-
mad max geo εχεις μετρησει καταναλωση εντος πολεως αυτοκινητου με υπερσυμπιεστη? θεωρεις οτι καιει λιγοτερο η το ιδιο με ενα ατμοσφαιρικο?θεωρεις οτι εντος πολεως χρειαζεται περισσοτερη ροπη?
αν στις ανωτερω ερωτησεις η απαντηση σου ειναι ναι,τοτε παω πασο.
καλη συνεχεια..υ.γ.
νομιζω οτι κ οι γονεις μας,που οδηγουσαν ατμοσφαιρικα,μια χαρα αξιοπρεπως κινουνταν.δεν νομιζω να μεγαλωσαν οι αποστασεις..ουτε νομιζω η συνηθως σταθερη η ελαφρως μεταβαλλομενη ταχυτητα του αυτοκινητου που προκειται να προσπερασουμε,να αυξηθηκε τοσο που να δυσκολευομαστε να προσπερασουμε.. -
Μια χαρά είναι και το αμαξάκι και ο κινητήρας του. Αυτοί που το θεωρούν πολύ αργό, και ότι δεν θα μπορεί να προσπεράσει στην εθνική οδό, μάλλον υπερβάλλουν.
Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω, είναι ότι είναι λίγο (έως πολύ) ακριβό.
Κρατάει αξία μεταπώλησης, αλλά μετά από 4-6-8-10 χρόνια, ποιος ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα... δεν μπορείς να βασιστείς σε στην αξία μεταπώλησης. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
mad max geo εχεις μετρησει καταναλωση εντος πολεως αυτοκινητου με υπερσυμπιεστη? θεωρεις οτι καιει λιγοτερο η το ιδιο με ενα ατμοσφαιρικο?θεωρεις οτι εντος πολεως χρειαζεται περισσοτερη ροπη?
αν στις ανωτερω ερωτησεις η απαντηση σου ειναι ναι,τοτε παω πασο.
καλη συνεχεια..υ.γ.
νομιζω οτι κ οι γονεις μας,που οδηγουσαν ατμοσφαιρικα,μια χαρα αξιοπρεπως κινουνταν.δεν νομιζω να μεγαλωσαν οι αποστασεις..ουτε νομιζω η συνηθως σταθερη η ελαφρως μεταβαλλομενη ταχυτητα του αυτοκινητου που προκειται να προσπερασουμε,να αυξηθηκε τοσο που να δυσκολευομαστε να προσπερασουμε..Μα γιατι να μην το εχει?Παντα χρειαζεται λιγη περισσοτερη δυναμη λιγη παραπανω ροπη.Δε ξερω περι καταναλωσης αλλα να δωσω ενα παραδειγμα.Ενα focus 1.4 με ενα focus 1.6 θα καψουν πανω κατω τα ιδια σε βενζινες στις ιδιες διαδρομες και σε καποιες περιπτωσεις λιγοτερο το 1.6.Βασικα αφου τα ξερεις τι στα λεω?Αμα παρει ενα αμαξι με επαρκη ροπη θα κινειται αξιοπρεπεστατα παντου ε και ναι στη πολη θα καψει κατι περισσοτερο τι εγινε δηλαδη?Ολα τα καινουρια αυτοκινητα εχουν start stop και χυσα μεσα να πουμε για να κοβουν την καταναλωση.
-
υ.γ.
νομιζω οτι κ οι γονεις μας,που οδηγουσαν ατμοσφαιρικα,μια χαρα αξιοπρεπως κινουνταν.δεν νομιζω να μεγαλωσαν οι αποστασεις..ουτε νομιζω η συνηθως σταθερη η ελαφρως μεταβαλλομενη ταχυτητα του αυτοκινητου που προκειται να προσπερασουμε,να αυξηθηκε τοσο που να δυσκολευομαστε να προσπερασουμε..Μεγάλωσε όμως ο αριθμός των αυτοκινήτων που κινούνται στο δρόμο, άρα και οι πιθανότητες να χρειαστεί να κάνεις μια προσπέραση.
