-
ρενω συγχαρητηρια για το πρωταθλημα κατασκευαστων!
ναντο συγχαρητηρια για το πρωταθλημα οδηγων!για δευτερη χρονια καταφεραμε και σηκωσαμε και τις 2 κουπες!
στον αγωνα υπηρχε ο μασα, ο μικαελ και ο ναντο...ο μασα εφυγε μπροστα και δικαιως πανηγυριζε για τη μεγαλη νικη του μπροστα στους συμπατριωτες του...
ο μικαελ ξεκινησε καλα, ατυχησε με το ελαστικο, επεσε πισω, ξανανεβηκε θεσεις και εσκισε φιζικο και κιμι...ο ναντο αντι να παρει 1 βαθμο, βγηκε δευτερος... ο φιζικο πηρε τα πονταλακια που επρεπε και εκανε λαθη παλι...αλλα και ποσο μπορουσε να κρατησει τον γερμαναρα...δε γινοταν αποτι φανηκε με βαση την αξια του και το μονοθεσιο...
για τον μικαελ...φυσικα δεν ειμαι σουμαχερικος οποτε θα πω καλη τυχη στη νεα ζωη του, καθε επιτυχια σε ολους τους τομεις αλλα δε θα μου λειψει...η τελευταια του κουρσα και λογω συνθηκων ηταν απο αλλο πλανητη και ηταν ανταξια της πορειας του!
αποψη μου ειναι οτι θα μπορουσε να ειχε αποσυρθει πρωταθλητης πιο νωρις αλλα αυτος ειχε μαλλον αλλη αποψη..πολυ καλο το προσπερασμα στον κιμι γιατι αυτο του φιζικο δεν το πιανω...
ωραια και η τογιοτα...δεν ανησυχεις ποτε για αυτην την ομαδα...
σχετικα καλη δουλεια απο χοντα...καθολου ασχημα για σουπερ αγκουρι..
στις πρωτες στροφες του αγωνα ο μικαελ περασε τον κουμπιτσα και εναν αλλον που εφυγαν τοσο wide σε αριστερη στροφη που νομιζα οτι ηταν αεροπλανα σε φαση ευθυγραμμισης με διαδρομο προσγειωσης... ειναι επαγγελματιες αυτοι?
επισης φανηκε και η τεραστια διαφορα των πρωτοπορων με τους τελευταιους...ο μικαελ με τη φερραρι τους περασε ολους σαν να μην υπηρχαν...ελεος...
-
Πολύ καλός αγώνας με πολλές συγκινήσεις στο τέλος και με εναν Μιχαλάκι από τα παλια να κάνει οργια μέσα στον αγώνα με πολύ πάθος, ενα μεγάλο αντίο για εναν μεγάλο πιλότο.
Μπραβο στην Renault και Alonso όπου ποτέ δεν σταμάτησαν την προσπάθεια και υστερα από το σοκ των κινούμενων αεροδυναμικών βοηθημάτων δεν τους πτοησαν και πολύ βάλαν το κεφάλι κάτω καναν το μονοθέσιο αντάξιο για νικες και το αποτέλεσμα ειναι γνωστό. Δεν ειναι ατυχία οταν σπάνε οι κινητήρες και κυρίως της ferrari, αυτό ηρθε από την πίεση της Renault οπου έπρεπε πάση θυσία να μείνουν μπροστά της και ετσι αρχίζουν τα προβλήματα αξιοπιστίας όπου για να παραμείνεις πρώτος πρέπει να ρισκάρεις (πχ Αλόνσο στην Μοντζα).
Οσο αφορά τον Αλόνσο παλεψε με αξιοπιστο μοτερ και πήρε πολύ αξια την 2η θέση για ακόμη μια φορά χωρίς λάθη αλλά και έδωσε σίγουρους πόντους στους κατασκευαστές χωρίς να κοιτάξει μόνο τον εαυτούλη του αλλωστε το χρωστούσε στην Γαλλική Εταιρεία αφού έκανε τα πάντα γι΄αυτόν.
