-
ΤΕλικά τι είναι εκείνο το πράμα που λέει στον τίτλο;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ποιο από τα δύο κριτήρια που έχω με Bold πληροί ο Τζαμπάρ;;; Ούτε αντανακλαστικά είχε ούτε πολεμική τέχνη εξασκούσε (εκτός κι αν μου διαφεύγει κάποια λεπτομέρεια σχετικά με την καλαθοσφαίριση).
Αν δε κάνω λάθος είχε κάποια ενασχόληση με πολεμικές τέχνες, σε βαθμό όμως όχι 'επαγγελματικό'.
-
Μαθητής του Μπρους Λι ήταν.
Και μάλιστα από τους αγαπημένους του.
Στο τελευταίο έργο που γύρισε ο Λι (αυτό με την παγόδα), είχε πει ο ίδιος ότι χρειάστηκε να γυρίσουν τις σκηνές ξανά και σε πιο αργούς ρυθμούς γιατί σε πραγματικό χρόνο δε φαινόταν τίποτα!
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
λειπουν παααραααα πολλα απ τον κικμποξερ.ας τον πουμε κ ετσι δηλ..
φυσικα απ την στιγμη που κανουν σπαριν δεν παιζει σημασια υψος-βαρος κτλ.
ο κικμποξερ ειναι φανερα εκπαιδευομενος(ουτε καν κιτρινη δεν πιστευω να εχει)κ προφανως ειναι **δασκαλος **του ο αλλος αθλητης.
δεν υπαρχει περιπτωση να εβαζε καποιος δασκαλος να κανουν σπαριν αυτους τους δυο.Τι δάσκαλος βρε Νάσο; Αυτός μένει ορθάνοιχτος και στη guard του (οκ, πες λόγω άνεσης) αλλά και στις επιθέσεις του. Του βάζεις ό,τι θες για πλάκα! Τεχνική δεν έχει, ακρίβεια δεν έχει, μόνο ταχύτητα έχει! Και μακριά άκρα!
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος! Τουρμπουλούκι το λέμε αυτό στα μέρη μας πάντως!
edit: Τώρα που το κοιτάω καλύτερα, ούτε ισορροπία έχει!!! Και γαμώ τους δασκάλους!
-
-
Πολεμικες τεχνες? Not interested. Ποδοσφαιρο forever
Παρολο αυτα εχω κανει μποξ (με επεισαν κατι κολλητοι να τους κανω join) για μισο χρονο περιπου ξεκινωντας απο το 0 παραλληλα με το γυμναστηριο και τη μπαλα αλλα δεν μου αρεσε και το σταματησα. Ολα τα ψυχακια που θελουν να εκτονωθουν εκει μεσα πανε και παντα (οπως πολυ σωστα ειπε καποιος νωριτερα) εξω τις τρωνεΠιο πολλα εχω μαθει με το ξυλο εξω (ειδικα εδω Αγγλια) παρα τα οσα εμαθα απο το μποξ σαν αθλημα γενικοτερα...).
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
nasos79
τον έφαγες τον άνθρωπο.............Αυτοί πώς σου φαίνονται;
-
-
(τα μεταφέρω αυτούσια μιας και τα διάβασα μόλις)
Η παραδοσιακη μουσικη στο ρυθμο των 9/8ων εχει επικρατησει να λεγεται Ζειμπεκικο. Βεβαια πριν το 1922, εκτος απο την Μικρα Ασια, προυπηρχε σαν ρυθμος στο Αιγαιο,την Κυπρο και τα προ του Πειραια Λιμανια (Γαλαξειδι, Πατρα, Ναυπακτος, Βολος κτλ).
Σημερα 101% των Ελληνικων Ζειμπεκικων δεν ειναι ρυθμου 9/8 αλλα οτι κατεβει του μουσικοσυνθετη (Τα Ζεμπεκικα του Δελια και του Βαμβακαρη ειναι ολα 9/8 αν θελει καποιος να ψαχτει). Ενα θα πω μοναχα, 'μουσικη ανευ ρυθμου νεκρα εστι'.Παρτε και δυο τρια Τουρκικα που ειδα προσφατα και πειτε μου αποψεις
και ενα ελληνικο
το Ζεϊμπέκικο, ήταν ο πολεμικός χορός που χόρευε το τάγμα των Ζεϊμπέκιδων. Οι οποίοι ήταν μια φυλή που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι σαν μισθοφόρους πολεμιστές. Οι Ζεϊμπέκιδες ήταν νομάδες, σκληροτράχηλοι πολεμιστές, με φυλετικά άγνωστη λόγω πολλών αντικρουόμενων απόψεων προέλευση. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι επιμιξίες Κρητικών απο την πολεμική τους ενδυμασία αλλά ο ισχυρισμός είναι εντελώς ατεκμηρίοτος.
