-
Καλά χαλαρώστε και λίγο!!! Φυσικά και ο πρωταρχικός στόχος της ενασχόλησης με μια πολεμική τέχνη είναι η εκγύμναση αλλά δεν θα τις βγάλουμε όλες άχρηστες σε περίπτωση που πρέπει να υπερασπιστείς τη ζωή σου!!! Το έχω ξανά πει 'ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια μάχη είναι να μην είσαι εκεί'. Αυτό όμως δεν είναι πάντα δυνατό. Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο ότι ξέρεις και μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι ευπρόσδεκτο. Το ιδανικό για μένα είναι για παιδί κάτω των 14 ετών να ξεκινήσεις με πολεμική τέχνη που έχει μεταλλαχτεί σε άθλημα, όπως το TAE KBO NTO το καράτε κλπ ανεξάρτητα αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Για μεγαλύτερα παιδιά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να στραφούν σε κάτι ποιο αποτελεσματικό χωρίς όμως να κάθονται να τρώνε ξύλο, δηλαδή είτε να μην έχει χτυπήματα είτε να μπορεί η προπόνηση να γίνεται χωρίς πλήρη επαφή. Ακόμα και τεχνικές προσανατολισμένες στην αυτοάμυνα μπορεί να αποδειχτούν επαρκείς απέναντι σε κάποιο ποιο αδαή. Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα ο ποιο αποδοτικός συνδυασμός είναι μια μίξη Μάι Τάι και Μπραζίλιαν Ζίου Ζίτσου. Σκέψου ότι στο BJJ το να είσαι πεσμένος με την πλάτη στο έδαφος, με ανοιχτά τα πόδια και τον αντίπαλο ανάμεσα τους αποτελεί θέση επίθεσης για σένα και όχι πλεονεκτική θέση για αυτόν που επιτίθεται!!! Ας το σκεφτούν αυτό οι κοπέλες μας!!!
Το σημαντικότερο όμως είναι να βρεις σωστό εκπαιδευτή κάτι που δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Επίσης απαραίτητο είναι όλα να γίνουν με την συγκατάθεση και τη θέληση των παιδιών και όχι επιβαλλόμενα. Έτσι δεν έχεις να περιμένεις κανένα σωστό αποτέλεσμα. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε παιδια ελεος
ζητησα εγω να γινει κανεις φονικη μηχανη ? η θα αντιμετωπιζει εκπεδευμενους ? η θα τους μαθουν σε καμμια σχολη να τα βαλουν με
μαχαιροβγαλτες?
η αν χρειαστει να κυκλοφορησουν στο μελλον καπου σε επικινδυνο περιβαλλον τα παιδια μου ενηλικα ενοειται θα τα στειλω
χωρις εφοδια ? ακομα και αν ειναι οι ασοι του καρατε?
αυτο που θελω ειναι , να μην τα χανουν , να μην πανικοβαλονται ,να μπορουν να εκτιμησουν τον κινδυνο και να τον αποφευγουν
και να εχουν και φυσικη κατασταση.
ακομα και αν τσακωθουν οχι με ντουλαπες αλλα με παιδακια γυρω στην ηλικια τους να μπορουν να αμυνθουν.
δεν θελω φοβισμενα παιδια.
ο μεγαλος κινδυνος που κινδυνευουν τα παιδια μου και αλλων βεβαια και ιδιαιτερα ηλικιωμενα ατομα ειναι ατομο πνευματικα αναπηρο σε οικογενεια τρελλων , με εμφανη την ταση να σκοτωσει .ειναι δε 14 χρονων.
η αστυνομια και ο εισαγγελεας δεν μας προστατευει, ουτε η εκκλησια αναλαμβανει, ουτε υπηρεσιες υπαρχουν πια. και ειμαστε σε
χωριο και οτι γινεται ειναι πρωσοποποιημενο, και γινεσαι στοχος , ετσι κανεις δεν παιρνει πρωτοβουλια και ολοι περιμενουν ενα θαυμα.δηλαδη οτι θα συμβει σε αλλον .
ως τοτε ομως τα παιδια μου πρεπει να παρουν μια εκπαιδευση να μενουν ψυχραιμα και να εκτιμουν τον κινδυνο
αυτα.
τις γυναικες βλεπω τοις εχεται σε μεγαλη εκτιμηση
δηλαδη ρε παιδια δεν υπαρχουν κοπελες γυμνασμενες εκει εξω που να μπορουν να προστατευσουν τον εαυτο τους εκει εξω?
με απλους ανθρωπους εννοω οχι με πρωταθλητες κακοποιους.