Για τους άλλους μια από τα ίδια με Μπάτον να ξεφεύγει λίγο από την μετριότητα και με τον Φισικο με δυνατότερο μοτέρ να προσπαθεί να μείνει στην 6η θέση
Τελος λοιπόν το 2006 και ελπίζω να αρχίσει το πρωτάθλημα εκεί που σταμάτησε ....με πολλές μάχες -
Τέλος εποχής λοιπόν.
Καλή τύχη MS όπου και να πας. Μας χάρισες πάρα πολλά.
Καλή τύχη FA στην McLaren. Ελπίζω να είσαι εσύ που θα ξαναφέρεις χαμόγελα στους οπαδούς της ιστορικής ομάδας (που παρεπιπτώντος εφέτος δεν σταύρωσε ούτε μία νίκη).
Τα συγχαρητηρία μου στις Renault και Φερνάντο που κατάφεραν το 2006 να επαναλάβουν τον άθλο του 2005.
Υ.Γ. Φυσικά και είδα τον αγώνα ζωντανό από το RTL μέσω NOVA στο μπουκέτο HotBird. Βέβαια τα γερμανικά μου δεν είναι καθόλου καλά (δεν καταλαβαίνω τίποτα δηλαδή) αλλά από το να βλέπω ολίγη Φ1 με πολύ Bacardi ή Jonny προτιμώ να βλέπω μόνον F1.
Υ.Γ. (2) Του χρόνου θα κατεβάσω το συνδρομητικό της RAI. Στοιχίζει κάπως αλλά εκεί η Φ1 είναι πανδεσία. Για τον ALPHA απλά έχουμε τους σταθμούς που μας αξίζουν. Είναι απλό αν μποϋκοτάρουμε τον σταθμό και τα μηχανάκια της AGB γράψουν 0 τότε ίσως κάποιο άλλο κανάλι να βρεθεί και να πάρει τα δικαιώματα. Όσο 300,000 συνεχίζουν να βλέπουν το έκτρωμα αυτό τόσο και θα μας κάνουν χειρότερα.
Υ.Σ. (3) Προς κ. Πουρναράκη. Θα μπορούσατε αγαπητέ να ζητήσετε συγνώμη από τους φίλους της Φ1 για το ατόπημα να μην δείξετε ζωντανό τον τελευταίο αγώνα της χρονίας κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης. Εφόσον δεν το κάνατε σημαίνει ότι συμφωνείτε με το κανάλι και την πολιτική του. Επειδή όμως εμείς είμαστε αυτοί που τελικά πληρώνουν για να ζείτε απλά σας ενημερώνουμε ότι κάποιοι από εμάς θα πάψουν να πληρώνουν μέσω των διαφημίσεων για να ακούνε τα καντήλια της αρκούδας στο κανάλι σας.
Υ.Σ. (4) Στους μεθυσμένους διαφημιστές του Jonny Walker. Ενάς πιλότος μαχητικού που αμοίβεται με όσα παίρνει ένας πιλότος της Φ1 σε μία ημέρα (στις πιο πλούσιες χώρες παρακαλώ) καταπονείται κατά τη διάρκεια αερομαχίας με 10G στιγμιαία και 8G κατά μέσο όρο παρατεταμένα. Ο πιλότος της Φ1 το πολύ με 5G στιγμιαία και 4G παρατεταμένα χωρίς όμως τα -3G ή -4G των εν λόγω πιλότων. Είναι ντροπή να ψεύδεστε κατά αυτόν το τρόπο καθώς κάποιοι μπορεί να σας πιστέψουν.
Υ.Σ. (5) Για KR. Προσοχή ο Βραζιλιάνος Δαγκώνει!!!!
-
Χρήστο, πράγματι η διαφήμιση με το Johnnie παίζει με τις λέξεις... για τις εντυπώσεις κι απορώ πώς δεν έχει διαμαρτυρηθεί κάποιος φορέας των πιλότων επίσημα...
