-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Βασικά ως ιατρός.
Μπορεί κάλλιστα να πάει στο Δημαρχείο και να ισχυριστεί οτι λόγω επαγγέλματος έχει ανάγκη από 2 θέσεις στάθμευσης κοντά στο σπίτι της.
Και να βγάλει αδεία.Εγώ ψάχνω το θέμα γιατί το θέμα του παρκιγκ στο γραφείο είναι σκέτη κατάρα!
Κ απ όσο έχω μάθει μπορώ να ζητήσω 2 θέσεις έξω από τον επαγγελματικό χώρο για αποκλειστική χρήση και να βάλω 2 πινακίδες με την σχετική σήμανση. Όχι όμως για τα 'Π'.- Δε νομίζω ότι εκεί είναι ο επαγγελματικός χώρος. Την ημέρα συνήθως λείπουν τα αυτοκίνητα. Το βράδυ είναι πάντα εκεί.
- Αν είχε άδεια από το δήμο, θα είχε πινακίδες.
- Το συγκεκριμένο κτίριο έχει υπόγειο parking. Ας είχε αγοράσει μία-δύο (αν δεν έχει ήδη).
Τέσπα, η ερώτησή μου είναι απλή: για κατάληψη πεζοδρομίου (και όχι παράνομο παρκάρισμα) ποιον καλώ; Τροχαία ή δήμο;
Υ.Γ.: Wagner669, έκανα κάποιες διορθωσούλες στη δημοσίευσή σου γιατί ήταν όλη κόκκινη από το spell checker.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δέχομαι πάντως ότι για αυτόν που βγάζει το μεροκάματο του, ήταν σπάσιμο αυτό που έκανα, αλλά ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος!
Eprepe na tou pareis tin pinakida kai na kaneis mia katagelia! Aparadektoi einai oi karagiozides!
Kai ego protimo na paro leoforeio, para tarifa!
-
Εγω ψαχνω το θεμα γιατι το θεμα του παρκιγκ στο γραφειο ειναι σκετη καταρα!
Κ απ οσο εχω μαθει μπορω να ζιτησω 2 θεσεις εξω απο τον επαγγελματικο χωρο για αποκλειστικη χρυση και να βαλω 2 πινακιδες με την σχετικη συμανση. Οχι ομως για τα 'Π'.Ελπίζω να μην υπάρχει τέτοιο παράθυρο γιατί απλώς είναι αισχρό. Αν κάποιος έχει ανάγκη θέσεις στάθμευσης λόγω επαγγέλματος, βρίσκει επαγγελματικό χώρο με θέσεις στάθμευσης, δεν καβατζάρει κοινόχρηστες θέσεις για πάρτη του με μέσο ή χωρίς.
Εξαιρέσεις υπάρχουν, πχ για κλινικές και τράπεζες όπου τίθεται ζήτημα υγείας ή ασφάλειας/δημόσιας τάξης. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Βασικά ως ιατρός.
Μπορεί κάλλιστα να πάει στο Δημαρχείο και να ισχυριστεί οτι λόγω επαγγέλματος έχει ανάγκη από 2 θέσεις στάθμευσης κοντά στο σπίτι της.
Και να βγάλει αδεία.Εγώ ψάχνω το θέμα γιατί το θέμα του παρκιγκ στο γραφείο είναι σκέτη κατάρα!
Κ απ όσο έχω μάθει μπορώ να ζητήσω 2 θέσεις έξω από τον επαγγελματικό χώρο για αποκλειστική χρήση και να βάλω 2 πινακίδες με την σχετική σήμανση. Όχι όμως για τα 'Π'.- Δε νομίζω ότι εκεί είναι ο επαγγελματικός χώρος. Την ημέρα συνήθως λείπουν τα αυτοκίνητα. Το βράδυ είναι πάντα εκεί.
- Αν είχε άδεια από το δήμο, θα είχε πινακίδες.
- Το συγκεκριμένο κτίριο έχει υπόγειο parking. Ας είχε αγοράσει μία-δύο (αν δεν έχει ήδη).
Τέσπα, η ερώτησή μου είναι απλή: για κατάληψη πεζοδρομίου (και όχι παράνομο παρκάρισμα) ποιον καλώ; Τροχαία ή δήμο;
Υ.Γ.: Wagner669, έκανα κάποιες διορθωσούλες στη δημοσίευσή σου γιατί ήταν όλη κόκκινη από το spell checker.
Τροχαια καλεις!
Και δινεις στην καταγγελεια το ονομα του αντρα της
Υ.Γ. Πρωτα γραφω και μετα σκεφτομαι την ορθωγραφεια..... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγω ψαχνω το θεμα γιατι το θεμα του παρκιγκ στο γραφειο ειναι σκετη καταρα!
