-
ΘΑ ήθελα να μου πείτε την αποψή σας, αλλα αυτο που με ανησυχει για το συγκεκριμένο cabrio είναι επειδή δεν είχα ποτέ cabrio ούτε κανένας γνωστός μου τι γίνεται με τις οροφές του είναι αξιόπιστες? Μπορεί μετά απο 2, 3 χρόνια να ακούω κραδασμούς , τριξίματα?
Αν κάποιος είναι κάτοχος οποιουδήποτε cabrio με αναλογη οροφή (hard top) παρακαλώ να με βοηθήσει...
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.... -
ΘΑ ήθελα να μου πείτε την αποψή σας, αλλα αυτο που με ανησυχει για το συγκεκριμένο cabrio είναι επειδή δεν είχα ποτέ cabrio ούτε κανένας γνωστός μου τι γίνεται με τις οροφές του είναι αξιόπιστες? Μπορεί μετά απο 2, 3 χρόνια να ακούω κραδασμούς , τριξίματα?
Αν κάποιος είναι κάτοχος οποιουδήποτε cabrio με αναλογη οροφή (hard top) παρακαλώ να με βοηθήσει...
ΟΙ ΟΡΟΦΗ (HARD TOP) ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ?
ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ? -
Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα, το μοντέλο είναι ολοκαίνουριο.
Σίγουρα έχει ένα ρίσκο η αγορά του όσον αφορά την οροφή.
Μπορείς πάντως να στηριχθείς στη γνωστή αξιοπιστία της φίρμας. -
Ενα θέμα αρκεί!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα, το μοντέλο είναι ολοκαίνουριο.
Σίγουρα έχει ένα ρίσκο η αγορά του όσον αφορά την οροφή.
Μπορείς πάντως να στηριχθείς στη γνωστή αξιοπιστία της φίρμας.Πάντως έχει την αίσθηση του πιο καλοφτιαγμένου και στιβαρού από όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
Ο 2.0 είναι και ο πιο ταιριαστός κινητήρας. Για τον TFSi ούτε λόγος, δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και το κόστος ξεφεύγει πολύ.
-
Μήπως υπάρχει περίπτωση να μπει ο TSi? Αν ναι ο 2.0 θα είναι μάλλον λάθος αγορά (συγκριτικά πάντα).
Για την οροφή πάντως αν πάρεις τα 4 χρόνια εγγύηση ότι και να παρουσιάσει θα στο φτιάξουν.
-
Krusenstern θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για την εκδοση με TFSI είναι παρα πολλα τα χρήματα για την συγκεκριμένη μάρκα αλλα για μενα δεν μου χρειάζεται. Το προβλημα μου δηλαδη γι' αυτό ανησυχω και έγραψα στο forum είναι με την οροφή γενικά σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων έχει ακούσει να παρουσιάζουν προβήματα τριγμούς στο αμάξωμα η θορύβους μετά απο χρόνια? Φοβάμαι επειδή θα το κρατήσω για χρονια αρκετά τουλάχιστον 6 ετη . Αν έχεις ακούσει κάτι και σε άλλα cabrio πές μου.
Ευχαριστώ -
Σας ευχαριστώ για τις εώς τώρα απαντήσεις σας.
-
Έχω ακούσει: τριγμούς, από την πρώτη μέρα. Μη φαντάζεσαι σε καμία περίπτωση ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να είναι όπως ένα κλειστό. Το EOS είναι μακράν σε αίσθηση στιβαρότητας (χωρίς να έχω πρόχειρα νούμερα ακαμψίας πάντως) από τα υπόλοιπα. Ειναι ΣΧΕΔΟΝ όπως το κλειστό Golf.
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μήπως υπάρχει περίπτωση να μπει ο TSi? Αν ναι ο 2.0 θα είναι μάλλον λάθος αγορά (συγκριτικά πάντα).Δεν το γνωρίζω.
-
Οσο αφορά για την εγγύηση όντως θα είναι 4 ετών με κάποια οικονομική επιβάρυνση γύρω στα 400 ευρώ και θα είναι εργοστασιακή εγγύηση και συωολικά για όλο το αυτοκίνητο.
Αυτό που με απασχολεί είναι οτι στην δάρκεια των ετών με το ανοιξε κλείσε της οροφής θα υπάρχει περίπτωση να ακούω τριξίματα η θορύβους, το ξαναρωτάω γιατι δεν θέλω να μετανιώσω μετά για την αγορά που θα κάνω. Καταλαβαίνω οτι είναι δυσκολο να απαντηθει κατι τέτοιο απλα δεν ξέρω δεν έχω εστω ένα γνωστο με cabrio για να μου πει την εχει διαπιστώσει. Πάντως στο test drive διάρκειας μισής ώρας δεν ακουσα το παραμικρο απο θόρυβο (βεβαια καινούργιο αυτοκίνητο θα μου πείς..) αλλα ανοιξα και έκλεισα την οροφή και σε φαναρι εντυπωσιάστικα και με το χρόνο που έκανε, (πολυ γρήγορα) επίσης κατι που δεν έχω δεί σε άλλο cabrio έχει και ηλιορόφή η οποία ειναι φοβερή.
