-
Απλά για να υπάρχει: Έχασα το passsword του ISP και μπαίνοντας στο μενού του ρούτερ δείχνει μόνο το username, ενώ το password το δείχνει με αστράκια και δεν δέχεται copy-paste. Απλά με δεξί κλικ κάπου στη σελίδα του ρούτερ όπου αναφέρεται το πεδίο username/password, επιλέγουμε προβολή πληροφοριών σελίδας και βρίσκουμε αυτό που θέλουμε.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
edit: sorry αλλά και το netgear DGN2200 δεν είναι ρούτερ της προκοπής. Όλα αυτά τα οικιακά ρουτεράκια είναι αστεία, άσχετα αν κάνουν 60,80,100 ευρώ. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω να έχει να κάνει το ρούτερ.
Για πες, μιας και κατέχεις. Είναι της πλάκας λόγω αντοχής, θερμοκρασιών κλπ.; Ή υπάρχει κάποιο τεχνολογικό χαρακτηριστικό που διαφέρουν τα 'καλά'; Καλό μη επαγγελματικού τύπου υπάρχει;
Έκανα αυτές τις μέρες δοκιμές στη σύνδεσή μου (καθώς έφτασα να μην έχω browsing κάποια στιγμή, με 10Mbps κλείδωμα) και άλλαξα 2-3 ρούτερ, άρχισα να διαβάζω για LAN,WAN, DNS κλπ. και τα έχω πολύ χαμένα.
Δεν ξερω αν το Netgear ειναι καλό η κακό το αλλά σε εμένα τόσο στην Forthnet που ήμουν πριν, όσο και στην Hol που ειμαι τώρα είναι σταθερότατο χωρις αποσυνδέσεις και λοιπά κουλά. Fαντάζομαι δεν μπορει να συγκριθει με μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας, αλλά από την άλλη μερια ειναι καλύτερο από τα ρουτερ των 10 Ευρώ που δίνουν οι providers..
(Σε εμενα, οταν το έβαλα στην θεση του ΖΤΕ που μου έδωσε η HOL, συχρονισε αμεσα χωρις να κανω απολυτως τίποτα και σε περιπου 0.7 Mbits παραπάνω σε σχέση με το ZTE. Χωρις κανένα restart ή αλλο θεμα έκτοτε.Πολύ καλά λόγια έχω ακουσει για τα Draytek παρεπιπτόντως...
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Πολύ καλά λόγια έχω ακουσει για τα Draytek παρεπιπτόντως...
+1
-
Μιας κι έχουμε πιάσει τα router κλπ αντιμετωπίζω κάτι περίεργο. Από τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο με καλώδιο το speedtest δείχνει κοντά στη σωστή ταχύτητα (~45), ενώ ασύρματα δίνει 9-10 mbit. Παραθέτω και το configuration του δικτύου μου μήπως κι έχω κάπου λάθος: *
ZTE modem/router, Cisco SG100D 8port gbit switch, 3Com 5port gbit switch, TL-WA801N access point
Από το router φεύγει ένα cable που πάει στο Cisco το οποίο δίνει στο pc μου και φεύγει για το 3com το οποίο δίνει στο access point, σε άλλο laptop, εκτυπωτή κλπ.- Μόλις παρατήρησα ότι και στο laptop που είναι με cable τα downloads είναι πιο αργά, πχ αυτό http://www.ubuntu.com/download/desktop/ ... elease=lts σε μένα κατεβαίνει με 5.5 και στο laptop με 1.9 οπότε κάτι δε πάει καλά internal
-
Εύρηκα
Το laptop το ξεμπλόκαρα, έκανα αφαίρεση και επανεγκατάστηση του driver και έστρωσε Το έβαλα και χειροκίνητα σε 100mbs full duplex.
Ασύρματα όμως παίζει ακόμα χαμηλότερα, στα 10 mbit. Δοκίμασα να ενεργοποιήσω το wifi από το router με διαφορετικό ssid κι εκεί έπιασα full speed WTF? και το tp link σε b+g+n mode είναι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ΕύρηκαΤο laptop το ξεμπλόκαρα, έκανα αφαίρεση και επανεγκατάστηση του driver και έστρωσε Το έβαλα και χειροκίνητα σε 100mbs full duplex.
Ασύρματα όμως παίζει ακόμα χαμηλότερα, στα 10 mbit. Δοκίμασα να ενεργοποιήσω το wifi από το router με διαφορετικό ssid κι εκεί έπιασα full speed WTF? και το tp link σε b+g+n mode είναι
Κάποια συσκευή είχε κάνει negotiation το wireless mode σε b.