Στο θέμα μας τώρα, αφού μιλάμε για το χιλιάρι, δεν βλέπω τον λόγο να μην προτιμήσει κάποιος ένα από τα ανταγωνιστικά μοντέλα που αναφέρθηκαν, και τα ρέστα να τα ξοδέψει σε βενζίνες. -
με την τιμη στην οποια εχουν φτασει τα καυσιμα εν ετει 2012,με τελη,ασφαλειες,εκτακτες εισφορες,χαρατσια,διοδια κτλ,βλεπεις να εχει αυξηθει η κινηση στους δρομους μας?
επειδη προσωπικα βλεπω να εχει μειωθει(εκτος απο καποιες μερες που γινεται το απρο μαυρο κ επικρατει κυριολεκτικα το αδιαχωρητο στους δρομους )
τεσπα,οπως κ να εχει,εγω θα κοιτουσα τογιοτα γιαρις,τογιοτα αυγο(αν δεν χρειαζομαι χωρους) η κια πικαντο.αντε το πολυ πολυ κανενα παντα-υψιλον-500(με τον 0.9λτ εφοσον δεν θελω ανω του 1λτ. -
με την τιμη στην οποια εχουν φτασει τα καυσιμα εν ετει 2012,με τελη,ασφαλειες,εκτακτες εισφορες,χαρατσια,διοδια κτλ,βλεπεις να εχει αυξηθει η κινηση στους δρομους μας?
επειδη προσωπικα βλεπω να εχει μειωθει(εκτος απο καποιες μερες που γινεται το απρο μαυρο κ επικρατει κυριολεκτικα το αδιαχωρητο στους δρομους )Και 20 ευρώ το λίτρο να πάει, πάλι τα αυτοκίνητα θα είναι περισσότερα από τότε που οι γονείς μας οδηγούσαν ατμοσφαιρικά χιλιάρια. Δηλαδή από το '80, τώρα κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα ;
Επειδή πιστεύω πως η οικονομία έχει περισσότερο να κάνει με τον τρόπο οδήγησης, και επειδή έτσι κι αλλιώς κανένα από τα μικρά δεν καίει τον πατέρα του και τη μάνα του, θα προτιμούσα κάτι που να έχει λίγο γκάζι όταν το χρειαστώ. -
το 1000αρη Yaris είναι αυτό με τα 68 άλογα? Αν πρόκειται για αυτό, ντάξει, στην ανάγκη ενα ταξιδι θα το κάνει, αλλά θα μοχθήσει, θα πρέπει να έχει ανοικτά παράθυρα για να μην ανάψει A/C, για να προσπεράσει θα πρέπει να πάρει φόρα από την Αθήνα, και άλλα. Κατα τα άλλα για μέσα στην πόλη καλό είναι και οικονομικό είναι, και σκυλί είναι. Αλλά αν κάνεις έστω και 2 ταξίδια τον χρόνο, καλύτερα ενα πικαντο 1.2, μην νομίζεις οτι θα καις και πολύ περισσότερο. Επίσης, αν τελικά προχωρήσεις, πρόσεξε ποια έκδοση θα διαλέξεις, καλός ο περιορισμός του κόστους, αλλά δεν θες να καταλήξεις με ενα αυτοκινητο το 2012 να μην έχει ηλεκτρικά παράθυρα, ή κεντρικό κλείδωμα ή στροφόμετρο!!!!
-
το θεμα ειναι οτι εχω επιλογη μεχρι 1000cc να επιλεξω.....λογω προβληματος με την εφορια...αρα δεν μπορω να δω ουτε το kia ουτε το yaris 1.3 ουτε κανενα αλλο....
-
το picanto βγαινει σε 1000 κυβικα...
πιστευω πολυ καλυτερη προταση απο το yaris αν σκεφτεις οτι εχουν και 2.500 ευρω διαφορα στην αρχικη τιμη..καταναλωση υπερ του πικαντο + οτι δεν πληρωνεις τελη γιατι εχει 99 co2
-
τα 1000 απο που προκύπτουν. απο 0-1200 το τεκμήριο είναι ίδιο άρα φορολογικό θέμα δεν τίθεται με τα τωρινά δεδομένα.
για το πόθεν έσχες ισχύει φυσικά η τιμή και όχι τα κυβικά.
