-
Το δίχαλο το δικό σου έχει δυο σημεία που εφαρμόζετε επάνω του μια μπίλια. Η μια είναι σταθερή στο κάτω σημείο του, και η άλλη υδραυλική, μέσα από το εμβολο της πρώτης φωτώ, που είναι μαύρο.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το δίχαλο το δικό σου έχει δυο σημεία που εφαρμόζετε επάνω του μια μπίλια. Η μια είναι σταθερή στο κάτω σημείο του, και η άλλη υδραυλική, μέσα από το εμβολο της πρώτης φωτώ, που είναι μαύρο.
Α.ευχαριστω για την απαντηση..
ρωταω γιατι κανει ενα θορυβο το πενταλ του συμπλεκτη και μου ειπαν οτι θελει γρασαρισμα η μπιλια απο το διχαλο...απ οτι καταλαβα δε χρειαζεται να κατεβει το σασμαν για να γινει κατι τετοιο οπως μου ειχαν πει στην αρχη..
συγκεκριμενα για να καταλαβω..εχω κυκλωσει 2 σημεια απο αυτο που αναφερεις..το πρωτο ή το δευτερο ειναι που περνει γρασαρισμα? -
Ξεβιδώνοντας το μαύρο εξάρτημα, ελάχιστο διαρκείας στο κεφάλι.
Στο κάτω είναι δύσκολο, και συνήθως αυτό κάνει θόρυβο, συνήθως κάνω μια μικρή τρύπα στο καβούκι του σασμάν, και από εκεί λιπαίνω. Είναι απλό εάν ξέρεις την θέση. Στο 1 με τυποτα……
Α. -
Ξεβιδώνοντας το μαύρο εξάρτημα, ελάχιστο διαρκείας στο κεφάλι.
Στο κάτω είναι δύσκολο, και συνήθως αυτό κάνει θόρυβο, συνήθως κάνω μια μικρή τρύπα στο καβούκι του σασμάν, και από εκεί λιπαίνω. Είναι απλό εάν ξέρεις την θέση. Στο 1 με τυποτα……
Α.ευχαριστω
-
λοιπον εχουμε θεματακι για δυσκολους λυτες!
Αμαξι corolla 1,3 του 2000.
Εδω και ενα χρονο ξεκινησε ενας θορυβος χρρρρρ, και οτ εκανε στο πατημα γκαζιου με 5η.Οταν αφηνες δεν εκανε τοσο θορυβο.
Σιγα σιγα με την παροδο του χρονου επεκταθηκε και στις αλλες ταχυτητες με αντιστροφη σειρα, δλδ 4η, 3η, και 2η.
Κατα το καλοκαιρι ακουγα και στη 2η ενα τακ-τακ και το ενιωθα και στο δεξι ποδι το τακ περα απο το χρρρρρ.
Μεχρι που φτασαμε αυτες τις μερες οπου ειχαμε και βουητο μεταδοσης, σφυριγμα μαζι με το χρρρρ στο ασε.
Σημερα τα εφτυσε τελειως.
Ακουω ενα τακ σαν κατι να εσπασε και σταματησε το χρρρρρ, εχω μονο βουητο.
Μονο που οταν εσπασε το κατι δεν επαιρνε την τριτη πανω απο 3.000 την πεταει.
Η 5η δεν παει βημα, ακους γζζζζζζ, οχι πατιναρισμα, οποτε δεν το πατησα παραπανω
Μεχρι να φτασω σπιτι διαπιστωσα οτι πετα 2η, 3η , 4η ,πανω απο τις 3.000
Επισης στο μοχλο οταν αφηνω συμπλεκτη με πρβτη και δευτερη με το πατημα το γκαζιου ο λεβιες παει προς τα εμπρος, στο αφημα παει προς τα πισω.Εγω λεω οτι θα ειναι η πιο ανωδυνη λυση δλδ σπασμενο ρουλεμαν συμπλεκτη και φαγωμα δισκου, οποτε με ενα σετακι καινουριο καθαριζουμε.
Η αλλη αποψη λεει οτι παω για σασμαν αφου πετα τις ταχυτητες κατι εσπασε μεσα.Ακουω γνωμες!
-
σπασμενη βαση σαζμαν ή μηχανης
-
Τελικα η διαγνωση ηταν σασμαν!
