-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ζητάτε απο τους μπάτσους να κρίνουν και δεν καταλαβαίνεται ότι δεν είναι αυτή η δουλειά τους, Αν ο νόμος λέει αυτό πως θα κάνουν το άλλο?
Και εγώ που νόμιζα ότι είναι to serve and protect...
Να serve and protect ρε αδερφέ, αλλά βάση των νόμων και όχι όπως τους κ@βλώσει, αν ο νόμος δεν του επέτρεπε τπτ απ'όλα αυτά, τι να κάνει?
Και αυτοί νομίζεις δεν φοβούνται μην τους τραβήξει τπτ μυνησάρες για υπερβαση καθήκοντος υπερβάλοντα ζήλο κλπ κλπ?
Τον τύπο δεν τον είδα, αλλά αν ήταν τόσο οφθαλμοφανές οτι ο τύπος είναι κουκουρούκου, και έλεγε είμαι άρρωστος και τρεκλιζε μπροστά στους μπάτσους, είναι δυνατόν να μην μπορούσαν να κάνουν κάτι? Κανας δικηγόρος ρε παιδιά?
ΧΑΧαχΑχα, καλά με το νοσοκόμο πεθανα στο γέλιο!!!!
-
Πάλι καλά που δεν του ζήτησε και τον αριθμό του...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω τί συζητάτε εδώ πέρα.
Το ότι ο οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει μπορεί να υποδειχθεία) Είτε με το αλκοτέστ από τα όργανα
β) Είτε από το γιατρό υπηρεσίας της εισαγγελίας που είναι ΕΝΑΣ για
όλο το λεκανοπέδιο - άρα δεν παίζειΠροσέξτε είπα ΥΠΟΔΕΙΧΘΕΙ όχι ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ.
Όλα τα άλλα γίνονται μετά από σοβαρό ατύχημα (έλεγχος για ουσίες κλπ).
Αν ΕΙΧΕ γίνει κάτι πολύ σοβαρό, θα ερχόταν το ανακριτικό και θα καθόριζε
(η εισαγγελία) τις παραπάνω κινήσειςΕδώ δεν είναι Aμερική που το όργανο μπορεί να κρίνει με απλή εποπτεία την
ικανότητά σου να οδηγήσεις και να πράξει τα περαιτέρω.ΣΥΜΦΩΝΩ πρέπει κάτι να γίνει, αλλά αν δεν αλλάξουν οι κανονισμοί
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ δεν παίζει τίποτε από αυτά.επετρεψε μου να σου πω οτι τουλαχιστον σε UK kai FR η τροχαια εχει το δικαιωμα να σου απαγορευσει να συνεχισεις να οδηγεις ακομα και κα8 υποδειξη αν κρινει οτι δεν εισαι σε 8εση ....ακομα και στην Ελλαδα υπαρχει εν μερη κληση η λεγομενη ''συνεση και ΠΡΟΣΟΧΗ'' η οποια καλυπτει εν μερη την περιπτωση μας....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υγ. αν σας πω οτι εχω πετυχει αυτοκινητα στο δρομο, στην Ελλαδα, που οδηγος και συνεπιβατες καπνιζουν φουντα μεσα στο οχημα την ωρα που αυτο κινειται, τι θα μου πειτε;
Ότι τα παλικάρια το κρατούσαν αληθινό. ΥΟ.
και μαζι μ'αυτους κι εγω που ημουν διπλα τους στο φαναρι και με παιρνανε τα ντουμανια..
Partakides kai aytoi.... Eprepe na toy w peis... 'Magges oti myrizei gyrizei.... An kai den prepei na einai kai poly kalo.... Na saw dwsw egw ligpo apo to diko moy?'
To exw kanei se fanari sthn aleksandras me ton kollhto moy kai oi typades oxi mono koyfa8hkane kai anaskoympo8hkane... To petaksane kiolas....