και πιστευεται οτι πρεπει να κανουν οτι τους λενε γιατι ο αλλος μπορει να ειναι και επικινδυνος
δηλαδη τελειωνοντας ,εσεις που εχετε κανει καποια χρονια σε σχολη , τι εχετε συμβουλευσει τις κοπελες σας η τοις αδελφες σας
αν βρεθουν σε ενα δωματιο (και δεν μπορουν να τρεξουν)μαζι μου , και εκδηλωσω την επιθυμια μου για συνουσια?
απλα να καθησουν?
ειμαι αληθινα περιεργος.Θα σου απαντήσω ως κάποιος που έχει τελειώσει στρατιωτική σχολή και έχει αρκετά χρόνια μαθητείας σε πολεμική τέχνη αλλά και αυτοάμυνα-μάχη αόπλου. Σε τέτοιες περιπτώσεις ή μαθαίνεις κάποιον/α να σκοτώνει (και τον οπλίζεις κατάλληλα) ή απλά αποφεύγεις την εμπλοκή. Στην γυναίκα/κόρη μου θα μάθαινα 5-10 κινήσεις αλλά η πρώτη συμβουλή θα ήταν να αποφύγουν την εμπλοκή. Πάντως δεν θα άφηνα μια κοπέλα να κυκλοφορεί μόνη σε κακόφημες περιοχές. Αυτά τα λίγα. Επλίζω να έδωσα 1-2 σωστές κατευθύνσεις.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σκέψου ότι στο BJJ το να είσαι πεσμένος με την πλάτη στο έδαφος, με ανοιχτά τα πόδια και τον αντίπαλο ανάμεσα τους αποτελεί θέση επίθεσης για σένα και όχι πλεονεκτική θέση για αυτόν που επιτίθεται!!! Ας το σκεφτούν αυτό οι κοπέλες μας!!!
Το σημαντικότερο όμως είναι να βρεις σωστό εκπαιδευτή κάτι που δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Επίσης απαραίτητο είναι όλα να γίνουν με την συγκατάθεση και τη θέληση των παιδιών και όχι επιβαλλόμενα. Έτσι δεν έχεις να περιμένεις κανένα σωστό αποτέλεσμα.Και γιατί BJJ και όχι το original Judo στο οποίο βαίζεται το JJ?
-
αυτο πιστευω εχει τη λογικη του οτι στο τελος το ξυλο θα καταληξει στο εδαφος, οποτε καλο ειναι να εισαι προετοιμασμενος
YΓ το jj ειναι η original ιαπωνικη παλη, οχι το judo (που εχει μονο λαβες)
το jj περιεχει και το judo αν θυμαμαι καλα (που τωρα μαλλον θυμαμαι )
-
Το judo έχει πολλά περισσότερα από λαβές Γιώργο. Επειδή δε είναι καινούρια σχετικά τέχνη είναι πολύ ισχυρή καθώς συνδυάζει πολλά στοιχεία. Στο αθλητικό judo πάντως επιτρέπονται μόνο λαβές. Στο πολεμικό (στο οποίο βασίζεται η εκπαίδευση πολλών στρατών) όχι .
ΥΓ: Η διατύπωσή μου πριν ήταν λανθασμένη. Το judo βασίζεται το JJ και όχι το αντίθετο.
-
το judo εγω το ξερω ως αθλητικη εκδοχη του jujutsu, το οποιο ειναι η βαση ολων των ιαπωνικων πολεμικων τεχνων (και το ιδιο εχει κινεζικη προελευση)
στους στρατους υποθετω οτι δεν μαθαινουν πραγματα απο μια μονο τεχνη , αλλα αν μιλαμε για ιαπωνικες τεχνες με κλωτσιες και μπουνιες περα απο λαβες ειναι μαλλον πιο σωστο και ασφαλες να μιλαμε για jujutsu
σε μια εκπομπη που ειχα πετυχει πολυ παλιοτερα σε καποια ερτ με ελληνικες ειδικες δυναμεις, εγω jujutsu εβλεπα παντως..
(και καποια πραγματα τα ειχα δει και στο taijutsu, το οποιο ειναι η αοπλη μαχη του ninjutsu , το οποιο κατα βαθος ειναι μορφη jj) -
delete
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το judo εγω το ξερω ως αθλητικη εκδοχη του jujutsu, το οποιο ειναι η βαση ολων των ιαπωνικων πολεμικων τεχνων (και το ιδιο εχει κινεζικη προελευση)στους στρατους υποθετω οτι δεν μαθαινουν πραγματα απο μια μονο τεχνη , αλλα αν μιλαμε για ιαπωνικες τεχνες με κλωτσιες και μπουνιες περα απο λαβες ειναι μαλλον πιο σωστο και ασφαλες να μιλαμε για jujutsu
σε μια εκπομπη που ειχα πετυχει πολυ παλιοτερα σε καποια ερτ με ελληνικες ειδικες δυναμεις, εγω jujutsu εβλεπα παντως..
