-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απλα,το τι σου ειπαν πριν απο μερικα χρονια,δεν ισχυει πλεον.
Οπως επισης και οσοι εχουν ασφαλεια εδω και 5-10 χρονια,εχουν πολυ καλυτερους ορους.Πολύ σωστό αυτό Δυστυχώς έτσι είναι
Μιάς και είναι η δουλειά μου θα χαρώ να απαντήσω σε ερωτήσεις-απορίες
Καλώς ήρθες Δεν βοηθάς και λίγο τον Τίγρη;Με pm έτσι;
-
Ας μου στείλει με π.μ. τις ερωτήσεις του.
-
Μιας και κουβιεντάζετε ένα θέμα που άπταιτε του επαγγέλματος μου (ασφαλιστής) θα μπορούσα να συνεισφέρω στη συζήτηση με ένα - δύο σημαντικά πιστεύω σημεία.
Καταρχήν θα πρέπει είτε πρίν είτε αφού κάνουμε ένα συμβόλαιο (μιας και όλες οι σοβαρές εταιρίες σου δίνουν δικαίωμα υπαναχώρησης) να διαβάζουμε τους όρους του συμβολαίου. Εδώ θα πρέπει να πώ επειδή ασχολούμαι πάρα πολύ με τα συμβόλαια του ανταγωνισμού, ότι δεν υπάρχουν αυτό που συνήθως λέμε 'ψιλά γράμματα'. Τα γράμματα είναι συνήθως με το ίδιο μέγεθος και γραμματοσειρά αλλά κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να τα διαβάσει. Και δεν χρειάζετε να είναι κανείς 'ειδικός' για να καταλάβει τους όρους του συμβολαίου και ειδικά στο σημείο των εξαιρέσεων. Π.χ. όταν σε κάποιο συμβόλαιο λέει ότι εξαιρείτε το ΤΑΔΕ με ισόβια εξαίρεση δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι για το συγκεκριμένο δεν θα καλυφθείς ποτέ.
Σε συνέχεια λοιπόν του προηγουμένου θα πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο τι μας παρέχει ένα συμβόλαιο (και τα οποία συνήθως μας προβάλλουν) αλλά και τι μας εξαιρούνε. Αν μάλιστα στις καλύψεις μπορεί κάποια συμβόλαια να μοιάζουνε μεταξύ τους, πιστέψτε με ότι στις εξαιρέσεις έχουν πολύ μεγάλες διαφορές.
Στο θέμα του εκπιπτόμενου ποσού κάποιες εταιρίες το έχουν υποχρεωτικό και κάποιες κατά επιλογή του πελάτη (για να μειώσει το κόστος του συμβολαίου). Εγώ προσωπικά δεν δίνω ποτέ σε πελάτη μου συμβόλαιο με εκπιπτόμενο ή συμμετοχικό εφόσον δεν έχει κάποια άλλη πηγή (συνήθως ομαδικό συμβόλαιο) να του καλύψει τη διαφορά. Και αυτό γιατί μπορεί κάποιος να λέει ότι θέλει το συμβόλαιο για κάτι 'χοντρό' αλλά σκεφτείτε να έχει ένα συμβόλαιο με εκπιπτόμενο 1000 ευρώ και να το χρειαστεί τρείς φορές για πολύ μικρές νοσηλείες (ατύχημα) με κόστη 800, 900 και 1000 ευρώ, και ενώ πληρώνει συμβόλαιο να μην παίρνει δραχμή.
Θα μπορούσα να πώ πολλά ακόμα αλλά θα σας κουράσω. Γενικότερα στα προγράμματα υγείας ισχύει ακόμα περισσότερο και από τις ασφάλειες αυτοκινήτου,το ότι πληρώνεις παίρνεις. Και αυτό γιατί δεν είναι λογικό να πληρώνει κάποιος για ένα πρόγραμμα υγείας 500 ευρώ και ένας άλλος 1000, και ο πρώτος να περιμένει να έχει τις ίδιες καλύψεις αλλά και τις ίδιες εξαιρέσεις με τον δεύτερο.