οι βαλβολινες ηταν σαν νερο και μεσα ειχαν γρεζια.
Βαλαμε ενα μεταχειρα επανω και ολα καλα! -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
σπασμενη βαση σαζμαν ή μηχανης
Ούτε όνειρο….
Α. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Βαλαμε ενα μεταχειρα επανω και ολα καλα!
Και έκανες άριστα διότι η επισκευή με 100ε εργασία θα έπιανε τα 600ε.
Τελικό κοστολόγιο?.
Α. -
Κε Αντωνη καλημερα!
Κιβωτιο 150
δισκος 80
εργασια: φιλος, δεν πηρε τιποτα -
Ειναι το vvti?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειναι το vvti?oχι το αμεσως προηγουμενο το στρογγυλοφαναρο
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Κε Αντωνη καλημερα!
Κιβωτιο 150
δισκος 80
εργασια: φιλος, δεν πηρε τιποτα
Το γράφο και το εννοώ!. Είναι χαρμόσυνο την σήμερον ημέρα, να υπάρχει αλληλοβοήθεια φιλέ μου!. μπράβο στον συνάδελφο.
Σίγουρα και νέες βαλβολίνες.
Α. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ειναι το vvti?
oχι το αμεσως προηγουμενο το στρογγυλοφαναρο
Στο αβένσις είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, με τον 4AFE, το επισκεύασα μια φορά και μετά άλλαγμα.
Απο περιέργεια, άλλαζες συχνά βαλβολίνες? τί χρήση έκανες?Το σασμαν ήταν το αδύνατο σημείο μας μου φαίνεται
-
To κορολλα αυτο το πηρα μεταχειρισμενο.
Και ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε αλλαξει κιβωτιο χωρις να ξερω ομως το λογο.
Αυτο λοιπον που εβαλε ηταν απο σταρλετ και πιο μακρυ.
Τωρα με κιβωτιο απο κορολλα 111 παλι,το αμαξι πηρε νευρο και σιγουρα εχει καλυτερη κλιμακωση.
το οτι χαλασε το κιβωτιο απο σταρλετ λοιπον, πιστευω οφειλεται σε 2 λογους.- αρχισε να κανει χρρρ η 5η αρα ηταν ηδη προβληματικο.
- δεν αλλαξα βαλβολινες απο τοτε που ειδα οτι εχει προβλημα, πιστευοντας οτι ειναι ο δισκος και περιμενα να τα φτυσει ο δισκος για να αλλαξω μια φορα βαλβολινες.
Ισως εκει την πατησα γιατι εκανα ετσι 40.000 χλμ και πρεπει να ειχε και καμια 20ρια χιλ. απο πριν με τις παλιες βαλβολινες, και το αποτελεσμα ηταν αυτο.
Ισως γιατι δε περιμενα οτι θα χαλασει, επειδη ειναι τουοτα.
Κε αντωνη ο φιλος με βοηθησε προς τιμην του δεν μου πηρε χρηματα, αλλα εχουμε ανοιχτους λογαριασμους λογω του οτι του κανω κι εγω καποιες μελετες σαν πολ. μηχ.
-
Αλλαγες στις βαλβολινες ευλαβικα καθε 20k, ετσι την πατησα κι εγω
-
καθε 20κ αλλαγη βαλβολίνων μηπως ειναι υπερβολικο ?
Απ την άλλη ομως να παρεις το σαμαν στο χερι δε λεει. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Βαλαμε ενα μεταχειρα επανω και ολα καλα!μηπως οι βαλβολινες που ειχε μεσα το σασμαν σου, δεν ηταν οι καταλληλες , γι αυτο και βρηκατε μεσα γρεζια ?
-
Βαλαμε ενα μεταχειρα επανω και ολα καλα!
Και έκανες άριστα διότι η επισκευή με 100ε εργασία θα έπιανε τα 600ε.
Α.+1
Πολύ καλά κι εκανε ο φίλος.
Η τοποθετηση μεταχειρισμένου σασμάν , καλυπτεται απο καποιου ειδους εγγυηση ? -
Ειναι πραγματικα αστειο το κοστος (10€ εχουν) και στα δικα μας πρεπει να τηρειται ευλαβικα η συχνη αλλαγη.
Θες να τις αφησεις κι αλλα 10.000? 60 που τις αφησες παντως, καλο δεν εκανες
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