-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Link Type: Interleaved Path
Trained Mode: G.992.1 (G.DMT)
Data rate: 512/2048
Noise margin: 9dB/19dB
Att: 59dB/45dB
Interleaved FEC: 136/2615 (near/far)
Interleaved CRC error: 1/4
τα άλλα 0/0χοντρικα σημαινει οτι καπου στην διαδρομη της γραμμης, το ενα καλωδιο απο το ζευγαρι δεν κανει καλη επαφηστη περιπτωση σου απο την διαφορα του up/down attenuation. Εντελως εμπειρικο. Μπορει να φταιει ακομη και πριζα.
Η παραπάνω γραμμή είναι ISDN. Μπορώ να κάνω δοκιμές στις πρίζες παρακάμπτοντας το netmod και το splitter, δηλαδή να κουμπώνω το router κατευθείαν πάνω στη πρίζα για να δω ποια φταίει, ή και κατευθείαν από τον κατανεμητή, αν είναι krone? (έχω το ειδικό ανταπτοράκι )
-
ναι και ναι
-
danke
-
Παπάρια μέντολες η παντοδύναμη ΟΤΕΝΕΤ. Κλείδωσε τελικά στα 4mbps (από 5.8 της HOL) και 1,5 μέρα χωρίς ιντερνετ σε 2 βδομάδες που την έχω.
-
η οτενετ κλειδωνει με μεγαλυτερο snr (10) απο οτι η hol (8;), γιαυτο και η πτωση ταχυτητας.
εαν η γραμμη σου ειναι σταθερη, και εισαι τυχερος να πεφτεις σε dslam που επιτρεπει την χρηση προφιλ με snr 6, ζητα τους να σε κλειδωσουν σε προφιλ με snr 6.
δεν βλεπω πολυ πιθανο να στο κανουν παντως. -
To SNR στην hol είναι 11
-
απιθανο, εκτος αν η γραμμη βγαζει λαθη και το εχουν ρυθμισει σκοπιμα.
-
Τα ίδια με πριν 2 χρόνια που με ανάγκασαν να φύγω απ' την Οτενετ!
Ρούτερ Netgear DGN2200v3 που έχει δουλέψει εδώ και κάνα χρόνο απολύτως απροβλημάτιστα και με μηδέν διακοπές στη HOL. Τώρα απ' το πρωί έχω αποσυνδέσεις κάθε 10-15 λεπτά. Το χω PPPoE, LLC-based, VPI:8, VCI:35, DSL:Auto. Any thoughts ως αναφορά στις ρυθμίσεις, γιατί αυτοί στο helpdesk δεν κάνουν troubleshooting σε άλλο εξοπλισμό πλην αυτού που παρέχουν.
-
Οι ρυθμίσεις αυτές που έχεις είναι απαραίτητες για να γίνει η σύνδεση και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
Τα VPI/VCI είναι fixed σε 8/35 για την Ελλάδα.
Το PPPoE είναι η μέθοδος authentication over layer2 που χρησιμοποιείται, το PPPoATM έχει εγκαταλειφθεί σχεδόν παντού.
To ADSL auto διαβάζει τη γραμμή για version ADSL. Αυτή που θες να τρέχεις είναι ADSL2+. Λογικά τη βρίσκει μόνο του σωστά.Σε πρώτη φάση τσέκαρε τα τηλεφωνικά καλώδια και τη πρίζα σου ότι δεν έχει τσακιστεί άσχημα τίποτα από τράβηγμα κατά λάθος.
Βρες στο ρούτερ το SNR margin σου. Πόσο είναι;
Πόσα FEC και CRC errors γράφει;Σε πρώτη φάση ζήτησέ τους να ανεβάσουν το SNR margin από το dslam στα 2db πάνω από αυτό που θα δεις στο ρούτερ σου.
Έχε κατά νου ότι δεν είναι ποτέ απίθανο να έχει κλατάρει το ρούτερ στα καλά καθούμενα, αυτά τα οικιακά ρούτερ που δίνουν οι πάροχοι είναι φουλ κινεζιές.
-
Δεν χρησιμοποιώ το ρούτερ του παρόχου. Γράφω πάνω το μοντέλο που έχω. Επίσης στη συνδεσμολογία δεν έχει αλλάξει τίποτα, απλά τις τελευταίες 2 βδομάδες επέστρεψε στον ΟΤΕ απ' τη HOL και άλλαξα μόνο τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Αυτά που μου κάνει τώρα είναι ακριβώς αυτά για τα οποία έφυγα απ' τον ΟΤΕ.
