-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λιγο off, αλλα σε τι τιμη μπορω να βρω ενα μτχ ppc? (για gps)Δεν έχω ιδέα...
-
Συμφωνώ για την προτίμηση υπέρ της Ancona. Εφόσον δεν είσαι νιόπαντρος να δεις την καραβοδιαδρομή σαν κρουαζιέρα με 2 διανυκτερεύσεις είναι απίστευτη βαρεμάρα για Βενετία και μετά έχει πιο πολύ κίνηση. Η είσοδος όμως στη Βενετία (που είναι σπαστικά αργή) είναι όμορφη για μια φορά.
Από Ρώμη και πάνω τα γκανγκστερικά της Ιταλίας δεν πρέπει να πολυπαίζουν.... Περισσότερο πρόσεχε μέσα στα λιμάνια, κλειδωμένες πόρτες και πορτμπαγκάζ και να φοράς συνεχώς την μπανάνα με τα χαρτιά σου, κινητό κλπ.
Συμφωνώ με το ότι τα χιλιόμετρα χωρίς όριο στη Γερμανία είναι σχετικά λίγα (τουλάχιστον στις διαδρομές που μου έχουν τύχει).
Υπάρχουν αρκετά πάρκινγκ διαμορφωμένα ειδικά για διανυκτέρευση, δωρεάν, που διαθέτουν τουαλέτες και εστιατοριάκι για πρωινό.Μόλις χθές άκουσα κι εγώ ότι η διαδρομή μέσω FYROM, Γιουγκοσλαβίας είναι καλή με αυτοκινητόδρομους, ασφαλής και συμφέρουσα οικονομικά.
Γενικά μην σε τρομάζουν τα 1300χλμ. Αν δεν έχει παλιόκαιρο και δεν είσαι σε περίεργη αργία που όλοι έχουν πάρει τους δρόμους η απόσταση καλύπτεται εύκολα και ξεκούραστα, καμία σχέση πχ με το Αθήνα-Θεσ/κη, ευκολότερα και καλύτερα και από την Εγνατία. Επίσης η νύχτα αν δεν έχεις πρόβλημα με το σκοτάδι είναι ακόμα καλύτερη γιατί η κίνηση μηδενίζεται οπότε δεν αισθάνεσαι την πίεση των γρηγορότερων πίσω σου.
-
υπαρχει ακομα αυτη η αντιληψη οτι ενα ταξιδι μεσω σερβιας και ουγγαριας θεωρειται επικινδυνο.
το κλεψιμο στην ιταλια ειναι πιο πιθανο απο οτι στη σερβια.
και δεν καταλαβαινω γιατι ο φιλος που ανοιξε το θεμα αυτο,θα παει μεσω ιταλιας,ξεκινωντας απο θεσσαλονικη ενταξει δικαιωμα του ειναι,ας μην το παρει στραβα.
καλοκαιρι βεβαια ειναι ωραια με το καραβι,ειδικα αν καποιος δεν εχει τη γυναικα μαζι του.καταλαβαινετε. -
Καλησπέρα.
Επειδή είμαι σε άλλη πόλη χωρίς Η/Υ, αργώ να μπώ σε Internet Cafe και να διαβάσω τις απαντήσεις σας....
Λοιπόν, απαντήσεις τώρα:
Πρός Sent που έγραψε:
*Αγαπητέ μου αν αποφασίσεις τελικά να περάσεις με πλοίο στην Ιταλία και να μην πας οδικώς μέσω Σερβίας κλπ θα σου πρότεινα να βγεις στην Ανκόνα. Και εξηγώ γιατί. Κατευθύνεσαι για Βορειοδυτική Γερμανία κοντά στα ΓερμανοΟλλανδικά σύνορα. Σε συμφέρει να περάσεις μέσα από Ελβετία. (Ανκόνα,Μιλάνο,Κόμο,Λουγκάνο,Τούνελ Σαν Γκοτάρντο,Λουκέρνη,Βασιλεία,Φράιμπουργκ,Καρλσρούη,Μανχάιμ,Βόνη,Κολώνια,Μενχενγκλάντμπαχ).
