-
Συντομα θα παω να μεινω σε μια πολυκατοικια, της οποιας το παρκιγκ δεν ειναι στην πιλωτη αλλα δυστυχως εντελως υπαιθριο (εντος του ευρυτερου χωρου της πολυκατοικιας ομως-με καγκελα).
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει κανενας τροπος καμια πατεντα που να μην κοστιζε πολυ αλλα και να ηταν ανθεκτικη ωστε να μπορουσα να εβαζα το αυτοκινητο μου να μην το τρωει η βροχη και ο αερας με τον ηλιο.
Ενας γνωστος που ειχε παρομοιο προβλημα, εβαλε τεντα απο το μπαλκονι του 1ου οροφου. Αλλα ομως η δικη μου θεση σταθμευσης δεν ειναι κοντα σε μπαλκονι. Αφηστε που ακομη κι ο αυτος ο φιλος εχει προβληματα με αυτους που ζουν στο διαμερισμα με την εν λογω βεραντα.
Ιδεες?
-
Συντομα θα παω να μεινω σε μια πολυκατοικια, της οποιας το παρκιγκ δεν ειναι στην πιλωτη αλλα δυστυχως εντελως υπαιθριο (εντος του ευρυτερου χωρου της πολυκατοικιας ομως-με καγκελα).
Αναρωτιεμαι αν υπαρχει κανενας τροπος καμια πατεντα που να μην κοστιζε πολυ αλλα και να ηταν ανθεκτικη ωστε να μπορουσα να εβαζα το αυτοκινητο μου να μην το τρωει η βροχη και ο αερας με τον ηλιο.
Ενας γνωστος που ειχε παρομοιο προβλημα, εβαλε τεντα απο το μπαλκονι του 1ου οροφου. Αλλα ομως η δικη μου θεση σταθμευσης δεν ειναι κοντα σε μπαλκονι. Αφηστε που ακομη κι ο αυτος ο φιλος εχει προβληματα με αυτους που ζουν στο διαμερισμα με την εν λογω βεραντα.
Ιδεες?
-
Ιδεες?
-
Κουκούλα χωρίς ραφές (θερμοκόλληση) ή κέρωμα κάθε 6μηνο.
Η κουκούλα όχι σε βρώμικο αμάξι γιατί θα το χαράζει σαν λεπτό γυαλόχαρτο λόγω της σκόνης και όχι σε βρεγμένο αμάξι γιατί η υγρασία που συγκρατείται θα βλάψει το χρώμα. Όμως είναι ό,τι καλύτερο όταν είναι καθαρό και στεγνό.Υποθέτω ότι αν είσαι δίπλα σε κάγκελα θα μπορούσες να στήσεις 2 γερούς πασάλους και να δέσεις ένα καταλλήλως κατασκευασμένο τεντόπανο στα κάγκελα και σ' αυτούς σαν τέντα.
-
κέρωμα κάθε 6μηνο.
αυτό κάνω εγώ...
-
Mε τι κερί;
-
-
Συνεννοήσου με τους άλλους, βάλε πασάλους και μουσαμά.
Ο πατέρας μου το lanos το έχει χρόνια έτσι χωρίς κανένα πρόβλημα
(και ξέρετε τί ποιότητα έχει το lanos στο χρώμα, μπρρρρ) -
Πείσε τους να βάλουν και οι άλλοι, θα είναι αυτολότερο να το περάσετε
σαν αίτημα (και σαν κόστος).
Προσοχή
Οι κολώνες να είναι με πακτωμένες βάσεις (βίδες, όχι τσιμέντο/τρύπημα)
και μήν βάλεις ελενίτ. Αν κάνεις ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ θέλεις άδεια από την
πολεοδομία που κοστίζει, είναι μανούρα και πολλές φορές απορρίπτεται. -
-
Απο κερωμα δεν εχω ιδεα.
Οσο για κουκουλα, ειπα να εχω ευχρηστια εχοντας παρκιγκ. Και παρκιγκ και κουκουλα? Εντελως μη πρακτικο για μενα. Χασουρα. Θεωρω οτι το παρκιγκ πρεπει να σημαινει μια στοιχειωδη ευελιξια, αν ειναι να ειμαι συνεχεια στο μαζευε ξεμαζευε και το βετεξ στο χερι...
Για τη λυση με πασαλους και μουσαμα τι προτεινετε?
Σιδερά για τους πασαλους (αφου συνενοηθω με τους αλλους φυσικα) και μουσαμα οτι να ναι? Αν στερεωθει καλα θα κανει δουλεια? Η θα το παρει κανενας αερας και θα σπασει το αμαξι μου και των αλλων? Το εχει εφαρμοσει κανεις?
-
κουκουλα.
ειναι το καλυτερο και ειναι νομιμομπορεις να πας σ'ενα τεντα να σου φτιαξει μια κατασκευη, ειδικα αν το κανεις κατοπιν συμφωνιας με τους υπολοιπους της πολυκατοικιας, αλλιως ενδεχεται να εχεις προβληματα..