Κατά τα άλλα:
ADSL Link Downstream Upstream
Link Rate 4051 Kbps 743 Kbps
Line Attenu 30.0 dB 18.9 dB
Noise Margin 9.1 dB 9.0 dBσε γραμμή που επί HOL (με ίδιο εξοπλισμό & συνδεσμολογία) ήταν στα 5.8mbps και 850kbps+ upload. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω πόσο άλλαξαν.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν χρησιμοποιώ το ρούτερ του παρόχου. Γράφω πάνω το μοντέλο που έχω. Επίσης στη συνδεσμολογία δεν έχει αλλάξει τίποτα, απλά τις τελευταίες 2 βδομάδες επέστρεψε στον ΟΤΕ απ' τη HOL και άλλαξα μόνο τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Αυτά που μου κάνει τώρα είναι ακριβώς αυτά για τα οποία έφυγα απ' τον ΟΤΕ.Κατά τα άλλα:
ADSL Link Downstream Upstream
Link Rate 4051 Kbps 743 Kbps
Line Attenu 30.0 dB 18.9 dB
Noise Margin 9.1 dB 9.0 dBσε γραμμή που επί HOL (με ίδιο εξοπλισμό & συνδεσμολογία) ήταν στα 5.8mbps και 850kbps+ upload. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω πόσο άλλαξαν.
Το μόνο που μπορεί να δει κανείς απ αυτά τα νούμερα είναι ο χαμηλός συγχρονισμός που πετυχαίνεις για 30db attenuation με 9db SNRm.
Απ αυτά που λες, θεωρώντας δεδομένο ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε εσωτερική καλωδίωση και βρόχο και δεν υπάρχει γενικά φυσικού επιπέδου πρόβλημα, ή έχει gap ή είναι μάπα η κάρτα του dslam. Δε ξέρω σε τι μάρκας dslam μπορεί να είσαι συνδεδεμένος. Υποθέτω σε καμιά μαλακία της Huawei κλασικά. Επίσης δεν ξέρω αν έχει splitter μέσα το κέντρο τους για διαχωρισμό σε voice και data dslam. Κακά τα ψέματα, διάγνωση για τέτοιο θέμα εξ αποστάσεως δεν βγαίνει.
Ζήτα τους να πάνε το SNRm στα 11db για να δεις πως θα πάει, καθώς και να κάνουν ό,τι ενέργειες κάνουν για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο gap.
edit: sorry αλλά και το netgear DGN2200 δεν είναι ρούτερ της προκοπής. Όλα αυτά τα οικιακά ρουτεράκια είναι αστεία, άσχετα αν κάνουν 60,80,100 ευρώ. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω να έχει να κάνει το ρούτερ.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
edit: sorry αλλά και το netgear DGN2200 δεν είναι ρούτερ της προκοπής. Όλα αυτά τα οικιακά ρουτεράκια είναι αστεία, άσχετα αν κάνουν 60,80,100 ευρώ. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω να έχει να κάνει το ρούτερ.Για πες, μιας και κατέχεις. Είναι της πλάκας λόγω αντοχής, θερμοκρασιών κλπ.; Ή υπάρχει κάποιο τεχνολογικό χαρακτηριστικό που διαφέρουν τα 'καλά'; Καλό μη επαγγελματικού τύπου υπάρχει;
Έκανα αυτές τις μέρες δοκιμές στη σύνδεσή μου (καθώς έφτασα να μην έχω browsing κάποια στιγμή, με 10Mbps κλείδωμα) και άλλαξα 2-3 ρούτερ, άρχισα να διαβάζω για LAN,WAN, DNS κλπ. και τα έχω πολύ χαμένα.
-
Μπορεί να μην έχεις άδικο αλλά για οικιακή χρήση είναι overkill οτιδήποτε πάνω από 80-100€. Κατά τα άλλα θα ζητήσω αυτά που λες αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα με πάρουν στα σοβαρά τα μαστόρια. Σίγουρα θα μου το παίξουν 'εμείς ξέρουμε καλύτερα' και τέτοια...