Εκεί που παίζεται όλο το παιχνίδι είναι στη λέξη 'for' που αναφέρεται στο διαφημιστικό.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
1-2 σχολια προτου μαζευτουν πολλα:Ε, όχι και 2 φορές... Μία θα έλεγα... Πέρσι κέρδισε την Bridgestone και όχι τον MS. Παραπήραν τα μυαλά του αέρα, θα έλεγα...
Βρε παιδια βγαλτε τις παρωπιδες, χανετε το δικιο σας ετσι... Δηλαδη (οπως ειπε και καποιος αλλος) χθες η τρελη κουρσα του ms δεν εγινε λογω Bridge/Ferrari/φρεσκου κινητηρα. Και αντιστοιχα οταν τα περασμενα χρονια τους εριχνε στ'αυτια αυτος ηταν που επαιρνε τα πρωταθληματα κι οχι το αμαξι...
Δεν νομιζω οτι υποστηριζει κανεις οτι ο Σουμαχερ κερδιζει μονος του περπατωντας...
Απλα περσι ηταν αδυνατο , υπερφυσικο να υπερασπιστει τον τιτλο του με τους νεους κανονισμους.Σχολιαστηκαν κανονισμοι που καταστρεφουν μια ομαδα εκ των προτερων.
Αυτο που εγινε στους τελευταιους αγωνες ,εστω συπτωματικα ,ηταν η υπερασπιση του γοητρου του πρωταθλητη(και του αθληματος).(οποιος κι αν ειναι αυτος)
Στην υποθετικη (προφανως) περιπτωση που κερδιζε το τιτλο ο Σουμαχερ θα απαξιωνοταν μια ολοκληρη φουρνια πιλοτων,ο Αλονσο θα ηταν ενας πρωταθλητης απο σποντα και οι Ραικονεν,Μασσα,Μπατον δελφινοι ενος πρωταθλητη που εχασε απο εναν 37χρονο αντιπαλο, εστω κι αν τον λενε Σουμαχερ, και στην τελικη ολοι θα κηνυγουσαν φαντασματα...
Ενω τωρα ο Αλονσο ειναι ενας λαχταριστος νεος πρωταθλητης που ψηνομαι-σαι να δεις να συναγωνιζεται με τον ραικονεν Μπατον κλπ.
Για ενα περιεργο αν και αντιστοιχο λογο ο χθεσινος αγωνας μου θυμησε την ανοιξη του 94.
Η μεταβαση απο την μια εποχη στην αλλη ποτε δεν εγινε με τον πιο ρομαντικο τροπο(νικη υστερα απο μονομαχια στα ισια κλπ οπως ονειρευεται την εκθρονιση κανεις(τανκς οδομαχιες ... ) , η πρωτη ειναι φτιαγμενη γαι ταινιες νουαρ(ο θανατος του πρωταθλητη στιγματιζει την γεννηση ή κατασκευη του νεου (διαλεγεται και παιρνετε)) και η δευτερη μοιαζει ως συμπαντικη συνωμοσια για να μην παρακμασει το προιον της Φ1.
Υ.Γ. Ο Καρελιν αυτος ο γιγαντας παλαιστης σταματησε να αγωνιζεται οταν τελικα εχασε μετα απο δεκαετιες...ειλικρινα πιστευετε οτι ο γερο-Σουμαχερ εχασε ?, ή εφυγε απο την σκηνη κλεινοντας μια παρασταση αφου μαζεψε αυτογραφα κλπ.
-
Ο χρήστης Frontier έγραψε:
Kαι βεβαια η Ferrari χθες ηταν αλλου , οπως και στους τελευταιους αγωνες ...Δυστυχως ομως -για εμας -παρ'ολες τις προσπαθειες που εγιναν απο την αρχη της χρονιας για να καλυψει το κενο με την Renault η αξιοπιστια την προδωσε και ετσι βρεθηκε σε αυτη την θεση ....