επισης να κοιταξεις βρεις καλο τεντα..καλη η οικονομια, αλλα αν σου σκουριαζουν τα σιδερα ή αν σκιζονται τα πανια στο τελος θα εχεις πληρωσει πολυ περισσοτερα απ'οσα θα ειχες πληρωσει αρχικα
-
Γερούς στύλους, ουσιαστικά χοντρούς στρογγυλούς μεταλλικούς σωλήνες. Πανί ορθογώνιο με τρύπες στις 4 άκρες που θα έχουν επενδυθεί (ας πούμε) με μεταλλικά δαχτυλίδια. Από εκεί θα δέσεις το πανί. Αν προτιμήσεις βίδες για να στηρίξεις τους στύλους, πρέπει να γίνει δουλειά από σιδερά που θα προσαρμόσει γερά στη βάση του στύλου τετράγωνο μέταλλο με 4 τρύπες για 4 βίδες. Μάλλον πιο βολικό να σκάψει κάποιος λίγο στο μπετόν και να χώσει μέσα το στύλο καλύπτοντας με τσιμέντο. Η σωλήνα κλειστή στην κορυφή για να μη γεμίζει νερό και σαπίσει. Μπορείς την 'τέντα' αυτή να τη φτιάξεις έτσι ώστε να κρέμεται λίγο (μισό μέτρο) αριστερά-δεξιά για να καλύπτει καλύτερα το αμάξι.
-
Στο Praktiker έχει μία τέντα αδιάβροχη, ειδική για υπαίθριο γκαράζ έτοιμη για στερέωση. Ισως αξίζει το κόπο. Θέλει όμως προσοχή γιατί με πολύ βροχή ή πολύ χιόνι και με πολύ βάρος ίσως πέσει στο αυτοκίνητο.
Την έχω πατήσει με σκέπαστρο 'ελενίτ' και πολύ χιόνι. Δεν άντεξε το βάρος ... και βγάλαμε τα αυτοκίνητα στο παρά πέντε ...
Από τότε προτιμώ να βρέχετε ή να ασπρίζει από το χιόνι ή να το χτυπά ο ήλιος ...
-
Υπαρχει παντα κ η λυση των ετοιμων στεγαστρων που φτιαχνουν καποιες εταιριες.Σε παρκινγκ μερικων σουπερ μαρκετ(π.χ. Lidl) χρησιμοποιουν παρομοιες κατασκευες.Ισως λιγο ακριβοτερη λυση αλλα σιγουρα πιο αξιοπιστη κ καλαισθητη...
-
Κάτι τέτοιο δηλαδή
-
μάλλον κάτι τέτοιο
αλλά δεν το συστήνω ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ! τουλάχιστον σε εμένα έδωσε παρανοική τιμή -
Επαναφέρω το θέμα!
Έχω δεί μερικά σκέπταστρα π.χ. όπως αυτά:
http://www.skiatsu.com/products.php
Γνωρίζει κανείς:
Α) Πόσο κοστίζουν περίπου
Β) Εάν χρειάζεται άδεια κτλ για να μπεί στον χώρο μου σε 'ανοικτό' πάρκινγ πολυκατικοίας; -
Άδεια δεν χρειάζεται αν δεν σκάψεις για να μπήξεις τις βάσεις, αλλά σίγουρα χρειάζεται συμφωνία των άλλων ιδιοκτητών, αν στον κανονισμό της πολυκατοικίας δεν αναφέρεται τέτοια δυνατότητα (το πιθανότερο).
Σίγουρα κοστίζει κάμποσο, δες ενδεικτικά εδώ:
http://www.gkinis.com/company.php
http://www.prodart.co.gr/epikoinonia.php
http://www.kapagroup.gr/products/prodar ... MAodMXWOYw -
το 'καμπόσο' σε τι τάξεις μεγέθους αναφέρεται;;
-
Πάρε τλφ σ' αυτούς που αναφέρονται στις ιστοσελίδες, νομίζω ότι μιλάμε για χιλιάδες ευρώ πάντως (ανάλογα με το είδος της κατασκευής).
-
Απλή και φτηνή σχετικά κατασκευή έχει κάνει φίλος μου. Τον σκελετό τον έκανε από σωλήνες νερού μεταλλικούς όχι τους απλούς αλλά λίγο ποιο χοντρούς (θα βρεις σε σχετικά μαγαζιά) που διαθέτουν έτοιμες γωνιές και διακλαδώσεις με πάσω βίδας εξωτερικό και εσωτερικό. Έπειτα ζήτησε σε τεντά να του κόψει στο μέγεθος που ήθελε ύφασμα αδιάβροχο και να του περάσει μεταλλικούς κρίκους ώστε να μπορεί να το δέσει στον σκελετό. Ο σκελετός είναι από πάνω ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και στερεώνεται σε τέσσερα πόδια που έχει πιάσει με βίδες στο μπετό της πιλοτής. Αυτός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τους άλλους ενοίκους αλλά καλό είναι να το ξεκαθαρίσεις πρώτα. Ύφασμα φυσικά μπορείς αν γίνεται ανάλογα φυσικά με την θέση σου στο χώρο να βάλεις και στα πλαϊνά μέχρι ενός σημείου ώστε να γλυτώσεις και πολύ από τη σκόνη.
-
Επειδή το ψάχνω κι εγώ τελευταία
εδω http://www.shop4home.gr/ δίνει τιμή από 1700 ευρω για αλουμινένια με πολυκαρβονικό.
Υπάρχουν όμως και κατασκευές που κοστίζουν τα μισά λεφτά ...[/url]
Προστασια(ηλιος βροχη) σε υπαιθριο παρκιγκ πολυκατοικιας