Όταν γίνει αυτό το router κάνει revert όλες τις ασύρματες συνδέσεις σε b λόγω ανάγκης collision avoidance, κάτι που δίνει max 11mbps. Το b είναι το παλιότερο πρότυπο που υπάρχει.
Αλλάζοντας SSID το resetαρες.
Εφ όσον όλες σου οι ασύρματες συσκευές είναι καινούριες βάλε wireless mode g ή n μόνο, για να μη ξανασυμβεί -
Δεν άλλαξα το ssid στην ίδια συσκευή αλλά σε άλλη. Κανονικά wifi δίνω από ένα access point tp link. Ενεργοποίησα το wifi του zte router με διαφορετικό ssid για να μην υπάρχει μπέρδεμα και από αυτό κάνει full speed download. Θα δοκιμάσω κι αυτό που λες πάντως
-
Βρε μπας και το trunk ανάμεσα στα δύο gigabit switch έχει γυρίσει σε half duplex?
Δοκίμασε να κάνεις ένα restart τα switch και το access point σου.
Τα interswitch links είναι διαολεμένο πράμα όταν είναι unmanaged (aka αυτόματο negotiation κι όχι χεράτο full duplex) -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Όταν γίνει αυτό το router κάνει revert όλες τις ασύρματες συνδέσεις σε b λόγω ανάγκης collision avoidance,ειναι σιγουρο αυτο;
συμβαινει και σε καινουργια ρουτερ; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όταν γίνει αυτό το router κάνει revert όλες τις ασύρματες συνδέσεις σε b λόγω ανάγκης collision avoidance,ειναι σιγουρο αυτο;
συμβαινει και σε καινουργια ρουτερ;Ναι παντού. Κανονικά πέφτουν όλα σε b mode αλλά με την έλευση του g/n υπάρχει υποτίθεται μια μέθοδος να αποφεύγεται εν μέρει το πρόβλημα (@@ μάντολες λέω εγώ εκ πείρας).
Q: Does the mere presence of an 802.11B device slow down an otherwise all-G or all-N network?
A: YES This is of course already well known, although the exact implications are often misunderstood. The presence of an 802.11B device on an G or N network causes the newer devices to have to resort to some kludgy behavior to make sure that the B devices don't transmit when the G/N devices are using the airwaves, and to make sure that both the B and G/N devices can see things like beacon packets.The exact impact on throughput is hard to estimate generally, but it will NOT 'slow the whole network to 802.11B' as is often stated. There is however a significant slowdown imposed by the mere presence of a B device, even when it is not active. We (Slim) did some testing of this a couple years ago and found that usually the throughput between the G devices dropped by 30-50% (eg from 20Mbps to 10Mbps), but not nearly as low as the speed of a B-only network (5Mbps in the same environment). The theoretical maximum throughput on 802.11g is 23 Mbps without any B devices associated, and 14Mbps with.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Βρε μπας και το trunk ανάμεσα στα δύο gigabit switch έχει γυρίσει σε half duplex?
Δοκίμασε να κάνεις ένα restart τα switch και το access point σου.
Τα interswitch links είναι διαολεμένο πράμα όταν είναι unmanaged (aka αυτόματο negotiation κι όχι χεράτο full duplex)μπα τίποτα, και τα swich έκανα restart, αλλά δε φταίνε αυτά γιατί το laptop συγχρονίζει full speed με καλώδιο, άλλαξα ssid στο AP, έκανα και firmware upgrade, άλλαξα και σε static g αλλά τα ίδια. Στο wifi του router συγχρονίζει full speed με bgn mixed. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή στο κινητό (4S) έχω ανοιχτό το wifi και σε ένα laptop
-
Και γω το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό που λέει ο kapami για κάποιο 802.11b device αλλά αν είσαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτό, δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στο wireless μπορεί να πέφτει πάνω σε κάποιο άλλο wireless κάποιου γείτονα
Επίσης αν μπορείς δοκίμασε να βγάλεις εκτός το AP και να δεις τι ψάρια πιάνεις με το ίδιο SSID απευθείας στο router (αν και φαντάζομαι ότι το ΑΡ το έχεις λόγω απόστασης, δεν πιάνει κτλ. αν δεν είναι για αυτό το λόγο δεν έχεις λόγο να έχεις περισσότερο πολύπλοκη διάταξη δικτύου απ΄ό,τι χρειάζεσαι).
Επίσης ένα '45' που έγραψες για ταχύτητα τι είναι ? Αν είναι 'Mbps' μεταξύ Gigabit switches είναι πολύ χαμηλό (και για Fast Ethernet είναι πολύ χαμηλό) και πιθανά δείχνει κάποιο πρόβλημα negotiation μεταξύ των 2 switches (FDX/HDX). Κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις τουλάχιστον 75%-80% της ονομαστική ταχύτητας.