Στο Μιλάνο θα περάσεις από τον Tangenziale Ovest A50. Απογεύγεις έτσι τον Α4 Τορίνο-Βενετία που γίνεται χαμός σε μποτιλιάρισμα. Την Ελβετία την περνάς σε 3 ώρες με τα νόμιμα όρια ταχύτητας. Υπολόγισε από τη Βασιλεία (τελευταία πόλη πριν μπεις Γερμανία) μέχρι Κολωνία περίπου 6,5ώρες. Χρησιμοποιείς τις Γερμανικές autobahn A5,A6,A61,A52. Στην Ελβετία αγοράζεις ένα vignette, 40 ελβετικά φράγκα, δέχονται όμως και ευρώ. Έχει φυλάκιο στα ΙταλοΕλβετικά σύνορα.Αν κατέβεις στην Βενετία και αποφασίσεις να πας μέσω Ελβετία είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις την Ιταλική Α4 Βενετία-Τορίνο. Δεν στη συνιστώ σε καμμία περίπτωση.
Ή θα μπεις στην Αυστρία διαμέσου του περάσματος του Μπρένερο. Και εδώ πάλι αγοράζεις vignette 7.60 κάνει και όχι 7.50 όπως ανέφεραν ορισμένοι φίλοι. Και πληρώνεις άλλα 8 στο τούνελ του Σόνμπεργκ. Αν είσαι τυχερός και περάσεις τον περιφερειακό του Μονάχου την Α99, χωρίς μποτιλιάρισμα που το βλέπω εξαιρετικά απίθανο θα πάρεις την Α8 που θα σε βγάλει στην Καρλσρούη. Για τη συνέχεια δες πιο πάνω το ταξίδι μέσω Ελβετίας.΄Η γνώμη μου είναι μέσω Ανκόνας,Μιλάνου,Ελβετίας.
Θα κάνεις μια διανυκτέρευση σε κάποιο Autogrill μόλις περάσεις τον περιφερειακό της Μπολώνια και το άλλο απόγευμα θα είσαι στο Μενχενγκλάντμπαχ.Έχω κάνει και τις 2 διαδρομές και η διαδρομή μέσω Ελβετίας είναι πιο ξεκούραστη. Αυστηρή προσήλωση στα όρια ταχύτητας ειδικά στη Ελβετία, προσοχή στις διαβάσεις πεζών.
Όσο αφορά τις Γερμανικές autobahn το 'χωρίς όριο ταχύτητας' είναι μια χοντράδα. Υπάρχουν όρια ταχύτητας. Και σε ορισμένα κομμάτια δεν έχει όρια ταχύτητας. Τα κομμάτια αυτά οριοθετούνται με μια στρογγυλή γκρι ταμπέλα που έχει 4 διαγώνιες γραμμές. Σε αυτά τα κομμάτια καλύτερα είναι να μην βγεις στην αριστερή λωρίδα. Κάτσε είτε στην 2η είτε στην 3η λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης δεν επιτρέπεται κίνηση στη Λωρίδα Εκτάκτης Ανάγκης Λ.Ε.Α. εκτός αν υπάρχει ειδική σήμανση. Μην ανησυχείς η σήμανση είναι εξαιρετική και κατατοπιστική. Πράσινη κάρτας για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και αναμένα τα φώτα μέρα-νύχτα στην Ιταλία και Αυστρία. Σε Ελβετία και Γερμανία μόνο σε δύσκολες συνθήκες ορατότητας.*Aποφάσισα τελικά και θα πάω μέσω Ανκόνας. Η διαδρομή θα είναι Ανκόνα-Μιλάνο-Ελβετία-Μανχάϊμ-Κολωνία-Γκλάντμπαχ και σύμφωνα με το viamichelin έχουμε:
Time and distance
Time: 11h43 including 11h20 on motorways
Distance: 1302km including 1285km on motorways
Costs- Toll costs: 24.50 EUR
- Petrol costs: 115.00 EUR
- Road tax cost: 27.00 EUR
Total costs: 166.50 EUR
Πρός tourist που έγραψε:
Έχοντας κάνει το καλοκαίρι ένα ανάλογο ταξίδι,είναι προτιμότερο να πας από Ανκόνα-Μιλάνο-Κόμο-Κιάσο (Chiasso) και μέσω Ελβετίας να βγεις στη Γερμανία.Να έχει γεμίσει βενζίνη από εδώ και να θυμάσαι ότι πιο φτηνή βενζίνη έχει η Ελβετία (Ιταλία μάλλον δεν θα βρεις κάτω από 1,30 το λίτρο-στην Ελβετία παίζει καοντά στο 1,10 ευρώ).