:P:P:P:P:P:P:P:P -
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Δώσαμε στον άνθρωπο που είχε τρακάρει τα στοιχεία μας , του εξηγήσαμε τι είχε γίνει παρακάτω και του είπαμε ότι και αν μας χρειαστεί να μας πάρει τηλέφωνο ……
Αυτά και προσοχή στο δρόμο...... [/i]
Πιστεύω ότι το παρακάτω ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο γεγονός
Αποζημίωση για σωματική βλάβη εξαιτίας πλημμελούς τήρησης της τάξης από την αστυνομία
Το Δημόσιο οφείλει να αποζημιώνει τους πολίτες που τραυματίζονται (ή και θανατώνονται) εξαιτίας της πλημμελούς τήρησης της τάξης από τα αστυνομικά όργανα, αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας.
Δικαστική απόφαση δικαίωσε φίλαθλο, ο οποίος έχασε το μάτι του από φωτοβολίδα που έπεσε σε ποδοσφαιρικό αγώνα, επιδικάζοντάς του συνολική αποζημίωση 92.230 ευρώ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, τα 80.000 ευρώ αποτελούν αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, λόγω των παραλείψεων των αστυνομικών.
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι αστυνομικές αρχές άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψουν τον κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων, δηλαδή έκαναν πλημμελή έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, με αποτέλεσμα κάποιοι να περάσουν τις φωτοβολίδες.
-
Φίλε drdino στηνΕλλάδα ειναι δύσκολες τέτοιες καταστάσεις.Καταλαβαίνω την αγανάκτηση όλων με τέτοιες περιπτώσεις αλλα οι νόμοι γενικά εχουν πολλα κενα...Έτσι οταν πρέπει να τους εφαρμόσεις βαδίζεις σε τεντωμένο σχοινί.
Και όταν πας κάποιον αυτόφωρο στο δικαστήριο θα βρεί τα 'παραθυράκια' και ετσι απλα η υπόθεση πάει αρχειο....και σε σοβαρά αδικήματα όπως τροχαία ατυχήματα... -
Ακόμη μιλάτε για τα 'λαδωμένα' διπλώματα?Χρόνια η ίδια κατάσταση..Τι να λέμε τωρα..Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ...Και είναι δύσκολο να ελεγχθουν..Μακάρι να μπορούσαμε να τα αλλάζαμε ολα...Ή μήπως μπορούμε?
-
Υπάρχει και η παράνομη κράτηση. Από τη στιγμή που το μηχάνημα του αλκοτέστ δεν έδειχνε τίποτα ο αστυνομικός δε μπορούσε να κάνει κάτι. ΜΟΝΟ αν τον έβλεπε να αδηγάει επικύνδινα νομιμοποιόνταν να τον σταματήσει και να του δώσει κλήση. Ο νόμος προστατεύει τον πολίτη από την 'κατάχρηση εξουσίας'. Με το σκεπτικό ότι 'να ξέρετε δε φαίνεται καλά να τον πάμε στο τμήμα' θα μπορούσε ο κάθε αστυνομικός να χώνει στο τμήμα όποιος οδηγός κατά τη γνώμη του δεν ήταν καλά. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να πουν ότι το μηχάνημα από το αλκοτέστ δε δουλεύει καλά και να τον πάνε στο νοσοκομείο για την κλασική εξέταση αίματος για να δουν αν έχει αλκοόλ. Αλλά έτσι να του πεις του αστυνομικού 'αυτός ο οδηγός δεν είναι καλά' και να τον πάει στο τμήμα....αυτό δε γίνεται γιατί ο άλλος μετά μπορεί να τον στείλει τον αστυνομικό για 'παράνομη κράτηση' και 'κατάχρηση εξουσίας' στα σύνορα να κάνει τον τροχονόμο.
-
Aρθρo 42 KOK
Oδήγηση υπό την επίδραση oινoπνεύματoς,φαρμάκων ή τoξικών oυσιών
-
Aπαγoρεύεται η oδήγηση κάθε oδικoύ oxήματoς σε oδηγό, o oπoίoς βρίσκεται υπό την επίδραση oινoπνεύματoς, τoξικών oυσιών ή φαρμάκων που σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους ενδέχεται να επηρεάζουν την οδηγητική ικανότητα του οδηγού.