Ο ΄χορός τους που όπως και όλοι οι πολεμικοί χοροί, (τσάμικα, ποντιακα, κτλ.) λειτουργούσε με 2 σκοπούς.
1)Την μεγιστοποίηση του Θαρρους και της Αφοβίας,
2)Το απαραίτητο 'Ζέσταμα' πριν τη μάχη.Πάντως τα 9/8 είναι σε αντίθεση με όλα όσα πιστεύονται ρυθμός καθαρά ανατολικής προέλευσης και καθόλου ελληνικής, καθώς Στη λεκάνη της Μεσογείου επικρατούσε το συμμετρικό Δωρικό πεντατονο στυλ. Που στην Ισπανία εξακολουθεί να ζεί...
Απόδειξη ο Ρουμελιώτικος Τσαμικος, (και ο θεσσαλικός, απλά στον πρώτο είναι πιο εμφανές).
Σήμερα έχει σχεδόν εκλείψει μαζί με τη φυλή των Ζεϊμπέκιδων γιατί οι παραδόσεις όσο πάνε σβήνουν.
Οι ακαδημαϊκοί της Τουρκίας είναι 3 φορές πιο αχρηστοι απο τους Έλληνες ομότιτλούς τους και δεν ασχολούνται.Σχετικές λεπτομέρειες παρέχει ο Ηλίας Πετρόπουλος με παραδείγματα και ιστορικά και λαογραφικά τεκμήρια στις εργασίες του που έχουν εκδοθεί.
Όντως έτσι είναι;
-
Μόνο για φυσική κατάσταση και τίποτα άλλο.
Και επειδή υπάρχουν πολλοί που για λόγους εντυπωσιασμού αναφέρουν το αξιοθαύμαστο 'κατέβαινα και σε αγώνες' (για kick boxing μιλάω πάντα) αν αυτός που το λέει δεν έχει εμφανή σημάδια σωματικής κακοποίησης (στραβωμένη μύτη το λιγότερο) πάνω του απλά λέει ψέματα.
Σε επίσημους αγώνες kick boxing ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ. Μην ξεγελαστεί κανείς και πάει για την εμπειρία. Θα φάει το ξύλο της χρονιάς του έτσι τζάμπα. Εγώ είχα δει κάτι παιδιά που κάναμε μαζί προπόνηση και μιλάμε για τόνους ξύλο. Εκτός αν μαζευτούν 2-3 προπονητές κάνουν κανα φλωροτουρνουά με προειδοποίηση για 'soft' χτυπήματα και όχι πρόσωπο για να χαίρονται οι καρατέκες.
Το box είναι πολύ ζόρι από θέμα φυσικής κατάστασης. Καλύτερα για όποιον θέλει να κάνει κάτι να του φύγει η περιέργεια να κάνει kick boxing αρκεί να βεβαιωθεί ότι ο προπονητής δεν είναι καραγκιόζης.
Εγώ έκανα κάτι μήνες με τον Λεβεντογιάννη. Φοβερός τύπος και πολύ καλός σε αυτό που έκανε. Νομίζω είναι αυτός που ξεκίνησε το Ζαμπίδη.
**Μου έχει μείνει μια προπόνηση που ήμουνα μαζί με ένα ντερέκι ο οποίος με παρακαλούσε να τον χτυπάω όσο δυνατά μπορώ (ο τύπος κατέβαινε σε αγώνες) και με διαβεβαίωνε ότι δεν θα με χτυπήσει... **:ysterical: -
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
εχουμε κι ελληνικό υλικό όμωςΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΩΝ ΝΙΝΤΖΑ
-
Ρε φίλε αυτή η ταινία είναι η δεύτερη που βγάζουν οι τύποι. Είναι, όπως και η πρώτη, γυρισμένη με φωτογραφική μηχανή που τραβάει maximum 10'' βίντεο!!! Αφού τα τραβάνε όλα μετά κάθονται και τα μοντάρουν κομμάτι κομμάτι. Πέρα από το γεγονός ότι και οι δύο τους ταινίες είναι καρακαμμένες του κερατά, έχουν ρίξει τρελή δουλειά οι τύποι.
-
-
Προσοχή δεν το συνιστώ σε όσους σοκάρονται εύκολα...είναι λίγο σκληρό το βίντεο
Youtube Video -
Αντιπαρέρχομαι το παραπάνω βίντεο που μου σήκωσε την τρίχα για να κάνω 1-2 ερωτησούλες.
Μετά από αρκετά χρόνια γυμναστήριο,έχω αρχίσει κ το βαριέμαι θανάσιμα.Σταμάτησα ένα χρόνο περίπου από βαρεμάρα,κ τώρα που το ξανάρχισα δυτσυχώς εξακολουθώ να το βαριέμαι .
Σκέφτηκα λοιπόν μπας κ αρχίσω καμιά πολεμική τέχνη αντί του γυμναστηρίου.
Κοντά στο σπίτι μου κάνει ένας αγωνιστικό καράτε κ ένας άλλος kickbox.
Εμένα πιο πολύ η γυμναστική με ενδιαφέρει,είμαι εντελώς κατά της βίας κ μου φαίνεται δύσκολο να σηκώσω χέρι σε άνθρωπο ακόμα κ αν είναι σε φάση προπόνησης.
Να ξεκινήσω κτ απτα 2 η λόγω χαρακτήρα θα ξενερώσω?Τι θα ναι καλύτερο από άποψη γυμναστικής φυσικής κατάστασης?
Α κ αυτός που κάνει καράτε είναι κ σημαντικά πιο οικονομικός να ληφθεί κ αυτό υπόψην -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Εμένα πιο πολύ η γυμναστική με ενδιαφέρει,είμαι εντελώς κατά της βίας κ μου φαίνεται δύσκολο να σηκώσω χέρι σε άνθρωπο ακόμα κ αν είναι σε φάση προπόνησης.
Να ξεκινήσω κτ απτα 2 η λόγω χαρακτήρα θα ξενερώσω?Τι θα ναι καλύτερο από άποψη γυμναστικής φυσικής κατάστασης?
Α κ αυτός που κάνει καράτε είναι κ σημαντικά πιο οικονομικός να ληφθεί κ αυτό υπόψηνKαι άλλοι έτσι λέγανε και μετά Έτσι είναι, στην αρχή σε παρακαλάει ο προπονητής σου να τον χτυπήσεις και μετά παρακαλάς εσύ να χει κι άλλο.
Νομίζω πως το καράτε είναι περισσότερο άθλημα 'επίδειξης' σε σχέση με το k/b. Δεν ξέρω από καράτε, αλλά το k/b έχει πολυ τρέξιμο και σου φτιάχνει σίγουρα μια κάποια φυσική κατάσταση.
-
Νομίζω ότι το αγωνιστικό καράτε είναι ημιεπαφής.Δηλαδή ότι δν ακουμπάς τον άλλο,σταματάς το χτύπημα λίγο πριν.Καλύτερο δν είναι αυτό?Μη γεμίσω κ μελανιές καλοκαιριάτικα,δε λέει
-
Απο τη μικρη μου εμπειρια κι εφοσον το θελεις κυριως για φυσικη κατασταση, θα σου προτεινα kick boxing
Εγω παντως θα προτιμουσα κανα μπασκετακι -
Mπα στο μπασκετ δν τα κατεφέρνω.Ποδόσφαιρο έπαιζα παλιά,αλλά τώρα ντρέπομαι και να ακουμπήσω μπάλα,5μέτρα τρέχω και με παίρνουν με φορείο
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
5μέτρα τρέχω και με παίρνουν με φορείοΤοτε μαλλον πρεπει να ξεκινησεις με χαλαρο τζογκινγκ, να βαζεις καθε μερα και κατιτις παραπανω και μονο μολις φτασεις σε ικανοποιητικο επιπεδο αντοχης, να πιασεις κατι πιο οργανωμενο (ατομικο ή ομαδικο). Σε αλλη περιπτωση θ' απογοητευτεις γρηγορα απο το επιπεδο (καταστασης) των υπολοιπων και θα τα παρατησεις
Στο γυμναστηριο δεν κανεις τρεξιμο;
Πολεμικές τέχνες