Υπάρχει ένα utility στο Internet που λέγεται 'iperf' και το οποίο μπορείς να μετρήσεις ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων μεταξύ 2 υπολογιστών (server - client) οπότε μπορείς να το δοκιμάζεις μεταξύ 2 υπολογιστών σε διαφορετικά στοιχεία δικτύου (πχ. AP - switch 2, μετά switch 2 - switch 1 για να δεις που χάνονται τα Mbps σου).
-
Νάσο και σε Auto το δοκίμασα και σε χειροκίνητα κανάλια αλλά δεν. Με το wifi από router έχω full speed link, από το AP όχι. Θέμα με το switch δε παίζει γιατί από laptop συνδεδεμένο σε αυτό το switch παίρνει full speed από cable.
Το AP το 'χω βάλει σε άλλο δωμάτιο μη κατοικήσιμο στη μέση του σπιτιού που έχει περισσότερο χρήση για γραφείο α. για να πιάνει όλο το σπίτι κι έξω, β. για να μην έχω την ακτινοβολία μέσα στη μούρη μου.
Το 45 είναι τα mbps που πιάνει το speedtest (50ρα vdsl έχω). Αλλά πέρα απ'αυτό το βλέπω και από actual download speed από συγκεκριμένο link που κανονικά κατεβαίνει με 5.5mb/s και από συσκευές στο AP με ~1.1mb/s και το speedtest δείχνει ~9mbps. Δεν είναι διαφορετικές στιγμές για να πεις ότι υπάρχει φόρτος δικτύου κλπ. 'Αλλαξα πάντως και το καλώδιο switchAP μπας και αλλά πάλι δεν.
Το προγραμματάκι θα το δοκιμάσω το βράδυ, έψαχνα κάτι τέτοιο άλλωστε
-
Δε το δοκίμασα ακόμα το πρόγραμμα αλλά έβλεπα το status της ασύρματης σύνδεσης που κυμαινόταν μεταξύ 54-300mbps (πιο σταθερά στα 200κάτι) αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι. Δοκίμασα και άδειο κανάλι αλλά πάλι πήρα τ'@@. Άκουσα ότι τα AP δε δίνουν full speed link στις συσκευές για να μοιράζουν ισόνομα Επιλογή QoS ή κάτι σχετικό δεν υπάρχει πάντως.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Μπορεί όντως να έρθουν σε 3 μέρες και να σκάψουν , μπορεί να κάνουν και 3 βδομάδες. Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του συνεργείου αυτό το διάστημα.
Κατά μέσο όρο για σκάψιμο κάνουν 10 μέρες πάντως (πραγματικές, όχι εργάσιμες).
Το 2-3 μέρες είναι το διάστημα που δίνουν πάντα αρχικά, ό,τι βλάβη και να έχεις (από το να έχει γρατσουνιστεί το καλώδιο μέχρι να έχει ανοίξει η γη στα δύο μετά από πτώση μετεωρίτη και εξαφάνιση της μισής πανίδας του πλανήτη), γραμμή της εταιρείας.Τελικά ήρθαν σήμερα το πρωί κατά τις 9:30, την 2η μέρα δλδ. Ταχύτατοι.
Κατά τις 12:15 το είχαν φτιάξει.
Τηλ και internet back to normal. -
δεν τους είπες να σου πέρναγαν καμιά οπτική με την ευκαιρία;
-
Ενεργοποίησα το wifi του router και έβαλα το AP σε Repeater mode. Όταν είμαι στην εμβέλεια του router τότε πιάνει full speed, όταν είμαι στην εμβέλεια του AP πάλι πέφτει
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ενεργοποίησα το wifi του router και έβαλα το AP σε Repeater mode. Όταν είμαι στην εμβέλεια του router τότε πιάνει full speed, όταν είμαι στην εμβέλεια του AP πάλι πέφτειΑυτό είναι λογικό, οι repeaters έχουν τη μισή ταχύτητα (διότι για κάθε πακέτο που λαμβάνουν πρέπει να στέλνουν άλλο ένα)
-
οκ αλλά πώς θα λύσω το παραπάνω θέμα να έχω full speed από το AP σε λειτουργία AP
-
Οπως είδες τα προφανή σου τα 'χουμε πει, μόνο αν δοκίμαζες ένα άλλο ΑΡ θα μάθαινες τι φταίε. ΙΜΗΟ κάτι δεν πάει καλά με το ΑΡ σου.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;