Υ.Γ. Εάν κάποιος θα ήθελε κάτι ποιό συγκεκριμένο ευχαρίστως να του απαντήσω με PM.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Megane98hp,δεν ξερω τι σου ειπανε,εμενα που ειμαι και νεος,μαζι με την συζυγο,μας βγαλανε ενα κουστουμι γυρω στα 2.000Ε/χρονοΕίναι πάρα παλλά.. Εμεις δινουμε 1500 περίπου για συμβόλαιο με απεριοριστες καλύψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (θέση Β) και κάρτα νοσηλείας (χωρις αρχικο εκπιπτόμενο ποσό).
-
Συγνώμη για το ξέθαμα, αλλά εφόσον υπάρχει θέμα, έστω και παλιό, δεν υπάρχει λόγος να ανοίγω καινούργιο. Σωστά;
Μιας και έχω κλείσει τα 25 δεν με καλύπτει η ασφάλεια της μητέρας μου (Δημόσιο) και δουλειά δεν βρίσκω για να ασφαλιστώ σαν άνθρωπος (υποθέτω ΙΚΑ, σωθήκαμε) οπότε ψάχνομαι για ιδιωτική ασφάλιση.
Δεν ξέρω τι ψάχνω, έβαλα τα στοιχεία μου στο asfalistra.gr και μου έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα. Τι να προσέξω; Τι πρέπει να μου καλύπτει;
Το Premium B' της EFG Eurolife φαινεται καλό στα 500€ με 0€ απαλλαγή, αλλά λέει οτι 'Η κάλυψη αυτή παρέχεται συμπληρωματικά με κάποια από τις βασικές ασφαλίσεις ζωής (Πρόσκαιρη, Ισόβια, Μικτή και τα Προγράμματα Δημιουργίας Κεφαλαίου: Easy, Easy Plan, Easy Plus, Kid)'. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να πάρω κάποιο από αυτά τα προγράμματα, που όμως δεν με ενδιαφέρει.
Επίσης ενδιαφέρομαι κάποια στιγμή να κάνω laser στα μάτια, οπότε τι να προσέξω ώστε να μου καλύπτει μέρος της επέμβασης;Υγιής είμαι σε γενικές γραμμές, στο γιατρό δε πάω ποτέ, φάρμακα δε παίρνω ποτέ, δεν κρυώνω ποτέ. Από εξτρίμ σπορ κάνω σκι (2 φορές το χρόνο) και αναρρίχηση.
-
Κάλυψη εξόδων τοκετού θα σε ενδιέφερε;
-
Μιας και τοφερε η κουβεντα,η μανα μου και εγω ειμαστε ασφαλισμενοι στην αγροτικη
Βεβαια τα συμβολαια μας ειναι αρκετα παλια.....τοσο παλια που μας καλυπτουν και τα φαρμακα που αγοραζουμε
Τωρα η μανα μου πρεπει να κανει μια εγχειρηση και πηγα με το συμβολαιο στην ασφαλιστικη να ενημερωθω,διοτι θελει να εγχειριστει στη γερμανια
Μας καλυπτει μεχρι 14.500 ευρω για ολο το πακετο.
Βεβαια υπαρχει και ενας ορος ο οποιος λεει οτι η ημερησια νοσηλεια στο δωματιο καλυπτεται μεχρι 150 ευρω.
Αν πχ το δωματιο κανει την ημερα 300 ευρω,η ασφαλιστικη θα μας δωσει 150. -
Όπως λένε κι άλλοι εφόσον έχεις κάποια ασφάλιση υποχρεωτική αν είναι αξιοπρεπής σου καλύπτει τα γενικά, εξετάσεις ρουτίνας, φάρμακα κλπ οπότε αυτό που θέλεις είναι μια κάλυψη για την στραβή που θα χρειαστεί να πας σε ιδιωτικό και να ξεπουληθείς οικογενειακά. Για αυτό είμαι υπέρ ενός ενδονοσοκομειακού προγράμματος με μια απαλλαγή των πρώτων 2-3000 (για να ρίξεις την τιμή).
