-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μην ανησυχείς.Ακόμη και καινούργια Μ3 να πάρεις δεν θα έχεις τεκμήριο διαβίωσης.Καινούργια αυτοκίνητα αξίας περίπου μέχρι 105.000 ευρώ δεν έχουν τεκμήριο.(εργοστασιακή μέχρι 50.000).Ρε συ SV2 πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω το πως από τα 50Κ στο εργοστάσιο το προιόν όταν φτάνει σε εμάς είναι 100+Κ
Αν υποθέσουμε 50% τέλη (2000+κ.εκ) και 19% ΦΠΑ, πόσο κέρδος να έχουν οι μεσάζοντες?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μην ανησυχείς.Ακόμη και καινούργια Μ3 να πάρεις δεν θα έχεις τεκμήριο διαβίωσης.Καινούργια αυτοκίνητα αξίας περίπου μέχρι 105.000 ευρώ δεν έχουν τεκμήριο.(εργοστασιακή μέχρι 50.000).
Ρε συ SV2 πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω το πως από τα 50Κ στο εργοστάσιο το προιόν όταν φτάνει σε εμάς είναι 100+Κ
Αν υποθέσουμε 50% τέλη (2000+κ.εκ) και 19% ΦΠΑ, πόσο κέρδος να έχουν οι μεσάζοντες?
αυτο σκεφτηκα και εγω.???
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εργοστασιακή τιμή + μεταφορικά + ασφάλιση μεταφοράς + κέρδος εισαγωγέα + ειδικό τέλος ταξινόμησης + ΦΠΑ + πινακίδες = τελική τιμή.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτοκινήτων στα 100.000+ ευρώ που είναι χωρίς τεκμήριο αλλά αν τους προσθέσεις μεταλλικό χρώμα τότε έχουν τεκμήριο .....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτοκινήτων στα 100.000+ ευρώ που είναι χωρίς τεκμήριο αλλά αν τους προσθέσεις μεταλλικό χρώμα τότε έχουν τεκμήριο .....ε;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Παράδειγμα:To νέο Cayenne GTS θα κοστίζει στην βασική έκδοση 108.000 ευρώ.Η εργοστασιακή τιμή είναι οριακά κάτω από τις 50.000 ευρώ.Αρα δεν έχει τεκμήριο .Εάν το παραγγείλεις με tiptronic τότε η εργοστασιακή τιμή ξεπερνά τις 50.000 ευρώ άρα έχει και τεκμήριο διαβίωσης (112.500 ευρώ το χρόνο παρακαλώ)......Λογικό το τεκμήριο θα έλεγα για ένα αμάξι τέτοιας αξίας
Προσωπικά πιο παράλογη βρήκα την κατάργηση των τεκμηρίων... θα έλεγα ότι ευνοεί ιδιαίτερα την παραοικονομία.
-
Kαλά το τελευταίο που είπες νομίζω ότι θέλει δικό του thread.
Γιατί είναι διαδεδομένη εδώ η άποψη ότι για Ferrari και λοιπά, αν είναι να ρωτήσεις ποια είναι η τιμή κτήσης, τότε απλά δεν μπορείς να τα αποκτήσεις...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προσωπικά πιο παράλογη βρήκα την κατάργηση των τεκμηρίων... θα έλεγα ότι ευνοεί ιδιαίτερα την παραοικονομία.Και τα οποία ΔΕΝ έχουν καταργηθεί βεβαίως βεβαίως.
Ναι, μπορείς να έχεις όσα αυτοκίνητα θέλεις στην κατοχή σου χωρίς να σου καταλογίζεται τεκμήριο για ΕΚΕΙΝΟ το έτος.
Αν/όταν όμως χρειαστεί να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου κάποια χρονιά, θα τα βρεις μπροστά σου -
Για να μας πει κάποιος, τρία αυτοκίνητα (κάτω από 1600cc) και μιά 900άρα μηχανή, θα με φορτώσουν με κανενός είδους τεκμήριο?
Πρέπει να πάρω αμάξι στην γυναίκα και να πάρω στην δήλωσή μου το αμάξι του πατέρα, για να μην χάσει το ΕΚΑΣ...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα τα τεκμήρια επανέρχονται.Μέχρι 1786 cc χωρίς τεκμήριο.
Από 1786 cc τεκμήριο 16.700 ευρώ (ελάχιστο δηλωμένο εισόδημα)
Από 1929 cc τεκμήριο 20.500
Από 2072 cc τεκμήριο 26.500
Από 2215 cc τεκμήριο 33.600
Από 2500 cc και πάνω τεκμήριο 41.300πολυ αμφιβαλλω αν θα ειναι ετσι, κυριως γιατι αυτη η κυβερνηση εχει σπασει καθε ρεκορ ασυνεπειας*. Το πιο πιθανο ειναι να μην εχουν αποφασισει ακομη τι και πως.
- μη ξεχναμε οτι ο υπουργος οικονομικων ειχε πει οτι τα τεκμηρια θα εχουν σχεση με τη χρηση/συντηρηση του αυτοκινητου.
-
κάνουν, υπολογισμούς reverse engineering .......
άντε ... να πέσουν οι τιμές ... στα μτχ focus ST .... μήπως και χτυπήσουμε κανένα !!!!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα τα τεκμήρια επανέρχονται.
Μέχρι 1786 cc χωρίς τεκμήριο.
Από 1929 cc τεκμήριο 20.500
Από 2072 cc τεκμήριο 26.500
Από 2215 cc τεκμήριο 33.600
Από 2500 cc και πάνω τεκμήριο 41.300πολυ αμφιβαλλω αν θα ειναι ετσι, κυριως γιατι αυτη η κυβερνηση εχει σπασει καθε ρεκορ ασυνεπειας*. Το πιο πιθανο ειναι να μην εχουν αποφασισει ακομη τι παι πως.