Παρ'ολα αυτα μενει στα θετικα αυτη η υπερπροσπαθεια απο μια ομαδα χορτασμενη απο πρωταθληματα και απο εναν 'poor old Μιchael'...
Ως αναφορα τα περυσινα τον μεγαλυτερο ρολο επαιξαν τα ελαστικα ...μην το ξεχναμε ....Γιατί, φέτος τι τον έπαιξε;
Ώρες-ώρες οι Ferraristi πετάτε κάτι τέτοια απίστευτα λες και βλέπετε άλλο πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια σε Renault & Alonso για την άξια επικράτησή τους και ένα θερμό αντίο στον ms.
Aν διαβαζες καλυτερα το μυνημα θα καταλαβαινες τι 'τον επαιξε φετος' ....κατα την γνωμη μου κ οχι μονο ....
Αν δεν βαριεσαι διαβασε το προσεκτικα και μετα θα δεις οτι ΔΕΝ βλεπουμε αλλο πρωταθλημα .... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Θέλω να μου πείτε αν αυτό που έκανε ο Fisico στον MS είχε γίνει ανάποδα τι θα γράφατε πάλι σήμερα.
++++++++++ 1
Σορρι, και χωρις να θελω να δυναμιτισω την -ηρεμη- ατμοσφαιρα, τι ακριβως εννοειτε;
Ο ΜΣ επιχειρησε ενα μαλλον τραβηγμενο προσπερασμα. Τον εκλεισε ο Φιζικελα;
Μηπως απλα ο Φιζικελα 'αλλαξε μια φορα γραμμη για να υπερασπιστει τη θεση του' (ΤΜ by MS);
Για να μην πω (που το λεω) οτι 'δεν φταιει κανεις αλλος εκει που βρεθηκε, οταν ξεκινας πισω ειναι επομενο να εχεις τετοια προβληματα', που ακουγαμε για τον Κιμι περσι.
Για να μην πω (που το λεω) οτι στο σπιτι του κρεμασμενου (ΜΣ) δεν μιλανε για σχοινι (σκοπιμοι επικινδυνοι ελιγμοι στον τελευταιο αγωνα).Εγω ειδα εναν πολυ ωραιο και καθαρο αγωνα. Αν τωρα θελαν (Φερραρι και tifozi) να νικησει οπωσδηποτε ο ΜΣ, ας καναν μια συμφωνια πριν, να τους δωσει ο FA τη νικη, να δωσει η Ferrari τους 2 τιτλους.
Ηταν κανονικος αγωνας, οπου η Ρενο επαιζε 2 πρωταθληματα, οχι αποχαιρετιστηριο φιλικο. Περιμενε να του ανοιξει ο Φιζικο την πορτα;Ειπαμε, μεγαλος πρωταθλητης και κορυφαιος μεχρι το τελος. Μη λεμε και υπερβολες. (Σκοπιμα δεν αναφερθηκα πριν στα λαθη, που και σε αυτον τον αγωνα εκαναν ΜΣ και Φερραρι, δεν ειναι η στιγμη).
Aφηστε το καλυτερα .....
Στο συγκεκριμενο σημειο εγιναν και αλλα προσπερασματα με τον ιδιο τροπο και στο τελος παντα αυτος που ειναι πισω σηκωνει κ λιγο το ποδι απο το γκαζι.....Ο Fisico Δεν το εκανε αυτο ουτε και τη δευτερη φορα που τον περασε ο Schumi -γι'αυτο κ βρεθηκε εκτος με τον τροπο που βρεθηκε-...
Δεν πειραζει ομως δεν στεκομαστε εκει ......ο Fisico επαιξε τον ρολο του και περμενει του χρονου να εχει πρωταγωνιστικο ρολο ....
Αφηστε το λοιπον μη το ψαχνουμε αλλο και απο τον Μαρτιο θα εχουμε να λεμε !!!!Aπλα μονο σχολιαζω εγω το οτι ειχαν σπευσει οι Antischumacher να λενε για 6 ferrari στον αγωνα και αλλα τετοια .....σε αυτους απαντω με το προσπερασμα του Schumi στον Kimi .....