Η ανυσηχία μου όμως παραμένει. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το EOS είναι μακράν σε αίσθηση στιβαρότητας (χωρίς να έχω πρόχειρα νούμερα ακαμψίας πάντως) από τα υπόλοιπα. Ειναι ΣΧΕΔΟΝ όπως το κλειστό Golf.Αναλυση Στρεπτικης ακαΜΨΙΑΣ στον αξονα Λ
Αρχικα φερνουμε τις Κιτρινες και τη Μωβ γραμμη.
η μια κιτρινη περνα απο τον αξονα του τιμονιοθ
η αλλη απο το μπαμπριζ
και η τριτη απο το καπω
(πρεπει να προσεξουμε οτι η επιφανεια του μπαρμπριζ ειναι παραλληλη με το τιμονι που συμβαλει στην αυξηση της δυναμικης της κατασκευης.)Η μωβ γραμμη ειναι καθετη προς τον κωλο του αυτοκινητου.
Οι 2 Κοκκινες γραμμες ειναι καθετες στα σημεια τομης των κιτρινων και τεμνουν την Πρασσινη γραμμη, γνωστη και ως Βασικος Οριζοντας Ακαμψιας Συσυτηματος (ΒΟΑΣ). Τα σημεια τομης οριζονται 2 σημεια τα οποια ειναι τα Πρωτευοντα Σημεια Ακαμψιας (ΠΣΑ ή PSA -επειδη εισαχθηκαν αρχικα απο τους γαλλους-)
Απο τα σημεια τομης των κιτρινων γραμμων με τη μωβ φερνουμε ακτινες οι οποιες περνουν απο τα ΠΣΑ(οι οινοπνευματι). Απο τα σημεια τομης των βοηθητικων αυτων ακτινων φερνουμε παραλληλες προς τις Κοκκινες γραμμες και προκειπτουν αλλα 3 σημεια πανω στον ΒΟΑ τα οποια ονομαζονται Δευτερευοντα Σημεια Ακαμψιας (ΔΣΑ)
Σε ενα ΤΕΛΕΙΟ απο πλευρας ακαμψιας αυτοκινητο (στην Αλφα Ρομεο πχ) οι 2 μωβ γραμμες που ειναι κοντα-κοντα ειναι 1. Αυτο προκυπτει απο την Κιτιρινη ευθεια του τιμονιου η οποια ειναι σε τετοια ΤΕΛΕΙΑ θεση οπου τεμνετεαι με την Ευθεια του μπαρμπριζ στο ΑΠΕΙΡΟ.
Απο τα 4 αυτα σημεια (στην περιπτωση του EOS ειναι 5, αλλα επειδη τα 2 ειναι πολυ κοντα παιρνουμε σαν ΕΝΑ σημειο το σημειο τομης της μεσοκαθετου με τον ΒΟΑΣ) με βαση τους ΔΙΠΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ υπολογιζεται ι ΣΥΖΥΓΗΣ ΑΡΟΜΟΝΙΚΗ ΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΚΑΜΑΨΙΑ ( γνωστη και ως ΣΑΣΑ)
-
Άπαιχτος πάλι!
Και τελικά το συμπέρασμα της ακαΜΨΙΑΚΗΣ ανάλυσης ποιό είναι;
Μην παρεξηγηθεί το παιδί ρε λουλουδοδύναμη, δώσε και το λινκ της ανεγκυκλοπαίδιας...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ότι το EOS έχει πολύ καλή στρεπτική ακαμψία, αλλά τρίζει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:ysterical:Άπαιχτος πάλι!
Μην παρεξηγηθεί το παιδί ρε λουλουδοδύναμη, δώσε και το λινκ της ανεγκυκλοπαίδιας...
ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΜΨΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ:
ΑΚΑΜΨΙΑ -
Στο ίδιο link αναφέρει:
'Ιερό Τέρας Ακα-μψίας
Την πρωτειά στην ακα-μψία έχει η Alfa Romeo Brera με συνολική ακαμψια 11.000 πόντων. Μπράβο για ακόμα μια φορά στους Ιταλούς. '
όταν λέει πόντους τί εννοεί ?
-
Περίμενε, θα μας πει ο λουλούδης τώρα.
-
Μην χαλάτε το θέμα του ανθρώπου ρε σεις!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μην χαλάτε το θέμα του ανθρώπου ρε σεις!οι τριγμοί δεν έχουν σχέση με την ακαμψία?
ΑΓΟΡΑ VW EOS 2.0L ΒΟΗΘΕΙΑ.....