Διόδια πληρώνεις στην Ιταλία (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά πιστεύω ότι 40 ευρώ πρέπει να είναι) και το σηματάκι στην είσοδο της Ελβετίας (περίπου 30 ευρώ).Οι Γερμανοί δεν έχουν διόδια.
Λίγη προσοχή στην Ελβετία όπου παρόλο που δέχονται και ευρώ μερικοί βενζινάδες σε κλέβουν στις μετατροπές του νομίσματος.
Αααα...και προσοχή ειδικά στην Ελβετία στις εξόδους των τούνελ...Big brother's watching youΣύμφωνα με τη διαδρομή που βγάζει το viamichelin θα περάσω στην Ελβετία από Luzen & Basel ....... βενζίνη θα φουλάρω πάλι εντός Ιταλίας και θα την περάσω την Ελβετία σερί
Πρός onyx που έγραψε:
*Συμφωνώ για την προτίμηση υπέρ της Ancona. Εφόσον δεν είσαι νιόπαντρος να δεις την καραβοδιαδρομή σαν κρουαζιέρα με 2 διανυκτερεύσεις είναι απίστευτη βαρεμάρα για Βενετία και μετά έχει πιο πολύ κίνηση. Η είσοδος όμως στη Βενετία (που είναι σπαστικά αργή) είναι όμορφη για μια φορά.
Από Ρώμη και πάνω τα γκανγκστερικά της Ιταλίας δεν πρέπει να πολυπαίζουν.... Περισσότερο πρόσεχε μέσα στα λιμάνια, κλειδωμένες πόρτες και πορτμπαγκάζ και να φοράς συνεχώς την μπανάνα με τα χαρτιά σου, κινητό κλπ.
Συμφωνώ με το ότι τα χιλιόμετρα χωρίς όριο στη Γερμανία είναι σχετικά λίγα (τουλάχιστον στις διαδρομές που μου έχουν τύχει).
Υπάρχουν αρκετά πάρκινγκ διαμορφωμένα ειδικά για διανυκτέρευση, δωρεάν, που διαθέτουν τουαλέτες και εστιατοριάκι για πρωινό.Μόλις χθές άκουσα κι εγώ ότι η διαδρομή μέσω FYROM, Γιουγκοσλαβίας είναι καλή με αυτοκινητόδρομους, ασφαλής και συμφέρουσα οικονομικά.
Γενικά μην σε τρομάζουν τα 1300χλμ. Αν δεν έχει παλιόκαιρο και δεν είσαι σε περίεργη αργία που όλοι έχουν πάρει τους δρόμους η απόσταση καλύπτεται εύκολα και ξεκούραστα, καμία σχέση πχ με το Αθήνα-Θεσ/κη, ευκολότερα και καλύτερα και από την Εγνατία. Επίσης η νύχτα αν δεν έχεις πρόβλημα με το σκοτάδι είναι ακόμα καλύτερη γιατί η κίνηση μηδενίζεται οπότε δεν αισθάνεσαι την πίεση των γρηγορότερων πίσω σου.*
Έχω το νού μου για τα πράγματα,με μπανάνα φυσικά! Ο χρόνος με πιέζει λίγο καθόσον το πρωϊ της Κυριακής 26 Νοε θα πρέπει να παρουσιαστώ σε Μονάδα εκεί, οπότε πρέπει έως το βράδυ της προηγούμενης να έχω φτάσει σώος & ασφαλής τελικά! Εάν πιστέψω το viamichelin που βγάζει 12 ώρες ταξίδι και το γεγονός πως το πλοίο φτάνει στις 10:30 στην Ανκόνα, θα βρίσκομαι -μαζί με 1 στάση 2 ωρών - περί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 25/11 στη Γερμανία (Munchengladbach).....δύσκολο μεν αλλά εφικτό.
Πρός kasel που έγραψε:
υπαρχει ακομα αυτη η αντιληψη οτι ενα ταξιδι μεσω σερβιας και ουγγαριας θεωρειται επικινδυνο.
το κλεψιμο στην ιταλια ειναι πιο πιθανο απο οτι στη σερβια.
και δεν καταλαβαινω γιατι ο φιλος που ανοιξε το θεμα αυτο,θα παει μεσω ιταλιας,ξεκινωντας απο θεσσαλονικη ενταξει δικαιωμα του ειναι,ας μην το παρει στραβα.
καλοκαιρι βεβαια ειναι ωραια με το καραβι,ειδικα αν καποιος δεν εχει τη γυναικα μαζι του.καταλαβαινετε.Πάω από Ιταλία διότι θέλω να αποφύγω τις χώρες (Σκόπια-Σερβία-Κροατία) λόγω ιδιότητος κατ'αρχήν και λόγω του ότι έχω ταξιδέψει-οδηγήσει ήδη 10 φορές εντός Ιταλίας και γνωρίζω τους δρόμους λίγο.....όσο για πιό βόρεια, θα είναι πιό πολιτισμένα από Ελλάς!
-
Γειά σας,
Φίλε 'PuntoLord' όλα πιστεύω εξαρτώνται από τις αντοχές σου στην οδήγηση και στο πότε φθάνουν τα πλοία στα αντίστοιχα λιμάνια (Ancona, Βενετία).
Θα πάς στον προορισμό σου χωρίς διανυκτέρευση ή θα βγάλεις 1000 με 1300 τόσα χλμ, μονοκόματα ;
Οι στάσεις για ύπνο δεν είναι επικίνδυνες. Στο πλοίο θα υπάρχουν σίγουρα πολλοί φορτηγατζήδες και οι συμβουλές τους θα σε βοηθήσουν, ξέρουν αυτοί.
Προσωπικά έχω διανυκτερεύσει (με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο) δύο φορές στην Γερμανία, σε σταθμούς τύπου 'OLYMPUS PLAZA' ή 'ΣΕΙΡΙΟΣ'.
Με το 'GR' ίσως συναντήσεις πρόβλημα στην Γερμανία, εκεί είναι πολύ τυπικοί, ζητάνε τις νέες πινακίδες.
Το GPS (Υπολογιστής παλάμης - PDA με ενσωματωμένο GPS) με φορτωμένους τους χάρτες της Ευρώπης, σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ (όπως προείπαν και άλλοι φίλοι), κοστίζει όμως πάνω από 400 € (συσκευή και νόμιμο πρόγραμμα - πχ DESTINATOR PN ή 6, εκτός και αν πάρεις την συσκευή και βρείς το πρόγραμμα ...σπασμένο ...!).
Η οδήγηση στην κεντρική Ευρώπη είναι ασφαλέστερη από ότι εδώ, άσε το με το που θα φτάσεις με το καλό στην Γερμανία θα θέλεις να αλλάξεις ...αυτοκίνητο !!Φιλικά
Μάξιμος
-
Σχετικά με τις πινακίδες κυκλοφορίας...
Αν το αυτοκίνητο έχει του νέου τύπου πινακίδες κυκλοφορίας όλα καλά.
Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει τις παλιές πινακίδες τότε βάζουμε το αυτοκόλλητο με το GR.
Εγώ πάντως τύπωσα αυτοκόλλητο με γαλάζια λωρίδα, τα αστέρια της Ε.Ε. και το GR και την κόλησα στα αριστερά της πινακίδας μου. Να σημειώσω ότι δεν είχα ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα με την Polizei είτε Ελβετική είτε Αυστριακή είτε Γερμανική. Περιττό να σημειώσω ότι με την Polizia δεν υπάρχει ποτέ και για τίποτα πρόβλημα!!Μάξιμε βρίσκόμουν Γερμανία 10/8/2006 με 12/9/2006 μήπως έχει αλλάξει κάτι από τότε όσον αφορά τις πινακίδες? Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό!!
-
[quote='maximos']Γειά σας,
Φίλε 'PuntoLord' όλα πιστεύω εξαρτώνται από τις αντοχές σου στην οδήγηση και στο πότε φθάνουν τα πλοία στα αντίστοιχα λιμάνια (Ancona, Βενετία).
Θα πάς στον προορισμό σου χωρίς διανυκτέρευση ή θα βγάλεις 1000 με 1300 τόσα χλμ, μονοκόματα ;
Οι στάσεις για ύπνο δεν είναι επικίνδυνες. Στο πλοίο θα υπάρχουν σίγουρα πολλοί φορτηγατζήδες και οι συμβουλές τους θα σε βοηθήσουν, ξέρουν αυτοί.
Προσωπικά έχω διανυκτερεύσει (με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο) δύο φορές στην Γερμανία, σε σταθμούς τύπου 'OLYMPUS PLAZA' ή 'ΣΕΙΡΙΟΣ'.
Με το 'GR' ίσως συναντήσεις πρόβλημα στην Γερμανία, εκεί είναι πολύ τυπικοί, ζητάνε τις νέες πινακίδες.
Το GPS (Υπολογιστής παλάμης - PDA με ενσωματωμένο GPS) με φορτωμένους τους χάρτες της Ευρώπης, σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ (όπως προείπαν και άλλοι φίλοι), κοστίζει όμως πάνω από 400 -
Γειά σας,
[quote='PuntoLord'][quote='maximos']Γειά σας,
Το GPS (Υπολογιστής παλάμης - PDA με ενσωματωμένο GPS) με φορτωμένους τους χάρτες της Ευρώπης, σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ (όπως προείπαν και άλλοι φίλοι), κοστίζει όμως πάνω από 400 -
Όπως κατάλαβα πας διαπιστευμένος, διαβαθμισμένος και πιθανόν ΝΑΤΟικός. Ο αδελφός μου είχε πάει κι αυτός Γερμανία έτσι και όντως σε συμφέρει να αγοράσεις τα πάντα από εκεί από τα ειδικά αφορολόγητα καταστήματα.... Τόσο σε συσκευές οποιουδήποτε είδους όσο και σε ρούχα, είδη σπιτιού κλπ.
Τα 1000 χλμ τη μέρα με καλές συνθήκες βγαίνουν ΕΥΚΟΛΑ και από μη επαγγελματία οδηγό. Η μέση ταχύτητά σου τηρώντας τα όρια (+5-10χλμ σε Ιταλία και Γαλλία) και χωρίς να τρέχεις είναι πάνω από 110χλμ/ώ (πέφτει λίγο όταν κάνεις στάσεις). Γενικά εννοώ ότι σε 12 ώρες τα κάνεις τα 1300 οπότε μάλλον έχεις περιθώρια να κοιμηθείς και λίγο παραπάνω... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όπως κατάλαβα πας διαπιστευμένος, διαβαθμισμένος και πιθανόν ΝΑΤΟικός. Ο αδελφός μου είχε πάει κι αυτός Γερμανία έτσι και όντως σε συμφέρει να αγοράσεις τα πάντα από εκεί από τα ειδικά αφορολόγητα καταστήματα.... Τόσο σε συσκευές οποιουδήποτε είδους όσο και σε ρούχα, είδη σπιτιού κλπ.
Τα 1000 χλμ τη μέρα με καλές συνθήκες βγαίνουν ΕΥΚΟΛΑ και από μη επαγγελματία οδηγό. Η μέση ταχύτητά σου τηρώντας τα όρια (+5-10χλμ σε Ιταλία και Γαλλία) και χωρίς να τρέχεις είναι πάνω από 110χλμ/ώ (πέφτει λίγο όταν κάνεις στάσεις). Γενικά εννοώ ότι σε 12 ώρες τα κάνεις τα 1300 οπότε μάλλον έχεις περιθώρια να κοιμηθείς και λίγο παραπάνω...Καλησπέρα.