-
Δεν νομιζω οτι υποστηριζει κανεις οτι ο Σουμαχερ κερδιζει μονος του περπατωντας...
Απλα περσι ηταν αδυνατο , υπερφυσικο να υπερασπιστει τον τιτλο του με τους νεους κανονισμους.Σχολιαστηκαν κανονισμοι που καταστρεφουν μια ομαδα εκ των προτερων.
Αν περσι ηταν αδυνατο να χτυπησει τους αλλους, ετσι και αλλες χρονιες ηταν αδυνατο για τους αλλους να τον χτυπησουν και συνεπως εσπαγε τα ρεκορ το ενα μετα το αλλο. Οπως και χθες ηταν αδυνατο να του αντισταθουν αυτοι που προσπερνουσε. Μην εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα...
Στην υποθετικη (προφανως) περιπτωση που κερδιζε το τιτλο ο Σουμαχερ θα απαξιωνοταν μια ολοκληρη φουρνια πιλοτων,ο Αλονσο θα ηταν ενας πρωταθλητης απο σποντα και οι Ραικονεν,Μασσα,Μπατον δελφινοι ενος πρωταθλητη που εχασε απο εναν 37χρονο αντιπαλο, εστω κι αν τον λενε Σουμαχερ, και στην τελικη ολοι θα κηνυγουσαν φαντασματα...
Ενω τωρα ο Αλονσο ειναι ενας λαχταριστος νεος πρωταθλητης που ψηνομαι-σαι να δεις να συναγωνιζεται με τον ραικονεν Μπατον κλπ.
Καλα αυτο δεν ειναι γεγονος αλλα προϊον της δικης σου φαντασιας και μονο. Αν το επαιρνε ο ms ο Αλονσο θα ηταν ενας πρωταθλητης απο σποντα και οι Ραικονεν, Μασσα, Μπατον δελφινοι και ολοι θα κηνυγουσαν φαντασματα λες και ειναι μονο αυτος και κανενας αλλος, και αμα δεν τον κερδισουν ειναι αποτυχημενοι και πρεπει να παμε να κρυφτουμε ή να παρατησουμε την f1, αν ειναι δυνατον, τι αλλο θ' ακουσουμε δηλαδη.
Εσυ λοιπον αν δεν εσκαγε ο κινητηρας στη Suzuka δε θα πολυγουσταρες να δεις του χρονου Alonso-Massa-Kimi-Button ενω τωρα ψηνεσαι
Αυτο που εγινε στους τελευταιους αγωνες ,εστω συπτωματικα ,ηταν η υπερασπιση του γοητρου του πρωταθλητη(και του αθληματος).(οποιος κι αν ειναι αυτος)
Η μεταβαση απο την μια εποχη στην αλλη ποτε δεν εγινε με τον πιο ρομαντικο τροπο(νικη υστερα απο μονομαχια στα ισια κλπ οπως ονειρευεται την εκθρονιση κανεις(τανκς οδομαχιες ... )...η δευτερη μοιαζει ως συμπαντικη συνωμοσια για να μην παρακμασει το προιον της Φ1.
Παμε παρακατω, μιλας για υπερασπιση του γοητρου του πρωταθλητη και 'συμπαντικη' συνομωσια, μπορεις αν θες να γινεις πιο σαφης απο ποιον εγινε αυτη η 'υπερασπιση' και πώς ακριβως? Εγω μια συνομωσια ξερω μονο, αυτη εναντιον της Renault ωστε να πλησιασει ή να το παρει ο Schumi.
Υ.Γ. Ο Καρελιν αυτος ο γιγαντας παλαιστης σταματησε να αγωνιζεται οταν τελικα εχασε μετα απο δεκαετιες...ειλικρινα πιστευετε οτι ο γερο-Σουμαχερ εχασε ?, ή εφυγε απο την σκηνη κλεινοντας μια παρασταση αφου μαζεψε αυτογραφα κλπ.