(και καποια πραγματα τα ειχα δει και στο taijutsu, το οποιο ειναι η αοπλη μαχη του ninjutsu , το οποιο κατα βαθος ειναι παραλλαγη του jj)http://en.wikipedia.org/wiki/Judo
Όλα αναμειγνύονται φίλε.
-
συλλογη ευκολων και αποτελεσματικων τεχνικων απο διαφορες τεχνες για γρηγορη εκπαιδευση ειναι αυτο
πρακτικο και ακουγεται εξυπνο , αλλα ετσι κι αλλιως αυτο δε γινεται στο στρατο?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το judo εγω το ξερω ως αθλητικη εκδοχη του jujutsu, το οποιο ειναι η βαση ολων των ιαπωνικων πολεμικων τεχνων (και το ιδιο εχει κινεζικη προελευση)
στους στρατους υποθετω οτι δεν μαθαινουν πραγματα απο μια μονο τεχνη , αλλα αν μιλαμε για ιαπωνικες τεχνες με κλωτσιες και μπουνιες περα απο λαβες ειναι μαλλον πιο σωστο και ασφαλες να μιλαμε για jujutsu
(και καποια πραγματα τα ειχα δει και στο taijutsu, το οποιο ειναι η αοπλη μαχη του ninjutsu , το οποιο κατα βαθος ειναι παραλλαγη του jj)http://en.wikipedia.org/wiki/Judo
Όλα αναμειγνύονται φίλε.
διαβασε τι λεει στο parenthood
για αυτο σου λεω , αν μιλαμε για ιαπωνικη τεχνη λεγε εσυ jj να εισαι μεσα
ειναι η πηγη σχεδων ολωντο judo ειναι αλλωστε σχετικα νεα απο οτι βλεπω τεχνη , σε σχεση με αλλες (δε νομιζω να σφαζονταν με σπαθια το 1882 )
-
delete
-
Μα στα στρατεύματα μαθαίνονται τεχνικές αμύνης και επιθέσεως απο διάφορες τέχνες. Δεν είπες κανείς κάτι άλλο. Καμία όμως δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Βασικά μαθαίνονται οι πιο θανάσιμες λαβές.
-
λοιπον για να χαροποιησω και το nozomi , θα βαλω την αγαπημενη μου λαβη απο ισραηλινο και ninja (ισραηλ και ιαπωνια 2 σε 1 )
αμα γινει καλα και ο αλλος δεν ξερει να φυγει , παει ο ωμος -
λοιπον για να χαροποιησω και τον nozomi , θα βαλω την αγαπημενη μου λαβη απο ισραηλινο και ninja (ισραηλ και ιαπωνια 2 σε 1 )Βέβαια εδώ που τα λέμε αυτοί δεν είναι ολόκληροι άνθρωποι...
-
ναι αλλα τα εξηγει πολυ καλα ο τυπος και σου λεει και τις εναλλακτικες , αμα ο αλλος στο παιξει δυσκολος
(και αυτο βεβαια μπορει να γινει και πανω στη μπουνια , αμα εισαι καλος ) -
ναι αλλα τα εξηγει πολυ καλα ο τυπος και σου λεει και τις εναλλακτικες , αμα ο αλλος στο παιξει δυσκολος
(και αυτο βεβαια μπορει να γινει και πανω στη μπουνια , αμα εισαι καλος )Ξέρεις πολύ καλά ότι η διάπλαση και η σωματική ρώμη παίζουν τεράστιο ρόλο όμως. Απλά το σημειώνω...
-
ναι εννοειται , για αυτο υπαρχουν και τα διαφορα ευαισθητα μερη
αμα ριξεις στο λαιμο ή στα @@ ή στο γονατο απο το πλαι, κατι μπορει να κανεις κι ας εισαι σημαντικα πιο αδυναμος
αν θελησεις να κανεις πραγματικο κακο στον αλλο (και οχι προπονηση ή εστω και ενα τσαμπουκα), υπαρχουν παρα πολλοι τροποι κι ας εισαι μιση μεριδαεπισης υπαρχουν καποια πραγματα που μπορει να κανει ευκολα ενας αδυναμος ανθρωπος και οσο κι αν φαινονται κουλα γινονται.