Ναι, καλά κατάλαβες. Έχω και έκπτωση ΦΠΑ εκεί και κάποιες 'ειδικές' άλλες εκπτώσεις οπότε πολλά θα πάρω απο εκεί.......
Οι 12 ώρες είναι οριακές για μένα, εάν ξεκινήσω 11:00 από Ιταλία (Ανκόνα) και κάνω 2 μισάωρες στάσεις, με βλέπω να φτάνω μεσάνυχτα Γερμανία.......not so good
-
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να τα αναφέρω εδώ αυτά:
Στην Ιταλία πέρσι το καλοκαίρι γλίτωσα κλήση μετά από πολλά παρακάλια για την παλαιού τύπου πινακίδα.
Και πάλι στην Ιταλία φέτος το καλοκαίρι αντιμετώπισα 2 φορές το ίδιο πρόβλημα.Σε μπλόκα για έλεγχο μου ζήταγαν δίπλωμα και άδεια αυτοκινήτου.Οι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν λέξη και εκεί άρχιζε το πανηγύρι.Τα χαρτιά σας κύριε δεν είναι σωστά,μου έδειχνε το σχετικό άρθρο του ιταλικού κοκ που ανέφερε ότι δίπλωμα και άδεια χώρας της Ε.Ε πρέπει να αναγράφουν τα στοιχεία του κατόχου και με λατινικούς χαρακτήρες,υπάρχει και πρόστιμο γι'αυτό (70 γιούρια περίπου),πώς κυκλοφορείτε έτσι και τα συναφή μουρμουρητά.Και να προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν είμαι ο Bin Laden
Πάντως δεν θα βοηθούσε και πολύ την κατάσταση αν είχα διαβατήριο μαζί μου ή έστω τη νέα Α.Τ.,απλά θα πιστοποιούσαν μόνο την ταυτότητά μου και όχι την ικανότητα οδήγησης και την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης tourist έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να τα αναφέρω εδώ αυτά:Στην Ιταλία πέρσι το καλοκαίρι γλίτωσα κλήση μετά από πολλά παρακάλια για την παλαιού τύπου πινακίδα.
Και πάλι στην Ιταλία φέτος το καλοκαίρι αντιμετώπισα 2 φορές το ίδιο πρόβλημα.Σε μπλόκα για έλεγχο μου ζήταγαν δίπλωμα και άδεια αυτοκινήτου.Οι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν λέξη και εκεί άρχιζε το πανηγύρι.Τα χαρτιά σας κύριε δεν είναι σωστά,μου έδειχνε το σχετικό άρθρο του ιταλικού κοκ που ανέφερε ότι δίπλωμα και άδεια χώρας της Ε.Ε πρέπει να αναγράφουν τα στοιχεία του κατόχου και με λατινικούς χαρακτήρες,υπάρχει και πρόστιμο γι'αυτό (70 γιούρια περίπου),πώς κυκλοφορείτε έτσι και τα συναφή μουρμουρητά.Και να προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν είμαι ο Bin Laden
Πάντως δεν θα βοηθούσε και πολύ την κατάσταση αν είχα διαβατήριο μαζί μου ή έστω τη νέα Α.Τ.,απλά θα πιστοποιούσαν μόνο την ταυτότητά μου και όχι την ικανότητα οδήγησης και την ιδιοκτησλια του αυτοκινήτου.Καλησπέρα.
Εγώ κόλησα δίπλα στην παλιά πινακίδα το σηματάκι GR όπως είναι στις νέες πινακίδες και εκτιμώ πως δεν θα έχω πρόβλημα....