Εγω πιστευω οτι χθες χωρις να ευθυνεται ο ιδιος και το τονιζω, εχασε και τον αγωνα και την προσωπικη μαχη με τον Alonso και το πρωταθλημα οδηγων και το πρωταθλημα κατασκευαστων που ηταν και ο κυριος στοχος του. Ασχετα αν ο τροπος που εφυγε ισως ειναι πιο 'ρομαντικος', ταιριαζει περισσοτερο στη δραματικη του καριερα και συνεπως θα πουλησει περισσοτερα αντιτυπα της αυτοβιογραφιας του απο το να κερδιζε 1 γυρο μπροστα.
-
Κατ'αρχάς πολύ γρήγορα ξεχνάει ο κόσμος ότι ΚΑΙ η Ferrari έχασε συγκεκριμένο τμήμα του μονοθεσίου της με 'περίεργες' διαδικασίες. Η εμπρός αεροτομή της είχε ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα test της FIA για συγκεκριμένη ακαμψία και μετακίνηση υπό τα καθορισμένα φορτία, κι όμως, για να σταματήσουν να γκρινιάζουν κάποιοι, ξαφνικά τα test κρίθηκαν...άχρηστα και η αεροτομή απαγορεύτηκε.
Και δεύτερον, ΚΑΘΕ φορά που ο Michael κάνει μια επάνοδο από τις πίσω θέσεις, ακούμε την ίδια αττάκα: 'μα είχε πολύ καλό αυτοκίνητο, πώς να μην τους περάσει'.
Κι εγώ ρωτάω: 'πώς και δεν το βλέπουμε, τότε, τόσο συχνά, κάθε φορά που κάποιος εκ των κορυφαίων έχει πρόβλημα? Γιατί ΠΑΝΤΑ ο Michael, όταν το πρόβλημα δεν είναι αξεπέραστο, κάνει αυτή την επάνοδο μέχρι τελικής πτώσης?'
(Κι εξάλλου... την έχει κάνει και σε πίστες όπως το Monaco...όπου και αεροπλάνο να έχεις δεν αρκεί.) -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Κατ'αρχάς πολύ γρήγορα ξεχνάει ο κόσμος ότι ΚΑΙ η Ferrari έχασε συγκεκριμένο τμήμα του μονοθεσίου της με 'περίεργες' διαδικασίες. Η εμπρός αεροτομή της είχε ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα test της FIA για συγκεκριμένη ακαμψία και μετακίνηση υπό τα καθορισμένα φορτία, κι όμως, για να σταματήσουν να γκρινιάζουν κάποιοι, ξαφνικά τα test κρίθηκαν...άχρηστα και η αεροτομή απαγορεύτηκε.Δεκτον, παντως δε βρισκεις οτι η παρανομια της Ferrari ηταν πολυ πιο καραμπινατη και εγινε σε πιο ανυποπτο σημειο για την εκβαση του πρωταθληματος? Επισης αναφερομαι εξισου και στο σημαντικο συμβαν της Monza.
Και δεύτερον, ΚΑΘΕ φορά που ο Michael κάνει μια επάνοδο από τις πίσω θέσεις, ακούμε την ίδια αττάκα: 'μα είχε πολύ καλό αυτοκίνητο, πώς να μην τους περάσει'.
Εγω θα αντιστρεψω το σχολιο, καθε φορά που ο Michael κάνει μια επάνοδο από τις πίσω θέσεις γεμιζει τις σελιδες ο TLG (και ο καθε TLG) 'πω τον π...η τους ξεσκισε ο θεος Schumi we love you κτλ.
Κι εγώ ρωτάω: 'πώς και δεν το βλέπουμε, τότε, τόσο συχνά, κάθε φορά που κάποιος εκ των κορυφαίων έχει πρόβλημα? Γιατί ΠΑΝΤΑ ο Michael, όταν το πρόβλημα δεν είναι αξεπέραστο, κάνει αυτή την επάνοδο μέχρι τελικής πτώσης?'