- μη ξεχναμε οτι ο υπουργος οικονομικων ειχε πει οτι τα τεκμηρια θα εχουν σχεση με τη χρηση/συντηρηση του αυτοκινητου.
Ναι αλλά προφανώς δεν τους βγαίνουν τα κουκιά (λεφτά).
ναι δε λεω, κανουν οτι μπορουν για να μην ξαναβγουν...
-
Να γιατί περιμένω εγώ!
Θα μου σκίζαν το κ λαράκι έτσι κι αγόραζα κάνα Forester XT που γούσταρα (το αγόρασε ξάδερφος και έπαθα ΤΗΝ πλάκα μου! ). Τώρα κι αυτός, αν όντως ισχύσουν, θα φάει άλλο τρελό άκυρο!20.500€
Los Poulos!
Αν όντως πάντως το παίξουν έτσι το παιχνίδι τελικά , ΚΑΡΦΙ για ΡοΧι! -
Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αγοράζεις ΚΑΙ ένα μεταχειρισμένο πολλών κυβικών με την προοπτική να μην το πουλήσεις και να το κυκλοφορείς στα βουνά και σε ώρες όπου ο μπαμπούλας κοιμάται . Φυσικά δε θα πληρώνεις τέλη
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα τα τεκμήρια επανέρχονται.Μέχρι 1786 cc χωρίς τεκμήριο.
Από 1929 cc τεκμήριο 20.500Πρωτύτερα είδα ότι και ο 1.8 tsi του vag και ο 1.8 της toyota στο avensis είναι 1798 cc συνεπώς και αυτά καίτοι 1800άρια τα 'πιάνει' το τεκμήριο.
Υποθέτω πως οι ιθύνοντες του υπουργείου οικονομικών έκαναν την σχετική έρευνα κυβικών προτού προβούν στην ρύθμιση και είδαν ότι η δαγκάνα πιάνει πολλά.
Άντε να δούμε -
Πάντως τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι μεγάλη παγίδα...
Εγώ δεν έχω πρόβλημα, καθότι οι γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μπορώ να καλύψω μέσω αυτών διάφορα, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να τα μοιράζομαι με την εφορία...Και πάλι πάντως, πλέον χάρη στα τουρμπάκια (και τους ρότορες... ) μπορείς να μην ασχοληθείς καθόλου με τα χαζοτεκμήριά τους....
Ειδικά αν ψωνίζεις μετάχειρα...
-
Είναι αλήθεια ότι πλέον με τα 1400άρια τούρμπο που κυκλοφορούν μπορείς να γλιτώσεις τη δαγκάνα. Όμως για πόσο? Πριν λίγο καιρό είχαν καταργήσει τα τεκμήρια και τα επαναφέρουν τώρα. Όταν έχεις ένα κράτος αναξιόπιστο και ανακόλουθο φοβάσαι να κάνεις προγραμματισμό αγοράς. Ποιός μας λέει πως αύριο δεν θα κρίνουν ότι στα 1400άρια είναι το ζουμί.
-
Κάπως έτσι.
'Ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω' πρέπει να είναι το σλόγκαν αυτής της χώρας.
Πόσο ΑΝΟΗΤΟΣ πρέπει να είσαι για να επιμένεις τη σήμερον ημέρα ότι το πόσα κυβικά έχει ο κινητήρας του ΙΧ που έχει κάποιος φανερώνει το ελάχιστο ετήσιο εισόδημά του με βάση τις παραπάνω κλίμακες?...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα τα τεκμήρια επανέρχονται.
Μέχρι 1786 cc χωρίς τεκμήριο.
Από 1929 cc τεκμήριο 20.500Πρωτύτερα είδα ότι και ο 1.8 tsi του vag και ο 1.8 της toyota στο avensis είναι 1798 cc συνεπώς και αυτά καίτοι 1800άρια τα 'πιάνει' το τεκμήριο.
Υποθέτω πως οι ιθύνοντες του υπουργείου οικονομικών έκαναν την σχετική έρευνα κυβικών προτού προβούν στην ρύθμιση και είδαν ότι η δαγκάνα πιάνει πολλά.
Άντε να δούμεΚαι εμένα με 1796cc!
Άντε να δούμε πως τους ξημερώσει!Εκτός και αν είναι πάλι κανένα κολπάκι του στυλ, δημιουργώ αναστάτωση, δεν τα επαναφέρω και φαίνομαι καλός προς τους υποψήφιους ψηφοφόρους
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Είναι αλήθεια ότι πλέον με τα 1400άρια τούρμπο που κυκλοφορούν μπορείς να γλιτώσεις τη δαγκάνα. Όμως για πόσο? Πριν λίγο καιρό είχαν καταργήσει τα τεκμήρια και τα επαναφέρουν τώρα. Όταν έχεις ένα κράτος αναξιόπιστο και ανακόλουθο φοβάσαι να κάνεις προγραμματισμό αγοράς. Ποιός μας λέει πως αύριο δεν θα κρίνουν ότι στα 1400άρια είναι το ζουμί.
Θα βρούνε τρόπο.....θα δανειστούνε τον συντελεστή των τούρμπο από τους αγώνες που ήταν 1,7.Αρα 1.400χ1,7=2.380 cc
ΟΚ, για τα rotary υπάρχει τέτοιος συντελεστής άραγε;
Κουφάλες εφοριακοί, ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ! Να φύγετε, ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΟSK!
-
Εγω με 1747
Τεκμήρια, φορολογία και αγορά νέου αυτοκινήτου