-
Χάσμα γενεών Μάνο.
Χωρίς να συμφωνώ με τις καταλήψεις (αλλά αυτό είναι δική μου άποψη), πρόσπαθω πάντα να έρχομαι στη θέση τους. Κάντο, αν μπορείς, θα δεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά, τουλάχιστον δε θα χαρακτηρίζεις 'κωλοπαιδαρία' τόσο ανέξοδα.Όταν πήγαινα 3η γυμνασίου κάναμε κατάληψη για μία ημέρα, επειδή η 'γαλλικού' μας πήρε μετάθεση (μία υπέροχη καθηγήτρια). Όλα τα παιδιά, αυθόρμητα, τα βάζαμε με έναν 'αόρατο εχθρό' που μας έπαιρνε την αγαπημένη μας καθηγήτρια. Πανεύκολα θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε ως 'κωλόπαιδα' που θέλαμε να πάμε για καφέ, όμως ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Νεανικός ρομαντισμός και μαχητικότητα, μπερδεμένα εκδηλωμένα (και βέβαια μάταια). Ωστόσο, ήταν απόλυτος αυθορμητισμός - και ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!
-
Κοίτα, κι εγώ πριν 20 χρόνια πήγα σε κατάληψη. Θυμάμαι πώς 'αποφασίστηκε', θυμάμαι ότι το 90% των 'αποφασισάντων' έπαιζε ηλεκτρονικά κι έπινε καφέ 2-3 χιλιόμετρα μακρυά από το σχολείο, θυμάμαι ότι για τους εντός των τειχών έπαιξαν πολλά 'φτιαξίματα' και γενικά υπήρχε 'μια ωραία ατμόσφαιρα'. Όμως υπό τις σημερινές συνθήκες η ιστορία κατάντησε εκπαιδευτικός θάνατος.
Από τη μια 1,5 μήνας απεργίας, από την άλλη κλειστά σχολεία με ΓΕΛΟΙΑ αιτήματα, από τη παράλλη ΓΕΛΟΙΟΙ πολιτικοί που σιγοντάρουν τις καταλήψεις και οι γονείς κάθονται και μετράνε τα οικονομικά τους για να δουν αν τους παίρνει για ιδιωτικά σχολεία και ιδιαίτερα. Ή αλλιώς: οι μοναδικοί που πληρώνουν για όλα αυτά και που τους ζητάνε να πληρώσουν κι άλλα χάριν μιας κακώς εννοούμενης 'αξιοπρέπειας' δεν έχουν κανένα λόγο στην όλη ιστορία. Ε όχι, παράγινε το κακό.
Και σιγά το χάσμα γενεών, νέος άνθρωπος είμαι ακόμα και με σχέδια για το μέλλον, δεν περιμένω το εφάπαξ ούτε 'μια ζαριά καλή' για να αποσυρθώ. -
Πριν 20 χρόνια;
Σίγουρα Χάσμα γενεών, άκου με τι σου λέω
Την καληνύχτα μου, πρέπει να φύγω.
-
Να το δούμε και αλλιώς.
Αν ( ) υποχωρήσει η κυβέρνηση και δώσει τα 1800 ευρώ μισθό που θέλουν για τα πρόβατά τους οι συνδικαλιστές δάσκαλοι, τότε το 90% των ΙΔ.Υ. μισθωτών θα αισθανθεί, για άλλη μια φορά, ακόμα πιο Μ@Λ@ΚΑΣ!!!!!!!
Και μιλάω για τον μέσο ΙΔ. υπάλληλο που τρώει όρθιος ένα σάντουιτς στις 1.30 για να συνεχίσει το άλλο μισό της εργάσιμης μέρας του την ώρα που ό δάσκαλος πάει σπίτι του.
-
ΑΗΔΙΑ!!!!
15χρονα χωρις ιχνος κοινωνικης παιδειας, με συμπεριφορα τραμπουκου, να καταστρεφουν Δημοσια περιουσια.
Γονεις που αδιαφορουν παντελως για τα παιδια τους και ταυτοχρονα βριζουν το συστημα, την κακουργα τη κενωνια επειδη το παιδι τους παραστρατησε...
Καθηγητες και δασκαλοι που εχουν αναγαγει τη τσεπη τους σε υπερτατη φροντιδα του συμπαντος, και εχουν αναδειχτει στο χειροτερο παραδειγμα δημοσιοϋπαλληλικης νοοτροπιας και συμπεριφορας...
Κυβερνηση που εξακολουθει να ριχνει σε πυθους των Δαναϊδων τα χρηματα που με πολυ κοπο μαζευει απο ΟΛΟΥΣ οσους δε φοροδιαφευγουν, και συνεχιζει να συντηρει το ιδιο σαπιο κατεστημενο που εδω και μια εικοσαετια κατατρωει τα σπλαχνα της κοινωνιας μας....
Αντιπολιτευση που στηριζει ακριτα και επικροτει συμπεριφορες πουκαταδικαστηκαν απο το λαο, ζωντας ακομα μεσα στη Νιρβανα των πακετων και των μεζονετων που επι μια εικοσαετια εχτιζαν....
Αριστερα που ακομα ονειρευεται Οκτωβριανες Επαναστασεις, Εφοδους στα θερινα Ανακτορα, Κομμουνες των Παρισιων, κολλεκτιβες και γκουλαγκ....
Συνδικατα που εχουν καταντησει Πρυτανεια αργοσχολων εξωνημενων πλην ομως καλοταϊσμενων καμματικων στελεχων (που αυταρεσκα αποκαλουνται Συνδικαλιστες), αποκομμενων απο την κοινωνικη πραγματικοτητα, που ονειρευονται καρεκλες σε 'Κεντρικες Επιτροπες', 'Πολιτικες Γραμματειες' με τελικη καταληξη τα 'Βο(υ)λευτικα Εδρανα'...
Και ολοι οι αλλοι να περιμενουν αδιαμαρτυρητα να πληρωσουν τη λυπητερη απο τους βανδαλισμους σε Δημοσια κτιρια, να υποστουν τις συνεπειες της στασιμοτητας της χωρας σε ερευνα και τεχνολογια, να πληρωσουν (ως συνηθως) τα επιχειρα της ανοχης τους σε μια περιεργη και στρεβλη Δημοκρατια που το ατομικο συμφερον αποτελει το υπερτατο αγαθο, λιωνοντας και πολτοποιωντας εννοιες οπως συλλογικη προσπαθεια, ισονομια, κοινη λογικη.....
-
Δεν θέλω να θυμάμαι πριν πόσα χρόνια (αρκεί να πω ότι υπήρχαν γυμνάσια αρρένων και θηλέων), για εντελώς ηλίθια αιτία ξεσηκώθηκε το σχολείο μου. Ωστόσο κατάληψη δεν έγινε. Κάναμε μια καταπληκτική αποχή, περάσαμε υπέροχα κάνοντας επαναστατική γυμναστική και ξαναγυρίσαμε (αυτά για να μην βγάζω την ουρά μου απ έξω).
Σήμερα ο γιός μου δεν μπορεί να πάει σχολείο λόγω κατάληψης, απο πολύ μικρό αριθμό συμμαθητών του, της ίδιας προέλευσης με αυτούς που έκαναν κατάληψη όταν φοιτούσε και ο μεγάλος γιός μου.
Αντί να μπουν μέσα και να τους πετάξουν έξω, λόγω των δημοκρατικών τους ευαισθησιών και του φόβου του κοινωνικού στιγματισμού (με όποια σειρά θέλετε + και ότι άλλο προτιμάτε ), αποδέχονται οι ελάχιστοι να καθορίζουν την τύχη τους.Καθόλου δεν αντιγράφουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της....
-
τα παιδια που κανουν καταληψεις ειναι αυτα τα βλαμενα κακομαθημενα που επειδη εχουν προβλημα ψυχολογικο σε ενα βαθμο , το παιζουν μαγκες του σχολειου και πρωτες μουρες κλπ.
και επειδη εγω δεν εχω πολλα χρονια απο τοτε ξερω για τι βλαμενα προκειται και την κατασταση που επικρατει , οκ ουτε εγω γουσταρα να κανω μαθημα αλλα να κανω καταληψη για το τιποτα ειναι αλλο θεμα.οπως λεει ο geolib ,αμα πει τιποτα ο γιος του θα τον πουνε φλωρο και μπορει να φαει και καμια.
και τα ιδια γινονται στις σχολες που αυτοι ....'επαναστατες' κανουν καταληψη χωρις λογο και .......... αρκετα ποιος ασχολειται ετσι κι αλλιως?
-
Φυσικά οι καθηγητές καμία σχέση δεν έχουν με την όλη ιστορία, αφού μέσα από την ουδετερότητα που τους διακρίνει προσπαθούν σίγουρα να πείσουν τα παιδιά να μην κλείσουν τα σχολεία.
Η κατάληψη δημόσιου χώρου είναι παράνομη πράξη, η παρεμπόδιση παροχής υποχρεωτικής παιδείας το ίδιο, η άσκηση βίας είναι επίσης παράνομη. Οι εισαγγελείς τί κάνουν; Οι γονείς γιατί δεν υποβάλλουν μηνύσεις και δεν απαιτούν την επ' αυτοφόρω σύλληψη όσων καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους;
Να σας πω γιατί: επειδή φοβούνται τον 'στιγματισμό' (για να μην πω χειρότερα) των παιδιών τους από τα αλητάκια και από τους καθηγητές. 'Το παιδί του τάδε που μας κουβάλησε στα δικαστήρια'. Ζούγκλα αντί για ναοί γνώσης και παδείας τα σχολεία ή 'Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω'.Όλα στο κυνήγι της ξάπλας και των
-
manosk Οι γονείς γιατί δεν υποβάλλουν μηνύσεις και δεν απαιτούν την επ' αυτοφόρω σύλληψη όσων καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους;
Στο χωριό μου, δημοτικός σύμβουλος (της αντιπολίτευσης) τόλμησε να στείλει στο εισαγγελέα στοιχεία για δημοτικά έργα που έγιναν στο υπερπέραν αλλά πληρώθηκσν κανονικότατα στην τρέχουσα ζωή.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην ξαναεκλεγεί.
Επομένως, ως ενεργιακό ισοζύγιο αν το δει κανείς, συμφέρει να πληρώσεις λίγο παραπάνω σε ιδιαίτερα, τηρώνταςς ευλαβικά αυτό που παλιότερα είχα πεί 'Ο καθείς για τον εαυτό του και ο θεός για όλους' (ή μηπως δεν το είχα πεί εγώ;) -
ειστε πολυ ακραιοι τυπαδες..
για τα καναλιασε απευθειας ανταποκριση απο το στουντιο στο Συνταγμα ο αγανακτισμενος [γενικοτερα -αγανακτισμενος]
και εις ανωτερα
ρε σεις κουλαρετε λιγο.. τσιμπατε μια sprite να ουμ και αραχτε λιγο στα cc σας
γιατι εχετε αρχισει και το κουραζετε και γινεστε γραφικοι και παιρνετε εναν εντελως αχαρο ρολο.. εντελως φιλικα.. -
Έλα ρε skye την τρέλα μου πια. Όλα στο χαλαρό θα τα περνάμε; Για το φουστάνι της Βίσση μιλάμε ή για την τιμή του μπρόκολου;
Έχω μάθει ότι το σημαντικότερο για ένα λαό είναι η παιδεία, όχι τα λεφτά ή τα αυτοκίνητα, Η ΠΑΙΔΕΙΑ. Και καλά να την σκατώνει το κράτος, αυτό όλα τα διαλύει. Αλλά να φέρονται σαν τζάμπα μάγκες και αλήτες οι πλέον σημαντικοί λειτουργοί της παιδείας, δηλ. οι εκπαιδευτικοί και τα ίδια τα παιδιά κι εμείς να χαζεύουμε τον Ριβάλντο ή τη Φώφη είναι εγκληματική αμέλεια! -
Μανο.