(Κι εξάλλου... την έχει κάνει και σε πίστες όπως το Monaco...όπου και αεροπλάνο να έχεις δεν αρκεί.)Μηπως επειδη συνηθως αυτος εχει τον καταλληλο εξοπλισμο (μαζι με την ικανοτητα βεβαια) και οχι οι αλλοι? Γιατι και περσι που ξεκιναγε ο Kimi απο τελευταιος εκανε κι αυτος τα μαγικα του και κερδιζε τα podium και τον teammate του μαζι. Στην Ουγγαρια ο Alonso, και ο Button πχ σε Τουρκια περσι, Ουγγαρια φετος και λιγοτερο προχθες ειναι μερικα που μου ερχονται προχειρα στο μυαλο. Επισης ο αμφισβητουμενων ικανοτητων fisi φετος περασε κι αυτος 4-5 στο Monaco που λες.
-
ρε pini γιατι τους χαλας το ονειρο ρε γαμωτο? αστους ρε να πιστευουν οτι θελουν και να σκεφτονται οπως θελουν,δεν υπαρχει λογος να γεμιζουμε σελιδες.
θα μου πεις πρεπει να διωρθωνονται οι ανακριβιες , αστο να παει....μη τους ξυπνας τωρα που τελειωνει το ονειρο , ειναι μαλακια , θα ηθελες να στο κανουν εσενα ???Παραδειγμα
ο μασσα γραφει στην εκθεση της Ferrari για τον αγωνα οτι εκοψε μολις εσκασε το λαστιχο του σουμι και μπηκε για να αλλαξει γιατι δεν ηθελε να του ριξει γυρο.
τωρα εδω μεσα ακουσαμε οτι ο σουμι γυριζε με φουλ ρεζερβουαρ πιο γρηγορα απο τον μασσα. ωραιο παραμυθακι αλλα υπηρξαν λογοι που συνεβη.αυτο που μου τη σπαει στους σουμαχερικους ειναι που μειωνουν τοσο πολυ την αξια των αλλων θεοποιωντας το σουμι.
ναι κυριες και κυριοι μονο ο απεραντος σουμαχερ θα πηγαινε τερμα γκαζι στον τελευταιο του αγωνα. ολοι οι αλλοι απλα προσπαθουν να σταματησει το μαρτυριο -
Όχι, δε βρίσκω καθόλου πιό καραμπινάτη την αεροτομή της Ferrari και εξήγησα γιατί.
Γιατί από τη FIA υπάρχουν ΗΔΗ συγκεκριμένα test, που ασκούνται συγκεκριμένες καταπονήσεις με συγκεκριμένο τρόπο (ταχύτητα, γωνία, διάρκεια κτλ) που έχουν οριστεί ΑΚΡΙΒΩΣ για να εξετάζουν αν κάτι θεωρείται κινούμενο (όταν υπερβαίνει τα ανεκτά όρια που είναι επίσης καθορισμένα).
Και αυτά τα test τα είχε περάσει κανονικά η Ferrari. Οπότε της λένε 'όχι, μπορεί και να είσαι παράνομη'. Δηλαδή... κατ'ουσίαν ότι 'τα test μας δεν αποδεικνύουν τίποτα, είναι επιστημονικά άχρηστα'.