οπότε ξανάρχισε το ψάξιμο και βάλε τα 1200 άνω όριο. θα έχεις πολύ περισσότερες και πιο αξιόλογες επιλογές. -
δεν αντιλεγω και εχετε δικιο. αλλα στην χωρα που ζουμε πρεπει να σκεφτεσα και λιγο το αυριο..... φανταζομαι, εγω με το μικρο μυαλο που εχω, οτι πιο ευκολα θα φορολογησουν τα 1200cc παρα τα 1000cc....ασε που θελω και αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων...θα μου πειτε οτι το yaris στα 1000cc δεν βγαινει με αυτοματο....ναι το γνωριζω αλλα ειπα μηπως και παρω χειροκινητο....αλλα με τα δεδομενα μου αυτη την στιγμη η ζυγαρια γερνει προς το αυτοματο....δυστυχως γιατι εχω πολυ λιγες επιλογες στα 1000cc και ευτυχως παλι για εμενα γιατι αν αποκτησω αυτοματο δεν θα εχω το 1η 2η - 1η 2η - 1η 2η μεσα στην πολη....
μου αρεσει το kia picanto, εχω παει να το δω, οχι να το οδηγησω, βγαινει στα 1200cc με αυτοματο, σε καλη τιμη, αλλα 1200 -
Ε, ρε κολλημα με τα 1000cc Ειλικρινα για 200 κυβικα και μαλιστα τοσο χαμηλα δε νομιζω πως πρεπει να αγχωνεσαι. Αν παλι δεν πειθεσαι κ δεν την βιαζεσαι την αγορα περιμενε το νεο παντα. Στα 0,9cc + αυτοματο μαλλον ειναι αυτο που θες. Θα πηγαινει βεβαια γυρω στα 13Κ..
-
ναι μολις εχθες μιλησα τηλεφωνικα με fiat για το fiat panda και με ενημερωσαν οτι αρχες μαρτιου θα το εχουν στις εκθεσεις.... το θεμα ειναι οτι απο το φορουμ που διαβαζω οι γνωμες ειναι 50 - 50... αλλοι λενε ναι και αλλοι οχι για το συγκεκριμενο αυτοκινητο...οταν δε εβαλα οτι ζαχαρωνω και το vw up!..ουουουου εγινε της τρελλης
το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω μπερδευτει...αν ομως μπει και το ενδεχομενο του 1200cc στον χορό μπαινει και η ford με το fiesta. που δεν εχω παει να ρωτησω και δεν ξερω καν αν στα 1200cc βγαινει σε αυτοματο...επισης αν ολα πανε καλα μεχρι τον μαρτιο θα εχω μαζεψει αλλα 1000 euro στο συνολο 14.000...επισης με 15.000 περνω και το vw polo αλλα με βασικο εξοπλισμο δηλαδη με ροδες και πορτες...
ειναι αυτο το ατιμο το αυτοματο που κοστιζει 1000 με 1200 euro και ετσι ανεβαινει κατα πολυ η τιμη.....
πφφφφφφφφφφφφφφφφφφ.... -
Φίλε μου αν ανέβεις κατηγορία και κοιτάς πχ fiesta και polo, έχε στο νου σου πως και οι τιμή θα ανέβει και θα αγοράσεις το χειρότερο fiesta που κυκλοφορεί. Αν δεν έχεις ανάγκη τους έξτρα χώρους, δεν βλέπω τον λόγο να πάρεις ένα αυτοκίνητο με λύση ανάγκης στον κινητήρα, αντί να προτιμήσεις ένα που του ταιριάζει καλύτερα ο μικρός κινητήρας. Δεν μπορείς να έχει μόνο τον κυβισμό σαν κριτήριο. Και το octavia βγαίνει 1.2 . Να κάνουμε ένα συγκριτικό octavia vs up vs panda ?
-
Aκριβώς, καλύτερα να κοιτάξεις να κατασταλλάξεις την κατηγορία που είναι η ιδανική για σένα.O kινητήρας έρχεται δεύτερος, ναι μεν έχεις το όριο των 1200 κυβικών, αλλα υπάρχουν σε αυτήν την κατηγορία ο 1200 του φιέστα, και ο 1200Τ της VW. Οπότε όπως καταλαβαίνεις,δεν μπορεί να μπεί μονο αυτό ώς όριο. Από την άλλην το Yaris με τον 1000αρη κυκλοφορεί καθαρά για να έχει μικρή αρχική τιμή, και εγώ τουλάχιστον δεν θα το κοίταζα. το 1.33 ναι, αλλα εκεί ανεβαίνουμε όπως λες και εσύ.
Επειδή έχω έρθει στην θέση σου, καταστάλλαξα σε 3-5 μοντέλα, και αυτά πήγα και οδήγησα και πήρα προσφορές. Κάνε και εσύ το ίδιο, βάλε ένα μπατζετ που ΘΑ δώσεις, και ούτε ευρώ παραπάνω, και ξεκίνα την γύρα! Από αυτά που σου αρέσουν λίγο, όπως το νέο Πάντα (σσ δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει ακόμα), μέχρι το γιαρις που σου αρέσει αλλά τα 1330 κυβικά ειναι πολλά για σένα. Οδήγα, και βγάλε άποψη. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ αυτό!Και δεν υπάρχει 'Δεν ξέρω για το πάντα, οι απόψεις στο φορουμ διίστανται'. Πήγαινε δες, το γιατι το φόρουμ δεν θα δώσει ούτε ευρώ για το αμάξι σου, εσύ θα το κάνεις! -
Γεια και χαρα στο πολυ ενδιαφερον 4tforum.
Ειμαι συχνος επισκεπτης, και μετα απο καιρο, άνοιξα και λογαριασμο φορουμ.
Ηθελα να σας ρωτησω για το Toyota Yaris 1000.
Ποια ειναι α σχεση βαρους του αμαξωματος με το κινητηρα; Το θελω για την πόλι και μια 2 φορες το καλοκαιρι διακοπες για 3 άτομα.
Μου αρεσουν πολυ οι χωροι του, αλλα οι 68 ιπποι, μηπως ειναι πολυ λίγοι;
Επισης τι σημαινει οτι η αντιπροσωπεια το φερνει μονο κατα παραγγελια, και θελει 2 μηνες να ερθει Ελλάδα.
Υπάρχει στο διαδικτυο κανένα αρθρο σχετικό ;
Ευχαριστω προκαταβολικά. -
το ότι δεν παιρνει κανείς το 1000αρι κάτι λέει
γιατί να πάρεις το 1000 κ οχι το 1300 η τιμή ειναι πολύ κοντά, ενώ τα τέλη 'ίδια' -
Είχα οδηγήσει παλιότερο μοντέλο (2002) για κανα τρίμηνο. Μια χαρά είναι, ο κινητήρας του πολύ δυνατός για χιλιάρης.
-
[quote='4troxman']Γεια και χαρα στο πολυ ενδιαφερον 4tforum.
Ειμαι συχνος επισκεπτης, και μετα απο καιρο, άνοιξα και λογαριασμο φορουμ.
Ηθελα να σας ρωτησω για το Toyota Yaris 1000.
Ποια ειναι α σχεση βαρους του αμαξωματος με το κινητηρα; Το θελω για την πόλι και μια 2 φορες το καλοκαιρι διακοπες για 3 άτομα.
Μου αρεσουν πολυ οι χωροι του, αλλα οι 68 ιπποι, μηπως ειναι πολυ λίγοι;
Επισης τι σημαινει οτι η αντιπροσωπεια το φερνει μονο κατα παραγγελια, και θελει 2 μηνες να ερθει Ελλάδα.
Υπάρχει στο διαδικτυο κανένα αρθρο σχετικό ;
Ευχαριστω προκαταβολικά.Φίλε για τη χρήση που θέλεις εσύ αξίζει το 1000άρι. Απλά η αντιπροσωπεία έχει στοκ μόνο 1300άρια και ''καίγεται'' να τα πουλήσει ως το τέλος του χρόνου, αλλιώς θα χάσει το bonus απ'τη μαμά εταιρεία... Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η παραγγελία έχει ψιλοπεθάνει και οι περισσότεροι αγοράζουν ετοιμοπαράδοτα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχει καταργηθεί!
-
Εδώ μπορείς να διαβάσεις τη έγραφε για το 1000άρι στη γνωριμία με το yaris της προηγούμενης γενιάς όταν έβγαινε στα τέλη του 2005 : http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=359&article=10978.
Αν υπολογίσεις τώρα πως το μοντέλο που κυκλοφορεί είναι νέο και βελτιωμένο, και ελάχιστα ελαφρύτερο, ενδεχομένως να σου κάνει μια χαρά το συγκεκριμένο αμάξι.
Toyota Yaris (1ης Γενιάς) Forum