Ξέρω ότι το δημόσιο σου βγάζει ταυτοτητούλα που σε καλύπτει και στο εξωτερικό. (δεν ξέρω τι καλύπτει και σε ποιες χώρες).
Γενικά η κάλυψη στο εξωτερικό συχνά έχει επιπλέον μικρά γραμματάκια. Αν θέλεις και κάλυψη στις ΗΠΑ ξαφνικά το κόστος πολλαπλασιάζεται!!
Γενικά υπάρχουν πάρα, μα πάρα πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και δικαιολογούν και την τιμή.
Τι καλύπτει και μέχρι πόσο και υπό ποίες συνθήκες, τι δεν καλύπτει και πότε. Βασικά αυτόν τον καιρό παίζουν λίγες σοβαρές ασφαλίσεις. Για ίδιες καλύψεις και μικρά γράμματα οι τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντυπωσιακά αντίστοιχες!
Μην πάρετε πακέτο που να έχει και συνταξιοδοτικό ή άλλης μορφής οικονομική απόδοση στο τέλος.... απλά δεν συμφέρει, σκέτη ασφάλιση υγείας.
Συμφέρει να μπεις σε κάποιο **ομαδικό **πακέτο. Συνήθως τα κάνουν εταιρείες για τους εργαζομένους τους αλλά και ασφαλιστικά γραφεία για τους πελάτες τους. Αν σου κάνουν αυτά που προσφέρουν σου βγαίνει πιο οικονομικά και σε καλύπτουν ακόμα κι αν έχεις γνωστό σοβαρό πρόβλημα που αλλιώς, μόνο σου, δεν θα σε ασφαλίζανε.Κάτι άλλο που τελικά έχει σημασία είναι ο πράκτορας, ο ασφαλιστής σου δηλαδή που είναι ο ενδιάμεσος ανάμεσα σε εσένα και την ασφαλιστική (να θυμάστε ότι δουλεύει είτε για πάρτη του είτε για την ασφαλιστική και όχι για εσάς όσο κι αν προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο...). Υποθέτω (βασικά το έχω σίγουρο) ότι οι ασφαλιστές παίρνουν κάποιου είδους bonus αν εσύ δεν ζητήσεις λεφτά και ακούς κάτι ατάκες, καλύτερα να μην ζητήσεις φέτος για να προστατεύσεις το συμβόλαιό σου κλπ κλπ. Ρε σείς αφού λέει ότι με καλύπτει γιατί να μην τα ζητήσω, για τι πληρώνω για αυτά που δεν με καλύπτει;;;! Άσε που σου ζητάνε περισσότερα λεφτά από όσα πρέπει (πχ δεν σου λένε για τους 2 μήνες που σου χαρίζει η εταιρεία σε κάθε νέο συμβόλαιο και στα τρώνε αυτοί).
Γενικά καλό είναι να έχεις άμεση πρόσβαση στον ασφαλιστή σου που να διατηρείται. Αν είναι φίλος μπορεί να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγήσει για να κερδίσεις. Αν όμως μόλις ασφαλιστείς κι αρχίσεις να ζητάς εξαφανιστεί κατάλαβες.... Άσε που παρατήρησα ότι μερικές φορές έχουν γνώσεις λιγότερες από τον πελάτη που διαβάζει προσεκτικά το συμβόλαιό του....
Γενικά ο στόχος τους είναι να σε πείσουν να ασφαλιστείς, μετά σε έχουν ψιλογραμμένο. Η διάθεσή τους να σε εξυπηρετήσουν εξαφανίζεται.... μαζί με τον αρμόδιο υπάλληλο που πάντα λείπει ή είναι απασχολημένος και θα σε πάρει αλλά δεν παίρνει.... Για αυτό και η γυναίκα μου τους άδειασε και μετέφερε την ασφάλειά της απευθείας στην εταιρεία χωρίς ενδιάμεσο πράκτορα. Τους είχε προειδοποιήσει αλλά όλο λόγια... τώρα που τους ήρθε κάπως ίσως συνετιστούν και κερδίσουν οι άλλοι πελάτες. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ξέρω ότι το δημόσιο σου βγάζει ταυτοτητούλα που σε καλύπτει και στο εξωτερικό. (δεν ξέρω τι καλύπτει και σε ποιες χώρες).Προσωπικα δεν καταφερα να την βγαλω,με κοιταζαν σαν εξωγηινο παρολλο που τους πηγα την αιτηση ετοιμη συμπληρωμενη
-
είσαι ο πρώτος που ακούω που έχει τέτοιο πρόβλημα.
μήπως τους είχες υπαλληλους παλιότερα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είσαι ο πρώτος που ακούω που έχει τέτοιο πρόβλημα.μήπως τους είχες υπαλληλους παλιότερα :lol:
-
-
Το μεγαλυτερο προβλημα ΙΜΗΟ, ειναι το ποσοστο αυξησης του συμβολαιου ,που δεν εχει σχεση με πληθωρισμο κλπ, αλλα ειναι σταθερο πχ 7% το χρονο. Ετσι ξεκινας μια ασφαλεια στα 25 σου με κοστος 700€, και οταν εισαι 45 που ισως την χρειαζεσαι περισσοτερο κοστιζει 2000€.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το μεγαλυτερο προβλημα ΙΜΗΟ, ειναι το ποσοστο αυξησης του συμβολαιου ,που δεν εχει σχεση με πληθωρισμο κλπ, αλλα ειναι σταθερο πχ 7% το χρονο. Ετσι ξεκινας μια ασφαλεια στα 25 σου με κοστος 700€, και οταν εισαι 45 που ισως την χρειαζεσαι περισσοτερο κοστιζει 2000€.Εεεεεεετσι ακριβώς! Έκανα το 1998 το απεριοριστο της ΕΤΕ........ τότε είχε €1000 το χρόνο πλέον έχει 1,700€.
Το κακο είναι πλεόν ότι δεν υπαρχουν τέτοιοι όροι και ενώ εγώ και η σύζυγος είμαστε ασφαλισμένοι 'πλήρως', δεν βρίσκω το αντίστοιχο για τα παιδιά μου.Επίσης υπάρχει και η BUPA
-
Η ΒUPA και η ΑΧΑ είναι σαφώς ακριβότερες αλλά καλύπτουν και εντυπωσιακά πολύ περισσότερο εως τα πάντα και με πολύ υψηλότερα όρια και λιγότερες συνθήκες! Και όντως πληρώνουν. Και μάλλον είναι οι μόνες που καλύπτουν και εγκυμοσύνη.
Αυτό που ακριβαίνουν είναι γεγονός και δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το προβλέψεις. Δηλαδή αν το ξέρεις από πριν, αντο γράφει πουθενά, πόσο θα ανεβαίνει κάθε χρόνο, -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όπως λένε κι άλλοι εφόσον έχεις κάποια ασφάλιση υποχρεωτική αν είναι αξιοπρεπής σου καλύπτει τα γενικά, εξετάσεις ρουτίνας, φάρμακα κλπ οπότε αυτό που θέλεις είναι μια κάλυψη για την στραβή που θα χρειαστεί να πας σε ιδιωτικό και να ξεπουληθείς οικογενειακά. Για αυτό είμαι υπέρ ενός ενδονοσοκομειακού προγράμματος με μια απαλλαγή των πρώτων 2-3000 (για να ρίξεις την τιμή).Πολύ σωστό αυτό.
Μην πάρετε πακέτο που να έχει και συνταξιοδοτικό ή άλλης μορφής οικονομική απόδοση στο τέλος.... απλά δεν συμφέρει, σκέτη ασφάλιση υγείας.
Αυτό δεν παίζει σε όλες τις εταιρείες.
Ο νόμος επιβάλει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο να έχει μια, μικρή έστω, ασφάλεια ζωής ή κάποιο αντίστοιχο αποταμιευτικό πρόγραμμα που συνδέεται μα ασφάλεια ζωής(π.χ αμοιβαία κεφάλαια τύπου unit link) για να μπορεί να δέσει από κάτω και το νοσοκομειακό πακέτο.
Μερικές εταιρείς το έχουν ξεπεράσει αυτό αλλά όχι όλες.Συμφέρει να μπεις σε κάποιο **ομαδικό **πακέτο. Συνήθως τα κάνουν εταιρείες για τους εργαζομένους τους αλλά και ασφαλιστικά γραφεία για τους πελάτες τους. Αν σου κάνουν αυτά που προσφέρουν σου βγαίνει πιο οικονομικά και σε καλύπτουν ακόμα κι αν έχεις γνωστό σοβαρό πρόβλημα που αλλιώς, μόνο σου, δεν θα σε ασφαλίζανε.
Αν δεν δουλεύεις σε εταιρεία που προσφέρει τέτοιο πακέτο, δεν μπορείς να μπείς πουθενά.
Το θέμα με αυτά τα προγράμματα είναι ότι:
1- μπορεί τον επόμενο χρόνο η εταιρεία σου να το κόψει λόγο οικονομικών προβλημάτων.
2- παρέχουν συνήθως μικρά ποσά για νοσοκομειακές καλύψεις τα οποία ισχύουν για έναν χρόνο, πρέπει να περιμένεις να κλείσει πάλι ο χρόνος για να ξαναγεμίσει ο κουμπαράς αν τύχει και το καλύψεις με την μία.Υποθέτω (βασικά το έχω σίγουρο) ότι οι ασφαλιστές παίρνουν κάποιου είδους bonus αν εσύ δεν ζητήσεις λεφτά και ακούς κάτι ατάκες, καλύτερα να μην ζητήσεις φέτος για να προστατεύσεις το συμβόλαιό σου κλπ κλπ. Ρε σείς αφού λέει ότι με καλύπτει γιατί να μην τα ζητήσω, για τι πληρώνω για αυτά που δεν με καλύπτει;;;! Άσε που σου ζητάνε περισσότερα λεφτά από όσα πρέπει (πχ δεν σου λένε για τους 2 μήνες που σου χαρίζει η εταιρεία σε κάθε νέο συμβόλαιο και στα τρώνε αυτοί).
-
Τέτοια bonus απλά δεν παίζουν και καμμία εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να κόψει συμβόλαιο ή να κάνει υπέρογκες αυξήσεις αν κάνεις χρήση αυτού.
-
Το«2 μήνες που σου χαρίσει η εταιρεία» μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί είναι και σίγουρα δεν έχει να κάνει με χρήματα, καμμιά εταιρεία δεν χαρίζει χρόνο.
-
Εκείνο που ισχύει είναι ότι σε όλα τα συμβόλαια όλως των εταιρειών συγκεκριμένες παθήσεις ή εξετάσεις ΔΕΝ καλύπτονται από την αρχή αλλά μετά από κάποιους χ μήνες ανάλογα με την εταιρεία. (π.χ. κήλη ή σκωληκοειδήτιδα μετά τους 2 μήνες κλπ)
-
Επίσης εκείνο που ΔΕΝ καλύπτεται ΠΟΤΕ είναι οι προϋπάρχουσες παθήσεις. Οτιδήποτε έχεις πριν γίνει το συμβόλαιο δεν καλύπτεται μετά, π.χ. αν έχεις μυωπία ή άλλες παθησεις των ματιών αυτές και οι επιπλοκές που τυχόν προκαλούνται εξαιτίας τους δεν καλύπτονται.
Είτε λοιπόν γνώριζες το πρόβλημα και το ανέφερες (π.χ. μυωπία) είτε παρουσιάστηκε κάτι λίγο καιρό μετά το συμβόλαιο και το οποίο όμως μάλλον είχε ξεκινήσει παλιότερα χωρίς να δώσει σημάδια (π.χ. πέτρα στα νεφρά) δεν θα καλυφθείς από τις περισσότερες ασφαλιστικές...(αυτό το τελευταίο ισχύει για τα πρώτα 2 χρόνια, μετά δεν έχεις θέμα)
Τα παραπάνω ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι ασφαλιστές να τα επεξηγούν όταν παραδίνουν ένα συμβόλαιο.
Δεν το κάνουν πολλοί, δυστυχώς, με αποτέλεσμα αν τυχόν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας από την αρχή θέλουν να πείσουν τον πελάτη να μην κάνει χρήση του προγράμματος του λέγοντας του διάφορα παπαριές διαφορετικά η εασφαλιστική δεν θα καλύψει τα έξοδα και θα μείνει ξεκρέμαστος ο πελάτης...Τέλος άλλο είναι οι πράκτορες, άλλο οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι.
Οι πρώτοι συνεργάζονται με πολλές εταιρείες ενώ οι δεύτεροι μόνο με μία.
Όταν ο πράκτορας ή ο ασφαλιστής είναι σωστός τότε και το aftersales service που προσφέρει είναι αυτό που πρέπει να είναι και πάντα βρίσκετε στο πλευρό του πελάτη και τον βοηθάει.
Πάντα βέβαια εξυπηρετώντας τόσο το συμφέρον του πελάτη όσο και της εταιρείας που αντιπροσωπεύει.
Ποτέ υπέρ του ενώς και εναντίων του άλλου. -
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
- Το«2 μήνες που σου χαρίσει η εταιρεία» μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί είναι και σίγουρα δεν έχει να κάνει με χρήματα, καμμιά εταιρεία δεν χαρίζει χρόνο.
Ισχύει πολύ ξεκάθαρα και αναφέρεται και στο επίσημο site και ο ένας 'φίλος' μάλιστα ασφαλιστής πήγε να μου φάει τη διαφορά με περίεργο, σχεδόν εκβιαστικό πλάγιο τρόπο. Σε άλλον ασφαλιστή (αφεντικό σε πρακτορείο) πληρώθηκε για την πρώτη χρονιά τιμή που αντιστοιχεί σε δύο μήνες λιγότερο ακριβώς όσο και όπως λέει η ασφαλιστική εταιρεία. Το ίδιο επαναλήφθηκε και κατά την ασφάλιση και άλλων γνωστών μου στην ίδια ασφάλεια.
Επίσης επιβεβαιώνω ότι πληρώνεις λιγότερο αν πας απευθείας στην ασφαλιστική από ότι οι επίσημες τιμές μέσω πρακτόρων (στην συγκεκριμένη ασφάλεια).
-
Αν δεν είναι κόπος στείλε μου σε πμ το όνομα της εν λόγο εταιρείας, θέλω να δώ τί ακριβώς είναι αυτή η έκπτωση...
-
**[b]Επίσης εκείνο που ΔΕΝ καλύπτεται **ΠΟΤΕ είναι οι προϋπάρχουσες παθήσεις[/b]
Στα ομαδικα συμβολαια (εταιριας)καλυπτονται τα παντα ακομα κ προυπαρχουσες παθησεις ,εχω τετοιο συμβολαιο κ δεν μου εγινε κανενας απολλυτως ελεγχος .Μαλιστα σημερα ελαβα την βεβαιωση καταβολης ασφαλιστρων για την εφορια
-
Ακριβώς αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ομαδικής. Γνωστός μου που δεν τον ασφάλιζε κανένας (δικαίως μάλλον) έφτιαξε ομαδικό πακέτο για τους εργαζόμενους της επιχείρησής του για να μπορέσει να ασφαλιστεί αυτός!
Ιδιωτική ασφάλιση υγείας