-
αυτο με το διπλωμα οτι πρεπει να ειναι με λατινικους χαρακτηρες μου ειναι αδιανοητο.τοσες φορες εχω δειξει το διπλωμα μου σε πολλες χωρες της ευρωπης και ποτε δεν ειχα προβλημα.τωρα γιατι σου εκαναν οι ιταλοι σκηνικο τι να πω.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αυτο με το διπλωμα οτι πρεπει να ειναι με λατινικους χαρακτηρες μου ειναι αδιανοητο.τοσες φορες εχω δειξει το διπλωμα μου σε πολλες χωρες της ευρωπης και ποτε δεν ειχα προβλημα.τωρα γιατι σου εκαναν οι ιταλοι σκηνικο τι να πω.Kι εγώ έχω πάει 4 φορές Ιταλία και πάντα νοίκιαζα αυτ/το με το υπάρχον δίπλωμά μου (Ρόζ νέου τύπου) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Τί να πώ....έπεσες σε παράξενους ίσως??
-
Μάλλον πρέπει να έπεσε ο φίλος στην περίπτωση...
Ακόμη σε έλεγχο που μου έχουν κάνει, στο Ελβετικό τελωνείο δεν είχα κανένα πρόβλημα που το δίπλωμά μου ήταν με ελληνικούς χαρακτήρες.
Το πήραν το έλεγξαν στον υπολογιστή, όπως και το διαβατήριό μου, κανένα πρόβλημα. Με τις πινακίδες τις είδαν, μου είπαν '..Greece, sir?' Τις έλεγξαν με τον υπολογιστή.
Τέλος να πω ότι η Ελληνική είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαικής Ένωσης, μάλλον είχαν όρεξη οι Ιταλοί για βαβούρα...!!!! -
Τα ίδια και σε μένα. Με σταμάτησαν στα Ελβετικά σύνορα ενώ όλοι οι άλλοι περνούσαν. Μάλλον τους παραξένεψαν τα 3 Ελληνικά διαβατήρια ( όλοι οι επιβάτες Έλληνες ) σε αυτοκίνητο με Ιταλικές πινακίδες. 5 λεπτά αργότερα οι ευγενέστατοι Ελβετοί συνοριοφύλακες μας τα επέστρεψαν και μας ευχήθηκαν καλό ταξίδι. Στην επιστροφή στην Ιταλία απλώς περάσαμε τα σύνορα και αν δεν ήταν τα φυλάκια δεν θα το είχαμε πάρει χαμπάρι
Με το ροζ δίπλωμα δεν είχαμε πρόβλημα στην Ιταλία στην ενοικίαση αυτοκινήτου απλά αντί για το επώνυμο στην ενοικίαση η κοπέλα έγραψε το πατρώνυμο...και ας της είχα πεί 5 φορές οτι αυτό είναι το όνομα του πατέρα μου
Υ.Γ Λέτε να έφταιγε το οτι ηταν ξανθιά -
Καλησπέρα από Γερμανία πλέον!
Σήμερα έβαλα Ιντερνετ στο σπίτι και δεν έχασα καιρό, είπα να απαντήσω στο αρχικό μου post μιας κι εγώ άνοιξα αυτό το θέμα.
Λοιπόν, η διαδρομή καλύφθηκε σε 11 ώρες και 22 λεπτά, ήταν 1325χλμ και δεν έκανα καμιά στάση για ξεκούραση παρά μόνο 2 για βενζίνη (των 5’). Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τις πινακίδες, ούτε με την άδεια οδήγησης, ισχύουν όλα κανονικά. Στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας με σταμάτησαν για να πληρώσω 32
-
Γερμανικές με ΝΑΤΟϊκό σήμα?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γερμανικές με ΝΑΤΟϊκό σήμα?Όχι, απλές Γερμανικές σαν όλες τις άλλες....
-
OK γιατί τα αμάξια των Αμερικανών ( τα οποιά διαφέρουν από τα άλλα είτε γιατί είναι Αμερικάνικα είτε γιατί τα οδηγούν Αμερικανόφατσες ) έχουν μεν Γερμανικές πινακίδες αλλά πάνω τους είναι τυπωμένο και το σήμα του ΝΑΤΟ.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες