-
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποια λογική πίσω από αυτή την 'τρέλα'.
-
αν και λιγο ασχετο με το topic..
ηττα των μη-αυτοκινητων(a.k.a. pure sport cars) σε σχεση με τα κανονικα αυτοκινητα!!
renault megane R26R vs caterham(αυτο με τα 135 αλογα) σημειωσατε 1 με 4,5 δευτερα διαφορα στην πιστα του fifth gear
βεβαια και το συγκεκριμενο megane δεν το λες κανονικο αυτοκινητο μιας και εχουν 'πεταχτει' ολα τα αχρηστα (οπως τα πισω καθισματα,ραδιοφωνο..) για την εξοικονομηση 115 κιλων βαρους
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν και λιγο ασχετο με το topic..ηττα των μη-αυτοκινητων(a.k.a. pure sport cars) σε σχεση με τα κανονικα αυτοκινητα!!
renault megane R26R vs caterham(αυτο με τα 135 αλογα) σημειωσατε 1 με 4,5 δευτερα διαφορα στην πιστα του fifth gear
βεβαια και το συγκεκριμενο megane δεν το λες κανονικο αυτοκινητο μιας και εχουν 'πεταχτει' ολα τα αχρηστα (οπως τα πισω καθισματα,ραδιοφωνο..) για την εξοικονομηση 115 κιλων βαρους
Ατυχής η σύγκριση...αλλά ακόμα και έτσι ποιος μίλησε για νούμερα?
-
ενταξει περα απο τη αισθηση ,την οδηγικη ευχαριστηση και τη ψυχη καθε σπορ αυτοκινητο(ειδικα αυτα τα τυπου σπαρτης ) εχει σκοπο να ειναι ΚΑΙ γρηγορο και αυτο μετριεται μονο σε νουμερα
δεχομαι οτι ισως ειναι ατυχης η συγκριση λογω του οτι το μεγκαν εχει ενα καρο επιπλεον αλογα και του οτι και το ιδιο δεν ειναι νορμαλ επιβατικο
παντως μιας και τα δυο ειναι track day αυτοκινητα,προσωπικα θα προτιμουσα να εχω το πιο γρηγορο
-
Μέσα στην πίστα ας πούμε πως οι χρόνοι δεν έχουν αξία...
Αλλά στον κανονικό δρόμο έχουν γιατί δείχνουν το αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει ταχύτερα αποστάσεις η, για δεδομένο ρυθμό, να καλύψει μια απόσταση με μεγαλύτερη ασφάλεια (αφού δε θα πηγαίνεις στο όριο).Συνεπώς μπορεί οι χρόνοι για ένα Κάτερχαμ που περνά το 80% της ζωής του στην πίστα να μην έχουν αξία (αν το πιστεύετε αυτό) αλλά για μια Λότους, ή εν πάσει περιπτώσει για έναν άνθρωπο που θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του κατά 60%+ στο δρόμο έχουν μια αξία, όπως έχει και η αίσθηση.
-
...
παντως μιας και τα δυο ειναι track day αυτοκινητα,προσωπικα θα προτιμουσα να εχω το πιο γρηγοροΕγώ πάντως θα περίμενα να τα οδηγήσω αν επρόκειτο να αγοράσω TD-car...Εν τέλει,άμα του λείπουν άλογα του Caterham,βγαίνουν και πιο γρήγορες εκδόσεις νομίζω...Όσον αφορά τη χρήση σε δρόμο,νομίζω λίγοι θα χαρακτήριζαν όχι γρήγορο το Caterham...Και για να ολοκληρώσω την υποθετική μου γνώμη,νομίζω ότι δεν θα έμπαινε κανείς σε τέτοιο δίλημμα,τα βρίσκω τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
...
παντως μιας και τα δυο ειναι track day αυτοκινητα,προσωπικα θα προτιμουσα να εχω το πιο γρηγοροΕγώ πάντως θα περίμενα να τα οδηγήσω αν επρόκειτο να αγοράσω TD-car...Εν τέλει,άμα του λείπουν άλογα του Caterham,βγαίνουν και πιο γρήγορες εκδόσεις νομίζω...Όσον αφορά τη χρήση σε δρόμο,νομίζω λίγοι θα χαρακτήριζαν όχι γρήγορο το Caterham...Και για να ολοκληρώσω την υποθετική μου γνώμη,νομίζω ότι δεν θα έμπαινε κανείς σε τέτοιο δίλημμα,τα βρίσκω τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα!
΄
Βασικά λίγοι μπορούν να οδηγίσουν caterham σε δημόσιο ελληνικό δρόμο...
-
ενα ειχα δει ολο κι ολο σε στροφες και το παλικαρι πραγματικα παλευε!!!το αυτοκινητο πετουσε μουρλους κωλους ακομα και με πολυ λιγα χλμ
το να το πας πραγματικα γρηγορα πρεπει να ειναι αθλος!!!
-
αν και λιγο ασχετο με το topic..ηττα των μη-αυτοκινητων(a.k.a. pure sport cars) σε σχεση με τα κανονικα αυτοκινητα!!
σκεψου ομως οτι με ενα τετοιο κατεραμ περσι το φλεβαρη γυριζε ενας κυριος δικαβαλος (μεσα και εγω ωωω ναι!!) 1.08-9 μεγαρα ΑΝΕΤΑ και πιστευω οτι μονος του με τη καταλληλη αυτοσυγκεντρωση θα κατεβαινε ισως στο 1.06
ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ οτι σου ερχεται ενα ρενο χατς και σου κανει αν ειναι ετσι τα πραματα οπως λενε φιφθ γκιαρ και αλλα περιοδικα ξερο 1.05....
ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ 1.05 και για ενα αμαξι σα το μεγκαν που δε χωρα καλα καλα να στριψει εκει μεσα............ -
http://www.youtube.com/watch?v=z-7eRvPgAd4
δες και βγαλε τα συμπερασματα σου..
και η δικη τους πιστα ειναι αρκετα στενη παντως -
http://www.youtube.com/watch?v=z-7eRvPgAd4
δες και βγαλε τα συμπερασματα σου..
και η δικη τους πιστα ειναι αρκετα στενη παντωςΔεν λέει κατί αυτό...
Και στο καρτοδρόμιο ένα 106r με 150hp είναι γρηγορότερο από M3... -
Το ρενο ειναι φτιαγμενο για αυτο που κανει και απλα δεν εχει καμμια σχεση με το αλλο αυτ/το!
-
αληθεια,πως λεγεται κανονικα αυτη η κατηγορια οχηματων??
και μη μου πειτε απλως 'αυτοκινητα' γιατι δεν προκειται ποτε να δεχτω αυτο τον ορο!!!Εγώ νομίζω ότι λέγονται ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ενώ όλα τα άλλα 'Μεταφορικά Οχήματα'...
-
Καλά ρε παιδες συγκρίνουμε την βούρτσα με την... τσατσάρα;;;
Πόσα άλογα έχει το renault και ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ;;
Δηλαδή να κάνουμε και μια σύγκριση F430 με F1 2008 εάν είναι....
-
αν κανουν τα ιδια λεφτα, μια χαρα συγκρινονται(απότι θυμαμαι τα κατερχαμ στη χωρα μας,αλλα και γενικα, δεν τα δινουν και τσαμπα)
μην ξεχνας αλλωστε τι συγκρινεται σε αυτο το τοπικο πριν φτασουμε στα
-
το κατεραμ με τα 135 αλογα επειδη εχω μπει συνοδηγος μεγαρα ειναι ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ και δυσκολα θα μεινει πολυ πισω απο το μεγκαν σε μια κλειστη πιστα
καλα οταν ειδα το γαλλο να βγαινει σε μια στροφη με ψιλο υπερστροφη ισχυος
αρχισα να τραγουδαωΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ QUAIFE
-
Oπως δειχνει και το βιντεακι ενα 'φτιαγμενο' εργοστασιακο η μη θα ελεγα, δεν υπολογιζει ουτε κιλα ανα ιππο ουτε μεγαλες ιπποδυναμεις.
Μονο με παρομοια 'στημενα' μπορεις να το συγκρινεις στα ισια ειτε ειναι τουρμπο ειτε ατμ! -
αν κανουν τα ιδια λεφτα, μια χαρα συγκρινονται(απότι θυμαμαι τα κατερχαμ στη χωρα μας,αλλα και γενικα, δεν τα δινουν και τσαμπα)Μα και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν κάνουν τα ίδια λεφτά....
-
ποια η τιμη του καθενος??δε το χω ψαξει..
-
Και στην τελική το ένα φέρει το έμβλημα της lotus και το άλλο της honda...
Μην το πάρεται στραβά(και εγώ ο ίδιος έχω 2τροχό honda) αλλά το ένα είναι μια ξεχωριστή κατασκευή με πολύ μικρό target group και το άλλο ΄, άλλο ένα καθημερινό ιαπωνικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής
Honda S2000 vs. Lotus Elise