Τhanks anyway τις απαντήσεις.
-
Στέφανε για καθαρά πρόβλημα του ΟΤΕ ακούγεται. Πρέπει να δηλώσεις βλάβη. Αν μπορείς να κατέβεις και στον κατανεμητή σου να μετρήσεις θα ήταν άψογα, αλλά λίγο απίθανο ακούγεται να συνέβη θέμα εκεί, εκτός αν κάτι έγινε αυτές τις μέρες και μιλάμε για την σκατοσύμπτωση
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
edit: sorry αλλά και το netgear DGN2200 δεν είναι ρούτερ της προκοπής. Όλα αυτά τα οικιακά ρουτεράκια είναι αστεία, άσχετα αν κάνουν 60,80,100 ευρώ. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω να έχει να κάνει το ρούτερ.
Για πες, μιας και κατέχεις. Είναι της πλάκας λόγω αντοχής, θερμοκρασιών κλπ.; Ή υπάρχει κάποιο τεχνολογικό χαρακτηριστικό που διαφέρουν τα 'καλά'; Καλό μη επαγγελματικού τύπου υπάρχει;
Έκανα αυτές τις μέρες δοκιμές στη σύνδεσή μου (καθώς έφτασα να μην έχω browsing κάποια στιγμή, με 10Mbps κλείδωμα) και άλλαξα 2-3 ρούτερ, άρχισα να διαβάζω για LAN,WAN, DNS κλπ. και τα έχω πολύ χαμένα.
Είναι της πλάκας λόγω επεξεργαστή, ποιότητας firmware και τσιπ που χρησιμοποιούν, και υπ όψη ότι ίσως και το 90% αυτών φτιάχνονται από την ίδια εταιρεία βασισμένα σε αλλαγές της ίδιας πλατφόρμας με modifications στα bus και τα hz.
Δεν είναι τυχαίο που ένα entry 'επαγγελματικού' τύπου router (ούτε καν πραγματικά enterprise class), το cisco 880 κοστίζει πάνω από 400 ευρώ.
Μια τετράδα (slotάκι) switched 100mbit ethernet interfaces σαν αυτά που έχουν τα οικιακά ρουτεράκια (που όλο το ρούτερ κάνει 30 ευρώ ), κάνει γύρω στο 100άρικο μόνη της
Βέβαια αυτά δουλεύουν 24/7 με προδιαγραφή ζωής τα 20 χρόνια σταθερής λειτουργίας.
Το οικιακό ρουτεράκι αν βγάλει 3ετία με 24/7 (με κάμποσα σκαλώματα ενδιάμεσα, προφανώς) είσαι τυχερός .
Αυτά για το σπίτι είναι φτηνές λύσεις για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί ο πολύς κόσμος.
Προφανώς, δε λέω να πάρει κανένας ρούτερ με 5 κατοστάρικα για το σπίτι. Απλά μην έχουμε προσδοκίες να δουλεύει τελείως απροβλημάτιστα κάτι που είναι downgraded όσο δε πάει για να φτάσει να κοστίσει 50-60 ευρώ.
Δεν μπορώ να προτείνω καλό οικιακό ρούτερ γιατί δε θεωρώ τίποτα αρκετά καλό και αξιόπιστο πια
Κάποτε έβγαζε καλά μηχανάκια η Zyxel. Πλέον δε ξέρω καθόλου τι κάνει.Σπίτι έχω ένα Thomson 585 2 χρόνια τώρα, ε τρώει τα σκαλώματά του, το ανοιγοκλείνω μία στο τόσο και έρχεται στα ίσια του Δε θα μου κάνει εντύπωση αν ψοφίσει σύντομα αφού πέρασε τη 2ετία Θα πάρω Linksys X3500 όταν γίνει αυτό.
-
Μετά τις βροχές της Τρίτης (κυρίως) κόπηκε το τηλέφωνο*. Δεν έχει σήμα και όταν με καλούν λέει για τεχνική βλάβη. Επίσης όταν σηκώνεις το ακουστικό ακούγεται κάτι σαν κροτάλισμα, χουρχουρητό, σαν βραχυκύκλωμα.
Το άφησα την Τετάρτη χωρίς να δηλώσω βλάβη μήπως είναι γενικευμένο πρόβλημα της περιοχής και όχι δικό μου. Την Πέμπτη το πρωί αφού δεν είχε επανέρθει πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ για να δηλώσω βλάβη.