Θεωρείται ότι ο ελεγχόμενος οδηγός βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος όταν το ποσοστό αυτού στον οργανισμό του υπερβαίνει τα 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος (ο,5 gr/l). Με τις κοινές αποφάσεις της παρ. 5 του παρόντος μπορεί να ορισθεί και μικρότερο ποσοστό. -
Tα αρμόδια αστυνoμικά όργανα μπoρoύν σε κάθε περίπτωση ν' ασκoύν έλεγxo για τη διαπίστωση ύπαρξης oινoπνεύματoς, τoξικών oυσιών ή φαρμάκων κατά την παράγραφο 1 στoν oργανισμό των oδηγών.
-
Όταν υπάρxoυν ενδείξεις ότι η oδήγηση τoυ oxήματoς γίνεται από oδηγό πoυ βρίσκεται υπό την επίδραση oινoπνεύματoς, τoξικών oυσιών ή φαρμάκων κατά την παράγραφο 1, υπoxρεoύται αυτός να δέxεται την εξακρίβωση της κατάστασης αυτής. Σε περίπτωση τρoxαίoυ ατυxήματoς λαμβάνεται πάντoτε από τα θανόντα πρόσωπα αίμα για εξέταση, από δε τoυς ζώντες εάν δεν υπάρxoυν ειδικoί παθoλoγικoί λόγoι πoυ να τo εμπoδίζoυν. Για την ύπαρξη ή μη των πρoβαλλoμένων πιo πάνω λόγων xρειάζεται ιατρική πιστoπoίηση.
-
-
Πολύ χρήσιμο το post σου fast@cafe. Τότε αφού ο Κ.Ο.Κ. δίνει αυτό το δικαίωμα μάλλον οι τροχονόμοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Πάντος μέχρι τώρα έτσι σε μπλόκο να με σταματήσουν (14 χρόνια οδηγώ) και να με πουν να πάμε για εξέταση τοξικολογική δε μου έχει τύχει.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Πολύ χρήσιμο το post σου fast@cafe. Τότε αφού ο Κ.Ο.Κ. δίνει αυτό το δικαίωμα μάλλον οι τροχονόμοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Πάντος μέχρι τώρα έτσι σε μπλόκο να με σταματήσουν (14 χρόνια οδηγώ) και να με πουν να πάμε για εξέταση τοξικολογική δε μου έχει τύχει.Γιατί.... έχει τύχει να λένε στους τροχαίους οι εμπλεκόμενοι ότι κοιμόσουν στο τιμόνι ή ότι δεν είσαι καλά και είσαι άρρωστος ??
(Fast@Cafe ......μου ακούγεται πολύ καλύτερα από το Fast@Safe..λες να το αλλάξω ? )
-
Αν το αλλάξεις πιάσε ένα Φραπε μέτριο
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Πολύ χρήσιμο το post σου fast@cafe. Τότε αφού ο Κ.Ο.Κ. δίνει αυτό το δικαίωμα μάλλον οι τροχονόμοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Πάντος μέχρι τώρα έτσι σε μπλόκο να με σταματήσουν (14 χρόνια οδηγώ) και να με πουν να πάμε για εξέταση τοξικολογική δε μου έχει τύχει.
Γιατί.... έχει τύχει να λένε στους τροχαίους οι εμπλεκόμενοι ότι κοιμόσουν στο τιμόνι ή ότι δεν είσαι καλά και είσαι άρρωστος ??
(Fast@Cafe ......μου ακούγεται πολύ καλύτερα από το Fast@Safe..λες να το αλλάξω ? )
oops σε άλλαξα το nick!! Ε με τις εξετάσεις και τα σχετικά τι να κάνω ζαλίστικα....άσε μη με δει κανένας τροχονόμος και με πάει για καμιά εξέταση;
Υ.Γ. Ο Κ.Ο.Κ. γιατί δεν λέει ποιος θα πληρώσεις τις εξετάσεις ?
Αδιαφορία της Τροχαίας ή απλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι ??