-
Πολύ πιθανό να είναι σπασμένο το ελατηριάκι που σου λέει ο Κώστας. Εγώ νομίζω ότι δεν είναι το ελατήριο αλλά κολλάει το ωστήριο επειδή είναι βουλωμένο και λερωμένο από τα κακής ποιότητας λάδια που σου βάζει η αντιπροσωπεία. Πήγαινε να σου το φτιάξουν, δεν είναι πολύ επείγον εκτός αν χτυπάει δυνατά (ακούγεται έξω από το αμάξι πολύ?). Επίσης να τους πεις να κοιτάξουν τη πίεση λαδιού που βγάζει η αντλία λαδιού (μήπως φταίει αυτή).
Ο θόρυβος που ακούς το πρωί (κρύο) μάλλον είναι τα πιστόνια (piston slap) πολλοί κινητήρες κάνουν αυτό το θόρυβο. Όταν ζεσταίνεται είναι από κάποιο ωστήριο.
-
ακούγεται αρκετά δηλαδή κάποιος τυχαίος που θα τακούσει πιστεύω θα καταλάβει οτι κάτι δε πάει καλά. . . οπότε μετά την επισκευή καλό θα ήταν να τους πάω δικά μου λάδια να βάλουνε. ..έχετε να προτείνετε κάποιο
-
Τωρα που πιασαν τα κρυα, οταν ξεκινω με τελειως κρυα μηχανη ακουγονται χτυπηματα/κροταλισμα απο την μηχανη. Μετα απο μερικα μετρα οδηγησης(100 μετρα περιπου εξαφανιζεται το χτυπημα). Μου το κανε και απο παλια αλλα πολυ πιο ελαφρυ χτυπημα. Νομιζα πως ηταν καποια βαλβιδα, κοκορακι κτλ. Το καλοκαιρι αλλαξα κεφαλή με βαλβιδες κομπλε, λογο καμμενης φλατζας, και πιστευα οτι θα λυνοταν και αυτο το προβλημα, αλλα τωρα ειναι εντονοτερο. Καμια ιδεα? Το αμαξι ειναι skoda favorit.
-
προτου να αλλαξεις τα λαδια, ριξε ενα Engine Flush της Protec(ειναι καθαριστικο για το κυκλωμα λαδιων του κινητηρα) κανε βολτες για 30 λεπτα περιπου (η μεχρι να σταματησουν να χτυπανε τα ωστηρια-να σταματησει να κροταλιζει ο κινητηρας) και πεταξε τα λαδια, βαλε καινουρια λαδια και φιλτρο και λαδιου και θα δεις διαφορα!
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
προτου να αλλαξεις τα λαδια, ριξε ενα Engine Flush της Protec(ειναι καθαριστικο για το κυκλωμα λαδιων του κινητηρα) κανε βολτες για 30 λεπτα περιπου (η μεχρι να σταματησουν να χτυπανε τα ωστηρια-να σταματησει να κροταλιζει ο κινητηρας) και πεταξε τα λαδια, βαλε καινουρια λαδια και φιλτρο και λαδιου και θα δεις διαφορα!Eπειδη οταν εκανα την επισκευη αλλαξα και καδενα, ανοιχτηκε το καρτερ και βγηκαν ολα εξω, αντλια λαδιου κτλ, δεν φανηκε να εχει βρωμια και καταλοιπα. Τα λαδια που χρησιμοποιω ειναι 10-40 GM και τα συγκεκριμενα δεν εχουν πανω απο 2000κμ. λαδια αλλαζω αυστηρα καθε 5000 ή και λιγο νωριτερα.
-
Ξαναρυθμίστε βαλβίδες,0,20mm με κρύο κινητήρα και ξαναδές
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μπορει καποιος να μου περιγραψει τον ηχο των ωστηριων ρε παιδια? (Οσο αυτο ειναι δυνατο...)Ξερω οτι ίσως ακουγεται γελοίο.
Αν εχεις τουλάχιστον 2-3mm νύχια στα δάχτυλά σου (πχ παιζεις κιθάρα), ή βρές κοπέλα που έχει. Αν φερεις την παλαμη να κοιτάει προς τα κάτω και χτυπήσεις το δαχτυλο (μόνο το το νύχι) σε μεταλλική επιφάνεια ή χοντρό γυαλί, αυτος ο ήχος που βγαινει (ενα περιεργο μεταλλικο τσίκ τσίκ) προσομοιάζει αρκετά καλα τα ωστήρια (τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά). -
OOPS, τωρα καταλαβα οτι απαντησα σε ερώτηση 4ετίας... καλλιο αργα παρα ποτε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ξαναρυθμίστε βαλβίδες,0,20mm με κρύο κινητήρα και ξαναδέςΗ ρυθμιση των βαλβιδων εγινε με κρυο κινητηρα αμεσως μετα την επισκευη, και επειτα με τα απο 1000κμ που πατησαν οι βαλβιδες παλι, παντα με κρυο κινητηρα. Το διακενο που ρυθμιζει ο μαστορας ειναι οτι ακριβως λεει το βιβλιο του κατασκευαστη(0,20mm λεει).
-
Αν ο θόρυβος αλλάζει με το πάτημα του γκαζιού, δηλαδή ακούγεται λιγότερο όταν παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι και περισσότερο όταν πατάς λίγο γκάζι (ή περισσότερο στο ρελαντί) τότε δεν είναι βαλβίδες αλλά τα πιστόνια (piston slap). Μόλις λίγο ζεσταθούν δεν κάνουν θόρυβο.
Καλύτερα να μη χτυπούσαν αλλά και να χτυπάνε λίγο (όταν είναι κρύο) δεν θα επηρεάσει τη μακροζωία του κινητήρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν ο θόρυβος αλλάζει με το πάτημα του γκαζιού, δηλαδή ακούγεται λιγότερο όταν παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι και περισσότερο όταν πατάς λίγο γκάζι (ή περισσότερο στο ρελαντί) τότε δεν είναι βαλβίδες αλλά τα πιστόνια (piston slap). Μόλις λίγο ζεσταθούν δεν κάνουν θόρυβο.Καλύτερα να μη χτυπούσαν αλλά και να χτυπάνε λίγο (όταν είναι κρύο) δεν θα επηρεάσει τη μακροζωία του κινητήρα.
O θορυβος γινεται εντονοτερος οσο ανεβαινουν οι στροφες. Στο ρελαντι δεν το κανει. Και πολυ συντομα σταματαει. Οταν ανοιχτηκε η μηχανη δεν βρεθηκε να παιζει καποιο πιστονι. ΕΙναι φυσιολογικη φθορα αυτο?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οταν ανοιχτηκε η μηχανη δεν βρεθηκε να παιζει καποιο πιστονι.Αν βλέπατε κάποιο πιστόνι να παίζει στον κύλινδρο όταν η μηχανή ανοίχτηκε, μόλις βάζατε μπρος θα είχε πολύ γέλιο.
Τα πιστόνια στους μοντέρνους κινητήρες έχουν πολύ κοντές φούστες για οικονομία καυσίμου και όταν είναι κρύα, σε πολλούς κινητήρες ακούγονται να χτυπάνε. Αν δεν ακούγονται μόλις ζεσταθούν μη δίνεις σημασία.
Περί ωστηρίων ο λόγος