Εγω δεν ειπα οτι διαφωνω. ειδικα ο κριεζα μπορω να πω τα'πε πολυ σωστα.
αλλα εδω μεσα, σ'αυτο το θεμα, φτανουμε τα ορια του γραφικου, και απλα το επισημαινω.
αρχιζουμε και βγαζουμε κλισε 'ααααα 15χρονοι μαστουρωμενοι καταληψιες που κανουν rave party' κ.α. τετοια που ειναι ακραια και 'το καημενο το παιδι που δε μπορει να ορθωσει φωνη στους καταληψιες γιατι θα τον πουν φλωρο'.
Και χανουμε το νοημα.
αυτα ειναι αστεια.
και εμεις ημασταν 16 καποτε.
απλα καποιοι εδω μεσα μαλλον θελουν να το ξεχασουν.
δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο, αυτο λεω.
και επειδη και μεις ημασταν καποτε 16, καναμε κι εμεις καταληψεις.
και χασαμε μαθηματα. εγω θα σου πω απλα οτι εχασα αρκετα μαθηματα γιατι πηγαινα λυκειο επι αρσενη.
και το σχολειο τελειωσα, και το πτυχιο μου το πηρα..
δηλαδη μην τα ισοπεδωνουμε ολα.. -
Όμορφα. Μάθε λοιπόν ότι κι εμένα κάποιες καταλήψεις με είχαν βολέψει τρελά γιατί μπόρεσα να διαβάσω σπίτι αυτά που μου βάζανε στο φροντιστήριο (Γ' Λυκείου), καθώς η τιμημένη φιλόλογος αναμάσαγε αυτά που έγραφε το βιβλίο και η χιλιοτιμημένη ιστορικός κοίταζε έξω από το παράθυρο μάλλον ψάχνοντας το φάντασμα του Καραϊσκάκη.
Αλλά αν ο πατέρας μου δεν είχε λεφτά να με στείλει στο φροντιστήριο, εγώ με τις καταλήψεις και καπάκι τίποτα απεργίες σαν τις τωρινές θα πέρναγα στο ΤΕΙ Επισκεπτών-Επισκεπτριών ή θα έπρεπε να δουλέψω τρίδιπλα για να βγάλω άκρη με τα λυσάρια. Δωρεάν παιδεία κατά τ' άλλα και 'Βάστα Δάσκαλε'. -
skye
Ούτε αλήτες ούτε καημένα παιδιά. Η παντελής απουσία αιτίας είναι το πρόβλημα. Η λογική του είδα φως και μπήκα. Ο φασισμός της επιβολής των ελαχίστων στους πολλούς με την ανοχή και απάθεια των πολλών (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, πλέον).Όσο το ότι τελειώσες το σχολείο και πήρες και πτυχίο, μπράβο σου αλλά δεν είναι και τίποτα καταπληκτικό πιά. Το εξαιρετικά δύσκολο είναι να μην το τελειώσεις και να μην το πάρεις.
-
Eίναι πραγματικά τραγική η κατάσταση...Και πάνω από όλα φταίνε οι γονείς.
Είναι μόδα στην Ελλάδα πως να το κάνουμε...Αν δεν κάνεις κατάληψη στο σχολείο δεν είσαι μάγκας. Είναι θεσμός όπως και η πενταήμερη.
Βλέπεις κάτι καθυστερημένα παιδάκια που λένε ως επιχειρήματα της κατάληψης: Το πανεπιστημιακό άσυλο και το φακέλωμα των φοιτητών...
Τι τους νοιάζει από τώρα δεν καταλαβαίνω...Σε λίγο θα μας πούνε ως επιχείρημα τις χαμηλές συντάξεις που θα πάρουν όοοοοταν πάνε στα 65...
Το λέω και το ξαναλέω...οι γονείς φταίνε. Στις καταλήψεις γίνονται πολλά...πολλοί δοκιμάζουν πράγματα για πρώτη φορά κτλπ κτλπ. Και μετά απορούν οι γονείς: Γιατί σε εμένα; Πως έμπλεξε; Τι έφταιξε;
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
skye
Ούτε αλήτες ούτε καημένα παιδιά. Η παντελής απουσία αιτίας είναι το πρόβλημα. Η λογική του είδα φως και μπήκα. Ο φασισμός της επιβολής των ελαχίστων στους πολλούς με την ανοχή και απάθεια των πολλών (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, πλέον).τελικα μηπως οι πολλοι ειναι αυτοι που ΔΕΝ θελουν να κανουν μαθημα; αντε πες αν εξαιρεσουμε 3η λυκειου που ισως ειναι μοιρασμενα τα πραγματα...
Όσο το ότι τελειώσες το σχολείο και πήρες και πτυχίο, μπράβο σου αλλά δεν είναι και τίποτα καταπληκτικό πιά. Το εξαιρετικά δύσκολο είναι να μην το τελειώσεις και να μην το πάρεις.
δε διαφωνω καθολου. απλα καποιος εγραψε αν διαβασες οτι με τις καταληψεις τα παιδια χανουν υλη και θα γινουν αποτυχημενοι κλπ.
δεν το 'πα για να κανω αυτοπροβολη ουτε να το παιξω καποιος, σιγα.. απλα για να δειξω οτι ακομα κ με τοσες καταληψεις-πορειες-απεργιες οσες η δικια μου γενια, κατι καταφεραμε. -
Οι καταλήψεις ωθούν τους νέους στα ναρκωτικά!
-
skye επειδη εμεις καναμε-νε καταληψεις (χωρις λογο αν το διαπιστωσες) και μεγαλωσαμε και εχουμε εμπειριες ,εχουμε και δικαιωμα να συζητησουμε και να κραξουμε και και.....
εκει ξερεις βασιζεται ο πολιτισμος,τη γνωση που εχεις τη μεταφερεις στους επομενους ωστε να μη χρειαστει να ξαναρχισουν απτην αρχη,να μη ξανακανουν τα ιδια λαθηαυτα που αναφερεις βεβαια δε ξερω γιατι νομιζεις οτι ειναι ακραια μαλλον η συνηθισμενη περιπτωση ειναι
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
skye επειδη εμεις καναμε-νε καταληψεις (χωρις λογο αν το διαπιστωσες) και μεγαλωσαμε και εχουμε εμπειριες ,εχουμε και δικαιωμα να συζητησουμε και να κραξουμε και και.....
εκει ξερεις βασιζεται ο πολιτισμος,τη γνωση που εχεις τη μεταφερεις στους επομενους ωστε να μη χρειαστει να ξαναρχισουν απτην αρχη,να μη ξανακανουν τα ιδια λαθηαυτα που αναφερεις βεβαια δε ξερω γιατι νομιζεις οτι ειναι ακραια μαλλον η συνηθισμενη περιπτωση ειναι
χωρις λογο;
συγνωμη.. ειχε βαση ο νομος αρσενη;
ρε παιδια.. μεταξυ μας τωρα ειμαστε..
η παιδεια ειναι μπουρδελο.
μπαινει ο καθε μαλακας, γαμαει, αφηνει τους σπορους του για να μεινει στην ιστορια ως μεταρυθμιστης (;) και φευγει. -
εεεετσι
Καθηγητές στα σχολεία