Ε, αυτό εμένα δε μου μοιάζει καθόλου μα καθόλου λογικό και δίκαιο.(Για τα περί Michael δεν έχω να πω τίποτα άλλο)
-
-
φιλε Phaeton και το λαστιχο της μισλεν το 2003 καθολα νομιμο ηταν συμφωνα με τους προκαθορισμενους κανονες μετρησης
εγω τοχω παρατησει το θεμα με τους κανονισμους....δεν αξιζει
-
Ferrari Hi Res pictures - Brazilian GP
http://www.rapidfile.fr/wget.php?id=VPPWMuAh -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Όχι, δε βρίσκω καθόλου πιό καραμπινάτη την αεροτομή της Ferrari και εξήγησα γιατί.Γιατί από τη FIA υπάρχουν ΗΔΗ συγκεκριμένα test, που ασκούνται συγκεκριμένες καταπονήσεις με συγκεκριμένο τρόπο (ταχύτητα, γωνία, διάρκεια κτλ) που έχουν οριστεί ΑΚΡΙΒΩΣ για να εξετάζουν αν κάτι θεωρείται κινούμενο (όταν υπερβαίνει τα ανεκτά όρια που είναι επίσης καθορισμένα).
Και αυτά τα test τα είχε περάσει κανονικά η Ferrari. Οπότε της λένε 'όχι, μπορεί και να είσαι παράνομη'. Δηλαδή... κατ'ουσίαν ότι 'τα test μας δεν αποδεικνύουν τίποτα, είναι επιστημονικά άχρηστα'.
Ε, αυτό εμένα δε μου μοιάζει καθόλου μα καθόλου λογικό και δίκαιο.1η διαφορα: Οι αντιπαλοι της Ferrari παρατηρησαν και αντεδρασαν στη συγκεκριμενη παρανομια 2 αγωνες απο τοτε που εφαρμοστηκε, η Renault χρησιμοποιουσε νομιμα το συστημα για πολυ περισσοτερο διαστημα.
2η διαφορα: Το συστημα της Ferrari απαγορευτηκε στην αρχη του πρωταθληματος και σε περιοδο οπου εχανε, ενω στη Renault ειχε ξεφυγει στο πρωταθλημα, που δινει στα σεναρια συνομωσιας πολυ μεγαλυτερη βαση.
3η διαφορα: Το συστημα της Ferrari ολοι σχεδον εχουν παραδεχτει οτι ειναι παρανομο (φαινοταν και στην tv μαλιστα), ενω της Renault ειναι πιο αμφισβητουμενη περιπτωση ερμηνειας των κανονισμων και μαλιστα οι κριτες στην πιστα το θεωρησαν νομιμο (χωρις να υπονοω οτι ειναι)
Δεχομαι λοιπον αυτο που λες οτι και τα 2 μαλλον ειναι παρανομα, απλα λογω αυτων των διαφορων η περιπτωση της Renault ισως ειναι πιο παραλογη, υποπτη και αδικη.
-
Χαιρετω! Ειχα καιρο να μπω λογω καποιων προβληματων του υπολογιστη και ετσι βαριεμαι τωρα να διαβασω ολες τις σελιδες γιατι απο οτι ειδα δεν γραψατε και λιγα.....
-
-
Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί να που να λένε ότι η απαγόρευση των Mass Dampers ήταν καθ'όλα λογική (ακόμα περισσότερο δεν ήταν λογική π.χ. και η ποινή του Alonso).
Απλά λέγω ότι αυτά τα 'πάρε, βάλε, βγάλε' υπάρχουν εδώ και χρόνια στην F1 και τη λογική τους δε μπορούμε να την παρακολουθήσουμε εύκολα.Ήταν εξίσου παράλογη η απαγόρευση της εμπρός αεροτομής της Ferrari. Ήταν επίσης εξωφρενική η τιμωρία να ξεκινήσει τελευταίος ο Michael στο Monaco.
-
Ο χρήστης alonso έγραψε:
Χαιρετω! Ειχα καιρο να μπω λογω καποιων προβληματων του υπολογιστη και ετσι βαριεμαι τωρα να διαβασω ολες τις σελιδες γιατι απο οτι ειδα δεν γραψατε και λιγα.....γειά σου Φερνάντο!
ε πως να μπεις ...είχες πολύ τρέξιμο τελευταία αλλά άξιζε στο τέλος! Πρωτάθλημα!
πες μας πώς νιώθεις?
Επίσημο thraed: GP Βραζιλίας-Interlagos