώπη . Και γω μέσα σε αυτούς. Αθήνα-Αγρίνιο-Ολλανδία ( μέσω Ηγουμενίτσας-Ανκόνα) με μια ολιγόωρη παράκαμψη κοντά στο Μιλάνο και μια διανυκτέρευση στο Bolzano. Εξαιρετικές οι εντυπώσεις και περιμένω πως και πως το Μάη για να οργώσω τη Δυτ. Ευρώπη . Ελπίζω αυτή τη φορά να έχω μαζί μου και κάποιους που να οδηγούν γιατί 1800 τόσα χλμ μονοκόμματα δεν παλεύονται, χώρια που δεν καταλαβαίνεις και τπτ από τα μέρη που περνάς.
Εμπειρια οδηγησης σε ξενη χωρα δεν εχω δυστυχως (που θα παει θα αποκτησω και εγω ). Βεβαια εχω πολυ καιρο ακομα μπροστα (να ειμαστε καλα ολοι μεχρι τοτε ) .Αντε τωρα να ψαχνω σπιτι
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Πρώτη και τελευταία φορά που διασχίζω την Αδριατική με ΑΝΕΚ superfast (και καλά!). Ολες τις προηγούμενες πήγαινα κύριος (με αυτοκίνητο ή άνευ) με τις Μινωικές.
Ποτέ ξανά ΑΝΕΚ!
Αυτή τη φορά επέλεξα ΑΝΕΚ μόνο και μόνο γιατί έβγαινε νωρίς στην Ancona!
Σύμφωνα με την εταιρία, θα έβγαινε στις 11 το πρωί ώρα Ιταλίας, οπότε με βόλευε για τη συνέχεια. Μία εβδομάδα πριν το ταξίδι αποφάσισε η εταιρία (γιατί έτσι!) να αλλάξει την ώρα και πλέον θα έφθανε 16:00 ώρα Ιταλίας. Η αναχώρηση ήταν στις 23:30 την προηγούμενη από Ηγουμενίτσα. Το καράβι έπιασε Ηγουμενίτσα 11:40, και έφυγε 1 το πρωί.Δυστυχώς η κατάσταση φέτος ήταν πολύ κακή και στις Μινωικές. Βγάλαμε εισιτήριο το Μάρτιο, κάποια στιγμή το Μάιο άλλαξαν τα δρομολόγια και έβαλαν τα καράβια να κάνουν 18 ώρες αντί για 15.5 (αυτό το έκαναν όλες οι εταιρείες), και μετά κάποια στιγμή τον Ιούλιο τα ξαναάλλαξαν (ακύρωσαν ορισμένες ημέρες). Όταν κατεβαίναμε Ελλάδα είχε 2 ώρες καθυστέρηση κι όταν επιστρέφαμε είχε 5 ώρες καθυστέρηση. Ακυρώσαμε το εισιτήριο και μας έδωσαν τα λεφτά πίσω και πήγαμε Bari με Superfast.
-
Ελβετια με ελληνικες πινακιδες για μεγαλο διαστημα ξεχνα το
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δλδ για να ξεκινησω εγω απο Αγρινιο για Γενευη με βολευει οδικως το ταξιδι απο οτι να παω Πατρα-Ανκονα??Απο Λαρσα και πάνω αναφέρομαι, μην πω απο Θεσσαλονίκη. Σκέψου ότι ακόμα και η Λαρισα είναι 120χλμ μακρύτερα από τα σύνορα και 100 πιο κοντά στην Ηγουμενιτσα Αλλάζουν πολλοί υπολογισμοί
-
Το καλο που τους θελω αυριο να μην κάνουν κολπα οι Σερβοι που θα περάσουμε στα γρηγορα ανεβαίνοντας για γερμανια μονο με ταυτότητες!
Στη πρεσβεία τους πηρα χθες κ μου το επιβεβαίωσαν οτι γίνεται μονο με ταυτότητα!
-
Όντως,μόνο με την ταυτότητα περνάς.
-
Ωραια γιατι μεσω Ρουμανιας που περασα λογο προβληματος του διαβατηριου μου, πριν δυο χρονια ήταν μαρτυριο! Για να δουμε σε ποσες ωρες θα το βγάλουμε σε μονοκοπανιά!
-
Το νου σου στα όρια εκεί.
Μαζί σου ψιλά. -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Ωραια γιατι μεσω Ρουμανιας που περασα λογο προβληματος του διαβατηριου μου, πριν δυο χρονια ήταν μαρτυριο! Για να δουμε σε ποσες ωρες θα το βγάλουμε σε μονοκοπανιά!Να έχεις κέρματα 1 ευρώ για τα σκοπιανά διόδια, αλλά και τα σέρβικα. Μέχρι να βγεις στο Νις πολλή προσοχή στα όρια και οπωσδήποτε χαρτάκι στα διόδια του Νις
-
Καλα δεν ειναι οτι κανουμε πρωτη φορα το δρομο το συγκεκριμένο, Σκοπια δεν θα περάσουμε μιας κ αφετηρία ειναι κοντα στο Προμαχώνα θα παμε Σοφια κ απο εκει 150 χιλ κωλοδρομος μεχρι το Νις!!
Οι Σερβοι το ειχαν παντα αυτο, ακομα κ με τα ορια να πηγαίνεις πολλες φορες δεν γλυτώνεις κανενα προστιματακι!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Καλα δεν ειναι οτι κανουμε πρωτη φορα το δρομο το συγκεκριμένο, Σκοπια δεν θα περάσουμε μιας κ αφετηρία ειναι κοντα στο Προμαχώνα θα παμε Σοφια κ απο εκει 150 χιλ κωλοδρομος μεχρι το Νις!!Οι Σερβοι το ειχαν παντα αυτο, ακομα κ με τα ορια να πηγαίνεις πολλες φορες δεν γλυτώνεις κανενα προστιματακι!
Εάν σε βολεύει από τη Βουλγαρία καλώς, αλλά είναι χειρότερα από εκεί σε σχέση μετα Σκόπια.
-
Ξερω, αλλα σε 5 λεπτα ειμαστε στα σύνορα κ μεχρι Σοφια ειναι ενταξη ο δρομος! Το κομμάτι Σοφια-Νις ειναι χαλια αλλα δε μαμει!
-
Φτασαμε ολα καλα, σύνορά βουλγαριας φρανκφουρτη καναμε 21 ωρες με μικρο σχετικα παλιο αυτοκινητο κ τις περισσοτερες ωρες ταξιδιού νυχτα!!
250€ περιπου τα εξοδα του ταξιδιου (βενζινες διοδια κλπ)
-
Αν επιτρεπεται κοιμηθηκατε καθολου;
-
ενναλαξ οσο γινοταν, αν κ στο τελος τα φτησαμε κ την πεσαμε λιγο σε κάποιο παρκινγκ!
προσωπικά εχω τις ωτοασπιδες καβατζα διαφορετικά δεν μπορω να κοιμηθω εν κινηση
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες