-
Αν περνάς τα Σκόπια δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τρέξεις παραπάνω από τα όρια.
α) 120 είναι το όριο στο μεγάλο μέρος της διαδρομής.
β) Μετά που χωρίζει ο παλιός δρόμος στο βουνό, αν έχουν προλάβει να τον μπαλώσουν, επίσης πας γρήγορα με 110-130.
Λίγο στην Κλεισούρα θα πέσεις σε ταχύτητα...
Σε 1.5 ώρα έχεις βγει από την χώρα.
Σερβία (στον αυτοκινητόδρομο) καθημερινές πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να σε σταματήσουν... -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Καλησπερα και απο εμενα , συχνα ανεβαινω Σοφια για δουλεια και εχει και εκει 'βινιετες' εχει και πολυ αστυνομια ... που σε πηδαει με το παραμικρο , βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο ευτυχως που σεβονται τα ορια ταχυτητας διοτι αλλιως θα ειχαμε πολλα πολλα ατυχηματα στο δρομο αυτο ..... το θετικοτατο επισης ειναι οτι καθε φορα γραφω καταναλωση με το q5 7,5 ευρω / λιτΛόγω borovets, bansko φέτος πολλές φορές ανέβηκα Βουλγαρία. Ποτέ δεν με σταμάτησαν αν και πέρασα πολλά μπλόκα. Πάντα όμως τηρούσα ευλαβικά τα όρια και με φώτα ανοικτά. Μια φορά μόνο με σταμάτησαν για έλεγχο χαρτιών στο samokov (χωριό πριν το borovets). Ο αστυνομικός ευγενέστατος.
Αν θέλεις να είσαι 100% άνετος κάθεσαι πίσω από νταλίκα και πας τραινάκι
Καλά για τιμές δεν το συζητάω. Τζαμπαντάν την βγάζω Βουλγαρία. Τρεχάτε όσο έχουμε ευρώ
υ.γ. Η Σόφια μου άρεσε πολύ. Κέντρο που κινήθηκα δλδ με τα ωραία κτίσματα εποχής τσάρων. Γιατί τα κομμουνιστικά κτίρια είναι τρελά μίζερα
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
τα Σκοπια (αν δεν ξέρεις τι κάνεις κ πώς το κανεις) είναι αρκετά κουραστικά γιατί έχει μπατσικά ΠΑΝΤΟΥ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (τη μέρα τουλάχιστον, τη νύχτα δεν ξέρω). και τα όρια είναι τραγικά...
στη Σλοβακία με σταμάτησε ένα μαύρο S4+μαυρα τζάμια. μπάτσοι... τους προσπέρασα αλλά ο νους μου δεν πήγε μέχρι εκεί (μετά έμαθα ) και μου δειχνει την οθονίτσα από το λαπτοπ του που έλεγε οτι πήγαινα με 147... εκεί πάγωσα λίγο, άρχισα να του λεω οτι δεν είδα ούτε 1 πινακίδα που να αναγράφει όριο ταχύτητας (σοβαρά το ελεγα, δεν πρόσεξα ούτε ενα και καιγομουν να δω καποιο για να ξέρω αν θα μπορούσα να τρέξω ή οχι...). μου ζήτησε 20 ολόκληρα ευρώ και καθάρισα
Σερβία πήγαν να μου το παίξουν εξυπνουληδες -ετρεχες, εκανες έρανες κλπ- κατι που ήταν τελείως ψευδές. Απλά και ομορφα τους είπα οτι πουθενά δεν παραβίασα το όριο και μετά απο 2 λεπτά με άφησαν...
γενικά αυτό που παρατήρησα ειναι ότι πηγαινοντας με τα όρια (τη μέρα), φτανεις πιο ξεκούραστα, πιο γρήγορα και με περισσότερα χρήματα στην τσεπη... ειναι σπαστικό ώρες-ώρες, αλλά ειδικά αν εχεις παρέα μεσα, δεν υπάρχει λογος να το παίξεις Γρηγόρης ο Δοκιμαστής
Τρεις φορές έχω ανέβει (την τελευταία μέχρι Βερολίνο) και δεν με σταμάτησε ποτέ κανένας.
Μια μαγκιά αν κάποιος θέλει να τρέξει πολύ είναι να ακολουθείς κάποιον ΝΤΟΠΙΟ που γνωρίζει τα όρια και πού εφαρμόζονται. Και ραντάρ να υπάρχει πιάνει τον πρώτο και όχι αυτόν που ακολουθεί κατα πόδας. Φυσικά δεν είσαι ποτέ πρώτος σε καραβάνι...1 φορά τα πέρασα, αλλά ήτο κυριακή.