Κ απ οσο εχω μαθει μπορω να ζιτησω 2 θεσεις εξω απο τον επαγγελματικο χωρο για αποκλειστικη χρυση και να βαλω 2 πινακιδες με την σχετικη συμανση. Οχι ομως για τα 'Π'.Ελπίζω να μην υπάρχει τέτοιο παράθυρο γιατί απλώς είναι αισχρό.
Αν κάποιος έχει ανάγκη θέσεις στάθμευσης λόγω επαγγέλματος, βρίσκει επαγγελματικό χώρο με θέσεις στάθμευσης, δεν καβατζάρει κοινόχρηστες θέσεις για πάρτη του με μέσο ή χωρίς.
Εξαιρέσεις υπάρχουν, πχ για κλινικές και τράπεζες όπου τίθεται ζήτημα υγείας ή ασφάλειας/δημόσιας τάξης.Το θεμα ειναι οτι υπαρχει αυτη η ρυθμιση και δεν χρειαζετε μεσο,
αλλα καποια δικαιολογιτικα απο την εφορεια.Και απο την στιγμη που ως Α.Ε. μας γδυνουν.... Εφοριες, ΟΤΕ ΔΕΗ δημοτικα τλη και τα σχετικα.....
Σορρυ κιωλλα, αλλα οτι πληρωνω και δικαιουμαι θα παιρνω! -
Δηλαδή οι άλλοι δεν πληρώνουν τέλη, εφορία και δασμούς; Γιατί να μπορείς εσύ και όχι οι υπόλοιποι (έστω) γείτονες επαγγελματίες; Πώς θα σου φανεί αν οι άλλοι σου πάρουν όλες τις θέσεις κατ' αποκλειστικότητα μπροστά στην επιχείρησή σου;
Συγνώμη κιόλας, αλλά είσαι τελείως λάθος. Κι ελπίζω (το επαναλαμβάνω) να μην υπάρχουν τέτοιες διατάξεις. Που μάλλον δεν υπάρχουν δηλαδή διαφορετικά δεν θα υπήρχε ελεύθερη θέση σε οποιαδήποτε εμπορική περιοχή της χώρας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή οι άλλοι δεν πληρώνουν τέλη, εφορία και δασμούς; Γιατί να μπορείς εσύ και όχι οι υπόλοιποι (έστω) γείτονες επαγγελματίες; Πώς θα σου φανεί αν οι άλλοι σου πάρουν όλες τις θέσεις κατ' αποκλειστικότητα μπροστά στην επιχείρησή σου;
Συγνώμη κιόλας, αλλά είσαι τελείως λάθος. Κι ελπίζω (το επαναλαμβάνω) να μην υπάρχουν τέτοιες διατάξεις. Που μάλλον δεν υπάρχουν δηλαδή διαφορετικά δεν θα υπήρχε ελεύθερη θέση σε οποιαδήποτε εμπορική περιοχή της χώρας.Ειναι ΝΟΜΙΜΗ διαδικασεια.
Καταθετεις δικαιολογιτικα και σου δινουν 2-3 θεσεις στη γειτονια σου!
Οπως ειναι ο 'μονιμος κατοικος' που μπορει να παρκαρει σε πεζοδρομο στην αθηνα, ετσι ειναι και αυτο!
Τι δεν καταλαβαινεις; -
Δεν καταλαβαίνω το πως ένας δήμος αποκλείει σε Έλληνες φορολογούμενους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο για στάθμευση προκειμένου να βολευτεί κάποιος για ατομικούς του οικονομικούς λόγους.
Μην μπερδεύεις το θέμα της μόνιμης κατοικίας με το θέμα της επαγγελματικής εγκατάστασης, είναι διαφορετικά ζητήματα. Εγώ πάντως θα προσβάλλω διοικητικά ή δικαστικά οποιαδήποτε τέτοια κίνηση από επαγγελματία στο σπίτι μου ή αλλού. -
Την Παρασκευή πάντως, φόρτωσα δύο καρεκλίτσες στο αυτοκίνητο μούρλια.
Είχα παρκάρει μπροστά από μία μονοκατοικία όπου ο ιδιοκτήτης θεωρεί το δρόμο μπροστά από το πεζοδρόμιό κι αυτόν ιδιοκτησία του και την περιφρουρήσει με πλαστικές καρέκλες. Τώρα πια πάντως οι καρέκλες του βρίσκονται στη δική μου ιδιοκτησία... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ταρίφες αεροδρομίων, σταθμών και λιμανιών... ακόμα και οι συνάδελφοί τους τους αποφεύγουν. Εγκληματίες με δίπλωμα...+1
-
Petros
πρέπει να τις παραδώσεις στην αστυνομία ως απωλεσθέντα αντικείμενα. Αν δεν τις αναζητήσει ο ιδιοκτήτης ( ) θα γίνουν νομίμως δικές σου. -
Λες;
Εύρετρα προβλέπονται για δύο πλαστικές καρέκλες κήπου (προς -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Την Παρασκευή πάντως, φόρτωσα δύο καρεκλίτσες στο αυτοκίνητο μούρλια.
Είχα παρκάρει μπροστά από μία μονοκατοικία όπου ο ιδιοκτήτης θεωρεί το δρόμο μπροστά από το πεζοδρόμιό κι αυτόν ιδιοκτησία του και την περιφρουρήσει με πλαστικές καρέκλες. Τώρα πια πάντως οι καρέκλες του βρίσκονται στη δική μου ιδιοκτησία...Απαιχτος!
-
Παν'τες στην αστυνομία και περίμενε ποιος θα έρθει να τις πάρει!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω το πως ένας δήμος αποκλείει σε Έλληνες φορολογούμενους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο για στάθμευση προκειμένου να βολευτεί κάποιος για ατομικούς του οικονομικούς λόγους.
Μην μπερδεύεις το θέμα της μόνιμης κατοικίας με το θέμα της επαγγελματικής εγκατάστασης, είναι διαφορετικά ζητήματα. Εγώ πάντως θα προσβάλλω διοικητικά ή δικαστικά οποιαδήποτε τέτοια κίνηση από επαγγελματία στο σπίτι μου ή αλλού.Το λενε 'Ελεγχωμενη Σταθμευση'
Δεν βολευομαι για 'ατομικους' λογους, αλλα για επαγγελματικους -
Επαγγελματικοί λόγοι = ατομικό συμφέρον = ατομικοί λόγοι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επαγγελματικοί λόγοι = ατομικό συμφέρον = ατομικοί λόγοιΕπαγγελματικοι λογοι=κοινωνικο συμφερον....
Δουλευω σε Α.Ε. που φερνει χρηματα απο το εξωτερικο -και συναλαγμα-
Φορολογουντε τα κερδη της εταιρειας.
Οσο καλυτερα δουλευω, τοσο περισσοτερο κερδιζει η εταιρεια στην οποια εργαζομαι και τοσο περισσοτερους φορους πληρωνει.
ετσι παει..... -
Δεν πάει καθόλου έτσι. Όλοι μας κάνουμε κάποια δουλειά που είναι σημαντική για το κοινωνικό σύνολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε να χρησιμοποιούμε το πεζοδρόμιο και μάλιστα ως αποκλειστική θέση στάθμευσης.
-
...εκτός κι αν φορολογηθεί ο επαγγελματίας με 100% και λάβει σε αντάλλαγμα κρατικά κουπόνια για αγαθά αντί χρημάτων.
-
[Δουλευω σε Α.Ε. που φερνει χρηματα απο το εξωτερικο -και συναλαγμα-
Φορολογουντε τα κερδη της εταιρειας.Μα ολος ο κοσμος δε φορολογειται; Ολες οι εταιριες, οι μισθωτοι πανω απο αφορολογητου, οι ελευθεροι επαγγελματιες ανω του αφορολγητου κ.λπ.
Αρα το δευτερο επιχειρημα ειναι ακυρο. Βασικα μου θυμιζει το 'πληρωνω δημοτικα τελη αρα παρκαρω οπου θελω και οποτε θελω'.
Παμε στο πρωτο. Εσυ φερνεις χρηματα απο το εξωτερικο στην Ελλαδα. Το κρατος ομως δεν ειναι ανωνυμη εταιρια. Δεν το ενδιαφερει μονο η οικονομικη ευημερια, αλλα και η ποιοτητα ζωης των πολιτων, ο πολιτισμος, η οικολογια. Συνεπως, ολοι οσοι συνεισφερουν σε ολα αυτα τα επιπεδα θα πρεπει να εχουν και το προνομιο που αποζητας εσυ.
Να στο θεσω αλλιως. Εγω στο Πανεπιστημιο που εργαζομαι ασχολουμαι με ενα επιστημονικο/τεχνολογικο πεδιο, στο οποιο εχω φτιαξει ενα εξαγωγιμο προιον. Συνεισφερω στην τεχνολογικη εξελιξη συγκεκριμενου λογισμικου και βοηθαω στον ορισμο των standards που θα χρησιμοποιουνται στο μελλον στο Internet. Εγω τι θα πρεπει να ζητησω απο το κρατος;
Ζώα ζώα ζώα [#3]