Την Παρασκευή το πρωί με πήρε ο τεχνικός του ΟΤΕ, ήρθε σπίτι τσέκαρε εκεί με τα μαραφέτια του, πήγε και στην κολόνα που καταλήγει το εναέριο καλώδιο από το σπίτι μου (μένω σε μονοκατοικία εκτός πόλης), σκαρφάλωσε τσέκαρε και εκεί. Πήγε και πιο κάτω στη γειτονιά που καταλήγουν τα καλώδια και εκεί δούλευε κανονικά. Οπότε το πρόβλημα είναι στο κομμάτι από εκεί μέχρι τη κολόνα. Είπε ότι κάποιο μέρος του υπόγειου καλωδίου που φτάνει στην κολόνα πήρε νερά και κάνει βραχυκύκλωμα. Σε 2-3 μέρες (από Δευτέρα) είπε θα έρθει συνεργείο του ΟΤΕ να σκάψει για να βρουν το πρόβλημα και να το φτιάξουν.
Τρομάζω στην ιδέα να ήμουν σε εναλλακτικό (όπως πριν λίγα χρόνια) και να με έκαναν μπαλάκι ανάμεσα σε αυτούς και τον ΟΤΕ.Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία για το πόσο ισχύει αυτό το '2-3 μέρες'; Μήπως μου το 'πε για να με 'καθησυχάσει' και να μη γκρινιάξω; Μου φαίνεται 'μεγάλη υπόθεση' να βγει συνεργείο και να αρχίσει να σκάβει για έναν συνδρομητή (από το ίδιο κομμάτι καλωδίου παίρνουν άλλα 2 σπίτια γραμμή τα οποία χρησιμοποιούνται ως 'εξοχικές κατοικίες', ήτοι κατοικούνται μόνο 3-4 μήνες τον χρόνο).
- και το adsl έκανε αποσυνδέσεις, ανέβηκε το attenuation 4-5db και έπεσε ο συγχρονισμός (όταν κατάφερνε να συγχρονίσει) στα 7Mbps από τα 10,5 που έπαιζε. Αντίστοιχα και χειρότερα και στο upload.
-
Μπορεί όντως να έρθουν σε 3 μέρες και να σκάψουν , μπορεί να κάνουν και 3 βδομάδες. Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του συνεργείου αυτό το διάστημα.
Κατά μέσο όρο για σκάψιμο κάνουν 10 μέρες πάντως (πραγματικές, όχι εργάσιμες).
Το 2-3 μέρες είναι το διάστημα που δίνουν πάντα αρχικά, ό,τι βλάβη και να έχεις (από το να έχει γρατσουνιστεί το καλώδιο μέχρι να έχει ανοίξει η γη στα δύο μετά από πτώση μετεωρίτη και εξαφάνιση της μισής πανίδας του πλανήτη), γραμμή της εταιρείας. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Θα πάρω Linksys X3500 όταν γίνει αυτό.(σε συνέχεια του http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2918320#p2918320)
Αφού τα 'παιξε το Cisco μου πήρα ένα Linksys Χ3500 (η πλάκα είναι ότι λέει 'Cisco' αλλά τη Linksys την έχει αγοράσει εδώ και 6 μήνες η Belden ) το οποίο συγχρόνισε στα 18.2 Mbps σε σχέση με τα 17.6 Mbps που συγχρόνιζε το Cisco (είμαι κοντά στον ΟΤΕ) 'Ωραία' σκέφτηκα 'για να δω τι SNR κτλ. πιάνει' Ελα που το !#$^%# δεν έχει πουθενά κάποιο μενού ή εντολή με αυτά Το ψαξα στο 'net, τα Linksys από dB δεν ξέρουν και εν γένει από παραμετροποίηση αρκετά λιτό...
Κατά τα λοιπά φαίνεται άριστο.
-
εχε υποψην οτι ο συγχρονισμος 'παιζει' που θα κλειδωσει αναλογα με την ωρα της ημερας. Αρα τα 17,6 σε σχεση με το 18,2 μπορει να οφειλεται σε αυτο και μονο.
κουφο να μην μπορεις να δεις snr
-
@κμ
Ευχαριστώ για την απάντηση! Κατανοητός!
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;