εγω πανω στη δυσπιστια μου ουσιαστικα, ειχα σπασει το δαχτυλο του ποδιου ενος παιδιου , γιατι νομιζα οτι εκεινη την ωρα αυτο που καναμε δε γινεται (τελικα γινεται )
και δεν τον εκανα με τη δυναμη μου, αλλα με τη φορα του αλλου και την καταλληλη τοποθετηση του ποδιου μου και ελαχιστη πιεση (την οποια δεν επρεπε να βαλω, αλλα εβαλα, γιατι οπως ειπα επειδη ημουν δυσπιστος)
-
Λυπάμαι που το λέω αλλά τέτοια βίντεο είναι για το φούτσο. Αν η αναμέτρηση είναι μεταξύ ενός καλά εκπαιδευμένου και ενός αδαή δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές. πολύ ποιο απλά πράγματα είναι εξίσου αποτελεσματικά γιατί απλά ο αδαής ούτε να αμυνθεί ξέρει ούτε να τοποθετήσει σώμα και άκρα σωστά απέναντι στον αντίπαλο. Καλά καλά ούτε τη σωστή απόσταση δεν μπορεί να διατηρήσει. Μπορεί το jj να είναι ο πρόγονος και του judo και του bjj αλλά το τελευταίο απαλλαγμένο από την μέχρι βλακείας προσήλωση των Ανατολιτών στην παράδοση κατάφερε να γίνει μια τέχνη πολύ ποιο αποτελεσματική δίνοντας πολλά πλεονεκτήματα στον μαχητή που υπολείπεται σε ύψος και δύναμη. Η εμπλοκή των Gracie στα UFC έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο των πολεμικών τεχνών και τελικά ανέδειξε την ανάγκη για μαχητές με γνώση περισσοτέρων από μιας πολεμικής τέχνης. Εκεί που δεν συγχωρούνται λάθη (βλέπε κλουβιά) ξεκαθάρισε χωρίς αμφισβήτηση ποιος μπορεί να κάνει και τι. Οι μαχητές πολλών πολυδιαφημισμένων τεχνικών από τον κινηματογράφο κυρίως αλλά όχι μόνο απλά δεν μπορούσαν να σταθούν και να αποδώσουν.
-
Το bjj δεν παύει να είναι ένα άθλημα για συγκεκριμένες συνθήκες και οι παραδοσιακές τέχνες (πολλές από αυτές τέσπα ) δεν παύουν να έχουν τις ρίζες τους σε εποχές που αυτοί που τις ήξεραν και τις εξασκούσαν τις χρησιμοποιούσαν για να επιβιώσουν σε πραγματική μάχη
Σίγουρα είναι κολλημένες σε παραδόσεις που συχνά δεν έχουν πολλή σχέση με το σήμερα , αλλά τουλάχιστον δεν είναι και άθλημα που εξασκούν τύποι τίγκα στην αναβόλα κλεισμένοι σε κλουβί με σεμι γάντια (ο,τι πιο ρεαλιστικό στο κόσμο δηλαδή )
Το μονό ρεαλιστικό στο bjj είναι το πάτωμά, αλλά ανά πέσεις κάτω στο δρόμο ή ακόμα και σε πάτωμα πονάει ξέρεις..
Οι περισσότεροι ακόμα και αθλητές σε μια πτώση μάλλον θα τραυμάτισαν κάποιο αγκωναSent from my LG-P500
-
Αυτό που βλέπεις σήμερα στα κλουβιά δεν είναι bjj γιαυτό εξάλλου δεν αναφέρθηκα στα MMA και τα UFC του σήμερα!!! Επίσης δεν είναι μόνο ότι βλέπεις στο αθλητικό κομμάτι μέσα από τα πρωταθλήματα που γίνοντε. Ακόμα όταν ξέρεις πως να πέσεις δεν χτυπάς και πίστεψε με ξέρω τι λέω, εξασκώ το bjj εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς να έχω πάθει ούτε γρατζουνιά. Αν σκεφτείς ότι άρχισα 39 χρονών μετά από οχτώ χρόνια άπραγος και υπέρβαρος καταλαβαίνεις τι λέω. Σκέψου ποια άλλη πολεμική τέχνη με 'μπουνιές και κλοτσιές' θα μπορούσα να ακολουθήσω; Το bjj θα μπορώ να το διακονώ για πάρα πολλά ακόμα χρόνια καθώς θα μπορεί να ανταπεξέλθει το μυοσκελετικό μου σύστημα στις μικρές απαιτήσεις του σε ταχύτητα και ελαστικότητα. Πόσους πενηντάρηδες άραγε ξέρεις που μπορούν να κάνουν κλοτσιά πάνω από τη μέση του αντιπάλου. Για να μην αναφέρω μεγαλύτερες ηλικίες.
Δες το σαν αφορμή να ψάξεις περισσότερο για το πως άλλαξε η εποχή.
Πολεμικές τέχνες