4 μπλόκα είδα. στο 1ο σταμάτησαν κάτι δικους μας φορτηγατζήδες (που με είχανε περάσει νωρίτερα αέρα), τους πέρασα ενόσω τους έγραφαν και μετα με ξαναπέρασαν. μετά δεν τους ξαναείδα
μας το τονισαν ακόμα και στα συνορα: πάντα με τα όρια. Καθως παίζει και το σκηνικό να σε στείλουν να πλερώσεις στην κοντινότερη πόλη. πώς; μάλλον με ταξάκι... αυτό μου το είπαν στο τελευταίο βενδινάδικο πριν μπω στα σκόπια. μαλλον σε κάποιον θα έτυχε και το άκουσε ή κάτι τέτοιο.
-
Σε ότι αφορά τη Βουλγαρία, σίγουρα θα σε σταματήσουν αν πας πάνω από το όριο και έχεις ξένες πινακίδες. Επίσης πάντα τα φώτα ανοικτά. Σε εργάσιμη μέρα σε πάνε σε κάποια κοντινή τράπεζα και πληρώνεις αλλιώς στο τμήμα και πληρώνεις εκεί, εκτός αν αφήσεις 20ευρο επί τόπου.
-
Να προσθέσω προσοχή για μπλόκο στο Blagoevgrad όπου έχει δρόμο με δύο λωρίδες ανά ρεύμα και νησίδα αλλά όριο 60 γιατί είναι 'κατοικημένη περιοχή'.
-
-
Ευκολακι!!!
-
Σε παρακαλω, ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!
ΟΟΟΟΧΙΙΙΙ!!!!!
Απο το 2004 'πιλατεύω' το Nordkapp.
Φετος αναζωπυρωθηκε το ενδιαφερον μου και το σκεφτόμουν ακομα και οδικώς...
ουτε 11000 χιλιομετρα δεν ειναι...
(οδικως βεβαια, θα ανεβαινα απο Πολωνία, χωρες Βαλτικής και Φινλανδία -δεν ξερω γιατι, αλλα ειχα επαρκείς προσφορες για συμμετοχή απο...ανδροπαρεα )
edit: Thessaloniki- Βουδαπέστη-Ριγα-Ταλίν-Ελσίνκι-Ροβανιεμι-Βορειο ακρωτήρι --->4221 χιλ
επιστροφη: Βορειο Ακρωτηρι-Atlantic Highway*-Μπεργκεν-Οσλο-Στοκχολμη-Κοπενχάγη και πισω --->6262 χιλ- (http://www.google.gr/search?q=atlantic+ ... 80&bih=860)
Θα ηταν πολυ ωραια μια φωτο του Σουμπαρου πανω στη γεφυρα , αλλα ποιος θα με βγαλει;
- (http://www.google.gr/search?q=atlantic+ ... 80&bih=860)
-
noordkap δεν θα πάμε, έχω εσωτερική πληροφόρηση ( panos_ag ) για Νορβηγία για μια άλλη περιοχή και δυστυχώς δεν βγαίνουν οι μέρες...
Φιλανδία είναι πολύ βαρετή στην οδήγηση, είχε ανέβει ο θείος μου Noordkap μετά το ράλλυ των 1000 λιμνών και δεν συνίσταται ιδιαίτερα
-
Ο χρήστης dapostol έγραψε:
Σε εργάσιμη μέρα σε πάνε σε κάποια κοντινή τράπεζα και πληρώνεις αλλιώς στο τμήμα και πληρώνεις εκεί, εκτός αν αφήσεις 20ευρο επί τόπου.Ένα κόλπο που κάνουν οι Βούλγαροι είναι όταν τους σταματάνε να δίνουν το δίπλωμα και μέσα στη ζελατίνα του διπλώματος να έχουν 5 Ε !
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για να δώσω λίγο τροφή στους υπερβόριουςΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Βρε δε μας... παρατας λεω εγω;
παλιόπαιδο
θα με κανεις να χασω τον υπνο μου...
-
εμ τί, μόνο εγώ θα τον χάνω?
Υπόψιν, όταν θα είμαι πάνω, στο tromso
http://www.gaisma.com/en/location/tromso.html
24 hours sunlight,
INSOMNIA
-
θα το μελετησω...
εγω (αν παω φετος) θα παω τελος Αυγουστου αρχές Σεμπτεμβρη, αλλιως του...χρόνου (να'μαστε καλα)
-
Η Νορβηγία είναι έρωτας.
Έχουμε και τις άψογες φωτό του δικού μας φορουμά Nick_K .
http://www1.clikpic.com/kanick/gallery_66978.html -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Η Νορβηγία είναι έρωτας.
Έχουμε και τις άψογες φωτό του δικού μας φορουμά Nick_K .
http://www1.clikpic.com/kanick/gallery_66978.htmlΑν εννοείς εμένα μάλλον κάνεις λάθος. Δεν είμαι εγώ!
Το λέω γιατί μου έρχονται κάτι pm με οδηγίες πως να παω Νορβηγία κλπ και δεν έχω ιδέα!
-
σε ζαλιζουν κι εσένα ε
για δες σύμπτωση ρε πστ μου
-
Νορβηγία είναι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση και πραγματικά αξίζει. Εάν κάποιος θέλει κάποιες πληροφορίες και φωτο μπορεί να μου στείλει pm
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Νορβηγία είναι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση και πραγματικά αξίζει. Εάν κάποιος θέλει κάποιες πληροφορίες και φωτο μπορεί να μου στείλει pmΝομίζω οτι καποιες πληροφοριες εδω δεν θα πειραζαν κανεναν, μιας και θα μπορουμε να ανατρεχουμε στο μελλον για ...ενημερωση
Στις σκεψεις που κανω λεω να την διασχισω απο βορεια προς νοτια.
Μια διαδρομη απο Βορειο ακρωτηρι εως Στοκχόλμη μεσω Μπεργκεν και Οσλο μου τη δινει πανω απο 3000 χιλιομετρα
ειναι τοσο πολυ;Εποχή;
Λογικα αποκλειεται Φθινοπωρο, Χειμωνας και Ανοιξη , οποτε μενει το καλοκαιρι.
Τελη Αυγουστου ειναι καλα;
Αυτοκινητοδρομοι υπαρχουν;
Ποσα χιλιομετρα θα ηταν ενας ρεαλιστικος στοχος για καθε μερα;
(δυστυχως το Καμπερ μου το ξεκοψε η παντοφλα, οποτε πρεπει να κανονισω ξενοδοχεία)Τι ηθελες και ελεγες οτι ξερεις;
Θα σε κουρασουμε τωρα... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Νορβηγία είναι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση και πραγματικά αξίζει. Εάν κάποιος θέλει κάποιες πληροφορίες και φωτο μπορεί να μου στείλει pm
Νομίζω οτι καποιες πληροφοριες εδω δεν θα πειραζαν κανεναν, μιας και θα μπορουμε να ανατρεχουμε στο μελλον για ...ενημερωση
Στις σκεψεις που κανω λεω να την διασχισω απο βορεια προς νοτια.
Μια διαδρομη απο Βορειο ακρωτηρι εως Στοκχόλμη μεσω Μπεργκεν και Οσλο μου τη δινει πανω απο 3000 χιλιομετρα
ειναι τοσο πολυ;Εποχή;
Λογικα αποκλειεται Φθινοπωρο, Χειμωνας και Ανοιξη , οποτε μενει το καλοκαιρι.
Τελη Αυγουστου ειναι καλα;
Αυτοκινητοδρομοι υπαρχουν;
Ποσα χιλιομετρα θα ηταν ενας ρεαλιστικος στοχος για καθε μερα;
(δυστυχως το Καμπερ μου το ξεκοψε η παντοφλα, οποτε πρεπει να κανονισω ξενοδοχεία)Τι ηθελες και ελεγες οτι ξερεις;
Θα σε κουρασουμε τωρα...Είπα κάποιες πληροφορίες.
Δεν πήγα οδικώς, εκεί κινήθηκα με minivan, ταχύπλοα, πλοία της γραμμής, τραίνα και λεωφορεία
Η Νορβηγία δεν έχει αυτοκινητοδρόμους, μπορεί να είναι συνολικά έως 80 km σε όλη τη χώρα, και περιορίζονται περιξ των μεγάλων πόλεων (Οσλο, Μπεργκεν, Τροντχαϊμ, Σταβάνγκερ, από και προς αεροδρόμιο και λιμάνια)
Οι υπόλοιποι δρόμοι είναι με τέλειο οδόστρωμα, αλλά στενοί (μία λουρίδα ανά κατεύθυνση), χαμηλό όριο ταχύτητας (90) και πολλές «ασυνέχειες» στο δυτικό κομμάτι με τα φιορδ (τούνελ, κινητές γέφυρες, πορθμεία). Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και αντίστοιχα οι χρόνοι.
Τα καύσιμα είναι περίπου σαν την Ελλάδα, λίγο φθηνότερα εκεί, αλλά όλα τα άλλα είναι ακριβά
Πολύ ενδιαφέρον site είναι το http://www.norwaynutshell.com/Θα επανέλθω αύριο με περισσότερα, λόγω χρόνου
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες