-
Ναι και ναι
-
Μεταξύ sachs και valeo τι θα προτιμούσατε για αλλαγή δίσκω πλατώ ρουλεμάν;
Λέω να πάρω γνώμες συτή την φορά πριν την αλλαγή. -
sachs
-
souleo!!!! Made in Italy!!!
Στα σοβαρά, μαλακή οδήγηση!
-
Sachs ή Aisin αν βγαινει για το δικο σου. Οτι παρεις να ειναι απο σοβαρο μαγαζι να μην ειναι μαιμου.
-
Εστω οτι σε ενα σχετικα καινουριο σετ με 30.000χλμ χαλαει το ρουλεμαν και κατ' επεκταση χαλαει και το πλατο… ειναι υποχρεωτικο να αντικατασταθει και ο δισκος που ειναι σε καλη κατασταση λογω χρησης σε ανοιχτους δρομους?
Ρωταω καθαρα τεχνικα. -
αν θα αγορασεις ξεχωριστα πλατω και ρουλεμαν η τιμη τους μπορει και να ειναι ακριβοτερη απο το να παρεις σετ.
καλο θα ηταν να μη κρατησεις τον ιδιο δισκο, ειναι το φθηνοτερο ανταλλακτικο απο τα 3 και ειναι κριμα να ξανακατεβαζεις σαζμαν νωριτερα απο οτι θα μπορουσες. -
Το ξερω Ηλια, μιλαω καθαρα για θεμα εφαρμογης και οχι τιμης.
-
Καλησπερα στο φορουμ. Θελω να παραθεσω την εμπειρια μου απο αλλαγη δισκο πλατο ως βοηθεια προς το φορουμ αλλα και να θεσω καποια ερωτηματα.
Εχω ενα Avensis vvti του 2001.Μετα απο 290.000 χιλιομετρα τα μανισια δισκο πλατο ειχαν ζωη για μερικες ημερες. Αγορασα ενα σετ μαρκας KM GERMANY. Μετα την αλλαγη το αυτοκινητο ειχε εντονα σκορτσαρισματα σε καθε αλλαγη ταχυτητας και αυξηθηκε ο θορυβος απο τη μηχανη, ηταν σαν να βρισκομουν επανω σε αστικο λεοφορειο σαν εκεινα τα προ 25ετιας Μαγκιρους Ντοιτς.Οταν επιανα ταχυτητα πανω απο 120χλμ/ωρα ακουγονταν ενα μεταλλικο σφυριγμα. Μετα απο 2 ημερες αναγκαστικα το αντικατεστησα με ενα σετ Aisin. Αμεσως ολοι οι θορυβοι εξαφανιστηκαν, μαλιστα η μηχανη εγινε πιο αθορυβη απο οτι ηταν με το μανισιο σετ. Αυτο ομως που δεν σταματησε ειναι το σκορτσαρισμα, ειναι βεβαια πολυ πιο ηπιο αλλα σε καθε αλλαγη ταχυτητας το αυτοκινητο εχει την ταση να κλοτσαει προς τα μπροστα και σε αλλαγη ταχυτητας με χαμηλες στροφες τρεμει ολοκληρο,αυτο ειναι πολυ εντονο ιδιαιτερα στην οπισθεν. Με το μανισιο δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα. Εχει ιδεα καποιος φιλος τι μπορει να φταιει; -
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
Καλησπερα στο φορουμ. Θελω να παραθεσω την εμπειρια μου απο αλλαγη δισκο πλατο ως βοηθεια προς το φορουμ αλλα και να θεσω καποια ερωτηματα.
Εχω ενα Avensis vvti του 2001.Μετα απο 290.000 χιλιομετρα τα μανισια δισκο πλατο ειχαν ζωη για μερικες ημερες. Αγορασα ενα σετ μαρκας KM GERMANY. Μετα την αλλαγη το αυτοκινητο ειχε εντονα σκορτσαρισματα σε καθε αλλαγη ταχυτητας και αυξηθηκε ο θορυβος απο τη μηχανη, ηταν σαν να βρισκομουν επανω σε αστικο λεοφορειο σαν εκεινα τα προ 25ετιας Μαγκιρους Ντοιτς.Οταν επιανα ταχυτητα πανω απο 120χλμ/ωρα ακουγονταν ενα μεταλλικο σφυριγμα. Μετα απο 2 ημερες αναγκαστικα το αντικατεστησα με ενα σετ Aisin. Αμεσως ολοι οι θορυβοι εξαφανιστηκαν, μαλιστα η μηχανη εγινε πιο αθορυβη απο οτι ηταν με το μανισιο σετ. Αυτο ομως που δεν σταματησε ειναι το σκορτσαρισμα, ειναι βεβαια πολυ πιο ηπιο αλλα σε καθε αλλαγη ταχυτητας το αυτοκινητο εχει την ταση να κλοτσαει προς τα μπροστα και σε αλλαγη ταχυτητας με χαμηλες στροφες τρεμει ολοκληρο,αυτο ειναι πολυ εντονο ιδιαιτερα στην οπισθεν. Με το μανισιο δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα. Εχει ιδεα καποιος φιλος τι μπορει να φταιει;Ποιός τα άλλαξε ? Δεν έγινε έλεγχος του βολάν για στράβωμα ? Το πιθανότερο είναι ότι έχει αρπάξει και έχει hot-spots.
-
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Quadra, σημερα πηγα το αυτοκινητο στο συνεργειο και απο ενα τεστ που εκαναν στο δρομο μου ειπαν αυτο που εγραψες και εσυ, δηλαδη οτι κατα πασα πιθανοτητα εχει στραβωσει το βολαν. Το ερωτημα που εχω τωρα ειναι πως στραβωσε το βολαν οταν πριν την αλλαγη δεν ειχα κανενα θεμα με σκορτσαρισμα; Αυριο θα παω να αφησω το αυτοκινητο για προσεκτικο ελεγχο και για αλλαγη του χαλασμενου ανταλλακτικου. Οποια γνωμη πριν το αυριανο ραντεβου θα ειναι ισως λυτρωτικη οικονομικα ειδικα τωρα που οχι μονο δεν μπορουμε να αγορασουμε νεο αυτοκινητο αλλα δεν μπορουμε να συντηρησουμε και αυτο που εχουμε. Τι να τους πω στο συνεργεο;
-
Απλα πληρωνεις ξανα την εργασια κατεβασματος του σασμαν. Γιατι δεν ειδαν το αρπαγμενο βολαν οταν κατεβασατε το σασμαν για την αλλαγη του συμπλεκτη και μαλιστα 2 φορες? Επισης και μονο απο τα 290.000χλμ αλλαζουμε βολαν αν δεν εχει αλλαχτει ποτε.
Επισης, ποσο πηρες τον KM και ποσο τον κορυφαιο AISIN? -
απλα πρεπει να αλλαξεις μηχανικο, 2 φορες κατεβασε σαζμαν, την 2η φορα για την ιδια αιτια, επρεπε να κοιταξει αν φταιει το βολαν εκτος και αν εχει κανει μαλακια και τις 2 φορες και κατεστρεψε ο ιδιος τα δυο πλατω.
-
Ευχαριστώ πολύ φίλοι cson και ΗλίαΑ για την άμεση ανταπόκριση.
Φίλε cson, το ΚΜ μου στοίχισε 60€ και το AISIN 80€ από φίλο εισαγωγέα, δεν ξέρω εάν τα πήρα ακριβά ή φθηνά.
Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξουν το βολάν και να έχει χαλάσει το πλατώ; -
Φθηνο σετ συμπλεκτη εχεις. Το πλατω και στις δυο περιπτωσεις ηταν καινουριο (το σετ περιλαμβανει δισκο-πλατω-ρουλεμαν) οποτε το μονο ταλαιπωρημενο που εχει φαει πολλα χλμ ειναι το βολαν. Πες τους να αλλαξουν οτι χρειαζεται να δουλεψει το αμαξι σωστα. Ειναι πολυ απλη επισκευη για να σε ταλαιπωρει ετσι το συνεργειο.
Ποσα πληρωνεις καθε φορα που σου αλλαζουν το σετ? -
την πρώτη φορά μου στοίχισε ως περαστικά 70€ την δεύτερη φορά μου στοίχισε ως περαστικά 20€ συν 20€ οι βαλβολίνες.
-
70€ για ανεβα κατεβα σασμαν στο αβενσις???
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λογικη τιμη, αν και λιγο κατω απο την συνηθησμενη ταριφα των 100 ευρω το ελαχιστο.
Τωρα ποσο θα ξαναδωσεις για περαστικα? -
Την πρωτη φορα που σου τον αλλαξε ησουν μπροστα?
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δυστυχώς φίλε μου Alexis δεν ήμουν μπροστά λόγω εμπιστοσύνης. Δεν κατάλαβα εάν η απορία σου για τα 70€ άλλαγμα δίσκο πλατώ σου φάνηκαν λίγα ή πολλά.
Φίλε cson, δεν έχω κανονίσει τιμή γιατί ως άνθρωπος αυτός που έχει το συνεργείο είναι πολύ καλό παιδί και πιστεύω πως κάποια πράγματα εφόσον έχουν γίνει λάθος από τη μεριά του θα τα αναγνωρίσει. Πραγματικά, περιμένω να γίνει και πάλι σωστό το αυτοκίνητο για να μπορέσω να το κρατήσω όσο αντέχει η τσέπη μου. Του έχω βάλει και αεριο φυσικά γιατί αλλιώς θα είχα ήδη παραδώσει πινακίδες.
Πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο πιο ήσυχα δουλεύει η μηχανή με το AISIN! Πιο ήσυχα και από το μανίσιο δίσκο πλατώ.
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