-
έχω την εντύπωση πως πράσινη κάρτα θές παντού και πάντα. Από την ασφαλιστική μου είπαν πως χρειάζεται και για την Ιταλία- Γαλλία που πήγα , αλλά και για Βουλγαρία. Στο κάτω κάτω δεν κοστίζει απολύτως τίποτα . Απλά έχει συγκεκριμένη ισχύ , νομίζω αρκετά μικρή και πρέπει να ξέρεις συνεπώς πάνω κάτω πότε σκοπεύεις να ταξιδέψεις για να εκδοθεί. Βγαίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον ασφαλιστή σου
-
Παντού θες πράσινη κάρτα, όποιος το είπε αυτό είναι άσχετος.
Η πράσινη κάρτα πρέπει να αναγράφει τον κάτοχο ή τον οδηγό του οχήματος, εγώ προσωπικά έχοντας εμπλακεί σε ατύχυμα που δεν έφταιγα όμως, με αναγραφή μόνο του κατόχου ήμουν οκ.Απο κει και πέρα, μια εξουσιοδότηση αν το αυτοκίνητο δεν είναι στο όνομά σου για να είσαι καλυμένος, και αν δεν έχεις πινακίδες νεου τύπου ένα GR στο παρπριζ
-
http://www.mib-hellas.gr/mib/index.php? ... 85&lang=el
Εδώ το είδα αυτό, θα μιλήσω με ασφαλιστική. Ευχαριστώ!
-
Για τις χώρες ΕΟΧ αρκεί το ασφαλιστήριο εάν τα στοιχεία ασφάλισης αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.
κάτι το οποίο προφανώς και δεν ισχύει, τουλάχιστον σε όσα ασφαλιστήρια έχω κοιτάξει.
Πέραν αυτού, στάνταρ θα έχεις θέμα.
Προσοχή όταν βγάζουμε πράσινη κάρτα να περάσουν σε αυτή όλες οι εξτρά καλύψεις (πχ θραύση κρυστάλων) -
Ακριβώς όπως είπε ο Πάνος. Πράσινη κάρτα παντού στο εξωτερικό...
Κ εγώ είχα την υπεύθυνη δήλωση αλλά κανείς δε μου είπε τίποτα . Ειδικά για Ιταλία μπήκα απλώς στο πλοίο χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο.Sent from space using Tapatalk
-
Ακριβώς όπως τα γράφει στο link που παρέθεσε ο drdino είναι: http://www.mib-hellas.gr/mib/index.php? ... 85&lang=el .
Η πράσινη κάρτα ΔΕΝ είναι απαραίτητη εντός ΕΕ, Ελβετίας και Νορβηγίας. Θεωρείται ότι το αυτοκίνητο εφ'όσον έχει πινακίδες έχει και ασφάλεια:
http://www.cobx.org/en/index-module-ork ... d-188.html
http://www.nbingf.ch/pdf/NVB_Karte_IR_12_2011_D.pdfΦυσικά πάντα υπάρχει περίπτωση να πέσετε σε έλεγχο σε αστυνομικό που δεν είναι ενημερωμένος, δε μιλάει αγγλικά, εσείς θέλετε να ξεμπερδεύετε γρήγορα μαζί του και επειδή η κάρτα δεν κοστίζει δε χάνετε τίποτα να τη βγάλετε.
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Απλά έχει συγκεκριμένη ισχύ , νομίζω αρκετά μικρή και πρέπει να ξέρεις συνεπώς πάνω κάτω πότε σκοπεύεις να ταξιδέψεις για να εκδοθεί. Βγαίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον ασφαλιστή σουΈχει ισχύ ανάλογης χρονικής διάρκειας με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εγώ κάθε χρόνο μαζί με την ασφάλεια ζητώ και παίρνω πράσινη κάρτα με ισχύ για ένα χρόνο. Εξάλλου δεν κοστίζει τίποτα.
-
Το λινκ που παραθετεις σου λεει οτι ορεπει να αποτανθεις στην ασφαλεια σου για να δεις τι χαρτια χρειαζεται να εχεις μαζι σου απ την ασφαλεια για να ταξιδεψεις σε αυτες τις 32 χωρες, μην το κουραζετε τσαμπα. Με το ελληνικο ασφαλιστηριο σε ελεγχο θα εχεις προβλημα εγγυημενα
Το κακο με την εθνικη ειναι οτι η πρασινη καρτα εχει τριμηνηνισχυ και πρεπει να στην στελνουν καθε τοσο απο ελλαδα.
-
Στην επιστροφή χθες προς Βορρά με σταμάτησαν στην Νις επειδή έτρεχα 16χαω πάνω από το όριο. Μου έδειξαν κ την κάμερα, με έστειλαν να πληρώσω στην Νις κ πήρα το παρακρατημένο διαβατήριο. Είπα σε έναν νεαρό εκεί να το τακτοποιήσουμε το θέμα κάπως αλλιώς κ παραλίγο να θιγεί!
Τέλος πάντων, 45 λεπτά κ κάτι € κόστισε η διαδικασία.
Πάλι καλά που δε με σταμάτησαν στο προηγούμενο κομμάτι με τις στροφές οπού εκεί πήγαινα παραπάνω κάπου-κάπου...
Έχω να πω κανένας έλεγχος κατά τα άλλα πουθενά...
Κλασικός ο καφές στα Σκόπια, 2€ αυτή τη φορά...! Η κοπέλα μου είχε πάρει πριν τα σύνορα φρέντο εσπρέσσο απο την ελληνική πλευρά με 2,80€. Πάλι καλά που ο τελωνειακός δεν έκανε παράπονα...!Υγ: το απόκομμα από την πληρωμή του προστίμου ( το διπλότυπο) που τους έδειξα για να πάρω το διαβατήριο πόσο ζήτησα να το κρατήσω ως αποδεικτικό πληρωμής. Με τα λίγα αγγλικά που ήξεραν το κατάλαβαν κ μου το έδωσαν οι αστυνομικοί. Έβαλα 2 υπογραφές για το διαβατήριο, το πήρα κ με άφησαν να φύγω... Ήταν κ Παρτίζαν ο τύπος...
Sent from space using Tapatalk
-
Μετά από 3 χρόνια στην Αγγλία, έφαγα και την πρώτη μου κλήση για υπερβολική ταχύτητα.
Πήγαινα με 35 μίλια διασχίζοντας χωριό με όριο 30.
Πρέπει να μην ήταν σταθερή η κάμερα γιατί περνάω από εκεί κάθε μέρα (και προσέχω ρε γμτ ) και δεν την έχω δει ποτέ. Η κλήση μου ήρθε στο σπίτι και δεν έχει τη φωτογραφία πάνω. Τώρα έχω τις εξής επιλογές: Ή δίνω 60 λίρες και τρώω 3 πόντους, ή δίνω 100 λίρες, κάνω ένα 4ωρο σεμινάριο και γλιτώνω τους πόντους. Προσανατολίζομαι στο δεύτερο, μιας και οι πόντοι σημαίνουν ακριβότερη ασφάλεια για 3 χρόνια.
Αυτά.
-
Μετα απο ποσες μερες σου ηρθε;
-
2 εβδομάδες
-
Κρίσιμη βδομαδα αυτη δηλαδη....
-
Με σταμάτησε σήμερα-χθες για την ακρίβεια η αστυνομία ενώ οδηγούσα το πόλο με τις ελληνικές πινακίδες... Το χρησιμοποίησα μετά από 4 εβδομάδες για να μη μείνει από μπαταρία... Με σταμάτησαν γιατί μιλούσα στο τηλέφωνο, αν κ είχα ανοιχτή ακρόαση.
Ζήτησαν δίπλωμα κ άδεια... Δίπλωμα έχω πλέον γερμανικό... Με ρώτησαν κ απάντησα ειλικρινώς σε όλα... Τί δουλειά κάνω, με τί ασχολούμαι, κτλ... Εν τω μεταξύ μόλις είχα βγει από εφημερία κ ήμουν πτώμα... στον κόσμο μου δηλαδή.
Έλεγξαν τα χαρτιά για 5 λεπτά στο περιπολικό, μου τα έδωσαν πίσω κ μου είπαν πως όταν θέλω να μιλήσω, να σταθμεύω... Αυτά όλα κι όλα
Για το αμάξι δε μου είπαν τίποτα... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Για το αμάξι δε μου είπαν τίποτα...
Σε λυπηθηκαν!
-
Κ εγώ αυτό πιστεύω
Το πόλο το έχω 20 μήνες τώρα, με έχουν χτυπήσει κάμερες κ αυτοί δεν είπαν κάτι...Sent from space using Tapatalk
-
Τιμά σου πουν δηλαδή;
-
Ειναι στο ονομα σου το πολο?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειναι στο ονομα σου το πολο?όχι, σε συγγενικού προσώπου...
Τιμά σου πουν δηλαδή;
πως το αμάξι το έχουν πετύχει σε κάμερες κτλ...
-
Ε τι να σου πουν, τα τρια θα παρουν
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες